27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
www racek 18.7.2007 9:13

jéžišimarjámilostiplná

tak tohle jsem opravdu, ale opravdu nečekal.

jestlipak autor ví, že ten schengen je až od příštího roku jen proto, že se bojí čechů a poláků víc než těch arabů?

Hledajíci 18.7.2007 9:10

Čeští vlastenci

Proč jste zbourali drátěné zátarasy a minové pole na českých hranicích? Proč jste zrušili vojska Pohraniční Stráže? Proč jste zmírnili zákony na immigraci?

Zaveďte vše znovu, a ještě přisněji hlídejte českou kotlinu, aby se tam nedostal žádný prašivý cizinec!

Ale musíte počítat s tím , že ostatní státy se k Vám budou chovat stejně!

Magor Milda 18.7.2007 9:09

Re: Zelena kniha

z těchto úvah a otázek zaručeně něco bude, tlak na některé EU státy je stále vyšší a ty hledají východisko. Z Bulharska byli jejich Turci vytlačeni především konsekventní probulharskou politikou. Nyní, poté, co odešli dveřmi, by tam měli vlézt oknem přes Německo? V Německu už uzákonili povinnost každého žadatele o spojení rodiny prokázat znalost německého jazyka. To je tvrdá podmínka, většina analfabetů z Anatolie neumí ani turecky.

Česká vláda učiní dobře, když jakémukoliv uchazeči o trvalý pobyt a jeho rodinným příslušníkům dá do cesty nutnost, naučit se česky minimálně na úrovni základní školy. Kdo se nechce učit česky a integrovat se do hostitelské země, má asi jiné motivy.

ok 18.7.2007 9:08

Re: Re: Radola Gajda nebo Lukas Petrik?

No já ten optimismus mám, ale vám pesimistům, vám musí být v dnešní době opravdu ouzko ;-DJá jsem jako kluk žil nějakou dobu v jedné africké islámské zemi, a tak jsem OPTIMISTA. Díky té své zkušenosti dokážu snadno rozlišit fakta od ideologií. A prozradím vím jedno tajemství: i islámští věřící jsou LIDÉ, moc se od nás evropanů neliší.

AndyO 18.7.2007 9:00

Re: Domovská příslušnost byla ještě za naší I. republiky platná

přesná úvaha. Celé roky zde i jinde myšlenku obnovení domovské příslušnosti se všemi právy i povinnostmi propaguji, ale dnešní doba ničemu, co negeneruje chaos, nepřeje.

Magor Milda 18.7.2007 8:57

Domovská příslušnost byla ještě za naší I. republiky platná

aby se v takové říši, jakou bylo Rakousko - Uhersko udržel pořádek, měl každý občan této říše ve svém průkazu uvedenou domovskou příslušnost. Byl-li třeba bez prostředků, onemocněl nebo zestárl a byl závislý na podpoře, byl odeslán své demovské obci. Tato měla tehdy pastoušky, kde takoví chudáci žili.

Domovské příslušnosti nabyly děti v rodině po tatínkovi, taktéž manželka. Moje maminka měla ještě v jejím cestovním pasu z r. 1931 uvedenou domovskou příslušnost Kluky u Čáslavi.

Zrušení této příslušnosti zavedlo u nás naprostý chaos, kam právě s těmi Indočechy, když potřebují podporu? Důsledek je, že se tito lidé soustřeďují ve velkých obcích a vytvářejí ghetta. Odeslání domovské obci na zaopatření by tento problém vyřešilo.

Supranacionalista 18.7.2007 8:52

Zelena kniha

Autor clanku si zrejme nedal ani praci vyhledat onen "zcela zavazny" a vsechny ohrozujici dokument, jenz vyplodila Evropska Komis. Kdyby do nej jen trochu nahlednul, tak by prisel na to, ze se jedna o soubor otazek, na ktere je treba nalezt teprve spolecne odpovedi. O nejakem preposilani zadatelu o azyl se v nem nedoctete. Snad jen to, ze vsechny staty by mely mit podminky co nejstejnejsi, aby kde ktery mongolsky pastevec nemohl po podani zadosti koupit listek na zeleznou drahu a frnknout v ramci EU do zeme, kde jsou davky nejvyssi a kde jeho rodine proplati dvakrat rocne letenku, aby jej mohla navstivit. S tim se neda nez souhlasit. O preposilani se uvazuje snad jen v tech pripadech, kdy zadatel splni mezinarodni standardy pro uprchliky. Pro ilustraci by timto pripadem mohl byt takovy severokorejsky vysokolsky profesor ekonomie stihany v rodne zemi pro sireni dila Adama Smitha O puvodu bohatstvi narodu.A toho jsme preci pripraveni privitat chlebem i soli i u nas v ceske kotline.

Milaz 18.7.2007 8:32

humanisté?

Tak dlouho budou prosazovat humanisté multikulturismus, až to většinové původní obyvatelstvo naštve a prosadí si do svého čela něco na způsob hitlera a vypořádá se s muslimským problémem násilným způsobem. A pokud ne, tak se násilným způsobem muslimové vypořádají s námi. 

Alfred 18.7.2007 8:30

Re: Nějak zmatené

Tímto  nemyslím, že bychom neměli poskytovat azyl, ale jen těm,  co uznávají naše hodnoty. Pomáhat různým pakům jenom proto, že to doma zrovna schytávají a tak křičí, protože vědí ,že se jim díky naší neskonalé pitomosti dostane pomoci je nesmysl. Když pak vyhrají, počínají si stejně nebo i hůř než jejich původní soupeři, nás pak mají společně za pitomce, popřípadě si vymění role. ( příklady Chomejní, Pol Pot,... )

šakal 18.7.2007 8:22

....Oni by z toho udělali originální směs..

...;-P :-/

Bibi 18.7.2007 8:16

Re: Autore Petříku, jste poněkud hloupý a Vaše klasicky xenofoboní politika ODS

Jasně.Proto dnes už i afroameričané používají v úředním styku španělštinu.

tony 18.7.2007 8:15

hrozba

Od západu nám může hrozit studená fronta.

Alfred 18.7.2007 8:15

Re: Nějak zmatené

Česko ani Evropa imigranty nepotřebuje, a pokud potřebuje gastarbeitery, netřeba jim dávat občanství, jen dočasný pobyt. Ani jejich děti by neměly dostat občanství. Evropě (i ČR)  nechybějí lidé, spíš je přelidněná. Imigrace ani vyšší porodnost neřeší stárnutí obyvatelstva - to stárne kvůli delší době dožití, přičemž se nikomu nechce trávit delší čas prací. "Omlazování" populace pomocí vysoké porodnosti nebo imigrace jen zvýší počty obyvytel, ti časem taky zestárnou a tak dokola. Řešením je buď zvýšit produktivitu práce, uskrovnit se, pracovat déle nebo investovat v zemích, kde je mladých dost a staří umřou ve čtyřiceti.

zahracech 18.7.2007 8:11

Re: Radola Gajda nebo Lukas Petrik?

Ano, prestante Psa cist. On Vam jen kazi a nadale bude kazit iluze o sv. EU. Ctete radeji neco, co Vam prostrednictvim prijemnych lzi zachova Vas zivotni optimismus.

Bibi 18.7.2007 8:08

Islamismus nám nehrozí od Tunisanů,ale Pákistánců a Indů

Celkem to člověka obtěžuje:pokud vycházejí články typu - v Česku bude Romsko(nereálné-nikoli -vzpomeňte toho náměstka Čunka, co pouštěl úředníky do vsi za poplatek),pokud tam padají jasné návrhy a pokud se Indové "pasují" do naší politiky, je to jasné.Navíc první místo vzniklo kolem kláštera trapistů, kteří to platí (a náš stát je).Jako katolíci nám nikdy neodpustí Husa, Komenského a to, že kláštery nerušili komanči, ale Josef II.Intoši typu multikulti si myslí, že je Romáci využijí.Omyl.Budou využíval lidí kolem Kumara V. a jiné, kteří se už nyní v ČR hromadí.Tak trochu tuto komunitu znám-první dotaz-budeme moci tady zůstat až budete v Schengenu? Kradou, lžou, podvádějí.Bohužel špatně reprezentují tu  známou indickou realitu -bydlení v sudech od asfaltu nebo na ulici.Tvrdí se nám, že je Indie demokratická.Nesporně-během tisíců let si vytvořili několik desítek kast/subkast, a pro nedotknutelné, kteří sem migrovali a jsou zde usazeni budou pracovat další,kteří se s realitou vyrovnali konverzí ke křesťanství nebo islámu.Podstatné je,že mluvíte s Indem, který tu vegetuje pět let-a řekne Vám,že česky se učit nebude (angličtinou nevalné úrovně).Asi ví proč.Romsky totiž rozumí.;-(

ok 18.7.2007 7:53

Radola Gajda nebo Lukas Petrik?

Radola Gajda nebo Lukas Petrik? Neviditelný pes je zkrátka extrémistický plátek. Západoevropské země ať si i nadále řeší svoje bývalé kolonie a zámořská území, s EU to ale nemá nic společného. Kvóty by byly smrtící, ale to přece není podstata EU!!! To, že někdo dá návrh ve svůj prospěch, je normální. Normální není odvozovat z takového návrhu prohnilost EU.

Asi tento extrémistický plátek přestanu číst... Dělá mi jen starost, že takovéto skupinky (kolem Neffa) ovlivňují "prosté občany", kteří těmto plkům můžou podlehnout.

Skep/ticus Ma/ximus 18.7.2007 7:51

Mé návrhy

Státní občanství cizincům neudělovat vůbec, maximálně dočasný azyl a po urovnání podmínek v zemi původu na náklady azylanta vyexpedovat zpět, včetně jeho rozrůstající se rodiny.

Kdo si vezme cizího státního příslušníka ze zemí mimo EU ztrácí volební právo, zrovna tak potomci zrození z tohoto spojení nedostanou nikdy občanství.

Azylanté nemají nárok na jakoukoli sociální podporu.

A hlavně to vše bez jakýchkoli vyjímek pod jakoukoli záminkou.

To jsem hnusný a zvrženíhodný xenofob, že jo? ;-D

VL 18.7.2007 7:48

Neplníme náhodou kvótu předem?

Doufám, že nám započítají do kvóty nepřizpůsobivé obyvatelstvo indického původu, které sem v posledních šedesáti letech přicestovalo ze Slovenska. Pak bychom je mohli naopak vyvážet.

Charlie 18.7.2007 7:41

Přesně tak, záleží jen na nás

a když řekneme NE nezvaným a vnuceným hostům, tak přesto vlak nejede.  Pak si je mohou političtí komisaři z Bruselu strčit třeba..... 

krok 18.7.2007 7:39

Re: Autore Petříku, jste poněkud hloupý a Vaše klasicky xenofoboní politika ODS

"Záleží jen na nás, jaká pravidla zavedeme." 

Tak to bohužel není pravda. O tom, jaká budou u nás pravidla se z vůle občanů ČR rozhoduje jinde, ne v ČR.

xyz 18.7.2007 7:25

schengenský systém

Neznalí jsou nadšení, jaký to pokrok cestovat po Evropě. Jen pro zajímavost, před 100 lety se mohlo volně cestovat taky. Schengen ale platí oběma směry.

Mejla 18.7.2007 7:12

Autore Petříku, jste poněkud hloupý a Vaše klasicky xenofoboní politika ODS

neřeší vůbec nic. USA každoročně absorbují daleko větší počet imigrantů. Záleží jen na nás, jaká pravidla zavedeme.

kocour 18.7.2007 6:52

Re: Kdepak se dají přečíst ty příznivé recenze

Ta Kurasova v jeho poslední u nás vydané knížce "Evropa snů a skutečnosti". Je to dost děsivé čtení, celé na toto téma.

Netřeba 18.7.2007 6:21

Vytvoříme konkurenci Islámu.

Začneme do západní Evropy vyvážet komunismus. Ale ten skutečný - Stalinův, ne ten Husákův vycmrndlý čajíček.

A počkáme, po čem Brusel sáhne. :-)

Kolemjdoucí (J.Š.) 18.7.2007 5:54

Kdepak se dají přečíst ty příznivé recenze

Benjamina Kurase a Josefa Mlejnka o Eurábii?

zalozak 18.7.2007 5:26

Stejne jako je tomu jiz v jinych zemich - muze se naplnit ten stary "vtip" ... Otazka:Co delat kdyz nase strana nezvitezila ve volbach? Odpoved: Zmente volice!

Levicove strany v zemich jako je Kanada, Australie a dalsi jiz davno prisli na to ze se vzrustajicim poctem "zavislych" obcanu na ruznych davkach ci prerozdelovani vzrusta jejich podpora. Napriklad zname opatreni pro slucovani rodin (moznost importu pribuznych s garanci plneho socialne zdravotniho zajisteni) prakticky ucinili z vetsiny imigrantu (zejmena asie , afrika a stredni vychod) sve verne volice...

Tim se doslova naplnuje heslo o vymene volicu za ty kteri tu ruku pro nekoho zvednou!

Soucasne se tim otevira i "idealni" prostor pro dalsi regulace (cti dalsi statni intervence) protoze s narustem ruznych kultur narusta nutnost definovat "standard" na veci ktere predtim byly bezne a v dane spolecnosti zazite.

Tragedii vsech techto politiku je neuveritelna kratkozrakost kdy doslova meni dlouhodoby (a mozna trvaly) osud sve zeme za par let u koryta....     Jenze co s tim kdyz jim to tolik slepych volicu trpi!;-O

Martin 18.7.2007 5:25

zamenit par slov a mame clanek

jako na zvedavci :) totez se tyka i komentaru nize

jasan 18.7.2007 5:01

no, nic noveho

umistenky uz tu byly.... a pak ze brusel nekopiruje neboztika "tabor miru a socialismu".....

Josef 18.7.2007 4:58

Re: Re: Re: Cestina?

Mate pravdu - nejak spatne vidim - zapomnel jsem -t- v tom zatraceni hodnem jmene!

Rudolf 18.7.2007 4:55

Re: Re: Cestina?

A co uděláme s tím Hilerem?:-D