18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

EVROPA: Průzkum k výročí vstupu

Euro chtějí tři čtvrtiny podnikatelů, uvádí nový průzkum v souvislosti s 10. výročím vstupu ČR do EU. Polovina podnikatelů přitom považuje za důležitější možnost získat dotace z EU, než uspět na trhu. Není silnější výpovědi o skutečných žalostných důsledcích naší účasti v Evropské unii, pokud jde o skutečné podnikání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlach 4.5.2014 9:16

Re: V jednom má autor pravdu,

Sucha byli, jsou a budou, nic nového se neděje.

Kdyby fungoval trh, myslím vnitřní, měnily by se komodity na trhu - vloni nebyli třešně, ale ořechy, předminulý rok to bylo obráceně, předloni bylo hodně trnek, vloni zase hodně mirabelek,atd.... jak si myslíte, že to bylo odjakživa?

O dotacích nechci slyšet ani slovo. Neprozíravé a nezodpovědné.

V. Vlach 4.5.2014 9:12

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

Obrazně bych rád viděl obě strany stojící proti sobě. Jako hokejisté před zápasem......

Co se týče těch podnikatelů, kteří jezdí v bílém mercedesu a mají plnou hubu kolik dávají lidem práce a kolik jich zaměstnávají a ve skutečnosti tam za almužnu kroutí noční a dvanáctky vesměs slováci a další zahraniční pracovníci, protože jim nic jiného zde nezbývá, tak ty nepovažuji za podnikatele, kteří jsou ku prospěchu společné věci. Zde, v Česku. Je to jako s dotacemi. Také marast. To v Albánii třeba, funguje normální přirozený trh bez vnějšího podnikatelského vměšování plného nám známé všivárny. Každý tam má práci, vše je dostupné pro všechny a téměř neznají nezaměstnanost. Jenom ilustrativně....

D. Polanský 4.5.2014 8:58

V jednom má autor pravdu,

ten, kdo bere dotace, je úspěšný,  kdo ne, má smůlu. Takové divné EU-kapitalistické podnikání. 

Jinak na Jižní Moravě je 7 měsíců sucho. Zemědělci bez dotací jsou hotoví :-). Ale prý všichni něco berou. Tomu už vůbec nerozumím.

V. Halašta 4.5.2014 8:51

Re: Máte na mysli ty,

Ten Kalousek ti leží dobře v žaludku.:)

A. Sedláčková 4.5.2014 8:48

Re: Výborný článek,

Pane Gabrieli, proč předpokládáte, že finance  se MUSEJÍ přerozdělovat od bohatších k chudým? Znamená to, že např. já jako méně majetná musím být dotována někým bohatým, abych se dostala na jeho hmotnou úroveň? Já jsem vždy myslela, že ke zbohatnutí si má každý pomoci sám. Buďto na to má nebo nemá. Vaše uvažování je děsivě socialistické - bohatým brát a chudým dávat, kde jsem to jenom sakra celý život slyšela?

F. Kusák 4.5.2014 8:41

Re: Dotace

Tedy fakt bych rád viděl, jak obec s rozpočtem 4 mil. Kč vytvoří zdroje (i při navýšeném rozpočtu o ty Vaše uspořené peníze z Bruselu) ve výši 120 mil Kč během osmi let, a k tomu přípravy investic (pokud jste někdy dělal investičáka ve fabrice, jako já, tak byste to měl znát. Já jsem ho dělal dost dlouho, takže vím, o čem mluvím. Zato Vy ne.) To, co uvádíte, je jen lidská hloupost a hamižnost a do značné míry naučená právě za komunizmu.

A prosím, abyste si nepletl monetární záležitosti s fyzikálními zákony, to fakt jste úplně někdy jinde. Už jen proto, že uvedené fyzikální zákony platí v uzavřených systémech. A fyzikálně, a to ani přeneseně, nelze energii a hmotu, jako fyzikální entitu srovnávat s penězi. To prostě nelze, to je, Vážený pane, pitomost. Chápu, že Vám vadí darmožrouti, pokřivené konkurenční vztahy v důsledku všelijakých vlivů , zejména dotací. Věřte mi, já jsem se vždy živil ve výrobě konkrétních produktů, které jste musel prodat, a že právě konkurenčních deformací jsem si užil až, až. Takže nazývat mě aparátčíkem je směšné, je to prostě "chucpe". Vím však také, že bohužel, žijeme v reálné světě, kde tyto věci fungují, bez ohledu na Vás a Vaše zbožná přání nebo nasranost.

V. Vlach 4.5.2014 8:26

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

Blábol a Vaše snění....lidé nevěří těmto a podobným "průzkumům" - živnostníci a podnikatelé - kdo to všechno je, že? Možná kapitalisté a firmy, které žijí ze státních zakázek, to bitevní pole úplatků a dotací - to jsou ti, co chtějí možná euro. Znám spoustu živnostníků, co něco vyrábí, něco produkují a hodnoty zůstávají především doma, zde v Česku a ti rozhodně EU ani euro nechtějí. Chtějí vytvořit domácí, vnitřní trh se všemi původními komoditami, samozřejmě s vyloučením korporací a dotovaných(tudíž neférových)výrobců a prodejců....!

P. Scheck 4.5.2014 0:48

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

Pane Svobodo, jste, zdá se, tím jedním z mnoha "trenérů" po šestém pivu, kteří po každém zápase moc dobře vědí, kde byla chyba. Mám mnohem raději ty skutečné trenéry, kteří to aspoň tuší před zápasem...

P. Scheck 4.5.2014 0:39

Česká ruleta

Pane Matějko, napsal jste o podnikatelích: "Buď se přizpůsobíte, nebo táhnete od válu a vaše místo zaujmou ti, pro

které je možnost získat dotaci či jiný podpůrný nástroj z EU důležitější

než uspět bez nich."

To je ale problém jenom náš v ČR. Kéž byste aspoň 10% své energie ve svých článcích věnoval také tímto směrem. Navíc podnikatel potřebuje plánovat do budoucna. A snad sám uznáte, že pokud nevíte, zda za rok dva bude koruna k euru v poměru 29 :1 nebo po nějakých divokých zásazích 22:1, že pak se nějaké plánování podobá spíše ruletě v Las Vegas...

J. Jurax 3.5.2014 23:42

Re: Ideální trh je utopie neuskutečnitelná

Nemorální bude, když ten výdělek nezdaníte :-)

J. Václavíková 3.5.2014 22:48

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

Nekažte jim radost :-)))

J. Svoboda 3.5.2014 22:17

Re: Výborný článek,

Pane Gabrieli, zkuste naopak poučit Vy nás, proč je třeba uměle vyrovnávat rozdíly hospodářského vývoje. Toto umělé vyrovnávání působí daleko víc škod, než užitku. Nenechávejte si soudruhem Barroso ani nikým jiným nakukat, že rozdíly je třeba uměle varovnávat.

Připojuji se k příspěvku pana Prokopa. Jediný, kdo může vyrovnávat rozdíly, je ten, kdo je na nižší úrovni a to svou tvrdou prací. Je správné, kydž mu ti na vyšší úrovni pomohou úpravou obchodních podmínek (= volný obchod).

J. Svoboda 3.5.2014 21:58

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

Paní Sylvo Vaněček Šauerová, jste přesvědčena, že tři čtvrtiny podnikatelů vědí, co chtějí? Já jsem přesvědčen, že ani polovina z nich neví, co vlastně chtějí, stejně jako Vy.

Docela dobře si dovedu představit, jak Vy osobně na místě Řekyně totéž jako teď říkáte před přijetím eura v Řecku a jak velebíte řeckou vládu za podvody, vedoucí k přijetí eura a jak nyní na euro nadáváte jako špaček. Pokud se podařilo Kalouskovi, Schwarzenbergovi, Zaorálkovi, Mládkovi a dalším, Vám něco nakukat, snažně bych vás chtěl poprosit, abyste to ještě promyslela a používala pro to hlavně svou hlavu.

M. Prokop 3.5.2014 21:54

Re: Výborný článek,

Co je to "bez přísunu investičních prostředků"? Do ekonomicky perspektivních oblastí tečou investiční prostředky i bez dotací. Dotace tečou do neperspektivních, jak do černé díry. Tečou, tečou, šíbři bohatnou, jinak se nemění nic.

Vaše prázdná hesla jen maskují masové rozkrádání.

Bolševismus na modro s hvězdičkami.

M. Prokop 3.5.2014 21:50

Re: Výsledkem průzkumu je zjištění,

"Věřím jen statistice, kterou si sám zfixluji".

Bude to závod, zda dříve přijmeme, nebo ta umělá konstrukce krachne.

M. Prokop 3.5.2014 21:48

Re: Potisící znovu!

Jo, studium, to vám chybí.

" Veřejně působit začali pozdější otcové-zakladatelé evropské integrace jako Robert Schuman, Jean Monnet, Paul-Henri Spaak, aj. z nichž řada appeasement a spolupráci s nacistickým Německem aktivně podporovala a inspirovala se vizemi „nové Evropy“ v německé režii."

http://www.klaus.cz/clanky/3552

J. Svoboda 3.5.2014 21:45

Re: Výborný článek,

Pane Kmoníčku, bylo by chvályhodné, kdybyste rozlišoval a nepapouškoval Zaorálkovy filipiky. V EU se zuby, nehty nedrží Dánové, Holanďané, Rakušané a další. Drží je tam stejně jako nás jejich politické elity. To jsou ti pitomci.

S. Vaněček Šauerová 3.5.2014 21:45

Výsledkem průzkumu je zjištění,

že více než tři čtvrtiny tuzemských

podnikatelů jsou přesvědčeny,  že by Česká republika dříve či později

měla přijmout euro.

Hmmm, to zamrzí, co, pane Matějko ? Převracet to můžete sem a tam, všechno marno. Už abychom to euro měli, bude pokoj, resp. česká krajní pravice (a levice) si budou muset hledat jiná témata.

M. Prokop 3.5.2014 21:43

Re: Máte na mysli ty,

V dresu lidovců nerozkrádal zdaleka jen kalousek, tam těch talentů (podobně jako v jiných stranách) bylo a je mnohem více. Namátkou Ambrozek, slizský Cyrda, Šimonovský, Čunek, Lux .....

J. Svoboda 3.5.2014 21:37

Re: To chce klid!

Pane Luboši, (ze zkomolení Vašeho jména mne neviňte, jelikož v češtině se normálné uvádí jména v pořadí jméno-příjmení) je vidět, že pokud něco neuděláte se svým rozumem, budete nasraný permanentně.

Ve vašem stylu mluvil i soudruh Milouš Jakeš 1. máje. Byly chyby, ale všechno bylo dobře.

To Vaše 1 % považuji za záměrně snížené. I kdyby to však byla pravda, uvědomte si, že to přesahuje náš státní dluh! Když se z toho 30 % rozkrade, to by se vláda divila, jak se umořuje dluh!

J. Svoboda 3.5.2014 21:22

Re: Dotace

Nepsal jsem,že Vám chci radit.Mimochodem,já jsem nepodnikal ale v zastupitelstvu větší obce jsem také seděl.Vaše byrokratické zkušenosti Vám nechci brát.Myslím si ale že podle mého názoru vy si jen myslíte,že vite,o čem mluvíte.Dokazuje to to,že s argumentací zůstáváte na poloviční cestě.Pro peníze totiž v přenesené míře platí stejné zákony je zákon o zachování energie,nebo o zachování hmoty.

Nevím,zda zapomínáte mimochodem,nebo záměrně.Kdybychom totiž peníze z daní neodváděli do Bruselu a nepřiživovali se na nich bruselští i naši úředníci,mohli byste ve vaší vesničce za ně postavit bez zbytečného papírování všechno,co jste jmenoval.Doufám,že při Vašich zkušenostech víte,co znamená bez zbytečného papírování.Nezapomínejte,že peníze odvedené do Bruselu nemohly zákonitě sloužit doma.Ovšem,kdyby zůstaly doma,kdo by potom živil bruselské darmošlapy?Nevím,jak Vy,já je rozhodně živit nechci.

Trošku mi připomínáte člověka se zkušenostmi aparátčíka.To,že různí konkurenti(i když se jim konkurenti nedá říkat právě proto,že jsou dotovaní)dotace hojně využívají,jen dokládá,že to odpovídá celosvětové krizi jak morální,tak ekonomické.Rozhodně není dobře,že subvence a dotace existují.Znamenají totiž všeobecný úpadek.Pokud byste chtěl subvence ospravedlňovat tím,že existují na celém světě,je to ubohé a svědčí to o tom,že ve Vás z komunizmu leccos zbylo.Jak se jednotlivé typy dotací po byrokraticku nazývají,je úplně nepodstatné.

Vy chcete souhlasit s tím,že za peníze,o které Vás Barroso okradl z daní,dostal podnikatel v Dánsku subvenci 133 000 euro na lyžařskou sjezdovku v místě,kde sníh prakticky nepadá a horní bod sjezdovky je ve výšce138m nad mořem?

Víte o železničním mostě přes Labe v Kolíně,který Řebíček přestavoval na zvedací?Rekonstrukce stála1,3miliardy a most se nikdy nezvedl ani nikdy nezvedne,protože kolejince jsou vcelku?Tak bezhlavě jako Vy přece není možné se k subvencím stavět.Je třeba domýšket souvislosti a nepřipouštět si Kalouskovy a Schwarzenbergovy důvody.

P. Gabriel st. 3.5.2014 21:08

Re: Výborný článek,

Poučte nás pane Prokope, kdyby Portugalsko, Španělsko, Irsko jenom pracovalo, bez přísunu investičních prostředků, jek dlouho by pracovalo, než by se dopeacovalo na dnešní hospodářskou úroveň? Vaše prázdná hesla jsou  takový bolševizmus na modro.

P. Gabriel st. 3.5.2014 21:04

Re: Potisící znovu!

"Zakladatelé se dost inspirovali národním socíkem a Říší."  Z jahody, nebo z višně? Neptejte se, studujte!

P. Gabriel st. 3.5.2014 21:02

Re: Máte na mysli ty,

Pane Prokope, masekal-li Kalousek  stamiliardy dluhů, byť částečně v dresu lidovců, neznamená to, že to bylo v souladu s lidoveckým programem a politikou. Bohu budiž žalováno, že jakmile mohli naši voliči rozlišit mezi lidovci a kalouskovci, moudře si vybrali kalouskovce a zaplatili Kalouskovi na jeho "hospodaření" mnohem více, než avizovaných 120 000,- Kč ma hlavu. Pitvat liškobřušlíky, anonisty, nebo (pi)tomioisty je zbytečné, jde o další produkty  moudrého a znalého přemýšlení našich spoluobčanů.

M. Prokop 3.5.2014 20:58

Re: Výborný článek,

Prací, pane Gabrieli. Jedině prací. Přerozdělování rozdíly jen zvyšuje. Jen se podívejte, jak dlouho už v Itálii přerozdělují v prospěch jihu a kam to vede, jedině ke korupci.

M. Prokop 3.5.2014 20:56

Re: Potisící znovu!

A jaké byly ty myšlenky a zásady? Zakladatelé se dost inspirovali národním socíkem a Říší.

M. Prokop 3.5.2014 20:55

Re: To chce klid!

To máte tak, kapka močůvky znehodnotí sud vína.

P. Gabriel st. 3.5.2014 20:54

Re: Potisící znovu!

Madam s. Merkalová by udělala velmi dobře, kdyby se rozvzpomněla na to, jakou politiku by měla reprezentovat a od paktování se s Rusáky a od socialistických nemravů se vrátila k zásadám a myšlenkám zakladatelů EU!

M. Prokop 3.5.2014 20:54

Re: Máte na mysli ty,

nezapomínejte na lidovce a zelenáče, nově na TOPáky a Anonisty.

Stejný deficit.

P. Gabriel st. 3.5.2014 20:52

Re: Ideální trh je utopie neuskutečnitelná

Vedle,  vzdor dobrému záměru, v důsledcích vadných rozhodnutí, která lze napravit následnými legislativními korekturami, nejvíce deformují trh ti, kteří hledí jak něco bez práce trhnout na úkor jiných. A ty bych vzdor jejich rádoby chytrých pitomostí o trhu a EU nemilosrdně a na dlouho zavřel.