18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

EVROPA: Průzkum k výročí vstupu

Euro chtějí tři čtvrtiny podnikatelů, uvádí nový průzkum v souvislosti s 10. výročím vstupu ČR do EU. Polovina podnikatelů přitom považuje za důležitější možnost získat dotace z EU, než uspět na trhu. Není silnější výpovědi o skutečných žalostných důsledcích naší účasti v Evropské unii, pokud jde o skutečné podnikání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 3.5.2014 14:06

Re: Co dál?

Pane Přibyle, z Vaší otázky vysvítá, že raději, než se spolehnout na vlastní mozek, byste se raději schoval do houfu. Lépe by bylo, rozhodnout se sám, co dál.

Jestli Vám to ještě nedošlo, brzy budou volby do europarlamnetu. Pokud tam, jako bohužel asi většina zvolíte eurohujery a eurofily, budete se moci zbaběle a hloupě takto tázat i nadále.

J. Svoboda 3.5.2014 14:00

Re: Dle mého názoru.

Pane Háku, samozřejmě si to myslet můžete, nic proti tomu. Jen si nejsem jist, že by se každý debilní produkt Vašeho mozku musel hned psát do diskuse.

J. Svoboda 3.5.2014 13:57

Re: Když ona ta EU to všechno dělá kvůli našemu DOBRU !!!

Pane Rychlý, bohužel není zřejmé, zda je to ironie, nebo to myslíte vážně. Pokud to myslíte vážně, jste vážným případem pro Chocholouška a nepřítel normálních myslících lidí.

B. Rybák 3.5.2014 13:46

Podnikatelé a "podnikatelé"

Činnost, která je zisková pouze s (EU-)dotacemi nemá s podnikáním nic společného. Lidé, kteří ji provádějí jsou zkorumpovanými slouhy EU-státu na němž jsou existenčně závislí. Svůj stát (národ) na rozdíl od skutečných podnikatelů pouze okrádají. Ptát se jich na názor na EU nemá vůbec smysl.

Jednou z nejdůležitějších charakteristik každého průzkumu je to, kdo ho platí. Pokud to byla "Česká" spořitelna (Erste bank!) nebo "naše" automobilky, ocelárny (a jiné cizí montovny), pak neměl ani cenu papíru, na němž byl vytištěn!

J. Kratochvíl 3.5.2014 13:34

Re: Ideální trh je utopie neuskutečnitelná

Těmito naivnostmi nás krmil Klaus už  před 25 lety a jak to dopadlo. Ten váš názor je utopie. Tak to , bohužel nefunguje, ale to neřešte, je to zbytečné. Jak jsem napsal výše komunistická beztřídní společnoast také nefunguje a toto je to samé - utopie. Stát není jediný kdo se do pravidel obchodu vměšuje, to jste si nevšiml za těch 25let.

J. Vyhnalík 3.5.2014 13:32

Re: EU je mnohovrstevným a totálním zločinem

Včetně Německa! Jenom bez stupidní podpory OZE, by Německo vydělalo mnohem víc i bez přesunů v rámci eurozóny. Navíc deformace se v čase kumulují.

Š. Hašek 3.5.2014 13:16

Re: Výborný článek,

Asi tak.

Lid to chce.

Množící se "připojení na erár" to také chtějí. Změní to až kolaps tohoto systému, stávající systém systematicky nahrazuje zpětné záporné vazby (nezbytné pro udržení čehokoliv v delším stabilním chodu) novým směrnicovým zákazem.

Již vyzkoušeno, např bolševikem v CCCP nebo RVHP. EU je relativně velký kolos, bude to na dlouho.

R. Brzák 3.5.2014 13:09

Re: Ideální trh je utopie neuskutečnitelná

To my vysvětlete - přijde ke mně soused a chce ode mne koupit sýr. Řeknu mu cenu - on že je to moc a že by dal o deset procent míň - já slevím o procent 5 - a plácneme si. Kde je na tom co nemorálního?

Ale pokud tím myslíte, že neexistuje nedeformovaný trh, kde se plete do pravidel obchodu stát - pak máte pravdu.

Š. Hašek 3.5.2014 13:08

Re: Dotace

Pane Kusáku, že existují, není samo o sobě důvod k následování.

Až se příště narodím, budu hlavním dotačním úředníkem. Vytvořím mašinerii, od každičkého nějak vyberu výpalné, dám něco na barnumskou reklamu pro lidi - a pak už jen budu šťastně živ udržováním toho rozdělování penízků na mnohdy ptákoviny.

Co takhle dát prostředky dohromady, našetřit, nebo i k tomu vzít úvěr (a jistit ho pochopitelně svým majetkem). Čím myslíte ze jistí bruselští "dárci" ty svoje "projekty"? Třeba typu Babišovo hnízdo, nebo pěstování benzínu na poli?

S čerpači dotací nemám slitování.

V. Venc 3.5.2014 12:23

Výborný článek,

zřetelně ukazuje, že eurounijní hospodářství vlastně využívá osvědčený přídělový, lístkový systém, kterým byl řešen poválečný nedostatek zboží.

Dnešní systém sice nepřiděluje lístky na potraviny, ale formuláře, které při správném procesním postupu přinesou žadateli poukázku na odběr produktu, či služby.

Vnáší tak trvalý zmatek do tržních vztahů, nikdo neví, jaké jsou vlastně oprávněné ceny požadavků spotřebitelů, tedy jaké jsou správné ekonomické podněty k podnikání.

Dotační a přerozdělovací systém je celonárodním debaklem obchodní kondice.

V. Halašta 3.5.2014 12:19

Re: Ideální trh je utopie neuskutečnitelná

Jaká morálka, co ta má společného s trhem? Tu ponechme jiným oblastem života, v podnikání stačí ctít zákony a jejich nedodržování trestat tak, aby se to nevyplatilo.

V. Halašta 3.5.2014 12:14

Furt špatně

Všechny daně a cla jsou zlo, dotace jsou zlem dvojnásobným.

F. Kusák 3.5.2014 11:58

Re: Dotace

Nepochopil jste mě. Nejde o to, že platíme daně všichni (všichni?), ale kam potom ty daně směřují a za jakých podmínek, resp. jaké existují vyjímky apod. Ale jinak Vám Váš názor neberu, jen s ním nesouhlasím.

V. Vlach 3.5.2014 11:46

Re: Dle mého názoru.

protože jste konzerva a komouš k tomu!

V. Vlach 3.5.2014 11:45

Vzteky nevidím!

Ta EU musí co nejrychleji zamřít, odumřít, vyhnít, rozpadnout se.

Ideální trh je na tržnicích. Ale v zemi, kterou neokupují nadnárodní společnosti. Jak jednoduché.

J. Kratochvíl 3.5.2014 11:31

Ideální trh je utopie neuskutečnitelná

Ideální trh neexistuje a nikdy neexistoval a existovat nebude.. Tak jako komunisti snili o komunistické beztřídní společnosti.a není možné něco podobného uskutečnit. To samé platí o trhu, vždycky ho bude něco deformovat, když ne dotace, tak to bude například a hlavně morálka lidí a ti ho zlikvidují. Ideální trh vyžaduje morální lidi a to je utopie.

Š. Hašek 3.5.2014 11:13

Re: četl jsem jen jednu větu

Děkujme za Jílka.

Až bychom ho zrušili nějakým výnosem europrávdomudrlantůhlídačůsvobodyslova - to by nebylo vono!

Chudák Jílek si ani neumí představit obecnou pravdu, že by nasypal svých 20 % daní nějakému ouřadovi, a ten by potom za tajných pravidel ty prachy přiděloval známým/poslušným.

Jílek buď nikdy neměl ani vlastní kapesné (moc důležité), a nebo je to (asi blíže pravdě) čistý čerpač. Chtějte od čerpače, aby mu do té studny nenalévali jiní vodu!!!!!!!!!

Š. Hašek 3.5.2014 11:05

Re: Jen tak mne naivně napadá

Našli se krasomyslitelé/socialisté, kteří nevydrželi, když byly daně nízké a s místními přebytky si sami hospodařili místní (sedlák, pan továrník, hrabě, živnostník i ten domkář, nebo hokynář), případně šlo sjednat jasný úvěr u bankéře (nikoliv sprosté slovo!!!!!!!!).

Dnes máme oškubávané, dále dodavače peněz k čerpání a lačné čerpače. A lid čekající na ukápnuté kapky. Vidíme je kol sebe, a množí se jak králíci!!!!!!!

Je jasné, že "nelze vstoupit do stejné vody", ale co je moc, to je moc. A UŽ JE SKORO POZDĚ.

P. Papež 3.5.2014 10:51

Re: četl jsem jen jednu větu

To je vidět, že čtení dalších vět už asi nezvládnete. Dotace jsou metlou podnikání. Znám zemědělce, kterému stačí jednou za rok zorat pole, a dostane dotace, aniž cokoliv vysadí, sklidí a země leží celý rok až do příští "dotační orby " ladem. Bohužel to ti, kteří dokáží přečíst jen jednu větu nemohou pochopit.

J. Vintr 3.5.2014 10:30

Re: Jen tak mne naivně napadá

Dotace vždycky znamenaji, že se seberou peníze těm, kdo si je umějí vydělat (komu jinému by je taky mohli vzít) a dají někomu, kdo je vydělat neumí (kdo jiný by o ně škemral a byl ochoten uplácet úředníky).

K. Janyška 3.5.2014 10:25

EU je mnohovrstevným a totálním zločinem

socialitů ze všech politických stran, včetně ODS, na občanech evropských národů. Kromě Německa, které vloni vydělalo na EU, které vládne, 70 miliard euro... Dzp.

Z. Rychlý 3.5.2014 9:55

Re: Dle mého názoru.

Protože bez udání argumentů jenom kvákáte a zasíráte veřejný prostor. Běžte na pivo - v hospodě je takové kvákání v pořádku.

Z. Rychlý 3.5.2014 9:52

Když ona ta EU to všechno dělá kvůli našemu DOBRU !!!

Nenechme si ho vzít !

V. Hák 3.5.2014 9:46

Re: Dle mého názoru.

a proč bych si to nemohl myslet?

P. Přibyl 3.5.2014 9:19

Re: Dle mého názoru.

Proč?

V. Hák 3.5.2014 9:08

Dle mého názoru.

je to blábol

P. Přibyl 3.5.2014 9:00

Co dál?

Že je to celé špatně víme, ale co dál??

V. Halašta 3.5.2014 8:29

Re: Dotace

Ono je to přesně naopak. Daně, cla apod platí plošně pro všechny. Výjimky z nich už jsou špatně, protože mírn křiví trh a mírně zvyšují možnost podvodů. Přímé dotace toto křiví a zvyšují násobně a jsou živnou půdou korupce.

J. Slanina 3.5.2014 8:28

Re: Jen tak mne naivně napadá

Kladete spoustu řečnických otázek, na které vy sám zcela určitě znáte odpověď. Horší je, že si je nekladou, natož aby si na ně odpověděli ti, co se sice podle zákona nazývají voliči, ale prakticky jsou jenom tupým stádem.

J. Slanina 3.5.2014 8:21

Re: Matějko,

A už jste si to po sobě přečetl? Kdyby ano, možná by vám došlo, že jste vlastně napsal,že PAN Matějka bere dotace.

Nu hlavně, že jsme si flusli, že?