Sobota 18. 5. 2024Nataša polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 188
  • Poslední: 22.7. 2007 17:21
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
hexin 18.7.2007 13:11

Re: No, jak to tak sleduji, dnešní Pes je jedna perla za druhou...

Vždyť Vás nic nenutí to číst, natož komentovat. A co takhle sebrat tvůrčí odvahu a taky nějaký článek sepsat sám?

Hnyk 18.7.2007 9:17

Stejné dávky ve všech zemích EU

He, he, he, Petříku! Když budou azylanti dostávat v Česku tolik jako v Německu, t. j. bratru 300€ na osobu a k tomu ubytování zdarma, kolik Čechů se honem příhlásí k arabům?;-D;-D?

Modrý pták 18.7.2007 9:25

hnyku,

nesmíte hned podle sebe a svojí rodiny soudit zbytek národa.

Yann 18.7.2007 9:51

Re: hnyku,

R^R^R^

Hnyk 18.7.2007 10:54

Re: hnyku,

Ale já soudím jen podle těch co se za "normalizace" pro pár výhod halasně hlásili k Rusákům a ke komunizmu a dneska jsou z nich ti nejmodřejší ODS-áci, a "ochránci národních zájmů".;-P

Jura Jurax 18.7.2007 14:04

Re: Stejné dávky ve všech zemích EU

No, přinejmenším podstatné části důchodců a mnohým pracujícím by se to vyplatilo ;-( holt jsme moc dlouho budovali socialismus ... ale nezoufejme - EU pomalu začíná s týmž budováním, takže když nám vydrží, brzo se to srovná ... ;-(

www racek 18.7.2007 9:13

jéžišimarjámilostiplná

tak tohle jsem opravdu, ale opravdu nečekal.

jestlipak autor ví, že ten schengen je až od příštího roku jen proto, že se bojí čechů a poláků víc než těch arabů?

Hledajíci 18.7.2007 9:10

Čeští vlastenci

Proč jste zbourali drátěné zátarasy a minové pole na českých hranicích? Proč jste zrušili vojska Pohraniční Stráže? Proč jste zmírnili zákony na immigraci?

Zaveďte vše znovu, a ještě přisněji hlídejte českou kotlinu, aby se tam nedostal žádný prašivý cizinec!

Ale musíte počítat s tím , že ostatní státy se k Vám budou chovat stejně!

EW 18.7.2007 9:49

Re: Čeští vlastenci

Tak, je nutno priznat, ze ty hranicni draty nas uchranily od takovych peknych veci jako turecke ctvrti, co je maji v Nemecku, nabo ten arabsko-cernossky venec kolem Parize a kazdeho vetsiho francouzskeho mesta. Dale jsme usli multikulti vymyvani mozku, ktere v zap. Evrope brali mnohem vazneji nez my to komunisticke.

Kdyz tohle vidim, rikam si, ze tady nebylo vsechno spatne...

Sk/ep/ticus Ma/ximus 18.7.2007 9:50

Revoluční nadšení vždy přináší tragická rozhodnutí

Nicméně nyní jsme uprostřed EU, takže ten příliv "prašivých cizinců" zavinily hlavně jiné státy ;-D

Harpyje 18.7.2007 11:24

Re: Revoluční nadšení vždy přináší tragická rozhodnutí

A hlavně vystupte z EU, pak se nebudete mít na co vymlouvat!

Skep/ticus Maxim/us 18.7.2007 12:49

Hlasoval jsem proti vstupu ČR do socialistické EU, ale co naplat, moji spoluobčané byli pro

Být to na mě ČR vystoupí okamžitě.

Harpyje 18.7.2007 17:08

Re: Hlasoval jsem proti vstupu ČR do socialistické EU, ale co naplat, moji spoluobčané byli pro

Škoda, že to na Vás není. ;-P Takové členy jako ČR, Polsko, Bulharsko a Rumunsko nám byl čert dlužen.

Magor Milda 18.7.2007 8:57

Domovská příslušnost byla ještě za naší I. republiky platná

aby se v takové říši, jakou bylo Rakousko - Uhersko udržel pořádek, měl každý občan této říše ve svém průkazu uvedenou domovskou příslušnost. Byl-li třeba bez prostředků, onemocněl nebo zestárl a byl závislý na podpoře, byl odeslán své demovské obci. Tato měla tehdy pastoušky, kde takoví chudáci žili.

Domovské příslušnosti nabyly děti v rodině po tatínkovi, taktéž manželka. Moje maminka měla ještě v jejím cestovním pasu z r. 1931 uvedenou domovskou příslušnost Kluky u Čáslavi.

Zrušení této příslušnosti zavedlo u nás naprostý chaos, kam právě s těmi Indočechy, když potřebují podporu? Důsledek je, že se tito lidé soustřeďují ve velkých obcích a vytvářejí ghetta. Odeslání domovské obci na zaopatření by tento problém vyřešilo.

AndyO 18.7.2007 9:00

Re: Domovská příslušnost byla ještě za naší I. republiky platná

přesná úvaha. Celé roky zde i jinde myšlenku obnovení domovské příslušnosti se všemi právy i povinnostmi propaguji, ale dnešní doba ničemu, co negeneruje chaos, nepřeje.

jirka.s. 18.7.2007 9:39

Re: Re: Domovská příslušnost byla ještě za naší I. republiky platná

http://www.bwd.sk/pub/cigani/Ucebnice_patraci_taktiky.pdf

Magor Milda 18.7.2007 9:55

Re: Re: Re: Domovská příslušnost byla ještě za naší I. republiky platná

Velmi zajímavé, mohu si představit, že za takového dohledu se tu Sinti necítili moc dobře. Konečnou ránu jim dal Hitler, až na několik desítek zahynuli v Birkenau. Ti cikáni, kteří žijí dnes u nás, jsou zcela jiný etnik, říkají si Romové a přišli k nám z východu teprve po ruské anexi Podkarpatské Rusi 1945. Tito outcasts k nám pronikají od 15. století, v Indii jim místní obyvatelstvo doporučilo odchod.

Sk/epticus Maxi/mus 18.7.2007 11:14

Krásná doba, kdy se ještě mohlo označit parazity za nežádoucí.

tich@dohoda 18.7.2007 9:34

Re: Domovská příslušnost byla ještě za naší I. republiky platná

jo Mildo, ta domovska prislusnost je podobny klacek jako sveho casu Cechy, tedy cechovni bratrstva, to by jeden koukal jak se pomoci toho dala likvidovat konkurence a vse pekne v souladu s pravem :-) . Nemluve o tom jak se dalo pekne zatocit s nemanzelskymi detmi. Ovsem maji pravdu, poradek tehda byl, vse bylo pekne nalinkovane podle boziho prani  a soudruha Cisare. Doporucuji shlednout film "Je treba zabit Sekala" tam je moc hezky ukazano jak to dobre tehda fungovalo a nic na faktu nemeni, ze se ten film odehrava zrovna za protektoratu. Cest :-)

Supranacionalista 18.7.2007 8:52

Zelena kniha

Autor clanku si zrejme nedal ani praci vyhledat onen "zcela zavazny" a vsechny ohrozujici dokument, jenz vyplodila Evropska Komis. Kdyby do nej jen trochu nahlednul, tak by prisel na to, ze se jedna o soubor otazek, na ktere je treba nalezt teprve spolecne odpovedi. O nejakem preposilani zadatelu o azyl se v nem nedoctete. Snad jen to, ze vsechny staty by mely mit podminky co nejstejnejsi, aby kde ktery mongolsky pastevec nemohl po podani zadosti koupit listek na zeleznou drahu a frnknout v ramci EU do zeme, kde jsou davky nejvyssi a kde jeho rodine proplati dvakrat rocne letenku, aby jej mohla navstivit. S tim se neda nez souhlasit. O preposilani se uvazuje snad jen v tech pripadech, kdy zadatel splni mezinarodni standardy pro uprchliky. Pro ilustraci by timto pripadem mohl byt takovy severokorejsky vysokolsky profesor ekonomie stihany v rodne zemi pro sireni dila Adama Smitha O puvodu bohatstvi narodu.A toho jsme preci pripraveni privitat chlebem i soli i u nas v ceske kotline.

Magor Milda 18.7.2007 9:09

Re: Zelena kniha

z těchto úvah a otázek zaručeně něco bude, tlak na některé EU státy je stále vyšší a ty hledají východisko. Z Bulharska byli jejich Turci vytlačeni především konsekventní probulharskou politikou. Nyní, poté, co odešli dveřmi, by tam měli vlézt oknem přes Německo? V Německu už uzákonili povinnost každého žadatele o spojení rodiny prokázat znalost německého jazyka. To je tvrdá podmínka, většina analfabetů z Anatolie neumí ani turecky.

Česká vláda učiní dobře, když jakémukoliv uchazeči o trvalý pobyt a jeho rodinným příslušníkům dá do cesty nutnost, naučit se česky minimálně na úrovni základní školy. Kdo se nechce učit česky a integrovat se do hostitelské země, má asi jiné motivy.

jm0 18.7.2007 10:48

treba nalezt teprve spolecne odpovedi

.. a když se někomu společná odpověď nebude líbit, bude se dál jednat bez něho.

fuurie 18.7.2007 13:05

Re: Zelena kniha

kdyby si severokorejský ekonom zázračným způsobem opatřil adama smithe, zavřou ho dřív, než by knihu stačil otevřít, a  nejmenovali by ho ani vychovatelem v pomocné škole, natož profesorem.

Milaz 18.7.2007 8:32

humanisté?

Tak dlouho budou prosazovat humanisté multikulturismus, až to většinové původní obyvatelstvo naštve a prosadí si do svého čela něco na způsob hitlera a vypořádá se s muslimským problémem násilným způsobem. A pokud ne, tak se násilným způsobem muslimové vypořádají s námi. 

tony 18.7.2007 8:15

hrozba

Od západu nám může hrozit studená fronta.

Bibi 18.7.2007 8:08

Islamismus nám nehrozí od Tunisanů,ale Pákistánců a Indů

Celkem to člověka obtěžuje:pokud vycházejí články typu - v Česku bude Romsko(nereálné-nikoli -vzpomeňte toho náměstka Čunka, co pouštěl úředníky do vsi za poplatek),pokud tam padají jasné návrhy a pokud se Indové "pasují" do naší politiky, je to jasné.Navíc první místo vzniklo kolem kláštera trapistů, kteří to platí (a náš stát je).Jako katolíci nám nikdy neodpustí Husa, Komenského a to, že kláštery nerušili komanči, ale Josef II.Intoši typu multikulti si myslí, že je Romáci využijí.Omyl.Budou využíval lidí kolem Kumara V. a jiné, kteří se už nyní v ČR hromadí.Tak trochu tuto komunitu znám-první dotaz-budeme moci tady zůstat až budete v Schengenu? Kradou, lžou, podvádějí.Bohužel špatně reprezentují tu  známou indickou realitu -bydlení v sudech od asfaltu nebo na ulici.Tvrdí se nám, že je Indie demokratická.Nesporně-během tisíců let si vytvořili několik desítek kast/subkast, a pro nedotknutelné, kteří sem migrovali a jsou zde usazeni budou pracovat další,kteří se s realitou vyrovnali konverzí ke křesťanství nebo islámu.Podstatné je,že mluvíte s Indem, který tu vegetuje pět let-a řekne Vám,že česky se učit nebude (angličtinou nevalné úrovně).Asi ví proč.Romsky totiž rozumí.;-(

ok 18.7.2007 7:53

Radola Gajda nebo Lukas Petrik?

Radola Gajda nebo Lukas Petrik? Neviditelný pes je zkrátka extrémistický plátek. Západoevropské země ať si i nadále řeší svoje bývalé kolonie a zámořská území, s EU to ale nemá nic společného. Kvóty by byly smrtící, ale to přece není podstata EU!!! To, že někdo dá návrh ve svůj prospěch, je normální. Normální není odvozovat z takového návrhu prohnilost EU.

Asi tento extrémistický plátek přestanu číst... Dělá mi jen starost, že takovéto skupinky (kolem Neffa) ovlivňují "prosté občany", kteří těmto plkům můžou podlehnout.

zahracech 18.7.2007 8:11

Re: Radola Gajda nebo Lukas Petrik?

Ano, prestante Psa cist. On Vam jen kazi a nadale bude kazit iluze o sv. EU. Ctete radeji neco, co Vam prostrednictvim prijemnych lzi zachova Vas zivotni optimismus.

ok 18.7.2007 9:08

Re: Re: Radola Gajda nebo Lukas Petrik?

No já ten optimismus mám, ale vám pesimistům, vám musí být v dnešní době opravdu ouzko ;-DJá jsem jako kluk žil nějakou dobu v jedné africké islámské zemi, a tak jsem OPTIMISTA. Díky té své zkušenosti dokážu snadno rozlišit fakta od ideologií. A prozradím vím jedno tajemství: i islámští věřící jsou LIDÉ, moc se od nás evropanů neliší.

not OK 18.7.2007 9:24

Re: Re: Re: Radola Gajda nebo Lukas Petrik?

No právě že jsou to lidé a LIDÉ jsou schopni velkých věcí. Takový militantní katolík je taky prima ale kam se hrabe na militantního muslima. To mi připomíná... zrovna nedávno mě potkala ta čest potkat se se Indem, jehož rodina musela prchnout s holýma rukama před hrozbami svých muslimských spoluobčanů. Pozor  - byla to rodina lékaře. Naštěstí je Indie velká země a tak to vyřešilo jen pás stovek kilometrů a ani se nemuseli stát emigranty.  Jen museli znovu začít od nuly. Jo, muslimové jsou hodní lidé. Jde jen o to zda taky budou ochotni tolerovat náš způsob života. Zrovinka včera - koukám jak blázen, když na tramvajové zastávce dvě zahalené ženštiny hysterickým křikem zaháněly (z našeho pohledu roztomilé) štěně, aby se neotřelo to nečisté zvíře náhodou o jejich chlapečka.

EW 18.7.2007 9:46

Re: Re: Re: Re: Radola Gajda nebo Lukas Petrik?

Jen pockejte, az tady budeme mit islamske taxikare co nevezmou zakaznika, ktery ma s sebou psa nebo v tasce lahev s alkoholem. S tim maji uz ted problemy v Kansas City na letisti.