19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
chetgar 18.7.2007 15:25

Re: Re: strašení šarí'ou

asi jsem to napsal nejasně - myslel jsem, že v zemích, kde šarí'a neplatí, to tak tamní populaci vyhovuje

četnář 18.7.2007 13:14

V Bruselu

bylo rozhodnuto házet použitý hajz papír do speciál.košů,které budou měsíčně kontrolovány a vyhodnocovány!!!!

Zebra 18.7.2007 13:00

Kde jsou ty časy, kdy byla modrá barvou naděje

Dneska je ódéesácká modř barvou ohrožení, strachu a zmaru (viz už jen nadpis a podtitulky dnešního dílka modrého odsomolce). Ovšem i v protievropském strašení jest mu přiznat jistou míru – byť zvrhlého – novátorství. Je to poprvé (teda co já vím), co někdo poukázuje na dosažení volného pohybu osob v rámci EU jako na hrozbu.

chetgar 18.7.2007 13:32

Re: Kde jsou ty časy, kdy byla modrá barvou naděje

Si pletete jabka s hruškami. Nikdo nezpochybňuje svobodu pohybu občanů EU. Občanů. Ne imigrantů bez občanství. To, co se snaží Frattini ruku v ruce se Švédy a jinými filuty prosadit je nikoli rozšíření svobod občanů EU, ale svobod imigrantů=neobčanů. Suma sumárum otevřená švédská brána láká imigranty ze všech končin světa, švédský sociální systém to zatěžuje více než si tato kdysi velmi bohatá země může dovolit, proto díky nové euronormě spakuje pár tisíc běženců třeba z Nigeru a pošle je na Ruzyň (ideálně by ještě letenku za tenhle dáreček zaplatili Češi). Dále už bude Nigeřany hostit ČR, zaplatí jim doktory, školy pro jejich početné potomstvo, které umí sotva francouzsky, v místě jejich pobytu se nejspíš stane jazyk Hausa druhým úředním jazykem (tím se hnedka najde pár fleků pro příslušníky menšiny na úřadech). Jak se Nigeřané rozkoukají, začnou si z domovské země zvát příbuzné, kteří v rámci humanistického konceptu sjednocování rodin přijedou obohatit českou kulturu o své poznatky v oblasti pastevectví velbloudů a dvojpolního systému. Jelikož Nigeřané budou dostávat štědré dávky garantované jim euronormou, nebudou nijak nuceni hledat si práci nebo se aspoň učit česky, aby měli šanci ze svého ghetta někdy vyjít (těch pár nigerských úřednic to nespasí). Každý jeden přijde státní kasu na nějakých 5-10 tisíc korun /měsíc. Z důvodu nezaměstnanosti budou mít dost času věnovat se plození dětí, však je stát zaopatří. Zdroj příbuzných v Nigeru nikdy nevyschne a za pár desítek let tu budeme mít celý okres plný nigerských povalečů, kteří budou umět česky pouze slůvka jako "dávky" "diskriminace" "rasizmus" a neodmyslitelné "pivo"...

Závěrem chci uvést, že proti Nigeru nic osobního nemám a jeho jméno používám pouze proto, že byl první afrockou zemí, která mě napadla.

Zebra 18.7.2007 13:52

Re: Re: Kde jsou ty časy, kdy byla modrá barvou naděje

Ovoce si nepletu, pitomé strašení bubáky z řípy taky poznám, ovšem bát jsem se jich přestal asi tak v šesti letech a když někdo napíše, jestli nám ten Schengen stojí za ty řepné hrůzy přistěhovaných islámských hord a šaríi, tak tomu se u nás na vsi říká zpochybňování Schengenu i.e. svobod(y volného pohybu) občanů EU.

K tomu vašemu scénáriu (IMHO řepák jako vyšitej): so dneska brání Švédům, aby to neudělali, proč by sem Nigeřani jezdili resp. jak by je k tomu Švédi donutili když by s jim nechtělo, co by Čechy donutilo, abychom je přijali a co by se změnilo po případném přijetí návrhu ?

Xury 18.7.2007 15:13

Re: Re: Re: Kde jsou ty časy, kdy byla modrá barvou naděje

Můžete mi popsat, jakým způsobem by to ti Švédi doteď mohli udělat? Ne, že by to mohli udělat i v rámci Schengenu, ale pokud by existovala nějaká vhodná směrnice pak...

na druhé straně jsem na stránkách p.Frattiniho nic takového nenašel. Což ovšem neznamená, že to někde nenavrhnul.

Zebra 18.7.2007 15:43

Jasně !

Mohli by jim koupit letenky a říct jim, že je u nás hezky, ať tam letěj. Asi tak stejně, jako po přijetí nějaké směrnice EU. Ovšem chcete-li mě strašit, že bude přijata směrnice o násilných deportacích uvnitř EU, klidně si poslužte, mě to nic neudělá.

Frattini: Buďto má prístroj, nebo je to bratr toho voběšenýho, to bude taky pěknej parchant.

Že bych překonal vrozenou lenost a napsal článek o tom, jak Klaus ....? Sice jsem na jeho stránkách nic takovýho nenašel, což ovšem neznamená, že to někde nenavrhnul.

EW 18.7.2007 15:44

Re: Re: Re: Kde jsou ty časy, kdy byla modrá barvou naděje

Jejich vladni elity. Napriklad se nechaly slyset, ze imigranti, na rozdil od domacich, maji kulturni identitu...:-(

vládík 18.7.2007 13:49

Re: Kde jsou ty časy, kdy byla modrá barvou naděje

Odsoudit jakýkoliv článek (a tedy jakýkoliv konkrétní názor) jen podle /odhadované/ stranické sympatie lze považovat za debilní.

Zebra 18.7.2007 14:06

Vládíčku, jistěže to můžeš považovat za debilní, v tom ti nikdo nebrání.

Co se mě týká, klidně mi tady najdi podobný pamflet od ruďocha, růžovky, zelenáče či černočerného klerikála a v tu ránu se na něj vrhnu jako sup na mršinu, barva s tím nemá co dělat. No a s Lukášovým modroušstvím je to na beton, žádný odhady !

Šumavák 18.7.2007 15:24

Re: Kde jsou ty časy, kdy byla modrá barvou naděje

nojo, je to v hajzlu! I Eu vlajka je modrá.....

Zebra 18.7.2007 15:34

taky, stejně jako barva ODS.

JJ 18.7.2007 12:50

Pomotane

Ten clanek mota dohromady kde co.

Zadne prerozdelovani imigrantu se nekona. Imigranti samozrejme nechodi jen za davkami, i kdyz se to tak muze zdat. Clovek zavisly na davkach se i dneska ma v Cesku lip nez stejny clovek ve Francii. Presto Arabove jdou radeji do Francie, protoze tam maji jakestakes zazemi.

vládík 18.7.2007 13:51

Re: Pomotane

Nemotá kde co. Přinejmenším příslušný komisař předpokládá, že chodí především za dávkami. Že by neměl vůbec žádné zkušenosti?

Cizinec Nenasinec 18.7.2007 12:49

Socialisticky skudci

Ruzny multi-kulti a socialisticky skudci chteji od Evopy udelat azylovy tabor pro "cikany" celeho sveta (at mi moji romsky spoluobcane odpusti, "cikan" je tady pouze metafora na nevzdelaneho, neprizpusobiveho a nikomu potrebneho obcana jakekoliv statu tretiho sveta, nic proti Romum, pokud nejsou parazity a proti parazitum taky nic vic nez proti bilemu parazitskemu smejdu). Ja spis navrhuji socialistickou EU-sebranku poslat nekam do tretiho sveta, kdyz ho tolik maji rady, at si to poradne uziju, nikdo za tou patou kolonou Zapada nebude brecet. A, samozreme, spolecna azylova a imigracni politika se statum kteri sobe vlastni blbou a neuspesni imigracni a azylovou politikou uz nadelali tolik problemu vubec nepripada v uvahu. Mate rady lide, rudy dobytku? Chcete jim pomoci? Skvele, jste hodny lide, ale mi nejsme, a tak si sami zaplatte za svuj "humanismus" (mam ovsem pocit ze kdyz pride na placeni veskery "humanismus" rychle mizi, levicaci jsou hodny a maji radi rozdavat pouze kdyz je to z ciciho).

Sch.glosátor 18.7.2007 12:27

Fuj. Hnusný, odporný, xenofobní, rasistický, fašistický a antisemitský článek.

Rozhodně vyjadřuji kategorický nesouhlas s ním. Nic jiného mi nezbývá, prože to je jediný správný a zákonem schválený  názor. Nerad bych se spolu s autorem ocitl na lavici obžalovaných ;-P  Teď vážně. Přesně takové řešení jsem od EU očekával. Zavařili si a velmi rádi se podělí o své problémy. Jen jsem čekal kdo a kdy s tím vyleze. Měli bychom mít připravený krizový scénář v krajním případě zahrnující i jednostranné vypovězení příslušných smluv.

baf 18.7.2007 13:12

Re: Fuj. Hnusný, odporný, xenofobní, rasistický, fašistický a antisemitský článek.

R^

lucina 18.7.2007 12:13

emigranti - fůj!

Češi (a Moravané) mají stěží důvod se vymezovat proti emigrantům, když zamořovali bezpečnější a vyspělejší státy svými vyhnanci a utečenci prakticky celé minulé století, o dobách dřívějších nemluvě. Moc rychle zapomínáme. Když se nám teď daří tak, že by u nás někdo chtěl žít, tak se náramně ohrazujeme, stejně jako se ohrazujeme vůči navrátilcům.

Cartouche 18.7.2007 12:22

Re: emigranti - fůj!

Co k tomu říct? Nic slušného k tomu ani říct nejde, ty debile! Když do SRN emigroval Čechoslovák, tak to určitě nebylo to samé, když tam emigruje beduín ze saharské pouště!

Hnyk 18.7.2007 12:49

Re: Re: emigranti - fůj!

Jo, beduínovi zakazuje jeho náboženství chlastat.:-P

JJ 18.7.2007 12:51

Re: Re: Re: emigranti - fůj!

A dodrzuje to tak deset procent z nich.

VL 18.7.2007 15:13

Re: Re: Re: emigranti - fůj!

Ve dne, v noci co Aláh nevidí, tak to nevací.;-)

Drakobijce 18.7.2007 12:59

Re: emigranti - fůj!

Ale o tom preci ten clanek neni - jde o to, ze pokud se nekdo vystehuje do napr to Sudske Arabie, musi se prizpusobit mistnim pomerum, zapadnout. Pokud se nekdo z Iranu pristehuje do Nemecka (nebo k nam), melo by se po nem chtit totez. Pokud se to nedeje, zadelavame si (vsichni) na budouci velke problemy.

A ty vase ritolezecke multi-kulti kecy na tom nic nezmeni.

chetgar 18.7.2007 13:35

Re: Re: emigranti - fůj!

zrovna s Peršany problém není :o)

Byg 18.7.2007 10:51

Další střípek

Jen další střípek z mozaiky centrálního plánování, řízení, přerozdělování a regulování v EU. Prostě EU by měla být pouze smlouva nezávislých států, ve které by byly pouze věci jako volný pohyb osob, zboží, služeb etc. Žádný eulament, eukomisaři, eurokrati, eukomise.

JJ 18.7.2007 12:53

Re: Další střípek

Nedovedu si predstavit volny pohyb osob, zbozi a sluzeb bez patricne harmonizace.

Sice je pravda, ze EU by nemela nektere pravomoce prebirat, ale zaroven prebira jen ty pravomoce, na kterych se vsichni clenove shodnout.

Role byrokracie EU se casto zvelicuje. Je to vdecna dojna krava pro ty, kteri chteji odvadet pozornost od domacich problemu. A tak to funguje po cele EU.

Jura Jurax 18.7.2007 13:54

Re: Re: Další střípek

Role byrokracie EU se casto zvelicuje. Je to vdecna dojna krava pro ty, kteri chteji odvadet pozornost od domacich problemu.

Možná. Což ovšem neodporuje tvrzení, že tato byrokracie masově produkuje hovadiny.

zloch 18.7.2007 14:36

Re: Re: Další střípek

Já si pod pojmem evropské "harmonizace" představuji, jak sedím někde před bruse¨lským palácem na chodníku, u ruky klobouk na drobné a hraji na tahací harmoniku. Takto vypadá správná harmonizace. ;-)

A. 18.7.2007 10:37

Móda multikulti

Byl jsem dost dlouho členem Rady vlády pro národnostní menšiny a tak jsem se touto problematikou několik let zaobíral o něco hlouběji, než většina občanů. Dospěl jsem k následujícím závěrům:

Drtivá většina přistěhovalců se do vyspělých zemí stěhuje z ryze pragmatických důvodů. Nevyhovuje jim dosažitelná životní úroveň ve vlastní zemi, úroveň vzdělání, bezpečnost atd. Stav ve všech vyjmenovyných oblastech je přímým důsledkem tamní kultury (nezaměňovat prosím s uměním). Stejně jako je odlišná životní úroveň vyspělých zemí výsledkem odlišné kutury, jiného systému hodnot, jiného vztahu k práci, majetku atd. Považuji proto za nemravné, pokud se někdo přestěhuje za lepším životem do jiné země a současně odmítá převzít tamnější kulturu a systém hodnot, který k té vyšší životní úrovni přivedl. Je signifikantní, že první generace přistěhovalců je obvykle vděčná za skokové zvýšení životní úrovně v hostitelské zemi a netlačí na uplatňování multikulti přístupu. Zato další generace, narozená v hostitelské zemi již nesrovnává svou životní úroveň se zemí předků ale se zemí v níž se narodili. A to pro ně vyznívá negativně. Nikdo si rád nepřizná, že je chyba na jeho straně, v jeho nízké kvalifikaci, absenci potřebných návyků atd. A tak s nadšením uvítají demagogickou ideologii levice, včetně fundamentalistického multikulturalizmu. Výsledky jsou hořící auta, vyrabované obchody atd. Ve starých zemích EU je cca 30% přistěhovalců. U nás zatím jen kolem 3%. Možná proto žádný z  našich politiků otázku přistěhovalectví nevnímá jako zásadní problém. Jenže po vstupu do Šengenského prostoru se počet přistěhovalců velmi rychle zdesetinásobí na oněch evropských 30%.  Potom už bude pozdě vymýšlet koncepci.

A. 18.7.2007 10:43

Re: Móda multikulti dokončení.

Ministryně Stehlíková jedním dechem mluví o nezbytném multikulturalizmu a současně o nezbytné integraci Romů do naší společnosti. To je naprostý protimluv. Je nutné, dokud je čas, nahradit myšlenku multikulturní společnosti společností multietnickou, Kde si každý může zachovávat národní folklor, jazyk, literaturu, poezii, umění atd ale současně musí plně respektovat způsob života a tedy kulturu většinové, hostitelské, společnosti. V Radě vlády pro národnostní menšiny, za předsednictví vicepremiéra Němce, o tom nikdo nechtěl slyšet.  Je naivní doufat, že současná Rada, pod vedením minystryně Stehlíkové, zaujme k problematice jiný postoj.  Politici řeší problémy, pokud jim to přinese hlasy voličů. Takže pokud naše veřejnost, která zatím s hořícími auty na ulicích nemá žádnou zkušenost, nevyvine na politiky výrazný tlak, nestane se nic. A až ta auta budou hořet před vyrabovanými obchody, bude na změnu pravidel poněkud pozdě.