19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jiří s 18.7.2007 0:41

Nějak zmatené

Souhlasím s autorem, že přibývající počet občanů islámského vyznání vyžadujících přizpůsobení nemuslimů je velký problém. Ale pokud budou muslimové občany členské země EU, mohou přece cestovat do ostatních zemí EU i bez schengenského systému. Nejvíce islamistických teroristických útoků bylo v Británii, která není součásti schengenského prostoru (resp. spolu s Irskem mají omezené členství, které zachovává hraniční kontroly). Nebezpečí útoku islamistických teroristů pravděpodobně nesouvisí s velikostí islámské komunity (Francie), ale s nelibostí i malé skupiny radikálů, třeba navenek asimilované.

Zrušení policejních kontrol na hranicích považuji potenciálně nebezpečné vzhledem ke klasické, "řemeslné", kriminalitě, jejíž pachatelé obvykle nejsou tak dobře zorganizovaní, sebevražedně motivovaní a dobře financovaní jako teroristé.

Nepochopil jsem, proč autor děkuje Bruselu za věc, která se mu nelíbí (viz titulek), očekával bych spíš obvinění ("vinou Bruselu").

Šumavák 18.7.2007 0:59

Re: Nějak zmatené - jak pro koho!

Cestovat není usazovat se, kvoty na povinné přijímání migrantů nejsou volný pohyb, jednotná sociální politika je průšvih na všechny strany!

Alfred 18.7.2007 8:15

Re: Nějak zmatené

Česko ani Evropa imigranty nepotřebuje, a pokud potřebuje gastarbeitery, netřeba jim dávat občanství, jen dočasný pobyt. Ani jejich děti by neměly dostat občanství. Evropě (i ČR)  nechybějí lidé, spíš je přelidněná. Imigrace ani vyšší porodnost neřeší stárnutí obyvatelstva - to stárne kvůli delší době dožití, přičemž se nikomu nechce trávit delší čas prací. "Omlazování" populace pomocí vysoké porodnosti nebo imigrace jen zvýší počty obyvytel, ti časem taky zestárnou a tak dokola. Řešením je buď zvýšit produktivitu práce, uskrovnit se, pracovat déle nebo investovat v zemích, kde je mladých dost a staří umřou ve čtyřiceti.

JH 18.7.2007 10:24

Naprostý souhlas a navíc

jsem pro antickou demokracii: volit a být volen jen pro původní obyvatelstvo. To by významně posunulo konec Evropy.

Alfred 18.7.2007 8:30

Re: Nějak zmatené

Tímto  nemyslím, že bychom neměli poskytovat azyl, ale jen těm,  co uznávají naše hodnoty. Pomáhat různým pakům jenom proto, že to doma zrovna schytávají a tak křičí, protože vědí ,že se jim díky naší neskonalé pitomosti dostane pomoci je nesmysl. Když pak vyhrají, počínají si stejně nebo i hůř než jejich původní soupeři, nás pak mají společně za pitomce, popřípadě si vymění role. ( příklady Chomejní, Pol Pot,... )

gogo 18.7.2007 0:11

Pane kolego

zeptejte se Uhla nebo tý jeho umanutý ženský...oni vám to už vysvětlí..

mik 18.7.2007 0:44

Re: Pane kolego

Řekl bych, že průměrný člověk v ČR toto chápe. Bohužel, nechápe to průměrný český novinář. Naposledy takto zaperlil Respekt totálně ujetým článkem "Otevřme evropské hranice" z pera - jak jinak - francouzského "intelektuála" Philippe Legraina. Nebýt v Respektu článků pana Spurného začal bych se domnívat, že Respekt koupilo Právo.

?? 18.7.2007 4:05

Re: Pane kolego,Petr Uhl = Petr Vuhl

To je salonní multikulti, který se živí pindáním o věcech, které zná z doslechu. A jemu podobní mu to žerou horké. Skutek ale utek - viz Matiční ulice... Zkrátka šoumen zralý pro cvokhaus. (Y)Rv