20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

EVROPA: Havlova politika byla správná

Nařídit dekretem, že se česká zahraniční politika nesmí vymykat z evropského hlavního proudu, by znamenalo zbavit ji jakékoli váhy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Sevrát 26.6.2014 12:02

Jenom naivista typu pana Jocha si

může myslet,že až padne Castrovský režim na Kubě, tak se disidenti stanou premiéry,presidenty atd. To budou spíše nějácí kubanští emigranti z USA,kteří se z velkou slávou vrátí do své domoviny se sáčkem dolarů.Ale, i kdyby se náhodou stalo,že nějáký z nich získá vysokou politickou funkci tak je opravdu utopistická představa, jak nám současná angažovanost proti režimu pomůže.Kubu bude zajímat (a obráceně) pouze USA.Nějáká ČR bude jenom hezká vzpomínka pro pár starých kubánských disidentů, při popíjení rumu a potlachu na pláži.Pan Drulák má zcela pravdu,naivisté,utopisté jsou pro svět nebezpeční.I pan Joch mezi ně patří.

P. Čech 26.6.2014 12:02

Re: Havloidi

Kdyby nebylo toho lidu (davu, jak říkáte) a pana Havla, asi byste se měl dobře v náruči KSČ. Občané (lid či dav, podle Vašich slov) nepotřebuje žádný symbol, pořebuje vůdce, vůdčí osobnost a tou pan Havel byl. zajímalo by mne, co jste dělal Vy do listopadu 1989 a také zda jste byl či nebyl členem KSČ.

M. Smidova 26.6.2014 11:54

Re: Havel byl stejným pomatencem, jako vy

Kajane v mých očich nejste pouhý Supermanažer, ale přímo SuperMan se vším všudy. Spolu se SuperWooman Kaniok, jste nepřéhlédnutelní na těchto stránkách pracujících fanaticky dnem i nocí na propagaci myšlenek HIVK. Škoda, že takových jako jsste vy dva je tak žalostně málo.

E. Sevrát 26.6.2014 11:51

Re: Havloidi

A vy budete zřejmě Havlův papoušek.

E. Sevrát 26.6.2014 11:50

Re: Havloidi

Byl jste někdy kromě Řípu také někdy také v cizině ? Podle průzkumu na Ruzyňském letišti ,dnes tedy Havlovo jen cca 30 % cizinců zná jméno V.Havel.A z toho si jich cca polovina myslí,že to byl slavný hokejista či fotbalista. Ani Havel a ani Klaus a ani ČR (ČSFR) nikoho v podstatě nezajímá.Taky proč.

J. Plzák 26.6.2014 11:34

Re: Jenom fráze, žvásty a...

Gogo je sice mimo mísu, ale o těch frázích a žvástech se mu to povedlo.

Jeden za všechny: pravda a láska.

R. Langer 26.6.2014 11:31

Re: Havloidi

Hm, asi tak.

J. Plzák 26.6.2014 11:30

Havlova politika byla chybná a škodlivá.

Nedalo by se snad spíše říci, že Havlovo jednání nebyla politika?

Pan Joch pomalu ale jistě obrací. Pamatuji doby, kdy tak příliš s havlem srozuměn nebyl.

S. Donát 26.6.2014 11:28

Re: Havloidi

Souhlas, pane Prokope. Ale tu funkci ikony, jakéhosi symbolu revoluce, tu myslím zastal dobře a lid (dav) takový symbol potřebuje. Tím to ale klidně mohlo skončit...

J. Jílek 26.6.2014 11:07

Re: Mea culpa, mea culpa

to těžko, retardíčku.... :-)

M. Prokop 26.6.2014 10:41

Re: Havloidi

"asi byste dodnes byl nucen vykřikovat na povinných demonstracích : "Ať žije Sovětský svaz, ať žije soudruh Jakeš a podobné nesmysly"."

Vy jste asi vykřikoval, já ne, s Havlem nebo bez.

Slušný člověk takové věci nedělá a Havla na to nepotřebuje.

M. Prokop 26.6.2014 10:39

Re: Havloidi

Jo, Havel byla taková ikonka pro idealisty, bez programu, bez schopností něco prosadit, měl štěstí, že skutečnou práci za něj oddřel Václav Klaus.

M. Prokop 26.6.2014 10:37

"Je otázkou, jestli je to blázen nebo placený rozteskávač."

Možná máte na mysli roztleskávače.

A co vy, blázen, Putinův kolaborant, nebo obé?

K. Janyška 26.6.2014 10:19

Havel byl stejným pomatencem, jako vy

Jochu. A to jsem držitelem certifikátu Supermanažer Občanského fóra, který byl udělen jen první várce profesionálních manažerů OF... Dzp.

P. Švejnoch 26.6.2014 10:17

Mea culpa, mea culpa

mea maxima culpa.

To bude jistě tím, že neudržím stolici... Přičemž se nabízí jistá podobnost s Vašimi myšlenkami. :-)

R. Tichý 26.6.2014 9:52

Re: Havlova politika?

Úplně vidím Josefa Hlinomaze a účinky HUHU koktejlu.

J. Bureš 26.6.2014 9:42

Re: Havloidi

Za to, že tady dnes nemusíme křičet na povinných demonstracích "Ať žije Sovětský svaz" vděčíme úplně někomu jinému než V. Havlovi. Vděčíme za to bývalému presidentu Spojených států Ronaldu Reganovi a jeho opravdové protikomunistické politice. V. Havel svými skutečnými činy, po listopadu 89 jen dokázal jak to bylo s jeho protikomunistickými postoji. Z echtovního komunisty Čalfy si udělal poradce a rodinného přítele, peníze STBáka Junka mu nesmrděly a prodal mu Lucernu a alespoň nějaký náznak iniciativy o postavení komunistů mimo zákon a odsouzení zločinů komunismu nikde. Já jsem od V. Havla očekával, že to bude právě on, který to udělá. Bohužel jsem se zmýlil. A to, že v zahraničí lidé tuší kdo je V. Havel mě opravdu nechává chladným, když se mi tady po náměstích prohání legální komunisté se srpy a kladivy nebo si chodí oficiálně pobrečet k hrobu komunistického vraha a zločince Gottwalda. .

J. Gogo 26.6.2014 9:41

Havlova politika?

A jaká byla a kdo o ní slyšel? Nejdříve se dal dohromady s komunisty, aby ho za odměnu pomohli zvolit prezidentem a co bylo pak? Jenom fráze, žvásty a dokonce i lži. Kdo sliboval, že tady nebude žádný kapitalismus a nezaměstnanost? Byl Havel tak blbý nebo najatý? A dále se nemá smysl ani vyjadřovat. A to, co bohužel přišlo po něm, nebylo o moc lepší. Jocha nelze brát vážně. Člověk, který se zastává mučení a dokonce mluví o cti Pinocheta. I jeho výrok, že pravice má právo nastolit pravicový autoritativní režim, pokud by „západní civilizaci hrozil zánik v důsledku politické a intelektuální impotence levice. Je otázkou, jestli je to blázen nebo placený rozteskávač.

J. Gogo 26.6.2014 9:32

Re: Havloidi

A to je na tom to zajímavé. Proč zná Havla "celý svět"? Když se zeptáte oněch lidí, co vlastně Havel pro tuto zemi a své občany udělal dobrého, co vám odpoví? Naučené fráze, které slyšeli v televizi a rozhlase? Jelcina taky znají po celém světě a západní potentáti ho plácali po zádech. Čímpak to asi tak bude? Mimochodem i v Thajsku znají Havla, ale proto, že se tak ožral, že ho královská rodina nepřijala. A rovněž tak v Německu, kde byl Havel hospitalizován pro otravu alkoholem. A s tím studiem nelžete. Kde vystudoval Ivan Havel a další, kteří nebyli z dělnických rodin? Není všechno černobílé.

S. Donát 26.6.2014 9:31

Re: Havloidi

Vy si myslíte, že konec vlády jedné strany byl zásluhou Václava Havla? Že kdyby neexistoval, komunisté by tu vládli dál? Neupírám mu jistý vliv na tehdejší dění, zafungoval dobře jako symbol, ale to je podle mého názoru tak asi všechno. "Samet" by proběhl i bez něj, nebyl žádným "hybatelem" dějin. A k jeho pozdější politice a postojům mám nemálo výhrad...

J. Jílek 26.6.2014 9:31

Re: Aáá pozor!

áááá pozor, fištrón neudrží myšlenku a stolici.....našel jsem, kde fištrón Švejnoch diskutoval o HDP

http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A140428_114333_p_zahranici_wag&razeni=time

diskutuje ovšem s panem Šejnou, já nemám k diskusi ni písmenka. Koupím vám páááámpers :-))))

J. Jílek 26.6.2014 9:23

Re: Aáá pozor!

můžete být konkrétní? Nevzpomínám si, že bych se účastnil dbaty o hdp krom jedné, kde dva výtečníci Prokop a Varadinková tvrdili, že schodky rozpočtu zvyšují HDP..... :-)

P. Čech 26.6.2014 8:51

Re: Jako Benes blahe pameti

Dá se toho dosáhnout hodně. To se však nesmíme chovat jako pohůnci t.zv. mocných. Musíme vystupovat jako hrdí občané svobodného a suverénního státu, který jsme ochotni bránit svou krví. Jen takový stát má totiž naději tvořit vlastní zahraniční politiku. To vše nám však zatím chybí. Obecně.

P. Čech 26.6.2014 8:46

Re: Havloidi

Tak, tak! Zatímco o panu Václavu Havlovi ví v cizině téměř každý, jméno Václav Klaus naopak téměř nikomu nic neříká. Nanejvýš je toto jméno spojováno s vlastizrádným jednáním, s rozbitím Československé federativní republiky.

P. Čech 26.6.2014 8:43

Re: Havloidi

Zajímavý názor! Asi jste, pane Humpolíku nikdy nebyl v cizině a nehovořil s tamními lidmi. Pokud byste se v cizině zajímal o tyto věci, velice rychle byste zjistil, že prezidenta Havla zná téměř celý svět a to pouze v dobrém slova smyslu. Dokonce i lidé, kteří vůbec netuší kde a co je to Česká republika, jakmile uslyší slovo Havel, ihned vědí o kom je řeč a v které zemi byl tento člověk prezidentem. Uvědomte si prosím, že kdyby nebylo pana Havla, asi byste dodnes byl nucen vykřikovat na povinných demonstracích : "Ať žije Sovětský svaz, ať žije soudruh Jakeš a podobné nesmysly". Vaše děti, pokud nejste náhodou dělník, by neměly možnost studovat, do západních zemí byste se podíval jen pokud by Vám stát dal devizový příslib. Dokonce i za to, co jste zde napsal, pokud byste to vztáhl na třeba soudruha Jakeše, by Vás do druhého dne zavřeli. A teď mudrujte!

P. Švejnoch 26.6.2014 8:34

Aáá pozor!

Věhlasný ekonom pan Jílek nás opět poučí o nějakých makroekonomických veličinách. Doufám, že nedopadnete jako v nedávné debatě o HDP - tedy jako sedláci u Chlumce... :-)

P. Čech 26.6.2014 8:34

Terminologie a výčet

Neustále se v řečech politiků setkávám s různými právy. Nemluvím teď o právech lidských, která jsou téměř jasně definována a jejichž výčet existuje. Použiji práva zde uvedená. Práva občanská. Která to jsou? Jejich výčet nikdo nezná, zato všichni politici o nich žvaní. Práva sociální, politická, ekologická. Totéž. Nikdo neví, o jaká práva se jedná a která to konkrétně jsou již vůbec. Všichni politici, vydatně podporovaní novináři neustále kecají o nějakých právech. A co povinnosti? Myslím tím občanské povinnosti. Ty neexistují? Jak může být někdo vybaven nějakými právy (mimo práv lidských), neplní-li si své občanské povinnosti? To všechno vede pouze k anarchii, naroubované na socialistický základ našeho politického systému. Je to v přímém rozporu se všemi demokratickými zásadami, které dělají demokracii demokracií.

M. Hanko 26.6.2014 7:20

Re: Havloidi

Jste ubohá Klausova andulka :(

J. Humpolík 26.6.2014 7:05

Havloidi

Ba havloidní politice nepolitice nebylo nic dobrého

K. Pavlik 26.6.2014 5:46

Jako Benes blahe pameti

Mmznosti Ceska v zahranicni politice jsou vicemene nulove. Da se toho dost pokazit - viz Lisabon, ale moc se toho neda ziskat.

Toz tak.