4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Průzkum k výročí vstupu

Euro chtějí tři čtvrtiny podnikatelů, uvádí nový průzkum v souvislosti s 10. výročím vstupu ČR do EU. Polovina podnikatelů přitom považuje za důležitější možnost získat dotace z EU, než uspět na trhu. Není silnější výpovědi o skutečných žalostných důsledcích naší účasti v Evropské unii, pokud jde o skutečné podnikání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mejstřík 5.5.2014 19:13

Re: Podepisuji

Milý pane-moc jsem vaši reakci nepochopil.

Zopakujete to, co jsem napsal já, zamotáte do toho Rakousko a Bavorsko, načež můj příspěvek napadnete jako povrchní a hloupý?

Nějak jsem to nepobral a nemám rád nedorozumění - prosím o vysvětlení, v čem jsme v rozporu. Děkuji srdečně.

P. Vítek 4.5.2014 23:34

Re: Podepisuji

Kdyz vy st. v tom mate takovy hokej,tak co potom Gabriel ml.!?

M. Prokop 4.5.2014 21:15

Re: Potisící znovu!

Dobrá. Já si nechám Klause (dohledat se to dá i jinde), vy VUML.

M. Prokop 4.5.2014 21:14

Re: Máte na mysli ty,

Tím hůř, že nebyli.

M. Prokop 4.5.2014 21:12

Re: Česká ruleta

Eurozona nemá s liberálními principy společného lautr NIC.

Ne, nebylo by to "výtečmé", ani výtečné.

Konkurence je hybnou silou, ne centrální řízení. Jinak by byl socialismus, kde to vše bylo, fungoval.

Tlačit můžete, ale soudruzi v Bruseli si zvykli na pohodlí a nedají se, dokud to nekrachne.

M. Prokop 4.5.2014 21:09

Re: V jednom má autor pravdu,

To je mimo hranice socialistova pochopení.

(jinak ovšem pravda)

M. Prokop 4.5.2014 21:07

Re: Podepisuji

EVIDENTNĚ SI PLETETE PŘÍČINY A DŮSLEDKY a následně plácáte povrchní, nedomyšlené hlouposti!

S vytrvalostí hodnou lepší věci. :-P

M. Prokop 4.5.2014 21:06

Re: Podepisuji

Problém je v samotné existenci dotací, ne jen v čachrech s nimi.

http://1url.cz/43LA

M. Prokop 4.5.2014 21:05

Re: Nikoliv EU

"Tedy, vy jste hlava, pane vachmajstr".

J. Kulheim 4.5.2014 20:58

Re: V jednom má autor pravdu,

Vy nevíte o čem píšete. Dotace deformují trh. Všichni nemůžou vybudovat např. solární elektrárny a prodávat dotovanou energii. Tu možnost mají pouze někteří, vybraní, bohatší spoluobčané. Ti, chudobnější jim ten mejdan budou muset zaplatit. Každý měsíc keš bez ohledu na příjmy. Za 15 let těmto vybraným spoluobčanům zaplatíme cca 800 miliard Kč.

To je socialismus v praxi. Brát lidem peníze a dávat je Babišům, atd.

J. Svoboda 4.5.2014 20:45

Re: Česká ruleta

Pane Gabrieli, EU nabízí podle mého mínění hlavně nesmysly a proto je na místě, lidi se souhlasnými stanovisky, hlavně lidi, kteří se úvahami moc nebo vůbec nezabývají nazývat eurohujery. Nebo si myslíte, že chování evropského politika jako zupáka na návštěvě u českého prezidenta je hodno respektu? Hlavně ty socialistické přístupy je to, co je třeba masivně kritizovat.

Mastrichtské kriterium 3 % je docela nepovedený zmetek. Uvědomte si, že to v ČR dělá přes 100 miliard roční sekery. Neděsí Vás to jako někoho, kdo by měl takto nastřádaný dluh splácet a nakonec splatit?

Dávno jste se mohl přesvědčit, že rovnost všech uvnitř EU je utopie. O věcech, které by podle Vás byly výtečné, je možno úspěšně pochybovat. Dejme tomu jednotné technické normy, pokud do jejich tvorby nezaryje korupce. Ale proč jednotná měna, která notabene hrozí krachem a problémy, jaké působí např. v Řecku? Proč jednotná daňová legislativa? Nezdá se vám že je nebezpečí, že nás někdo právě přes jednotnou měnu a jednotné daně bude ovlivňovat ve směru, který nám nebude vyhovovat?

Neračte se na mne zlobit, ale když, jak píšete, dochází k vyrovnání hospodářské úrovně členů, nepřipadá Vám jako zodějina, okrádání úspěšnějších a pracovitějších a díky tomu podporovat línější a vyčuranější? To je to, co je podle mne možno bez uzardění označit jako eurohujerizmus. Domníváte se, že Řeky, Italy, Španěly a Portugalce finanční podporou přimějete k vyšším výkonům? Já o tom velmi pochybuji a pokud by to tak bylo, mohl bytse je podporovat donekonečmna.

K rozkrádání dotací - je to velmi jednoduché, když dotace nebudou, nebude je možno rozkrádat. To je problém nám implantovaný z EU. Fixlování ve veřejných zakázkách je velký problém, který ovšem pokud EU neprohloubí, určitě ho za nás nevyřeší. S koncem Vaší poslední věty souhlasím, ale bohužel v EU tuto snahu mám za vyloučenou a v příkrém rozporu s tím, co píšete o vyrovnání hodpodářské úrovně. Nebylo by to totiž rozhodně vyrovnání, ale nikdy nekončící vyrovnávání.

J. Kanioková 4.5.2014 20:01

Průzkum před měsícem

Češi posílají EU k čertu: Důvěra klesla na minimum, ukázal průzkum. Praha - Evropské unii nyní důvěřuje 34 procent Čechů, uvedla agentura STEM. Je to vůbec nejnižší míra důvěry od roku 1994, kdy agentura s průzkumem začala. Klesá i důvěra v Evropský parlament, momentálně mu věří 30 procent lidí. To je o pět procent méně než loni v září.

V. Vlach 4.5.2014 19:50

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

Jste blízko pravdě.

M. Stuchlik 4.5.2014 19:49

Nikoliv EU

mafiánský systém zavedený Klausem, který nemá s volným trhem nic společného, je příčinou této situace.

P. Gabriel st. 4.5.2014 19:32

Re: Výborný článek,

Pane Svobodo,....

P. Gabriel st. 4.5.2014 19:30

Re: Máte na mysli ty,

A znáte nějaké lidovce, kterým bylo prokázáno a následně byli odsouzeni za podvody a zlodějny, jako někteří protagonisté ODS a ČSSD?

P. Gabriel st. 4.5.2014 19:28

Re: Potisící znovu!

Je-li zdrojem vašich informací Klaus, tak to se máte čím chlubit! To je něco, jako VUML!

P. Gabriel st. 4.5.2014 19:25

Re: V jednom má autor pravdu,

Na dotace může dosáhnout každý, kdo se snaží. A bylo by to ještě lepší, kdyby v tom nečachrovali vykuci z ODS a ČSSD!

P. Gabriel st. 4.5.2014 19:24

Re: Podepisuji

Zrušení dotací? To není zvýhodňování hrstky vyvolených, teda všude, jen ne u nás! Ale viníkem není EU, ale čachráři z ODS a ČSSD a na ně pověšení podnikavci, zloději a podvodníci. Podobně i vymahatelnist práva! Nebo si myslíte že třeba v Rakousku, Bavorsku... se s dotacemi čachruje tak, jako u nás a že tam není vymashatelnost práva? EVIDENTNĚ SI PLETETE PŘÍČINY A DŮSLEDKY  a následně plácáte povrchní, nedomyšlené hlouposti!

P. Gabriel st. 4.5.2014 19:17

Re: Česká ruleta

Proč myslíte, pane Svobodo, že  pozitivní přístup k tomu, co nabízí EU je třeba označovat pejorativním termínem hujerství? Zvláště, když  problémy, které provází  EU a eurozónu plynou  z uplatňování socialistických a hlavně liberálních přístupů (reprezentovaných panem Matějkou, ODS a dalšími) ve směřování EU a nikoliv z konzervativních křesťanskodemokratických zásad které do základů EU vložili otcové zakladatelé (Schumann, Erhardt, Adenauer...) Třeba problém předlužení eurozóny, není problém  existence eura, ale problém těch, kteří nerespektují, že trvale žít na dluh nelze! (Maastricht - trvalý deficit  -3% HDP...) Copak by nebylo výtečmé, kdyby uvnitř trhu EU vedle skutečné rovnosti všech platila stejná obchodní a daňová legislativa, jedna měna, jednotné daně a jednotné tešchnické normy? A kdyby EU rovným způsobem podporovala společné působení podnikatelů z EU na třetích trzích?  Kdyby s pomocí finančních zdrojů EU došlo k vyrovnání hospodářské úrovně členů?... A nejsou problémy, na které se  u nás rádo poukazuje spíše problémy našeho problematického přístupu - rozkrádání dotací, fixlování  ve veřejných zakázkách atd?  a pak si hledáme falešné důvody ke kverulování, abychom tyto důvody "zakryli"? Nestačilo by tak málo, jako jen přestat frflat, krást, podvádět a tlačit na návrat EU k původním konzervativním principům?

Z. Baldova 4.5.2014 17:49

Pane Autore

To vše v době, kdy většina občanů České republiky společnou měnu odmítá. Hm Jak tady toto vite? Vy jste  ty obcany  pocital co nesouhlasi s eurem?     A Vy jste se prave probudil:):)

J. Svoboda 4.5.2014 17:26

Re: Re:poznatek ceskeho evropana

Pane Bomare, kdyby takto viděl politickou situaci školák Kája Mařík, nedivil bych se. Když to takto vidí dospělý člověk, je to na pováženou. Říká se, že až dojde do tenkých, tlustí budou hubení a hubení studení. Tak je to i s Vašimi "krachujícími" státy. Chudé zkrachují nejdříve a bohaté, pokud se nepoučí, je budou následovat později.

To, že EU překonala světovou krizi jsou obecné "poznatky" eurohujerů. Přece nemohou jen tak přiznat, že zajeli na slepou kolej. Snesl byste prohlášení pana Schulze, že podporuje EU, protože je vyžírka?

S tím, že je Putin zločinec, souhlasím. Měl jste o tom uvědomit europapaláše, kteří na to dočista zapomněli a dělali si z něho kamaráda. Pokud EU nedostane rozum, bude se Putin chovat podle toho, co mu EU předloží, jako dosud a vaše růžové brýle budete moci zahodit. To, že Vy ho budete nazývat zločincem, chyby europapalášů nenapraví. Když Západ donutil Ukrajinu, předložit Putinovi Krym na stříbrném podnosu, ten toho jako zločinec využil. Západ vyprovokoval Majdan a tím začal na Ukrajině domnový efekt.

O tom čí pravda je smolná, je zbytečné diskutovat. Ukáže to čas a já doufám, že se nezvratně ukáže, že to byla ta Vaše.

M. Bomar 4.5.2014 16:09

Re:poznatek ceskeho evropana

"politicke elity" jsou svetove videno (viz p. svoboda)- pitomci. v evrope jsou to danove, holandane, rakusane a dalsi.

z toho vyplyva,ze skutecne "politicke elity" jsou predstavitele vyse uvedenych "krachujicich" statu.

- k novejsim poznatkum obecne patri skutecnost, ze EU jiz prekonala svetovou krizi a - nezkrizi-li ji (=EU) tuto nadejnou skutecnost valecny zlocinec Putin, nastanou klidnejsi casy.

smula jenom, ze vy nemate a nemuzete (nebudete) mit pravdu.

J. Anděl 4.5.2014 15:24

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

No jo, pane Vlachu, jenomže Albánie, to je úplně jiná liga. O tom si zatím můžeme nechat tak akorát zdát.

J. Svoboda 4.5.2014 14:59

Re: Dotace

Pane Kusáku, samozřejmě, že pokud chcete s naším marastem něco dělat, nemůžete se neustále připravovat na minulé války a vycházet z pohádek, jak jste dělal investičáka. Všichni jsme samozřejmě investičáky dělat nemohli. Ani já jsem ho nedělal. Vím, ale o čem mluvím, nejsem těmi komunistickými investičními zvyky a předpisy na rozdíl od Vás zatížen. Nebýt toho svinstva, které se na nás hrne z EU, možná by se Vám podařilo všechny investiční akce pořídit podstatně levněji. Možná byste je dělali jindy a ne v době, kdy je na ten hnusný povel z EU dělají všichni najednou a protože se zvýší poptávka, zvýší se i ceny. I to je okolnost, se kterou by investičák měl počítat a pracovat, i když počítám s tím, že mi vyjmenujete desítky důvodů, proč to nejde. Nedošlo Vám, že kdybychom neplatili do EU, mohl by stát subvencovat vaše vesnické aktivity přímo, jako jednu z možností? O hlouposti bychom asi mohli dále a dlouho dikutovat.

Váš vědecký exkurs je sice možná pro někoho úchvatný, ale je nadbytečný. Moje přirovnání prvděpodobně trochu kulhá, ale v zásadě je v prořádku. Myslím, že bychom neudělali chybu, kdybychom považovali i státní kasu za uzavřený sytém a Barrosovsky do toho nepletli vesmír. To, že na to lze zjednodušeně aplikovat přírodní zákony, je podle mého názoru jasné. Nezapomínejte na to, že i ekonomie je přírodní věda a neobsahuje jen účetnictví a investiční činnost.

Že žijeme v reálném světě je mimo jakoukoliv pochybnost. Pokud však se budeme připravovat vždy jen na minulé války a házet flintu do žita, s realtou opravdu nehneme. Naší povinností však je pokoušet se se špatnou realitou hnout. Nejhorší, co můžeme udělat, je nechat se ukolébat tím, že tak to bylo, je a bude a nedá se s tím nic dělat, jak pro Vás charakteristicky píšete v poslední větě.

J. Svoboda 4.5.2014 11:45

Re: Česká ruleta

Pane Schecku, Váš příspěvek silně čpí eurohujerstvím. Každý článek by měl mít nosné téma neměl by semlít všechno dohromady bez ladu a skladu. Deformace trhu eurosubvencemi rozhodně není jen náš problém. Je to určitě celoevropský problém! V celé Evropě působí subvence destruktivně. Odkud myslíte, že pochází zemědělské dotace? A kdo se za ně nejvíc pere? Je to přece Francie. Jak se díváte na subvenci na lyžařskou sjezdovku v Dánsku, v místě, kde sníh skoro neznají a jejíž nejvyšší bod je 138 m nad mořem?

Řeklové, kteří si vydobyli euro by teď za plovocí kurs Drachmy dali nevím co. Působíte sice jako Děd Vševěd, do eknomie ingerujete, pravděpodobně aniž byste jí byl nějak zatížen. Pevný kurs eura, což znamená jeho přijetí a Vám to konvenuje, Vám připadá výhodný pro Vás. Je však třeba se také zamyslet, jaké jiné nepříjemnosti by euro Vám, nebo dalším podnikatelům přineslo. Račte si prosím uvědomit, že euro je politický podnik a soudruzi politici na ekonomii kašlou a takoví jako Vy jim skáčou na špek. Další věcí je bankovní intervence ČNB. Převzdělaní bankéři došli pomocí mnoha rovnic k názoru potřebnosti intervence, ale nepodařilo se jim domyslet, jaké souvislosti to bude mít. Veškerý boj za euro mi připomíná Fištejnovu větu: Čtyři vysoké školy a rozum žádnej.

J. Svoboda 4.5.2014 11:16

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

Pane Schecku, nevnucujte mi názor, že Vy s paní Vaněček Šauerovou jste těmi "trenéry" po šestém pivu!

Kdybyste si můj příspěvek přečetl před těmi pivy, zjistil byste, že o žádném zápasu po něm nepíšu. Jen jsem si dovolil kritizovat to, že paní něco chce, aniž by věděla co. Rozhodně to není tak, jak jste to asi pod vlivem mnoha piv stačil pochopit.

Pokud byste byl střízliv a věnoval tomu více trpělivosti, zjistil byste, že píšu opravdu před tím zápasem. Jedná se totiž o zápas o NEpřijetí eura Českou republikou. Pro ukázku, jak tato přání v Řecku, která pravděpodobně byla na úrovni přání paní Šauerové, nakonec dopadla. Dopadla tak, že nyní by Řekové by se buď rádi zbavili eura, nebo vrátili čas před jeho přijetí. Takové řeči jakési paní od plotny jsou nebezpečné. A k Vám: měl byste se vzchopit na pokud něco chcete, si nejdříve rozmyslet, zda náhodou nechcete blbost.

M. Mejstřík 4.5.2014 10:47

Podepisuji

V tomto nelze než souhlasit. Jako podnikatel potřebuji od státu zajistit jen dvě věci:

1. Zrušení dotací, tedy netržní zvýhodňování hrstky "vyvolených" před všemi ostatními - na trhu se neudrží ti nejlepší s nejkvalitnějšími službami, ale ti, kterým se díky korupčnímu prostředí podařilo získat neoprávněnou a nezaslouženou výhodu

2. Vymahatelnost práva - když mi někdo dluží peníze za dodaný materiál nebo práci, tak nesmí trvat roky, abych je poprávu získal

Nic víc, nic míň, přežiji i současné vysoké daně/odvody (pokud se nebudou 2x ročně měnit).

V. Vovák 4.5.2014 9:45

Re: V jednom má autor pravdu,

máte v příspěvku gramatické chyby. Správně je:

Suchové byli, jsou a budou...

vloni nebyli třešňové, ale ořeši...

V. Sojka 4.5.2014 9:28

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

to je prostě sranda číst. Vlastní český trh!? Spojíme svou budoucnost s nadějí na nerušené prodávání proutěných košat a petržele?