4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Nejen šrotovné...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marta 5.3.2009 8:49

Zkrachovalé

sklárny používaly jiný sklářský kmen, než který je ze sběru skleněných lahví.

honzak 5.3.2009 9:23

Re: Zkrachovalé

co inovace? Hnědé šampusky či likérová sada z pivní zelené;-D?

Máte 100% pravdu.

I-Worm 5.3.2009 8:35

Igelitka zadax se náramně hodí

do nádoby na odpadky - je snazší vynášení odpadků a šetří vodu na vymývání nádoby. Jenže, je to takové...prostě nekapitalistické. Pytlík na odpadky si mám správně koupit za 0,50 Kč (možná jsou již dražší) a šetření vodou zadělává na její další zdražování...

Dana 5.3.2009 8:33

Je to přesně tak.

Konečně to někdo napsal. Souhlasím a děkuji autorovi.V

I-Worm 5.3.2009 8:42

Re: Je to přesně tak.

řekněme - skoro tak. Tak třeba to šrotovné působí jako snížená DPH, pokud je ovšem opravdu nižší, než ta skutečná daň a pokud se auto skutečně sešrotuje tak je o něco lepší, nežli prosté snížení DPH. Ale každou chvíli tu někdo kvílí. Že je pro většinu lidí auto stejně nedostupné. Proboha, šrotovné přece nemůže být k tomu, aby zvýšilo dostupnost nového auta pro nejširší masy! To jen podle "socialistického způsobu myšlení".

čtenář 5.3.2009 8:31

Velmi realistický

odhad účinku zákona o nechtěných důsledcích velkého filozofa K. Poppera ilustrovaného Bursíkovými eskapádami. Je dobře na to poukazoat, ale třeba si též uvědomit, že hlavním účelem Bursíkova zvolení nebyla žádná ekologie, ale náhrada nebožky US nějakou další straničkou, která by zase obdržela "Havlův polibek smrti". Vyšlo to na SZ, odkud bylo ale třeba předem vykopnout Patočku s Beránkem, jinak by byla nepoužitelná, pak už se dala vytáhnout "stoupajícími preferencemi" dodanými spřátelenou agenturou STEM a rovněž předvolebním Moravcovým pořadem ve spřátelené ČT. Existence ministerstva pro životní prostředí je asi stejně užitečná jako kdysi ministerstva pro PCéčka, kde málem zavřeli taky spřáteleného mladého Mlynáře. Je to jen fasáda kryjící nepřiměřený vliv spřátelených straniček, které profitují z chybného volebního systému. MŽP a rovněž nyní Kocábovu lidsko-právní sinekůru by patřilo zrušit. Scházely by nám asi stejně jako to ministertvo pro PCéčka.

A.S. Pergill 5.3.2009 8:03

Ještě je třeba zmínit nižší kvalitu nových aut

Máme Felicii kombi. Uvažovali bychom o novějším autě. Problém je v tom, že do nových verzí škodovek se do kufru objektivně (i dle údaje objemu v litrech od samotného výrobce) vejde méně. A to výrobce pomíjí horší tvar (u novějších typů více omezený různými vybouleninami). Takže Oktávie ani Superblb nepadají v úvahu.

haek 5.3.2009 8:31

Re: Ještě je třeba zmínit nižší kvalitu nových aut

A proč zase škodovku?

I-Worm 5.3.2009 8:43

Re: Ještě je třeba zmínit nižší kvalitu nových aut

přece na potvoru Sarkozymu. Peugeoty vyrobené v Česku at kupují Frantíci!

kirast 5.3.2009 7:23

Vůbec bychom nemuseli spekulovat o tom, který zelený zákon je kontroproduktivní,

kdybychom se dohodli, že veškeré dotace do podnikání jsou nezákonné. Jestliže úplatek je trestný čin a v podstatě je to jen výhoda pro jednoho na úkor jiného, tak jak se od něj liší dotace? Je to stejně odsouzeníhodný čin a měl by být zařazen mezi trestné činy. Pak už bychom se ale nemuseli dohadovat, jestli jsou větrníky přínos nebo ztráta. Bylo by to jasné. Kdyby to přínos byl, všecky rozvodné firmy by se předháněly v nákupu elektřiny právě z větrníků. Takže, dokud budou existovat jakékoliv státní dotace nebo podpory podnikání, můžeme si jenom vzájemně nadávat v diskuzích, ale nic nevyřešíme.

Didi 5.3.2009 7:34

Re: Vůbec bychom nemuseli spekulovat o tom, který zelený zákon je kontroproduktivní,

Naprosto souhlasím.

Tx 5.3.2009 8:06

Re: Vůbec bychom nemuseli spekulovat o tom, který zelený zákon je kontroproduktivní,

Kiraste, TO JE VONO!!!

von 5.3.2009 9:07

Re: Vůbec bychom nemuseli spekulovat o tom, který zelený zákon je kontroproduktivní,

Ano! A jako obyčejně - na výborný příspěvek minimální ohlas! To jsou paradoxy!!!

Dyzl 5.3.2009 9:19

Re: Vůbec bychom nemuseli spekulovat o tom, který zelený zákon je kontroproduktivní,

Tato slova zasluhují vytesat.

tagil 5.3.2009 10:46

Re: Vůbec bychom nemuseli spekulovat o tom, který zelený zákon je kontroproduktivní,

Jsem na jakékoliv dotace úplně alergický, ale na tu spojitost s úplatkem jsem nepřišel. Pouze jsem vždy konstatoval, že jakákoliv dotace = prostor pro korupci. Vy jste to popsal jasněji - souhlas.

skrebec 5.3.2009 17:03

Re: Vůbec bychom nemuseli spekulovat o tom, který zelený zákon je kontroproduktivní,

Tesat do kamene - a pak tím kamenem umlátit třeba francouzskou zemědělskou agrodotační lobby. U nás na Slovensku se říká "A po hlavě, ať nekulhá ! " (přeloženo, nevím kolik lidí by přeložilo slovo "kríva")

Zeměžluč 5.3.2009 7:01

U mně dobrý...

...ale poraďte mi kde seženu igelitku zadara, já je už leta musím kupovat za 7,50 kČ jak v naší sámošce, tak v Albertu za rohem. Nevím jestli právě tohle je věc která nás zachrání od kolapsu klimatického systému.

Didi 5.3.2009 7:33

Re: U mně dobrý...

Samozřejmě, že nezachrání, avšak jako téma k mediálnímu humbuku a zviditelnění se před volbami se hodí cokoliv.

Tx 5.3.2009 8:04

Re: U mně dobrý...

 Ztebežluči, jestli jste z Prahy, tak v Hypernově (např. v Šestce v Ruzyni), v Globusu... tam ještě zelení nepronikli.

brok 5.3.2009 10:01

Re: U mně dobrý...

Taky v TESCO. Tyto firmy se rozhodly, že igelitky nezruší a počkají, až jim to zakáže stát. Zákazník pak polituje firmu, že jí do toho stát kecá a nase.e se na stát, že ho připravil o igelitky. Obchodní firmy většinou (na rozdíl od zelených, státu či EU) neříděj blbci. Jinak ale igelitky jsou pro firmu poměrně drahé a proto např. Albert je zrušil.

K. Babák 5.3.2009 8:28

Re: U mně dobrý...

Igelitka se dá použít několikrát a složená se vejde do kapsy. Já igelitky zásadně nekupuji a stejně se mi doma hromadí.

Sid 5.3.2009 8:53

Re: U mně dobrý...

Jak uz tu nekdo napsal - igelitka z Hypernovy je skvela do nadob na odpadly. A je pevnejsi nez ty cerne pytliky, ktere si kupujeme za 2.50/ks...

Vašek 5.3.2009 8:56

Re: U mně dobrý...

u mě špatný

Čingis 5.3.2009 6:36

Zelené nemohu ani cítit,

protože jejich vývoj od sympatických mládežníků, přenášejících žabičky přes silnici, k ekoteroristům a diktatuře mne docela děsí. Jen doufám, že voliči v EU si při nadcházejících starostech, (aby měli co do huby), uvědomí kdo se spolupodílí na jejich ožebračování a vymetou je z politické scény! ;-O

Antronín Hrbek 5.3.2009 6:21

Tento stát

věnuje každý rok miliardy na boj proti islámským teroristům a každý rok obětuje miliardy ekoteroristům. Kde zůstal rozum?

Zeměžluč 5.3.2009 7:02

Re: Tento stát

Snad na bo jislámských teroristů ne?

Karel 5.3.2009 5:55

Pozitivní přínos VE

Výkupní cena elektřiny z větru pro zařízení postavená v roce 2009 je 2,34 Kč/kWh. V minulém roce byla takřka na úrovni tržní ceny. Doby, kdy byla elektřina z větru několikanásobně dražší než cena z konvenčních zdrojů je nenávratně pryč. Celkový instalovaný výkon v Česku je 150 MW, což je výkon, pro které ještě není zapotřebí vytvářet zálohy jinými zdroji. A i když při nárůstu výroby z větrných elektráren na několik stovek, či tisíc MW už irčité investice do sítí a vytváření záloh budou potřebné, nebudou s pozitivním přínosem větrné energie nijak dramatické. Podpora elektřiny z větru se dnes v prodejní ceně pro spotřebitele promítá za 1 kWh necelým 1 haléřem.

Pablo 5.3.2009 6:18

Re: Pozitivní přínos VE

... k tomu pripocteme dotace na vystavbu vetrniku a cena kWh se kapinku zmeni. U zalohovani secteme vsechny debilni, tedy chci rict alternativni, zdroje a vyjde nam nutnost zalohovat. ... nebo ne?

honzak 5.3.2009 6:19

Re: Pozitivní přínos VE

"Celkový instalovaný výkon v Česku je 150 MW" - opravdu? Je na to nějaký odkaz?

Ladislav N 5.3.2009 7:45

Re: Pozitivní přínos VE???

A jaká je velkoobchodní cena elektřiny (bez DPH), za niž prodávají rozvodným firmám elektřinu klasické a jaderné elektrárny?  Jejich výrobní cena je pod 1 Kč za kWh.

A v čem že je vlastně "přínos" VE pro českého občana? Já žádný nevidím. Jenom zbytečné rozhazování peněz státem vybraných na daních.