23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Nejen šrotovné...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jerome 5.3.2009 8:41

Re: Pozitivní přínos VE

Jakmile se vám jednou v těle usadí rakovina, můžete si být jist, že se jí už nezbavíte. S demencí protěžovatelů zelenosti je to stejné. Při současném rozložení volebních preferencí a volebním systému budou tito idiotés otravovat stejně vlevo jako vpravo. Jiří Paroubek ještě neví, co ho čeká v případě, že se mu ten tah na branku vydaří. Lze to ovšem tušit. A radostné to nebude...

Václav 5.3.2009 9:03

Re: Pozitivní přínos VE

Nic ve zlém,ale máte to akosi pomotané. Mícháte dohromady cenu elektřiny na elektroměru u baráku, kde je to včetně systémových služeb s cenou u zdroje tzv. "na plotě", která je oproti Vámi uváděné ceně asi tak poloviční, přičemž některé uhelky v sousedství dolů a nebo Dukovany se dostávají i pod korunu za kWh. Takže je to stále minimálně dvojnásobek a to k tomu naprostá nechopnost garantování byť i minimálního výkonu, která samozřejmě znamená nutnost zálohování a ne že ne.

AGO 5.3.2009 10:03

Re: Sakra,jakápak tržnícena!

Větrná elektrická práce vrcholně nestabilní,fluktuační nepredikovatelná!Pokud bych ji měl pustit do soustavy je 20hal/kWh mnoho.Celých těch vašich 150MW instalovaného výkonu běží v průběhu celého roku na slabých 10%,sajou dotace,oškliví krajinu zabíjejí ptáky a tváří se jako spása energetiky.

Zdenek 5.3.2009 5:51

Proč šrotovné jen na auta ?

Mám doma starý vysavač, kuchyňský robot, rezavý bicykl a našlo by se toho ještě víc.

Karel 5.3.2009 6:00

Re: Proč šrotovné jen na auta ?

Protože pomoc automobilkám znamená pomoc i pro ocelárny, gumárny, sklárny, chemický průmysl, elektrárny, výrobce plastů, výrobce barev a laků a další, čili pro průmysl přítomný po celé České republice.

honzak 5.3.2009 6:21

Re: Proč šrotovné jen na auta ?

to je argument jak vidle! Na vysavač nepotřebuji plasty, ocel, měď a chemický průmysl? To máš dřevěný šlapací vysavač?

Ladislav N :-))) 5.3.2009 7:47

Re: Proč šrotovné jen na auta ?

Tak vidíte, jak vypadá argumentace občanů odkojených komunistickými školami, kteří dodnes deficit vzdělání nedohnali alespoň samostudiem... ;-P

Petr 5.3.2009 8:32

Re: Proč šrotovné jen na auta ?

Ne že bych se zastával šrotovného ale výroba auta zaměstná přece jen víc lidí než výroba vysavače atd. Je tam i vyšší přidaná hodnota a máme tu víc podniků kteří se na výrobě těch aut podílejí.A za poslední, na vysavač většinou každý snadno našetří,na auto je to obtížnější.

Proč ale místo šrotovného nesníží vláda daně ze mzdy je mi záhadou.Výsledek by byl stejný.

Ladislav N :-))) 5.3.2009 10:26

Re: Proč šrotovné jen na auta ?

Nebyl. Lidi by si koupili něco jiného, než auta... ;-P

Hrad 5.3.2009 6:46

Re: Proč šrotovné jen na auta ?

Malé děti a "blbci" dokáží položit nejvíce otázek.8-o8-o8-o

honzak 5.3.2009 7:16

Re: Proč šrotovné jen na auta ?

a velké děti a chytráci mají nam všechno blbou odpověď, viď vševěde?

Pozorovatel123 5.3.2009 5:43

Nová víra

  Máme mimořádné štěstí, jsme u zrodu nové víry. Můžeme lépe pochopit jak vznikal komunismus, (fašismus) víra v různé bohy, různé druhy animismu aj. Vždy si někdo relativně chytrý našel problém na který přinesl jednoduché řešení a na tomto řešení vydělal (různé oběti, milodary, odpustky - daně, nové povinně prodejné produkty atd. ). Když se to podalo dobře začala tato víra žít vlastním životem a po nějaké době se již na původní důvody zapomnělo nebo byly příslušně upraveny. A pak už platí pouze ono klasické nechte nám naši starou víru.

Hrad 5.3.2009 6:45

Re: Nová víra

Ať se tomu bráním musím přiznat,  že jsem také věřící. Věřím, že lidé jsou si v době zrození rovni. Věřím, že silnější by měl pomáhat slabším. Nikdo nemá právo se na úkor druhých obohacovat. Zaměstnanci mají nejen povinnosti, ale i práva. Honba za ziskem by neměla mít přednost před kvalitou života. Myslím si, že lidé když se sejdou, mají si tyto zásady připomínat. V jisté smyslu přeměnit víru v čin. Tomuto jednoduchému řešení jsem se učil nejdříve jako malé dítko v rodině a později učil v mateřské školce a mezi lidmi, když jsem se s nimi setkával. V jistém smyslu se tomu učím pořád.  V té mateřské školce jsem zažil ještě řádové sestry jako učitelky. To jsem ještě netušil co všechno bude označováno za komunismus. Pane supervizore, kde jste naučil chápat termín "klasické, klasika"?  

honzak 5.3.2009 7:17

Re: Nová víra

z kontextu vyplývá, že se hlásí stařecká demence. Budiž, musíme tam všichni.

Ladislav N :-))) 5.3.2009 7:49

Re: Nová víra

 ;-)R^

MR 5.3.2009 7:30

Re: Nová víra

Ano zaměstnanci mají práva - třeba změnit zaměstnavatele;-D.

Rovnost před zákonem OK ale to je tak vše - když se někdo narodí jako blbý (za což evidentně nemůže), tak mu také zajistíte rovnost šance v práci a budete mu doplácet rozdíl mezi výplatou, kterou by byl býval mohl dostat jako ing. CSc? Fajn, ale ze svého! Solidarita ano ale ta nemůže být povinná, to už není solidarita!  

Petr 5.3.2009 8:37

Re: Nová víra

Solidarita musí být povinná protože pokud není sociální smír(tj. solidarita s těmi co neměli tolik štěstí či pracovitosti a tak nejsou bohatí)tak to skončí revolucí těch chudých a ti bohatí o vše přijdou(někdy i o život).Může te s tím nesouhlasit ale tak to je.

honzak 5.3.2009 9:30

Re: Nová víra

stálo by za námahu definovat pojem "solidarita"! Já např. jsem bez řečí solidární s nemocnými, invalidy, propuštěnými skláři a jinými profesemi. Naopak jsem prudce nesolidární s pakážní částí Cikánstva všech barev pleti. Sem patří i ti pitomí melouni - jsou to paraziti a pijavice.

brok 5.3.2009 10:26

Re: Nová víra

V otevřeném systému (t.j. výměna osob s okolím) určuje "sociální smír" rovnováha mezi těmi, kteří do sociálního pytle přispívají a těmi, kteří z něj berou. Ten, kdo platí musí mít pocit, že platí ještě únosně a ten co bere, musí mít pocit, že bere přiměřeně. Pokud budete chtít, aby "bohatí" (velmi relativní pojem) platili více, než oni sami uznají za přijatelné, odejdou jinam. Pokud budete chtít těm, co berou dávat méně, budou se bouřit (jakkoliv ). Je prozatím asi nemožné, aby česká uklízečka získala práci v Německu (ale v tomto případě asi i mnohde jinde), ale český lékař, inženýr, nebo svářeč dostane snadno práci kdekoliv (i v době krize). Takže ti, co platí, mají kam odejít. Ti, co berou, to mají těžší. Jen velmi razantní bouře by mohly  něco změnit. Pořád je tu ale nebezpečí, že se objeví český Pinochet a revoluce zkončí nemile.

drak 2 5.3.2009 5:42

Pěkmý a hlavně pravdivý článek!!!!!!!!!

;-) Popsal jste to velmi pěkně. Co vyplodí zelení v čele s pospubertálním Bursíkem nemá opravdu, ale opravdu nic společného s trvale udržitelným životním prostředím, nýbrž každý jejich výmysl je přínosem pro státní kasu.  Ve svém důsledku samozřejmě poškozuje chudší vrstvu obyvatel naší republiky, zvláště důchodce.

para 5.3.2009 9:00

Re: Pěkmý a hlavně pravdivý článek!!!!!!!!! .... Opravdu?

Jak je to např s tou pravdou ohledně JE odpadu?. Copak již při výrobě palivových článků nevzniká nevyužitelný odpad a při jaderné reakci tzv. štěpné trosky které se musí ukládat? Jiná věc je 99% nevyhořelého uranu - to by JE4 generace zužitkovaly lépe a i toho odpadu by nebylo tolik. Podobných polopravd je v příspěvku plno. Tak kroutím hlavou nad těmi dark 2 vykřičníky.:-/

figura 5.3.2009 12:27

Re: Pěkmý a hlavně pravdivý článek!!!!!!!!! .... Opravdu?

Napsal jsem již níže a proto ještě jednou.

Byl jsem se podívat v Dukovanech. Nevěřil byste jak obrovské množství odpadu tam ti darebáci mají. Plných 1 m3 za rok. Oj.

|Přestaňte patlat svoje nesmysle milé para.

Samuel 5.3.2009 4:38

Jen a jen souhlas

Mluvíte mi z duše pane Berger, naprosto s vámi souhlasím

para 5.3.2009 2:05

Dosti nekorektní povídka.

1.Topit hnědým uhlím ani v elektrárně brzo nebudem protože dojde. To množství co vypadne ze hry se tou vykonstruovanou briketou nahradit nedá. To množství síry a popílku co obsahuje hnědé uhlí jednoznačně škodí. To co se dá a musí je pořádně zateplovat nebo se smířit s nižšími teplotami. Souhlasím se zákazem.    2.Biopaliva jsou a i ve své druhé generaci zůstanou naprosto energeticky neefektivní. Nemohou být nosným energetickým zdrojem.  Mohou však někde mít význam strategický či doplnkový. Umět ale účině transformovat mezi sebou různé druhy paliv by se lidstvu moc hodilo. Jako zákon je to kontraproduktivní.   3. Tzv Ekologická dan může být i velice neekonomická.  Zaručí snad stát.nebo výrobce,  že nová auta mají vždy lepší poměr ceny k užitné hodnotě? Jsem proti této dani.    4. Bez důsledného třídění a následné recyklace surovin to dál sotva půjde. Proč nesouhlasit?   5. Plast tašky a navíc s reklamou toho kdo je produkuje se válejí podobně jako vše nežálohované kam jen oko dohlédne... Zhruba polovina nám toho od ruky jaksi upadne..Nezbývá než zákaz.   6. JETE by měl u nás postavit ČEZ pěkně jen ze svého. Obecně jsou dnešní JE obtížně návratnou investicí tak at nám tu po tom odtěženém uhlí alespon zůstane záložní strategický zdroj. S odpadem je stále potíž. Štěpné trosky a odpady s výroby se dnes recyklovat nedají v žádné JE 4 geerace. Je tam technologická naděje ale stále jen tou nadějí  zůstává a to už několik desetiletí. Nedělám si iluze, že nás jádro samo o sobě spasí. Víc náklady prodražují  opatření protiteroristická a obecně bezpečnostní než obavy "zelených" s odpadu. Jsem zatím jen pro tuto dostavbu.    7. S energetickým mixem všech dostupných zdrojů počítá i Pačesova komise tak se Jiřímu Bergerovi divím, že s tím nepočítá i on. Nebo ví něco víc? Spíš se mi to jeví, že si umí víc vymýšlet jen aby to vyšlo k jeho obrazu.;-)

Ladislav N 5.3.2009 2:27

Re: zelený magor "para" IP: 86.49.13.xxx

Už zase ty tvoje zelenoaktivistické bláboly?!! Když se ti nelíbí život ve slumu u skládky odpadků, kde poletují plastové pytlíky a lahve, tak se snaž, aby sis mohl pronajmout byt nebo postavit dům. ;-P A ne*er se ostatním kolem do života, aby si nechali od podobných troubů nařizovat zákonem nesmysly jako zálohy na PET nebo "ekologické" daně.

Doufám, že ve volbách do EU i do parlamentu ČR už příště totálně propadnete!(Y)

SelskýRozum 5.3.2009 2:35

Re: zelený magor "para" IP: 86.49.13.xxx

Ladislav nebýval takový hulván. Že by nemoc?

Ladislav N 5.3.2009 4:16

ad: zelený magor "para" IP: 86.49.13.xxx

Únava ze zelených magorů (komunistů). Jsem na jejich opakovaně vkládané nesmysly už alergický, podobně jako na nesmysly rudých (komunistů) do zblbnutí vkládané jako propaganda do diskusí. Až vypadnou z parlamentu, ¨jistě se mi uleví.

O projevech selského rozumu mám zřejmě poněkud odlišnou představu, než vy. Psát se takto a s velkými - to je od vást opravdu troufalost. ;-)

Hrad 5.3.2009 6:52

Re: ad: zelený magor "para" IP: 86.49.13.xxx

Kde máš to svém  pravicové založení uloženo. Usuzuji na ně z reakce na jistý druh "srandy".  Většina pravičáků je má prý v rektu. Utírají si je zásadně pravou rukou, aby náhodou nezrůžověli. Nedávno můj známý s překvapením objevil(vyplnil si jeden test), že to s jeho pravicovostí není tak slavné. Začal si pak lépe všímat svých rukou. Politická orientace je totiž zaklíněna v realitě. Pokus se o to také. Adresu posílám. 

http://www.politicalcompass.org/extremeright

Ladislav N :-))) 5.3.2009 8:02

Re: ad: zelený magor "para" IP: 86.49.13.xxx

Tady je řeč o lidské blbosti, slovo pravice jste jako první použil vy, troubo... ;-P

Antonín I. 7.3.2009 2:57

Re: ad: zelený magor "para" IP: 86.49.13.xxx

Pane Ladislave N., doufám, že Vás neodradí malé dušičky od toho, abyste psal o tom, v co věříte. Naprosto rozumím Vaší únavě, cítím ji dnes skoro pořád. Ale jak mi řekla jedna mladá slovenská holčina - "keď my si nepomožem, kto nám pomože?" A  tady to je, nesmíme se vzdát, kapitulovat pod tlakem lidí, kteří mají nejrůznější důvody proto, aby byli snad proti všemu pozitivnímu, asi proto, že nejsou schopni se ve světě orientovat, možná jsou za to placeni (nevím od koho), možná snad věří idiotské propagandě a nedokážou ji prokouknout - ale jak říkal za války z Londýna Jan Masaryk - "Hlavu vzhůru a furt se ´de".