21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pravá Míra 17.3.2007 21:24

Hanzlíčku,

voni dycky byli vůl.....Podotýkám, že s jadernou energetikou osobně nemám problém. Dokonce vím, jak funguje jaderný reaktor:-D, což 90% diskutujících netuší...

bebe 16.3.2007 21:30

Zelení fanatici ničí planetu odmítáním jádra

Tito zfanatizovaní zločinci by měli být postaveni mimo zákon, jen tak zachráníme planetu před zničením.

Miloš Zfrantišku 16.3.2007 11:31

Pan Hanzlček a spol.

se budou tak dlouho odvolávat na životní úroveň a blokovat jaké koliv pokusy zvrátit současný sebevražedný kurz  lidstva až už žádná životní úroveň nebude třeba.

Kočkodlak 16.3.2007 9:42

Ekoligické klamání veřejnosti

R^Pane Hanzlíček, máte notný kus pravdy! Chtěl bych jen dodat ještě něco, co by mohlo být rychlým a poměrně levným vyřešením globálního oteplování. Je to několik dní, kdy ČT odvysílala dokument slovbenské televize o špatném hospodaření s půdou a vodou! Já si myslím totéž! Je třeba neprodleně začít jednat. Je třeba skutečně zrušit nesmyslné velkoplošné meliorace, možná by stačilo jen z poloviny. Taky je třeba obnovit alespoň část mezí a vysazovat větrolamy, případě aleje rychle rostoucích dřevin okolo větších - spojovacích polních cest. Je nutné obnovit mokré louky okolo vodních toků. Je třeba zastavit narovnávání malých řek jako třeba Doubravky. Je nanejvýš nutné obnovit mokřady, i vzhledem k tomu, že ubývá vodního ptactva. Je nezbytné obnovit vododržnost krajiny a schopnost vypařování vody ke vzniku oblačnosti a výparových, místních přeháněk a bouřek. Bude-li toto uskutečněno, dám na to krk, že se během deseti let ochladí na normál!

pavel 99 16.3.2007 0:22

Re: Re: Re: Re: Jak je to se základními znalostmi pana Bursíka ???

pozor - a to pouze při "sinusovém" tvaru odběru spotřebiče. Jinak je to ještě složitější.

Ladislav N. 16.3.2007 0:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výroba paliv z obnovitelných zdrojů ? Nadšeně souhlasím, má moji podporu.

EU zastupovaná českou socialistickou státní byrokracií je schopna vyprodukovat i tu největší pitomost a snažit se ji prosadit do praxe. Poslední léta jsou toho dokladem...

Ladislav N. 16.3.2007 0:18

... Jak je to se základními znalostmi pana Bursíka ???

 ;-)R^ ... Přesně řečeno! ;-P

Ladislav N. 16.3.2007 0:17

Re: Re: Re: Jak je to se základními znalostmi pana Bursíka ???

Ke správnému zacházení s údajem provozního napětí a proudu ale potřebujete znát, co je to tzv. účiník - cos fí ("kosinus fí"). Což ve vašem případě splněno není. ;-)

Pavel 15.3.2007 23:15

Jde o nastavení priorit.

Já si myslím, že naši zelení by se měli věnovat jiným tématům. Třeba by si mohli dát kapitalistický závazek, že se vzdáváme lovu velryb.

Pete Brich 15.3.2007 22:55

biochlast ?

Stačí sklenka a vrčíte jak větrník.;-)

PB

pavel 99 15.3.2007 22:34

Re: Re: Re: Re: souhlas s autorem

"...Nechce te mi doufam tvrdit ze palenim stepky nebo slamy skodime prirode vidte....:-D:-D:-D..." - občas jezdím kolem spalovny slámy ve Starém Městě p.L - kam se na to při inverzi hrabe uhlí.

Ad energetická bilance - je to poměrně exaktní číslo, které stačí uvést místo obecných frází.

pavel 99 15.3.2007 22:30

Re: Re: Re: Re: MYTNE

čímpak chcete Dukovany nahradit? Větrníky? Spálit veškeré okolní lesy?

pavel 99 15.3.2007 22:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výroba paliv z obnovitelných zdrojů ? Nadšeně souhlasím, má moji podporu.

pokud použiji slovo "chtít" ("...nechtěl byste..."), tak nejspíše mluvím o dobrovolnosti, zcela v souladu s významem toho slova. Takže si prosím odpusťte naznačování asociací s "hvězdami" - pokud umíte číst, tak nejspíše sám tušíte, že měníte význam napsaného.

Stran opakování - je to prosté. Pokud nemáte argumenty o reálnosti, musíte opakovat "mantru". Pokud byste například experimentem dokázal realizovatelnost, nemusel byste onu mantru dokola opakovat.

Ad "...Priklon k alternativnim zdrojum je fakt..." - přesnější by bylo napsat "slovní příklon k alternativním zdrojům". V reále se pak plánují či staví plynové nebo uhelné elektrárny (4GW v Rakousku...........) - ovšem o těch se moc nemluví. Ovšem k tomu by dospěl ten, kdo by si onen experiment 50% OZE zkusil zrealizovat.

alef 15.3.2007 22:11

Re: Re: Re: souhlas s autorem

ale zaslech,a prochazel jste se nekdy vy po ranu vesnicemi kde topi uhlim? Nechce te mi doufam tvrdit ze palenim stepky nebo slamy skodime prirode vidte....:-D:-D:-D co se tyka energie je potreba v celem procesu, ostatne ze zeme take nestrika cisty natural 98 (nedovoluji si timto energeticky oba procesy srovnavat)...a urcita energie je nutna vlozit do systemu uz ted...navic se timto zpusobem da castecne rehabilitovat zemedelstvi (zajima-li to koho....) coz prinasi dalsi bonus ktery neni hned videt

Pete 15.3.2007 22:09

A obava prezidenta ze zeleného ministra zahraničí

se díky panu Bursíkovi začíná vysvětlovat. On pan Bursík se velice váží svých nadstandartních vztahů v německy mluvících zemích a pro jejich rozvoj je zřejmě ochoten učinit lecjakou prasárničku. Doufám jen, že panu Schwarzenbergovi o takové nadbíhání nejde.

Technik 700 00 15.3.2007 22:07

Re: Mě spíš vadí, že

Zabij Bobra - Zachráníš Strom ......

Technik 700 00 15.3.2007 22:06

Re: Re: Co třeba petici ?Souhlas - zaručuji podpisy celé mé rodiny a ještě několik známých:-)

R^, dejte vědět

alef 15.3.2007 22:03

Re: Re: Re: MYTNE

no mam na mysli spis jak nahradit dosluhujici Dukovany, ale vidim ze kazda vec dobra ;-D

Technik 700 00 15.3.2007 22:02

Re: Re: Re: Jak bude na Bursíkovo extempore reagovat p. Schwarzenberg?

R^ R^, koho chleba jíš, toho píseň zpívej; Schwarzenberg se toho drží -jsou tady již nějakou tu stovku let a má čest, Zelení se toho sice také drží, ale protože nemají čest a je to pro ně lepší jsou pod obojí.

Pasáček koz ve Vermontu 15.3.2007 22:02

Re: Re: Atomová energetika v Americe

Z amerických zdrojů, kde jinde. Šlo o nemoci z ozáření. Na podrobnosti si nevzpomínám. Dokazuje to bezpečnost atomových elektráren. V Americe se každý rok zabije při dopravních nehodách asi 25,000 lidí.

Pasáček koz ve Vermontu 15.3.2007 21:53

Re: Re: Atomová energetika v Americe

... tak by se tam rozhodně žádná srna nepásla.

Ano, máte pravdu, nepásla. Z toho jsem usoudil, že jde o inzerát obhajující atomovou energetiku.

clay 15.3.2007 21:51

Re: Zvyseni poctu personalu na jete

operátoři obcházejí a zavírají ventily?;-D

alef 15.3.2007 21:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výroba paliv z obnovitelných zdrojů ? Nadšeně souhlasím, má moji podporu.

tak zrejmne se budu opakovat lec presto, nehodlam nikomu nic ordinovat, jen jsem vyse reagoval na ironickou otazku zlehcujici tema systemu zavisleho na OZ. nasledne jste mne chtel hnat do rezervace ,snad kvuli vam nebudu muset nejakou zlutou hvezdu (nebo ze byste mi na klopu prisil meloun at vsichni vidi...) Priklon k alternativnim zdrojum je fakt ktery muzete zlehcovat, ale to je taky jedine co s tim muzete delat. Ja kvuli Vasi nechuti odchazet nebudu :-D a co se tyce tohu experimentovani, tak uz jsem psal vyse ,ze to zkousi ve Statech...Muzete doufat ze se jim to nakonec nepodari, a zavrhnou celou myslenku jako blabol, urcite byjste to prijal s uspokojenim ...;-D;-D;-D

Technik 700 00 15.3.2007 21:41

Re: Re: K tématu článku

anti-atomoví byli i králíci z klobouku; pověřenec pro otázky jaderných zařízení přece nemůže být v podstatě anti-atomový, protože to musí znát a když to pozná, tak se musí bát přejít silnici protože to je mnohem nebezpečnějní pro život . První řádky uvádí lež, jak věřit tomu dalšímu?

H.K. 15.3.2007 21:16

Re: omlouvám

Jste-li svéprávný,  odpovídáte za svoje jednání Vy sám. Žádná strana nemůže být debilní, ani politická.

BORG 15.3.2007 20:59

Re: Re: Re: Re: Výroba paliv z obnovitelných zdrojů ? Nadšeně souhlasím, má moji podporu.

Nejde o biochlast ?

pavel 99 15.3.2007 20:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výroba paliv z obnovitelných zdrojů ? Nadšeně souhlasím, má moji podporu.

no v opačném případě "kamsi" doženete nás všechny.

Ad "...oficialni politika EU.." - takových "politik" už tady bylo (namátkou Lisabonská výzva, ale třeba "zbytečnost jádra" ve Švédsku apod.). Končí většinou v okamžiku, kdy je dožene realita. Jde jen o to, jak vysoké škody napáchají do té doby.

A mimochodem - co je špatného na tom, že si recepty, které hodláte "ordinovat" všem vyzkoušíte na sobě? Mezi elektrikáři platilo, že ten kdo je odpovědný za vypnutí vedení přesvědčí ostatní osobně DOTYKEM, že je vedení skutečně vypnuto.

alef 15.3.2007 20:25

Re: Re: Re: Re: Re: Výroba paliv z obnovitelných zdrojů ? Nadšeně souhlasím, má moji podporu.

koukam ze byste mne nejradeji pohnal kamsi :-D Jeste stesti ze nesdilim Vasi blizkost. Co se tyce te"VIZE" jak pisete, smirte se s tim ze se z ni stava oficialni politika EU a Vase invektiva mym smerem na tom nic nezmeni. Ostatne jsem na navrhovani nebo schvalovani jakychkoliv direktiv maly pan :-D stejne jaky Vy 99ko (apropos je to IQ nebo rok nazemvstoupeni???)

Pete 15.3.2007 20:16

omlouvám

se všem rozumným občanům -voličům a zárověň sděluji ostatním stranám v parlamentu-Vaše debilita mne dohnala volit Bursíka-už nikdy k volbám-jedině proti Bursíkovi

alef 15.3.2007 20:16

Re: Jazyk

tak tohle zni docela rasisticky, proc tedy to srdce na zacatku kdyz na ni s takovou???