4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Nejen šrotovné...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Baron 5.3.2009 12:58

ekoterorismus

Souhlasím téměř se vším. Ovšem předpověď globálnícho ochlazování v sedmdesátých letech minulého století, tj. v dobách studené války, souvisela, pokud si pamatuji, s možností nukleární války. Po výbuchu jaderných bomb se mělo dostat do ovzduší  mnoho prachu a tím by se zamezil přístup tepla z našeho milého sluníčka.

para 5.3.2009 13:22

Re: ekoterorismus a globální teplota?

Prachové částice ve vzduchu i částečky síry např ze sopečné činosti ochlazují atmosféru dosud a v dobách počátku prům rev. dýmající komíny také vedly k ochlazení. Jak popel ustal, sedl, vymyl se a CO2 zůstalo situace se začala rychle měnit. V troposféře pevné nečistoty brzo vymyje vodní pára. Ten stratosférický to je větší problém ale za zhruba desetiletí bezpečně zmizí kdežto CO2 - 200let, Freony - tisíciletí... A to je ta okolnost co Ti asi Barone unikla. Přehlížení skutečné situace - nikoli ekoterorismus nás nejvíc ohrožuje.;-)

Malý Aston 5.3.2009 13:26

Re: ekoterorismus

Já například nechápu,proč stát podporuje a vrhá velké sumy do zateplování domů,paneláků ať v soukromém nebo státním vlastnictví. Já jako skalní přívrženec pan Bursíka a jeho Kačky věřím,že se pořád rychleji a rychleji otepluje takže jsou to naprosto vyhozené prachy.Ba naopak je potřeba vrhnout peníze do výroby chladících zařízení,klimatizačních jednotek a domů chladu,kde se i bezdomovci mohou ochladit. Je potřeba klimatizačním změnám předcházet jak dobře říká pan Klaus a ne zateplovat když se otepluje.:-D

Petr Kiebel 5.3.2009 14:23

Re: ekoterorismus

...pan Klaus naposledy řekl, že GO neexistuje...

Malý Aston 5.3.2009 14:29

Re: ekoterorismus

Tak dobře,souhlasím s oteplováním baráků.:-D

para 5.3.2009 15:16

Re: Klausův ekoterorismus a chřipková krize...

A taky řekl něco o chřipce a krizi. Kdo,  že hned poběží pro úvěr?;-)

I. 5.3.2009 12:51

Souhlas, souhlas,

souhlas, ale připomínka malonko z jiného sudu: jaký je u nás, v té naší krajince, pěkný bordel. Jak teď slezl sníh, je to všude podle silnic a v lesích vidět - na stromech vlají  igelitové vlajkoslávy ( co se nezrecyklovaly), škarpy plné pneumatik, co neskončily v cementárně jako palivo, pytlů s odpadky,  co taky nenašly správnou spalovnu. O chroští a neposekané loňské trávě nemluvě. Mimochodem je to hodně místní - jeden katastr je čistý, a druhý je čurbes. Patříme fakt do Evropy? Jedu jen do pitomých Drážďan, a už za hranicemi  je to všude vysekané a čisté...Možná aspoň na Evropské to před Obamou uklidíme, ale co jinde? Nemohl by ten Bursík prosadit třeba národní směny pro bezdomovce a nezaměstnané?  Hrábě a pytel  by snad unesli, když by dostali na dlaň nějakou pětku nebo naturálie - za plný pytel jedno pivo.   

Vrána 5.3.2009 12:55

Re: Souhlas, souhlas,

Spíš národní směny pro úředníky Ministerstva životního prostředí, grínpísáky a podobné nefachčenky. Hned by bylo uklizeno!

para 5.3.2009 13:06

Re: Souhlas, souhlas,

Vráno jen PET flašek zůstává po Čechách na 20 000 tun ročně. Tolik úředníků žádné ministerstvo nemá a i pokud by mělo rozutekli by se dostracena po celé zemi - je nás cca 10 milionů.. .  Je tu ale i armáda bezdomovců, imigrantů a nakonec i takzvaně slušných občanů.... Ti jsou naprosto neviní?  A i pokud by jim tu vinu někdo dokázal pak by to možná znamenalo mobilizaci a branou povinnost pro všechny ostatní aby šli právo vynutit .. a touto válkou by systém zkolaboval už ouplně.:-( To jsem raděj pro to zálohování kde jen to jde.;-)

Vrána 5.3.2009 12:50

Kam s ekologisty?

problémy s životním prostředím budou tak dlouho, dokud se normální lidé nenaštvou a nenakopou ekologistické parazity do intimních míst. Kdyby je poslali pracovat, nemusel by byt nedostatek popelářů a nemocničních zřízenců.

para 5.3.2009 13:11

Re: Kam s ekologisty?

Co vím tak nedostatek popelářů není - ba naopak a nechat se ošetřovat od ekologisty - to si raděj těch 30 korun nechám v kapse i se zadřenou tříškou v ruce.;-)

Vrána 5.3.2009 13:52

Re: Kam s ekologisty?

Zřízenci neošetřujou, jenom tlačej vozíky a nosej vzorky. To by zvládli, i když těžko, to je fakt ;-D

Malý AstonA zase mají bruselští 5.3.2009 12:28

Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Třídím a třídím a pak jedu okolo městského uložiště odpadu a oni to co já třídím hází do jedné jámy. Papír nikdo nekupuje,za železo dnes dostanete pár korun a sklady jsou plné plastů které nikdo nechce.Takže buzerace je pěkná věc,lze o tom i krásně hovořit je možné zakázat výrobu všech plastových tašek i tašek papírových jak navrhuje Bursík ale bude to Vážení houby platné.Je potřeba se chovat rozumně,což většina občanů dělá i bez vyhlášek,příkazů a rozkazů.A také se nesmí zapomínat,že šrotovné je obsaženo v každém výrobku a pokud si na tom někdo mastí kapsu tak je to firma EKO-KOM, které se musí platit z každého kila obalových materiálů.:-(

honzak 5.3.2009 12:31

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

tak, tak! Ale to nadšení ekomsomolci nechápou a budou to propagovat do vyčerpání dotací. Pak budou propagovat zase nějakou jinou blbost.

westík 5.3.2009 12:45

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

nejenom propagovat  !  Nedávno jsem zakoupila do kuchyně dovozové nástropní svítidlo se zaručeně "ekologickou" žárovkou jako prvotním vybavením -než elektrikář stačil slézti se židle , dostal málem do obličeje plnou dávku střepů -ta žárovka fungovala jako menší bomba !;-D

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009011801

para 5.3.2009 12:48

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Honzáku jukni cestou na ty Švícary a dej vědět jak to tam dělaj. Já mám tu zkušenost, že kdejaká městská část s odpady svých obyvatel bojuje jen na základě svého rozpočtu a je to obvykle naprosto prodělečný provoz - tedy bez dotací neudržitelný. Třeba ti švícaři vykoumali něco co by se dalo pajcnout.;-)

para 5.3.2009 12:43

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Ted co všem zaklepala na dvířka krize svou stagnační vizitkou se situace se tříděním skutečně zhoršila. Před rokem Čína polykala železo i plast - dnes nezájem.... Doma pojednou není jak tříděné využít. To je opravdu problém ale doufám, že menší než netřídit vůbec a jen sládkovat nebo ani neodvážet odpad s ulic? Jaký systém by navrhoval Malý A.A?

westík 5.3.2009 12:48

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

nechápu, proč jste se tak "rozparádil", milý para !   Lidé už ze zvyku budou jistě i nadále třídit ... s Bursíkem .....anebo raději bez Bursíka :-/

para 5.3.2009 12:57

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Nechápete právem - nejsem rozpálený bojovník za třídění - někdy jsem jen dopálený na to co kolem sebe vidím volně poházené...  Třeba by dotyčn nejraděj aby po nich někdo uklízel jak zamlada či spíše za miminkovska.:-/

Peta 5.3.2009 13:18

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Milé para, to jsme dopálení asi všichni (normální), ale když je někdo prase, tak je prase s i bez Bursíkových genyjálních nápadů.

Třeba u nás v Teplicích neplatíme za odvoz komunálního odpadu, takže lidé nezamykají a neschovávají popelnice a přesto se najdou idioti, kteří nedaleko takto volně postavené popelnice, zahodí igelitku plnou odpadků do křoví. A Bursíkův nápad se zákazem (zpopletněním) igelitek to nezmění. Tento kretén akorát použije třeba kbelík a vysype to stejně.

para 5.3.2009 13:41

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Nevím o zákazu spopelnování igelitek - to je pro mě novinka - zaslechl jsem jen o zákazu rozdávat igelitové tašky v obchodních domech jako dáreček podniku, kterého si stejně po chvilce kdekdo neváží v důsledku toho se tyto všude možně povalují. Tak to také psal autor. S nevratnými obaly obdobně. Kolik by měla stát ta igelitová taška ale nevím.

Honza z podhůří 5.3.2009 13:19

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

nezlobte se na mne - to kolik toho bude kolem poházeného nemá nic společného s tím, co zakážete vyrábět/prodávat a přikážete třídit/likvidovat - s tím, že někteří lidé jsou prasata nenadělá nic žádný systém - to byste musel ke každému přidělit jednoho polucajta!

para 5.3.2009 13:51

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Honzo u Vás v podhůří to tak možná je a podobně je to dosud v Čechách ale vyjed si za hranice do Rakous, Němec, Švícar.... a uvidíš, že jinde to jde. Jsou tam asi podobní lidé a zřejmě jiný systém. Co si vzít příklad? Hned to asi samo o sobě nepůjde - proto právě jsem pro penalizace tím zálohováním a placením za plast tašky. "Prase " tím ale nevychovám... jen doufám, že jch není většina národa - jak jde o peníze i tunel vymyslíme - že?;-)

Honza z podhůří 5.3.2009 16:14

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

para, jestli to nebude spíš tím, že (krom asi větší úcty k zákonům) v oněch jmenovaných zemích také někdo uklízí - u nás příkopy s odpadem jen tak dvakrát do roka rozsekají cestáři při sečení svými traktory a ve státních, obecních, církevních lesích taky nikdo neuklízí (soukromé lesy poznáš - pořádek a závory). Jaký geniální systém tam v Rakousích, Němcích a Švícarech podle tebe panuje, že tak úžasně změnil ty lidi (kteří, jak jsem měl možnost poznat, se od nás až tak moc neliší)? Ty bys zjevně každého hned penalizoval, vše zpoplatňoval, kdeco nařizoval - typický "zelený komunista", jak tu v diskusi vidím. Než mne ale začneš poučovat, jak máš ve zvyku, možná jsem z krajiny odtahal (uklidil) víc odpadu než ty a chovám se k přírodě mnohem ohleduplněji než to hovado Bursík a jeho banda regulovčíků.

Rak 5.3.2009 23:02

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Joo, vzít si příklad z Německa ! No jo, ale přes který hranice budeme vozit na černo nás odpad, jako ho Němci vozej k nám ?

Malý Aston 5.3.2009 13:14

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Já navrhuji třídit a místo zákazů a příkazů a stavění nesmyslných větrníků a dalších blbostí od zhuleného Bursíka a jeho Kačky podpořit ty podnikatele kteří jsou schopni vytříděný odpad zpracovat a výrobky například prodat státu ve formě laviček do parků kde je možné použít plasty,na výstavbu dálnic jako ochrana břehů a z papíru nestavět pomníky ekoteroristům ale dát dotace papírnám aby byl papír levnější než dřevo.Ještě jednou připomínám,že likvidace odpadů z výrobků již cena obsahuje. Navrhuji používat mozek a ne blábolení ekologů kteří si udělali dobrý kšeft ale jen pro sebe.:-D

para 5.3.2009 14:49

Re: Já třídím a pak to stejně vhodí do jedné jámy.

Jo s tím mozkem za to se moc přimlouvám - tam tuším nadšji pro všechny - sám ho trénuji jak to jde ale je to práce nekonečná a mnozí mi tu stejně připomínají její marnost. Jen podotýkám, že největší kšefty se dělaj tam kde to nejvíc nese /viz zisk ČEZu/ . Bursíka si vážím už proto, že je hromosvodem mezi Jihočeskými matkami a dalšími takysploubčankami v parlamentu. Na jeho místě bych byl asi odrovnanej hned. Je to jeho řehole tak proč mu ji závidět? Nebo by chtěl být Malý Aston na jeho místě? I Pačesova komise se schodla na nutnosti využít všechny dostupné zdroje a nezdá se mi, že by dotyční neměli "mozek". Pak by ale chybka mohla být i jinde Astonku než tušíš - co říkáš?;-)

Olan 5.3.2009 12:15

Článek nemá chybu,

perfektní, pane Bergere. R^R^R^

vltava 5.3.2009 10:50

Igelitky

Málo kdo dnes vyhazuje odpad přímo do koše, tak jak se to dělalo před 30 lety. Dnes se dává do koše plastový sáček, který se pak odnese do popelnice. No a místo tohoto sáčku může posloužit právě ta igelitka (aspoň já to tak dělám). Pokud zakážeme igelitky zdarma, budeme muset nakoupit o to více pytlů na odpadky, takže úspora veškerá žádná.

Obecně, všechny levicové směry, ať už rudé, hnědé nebo zelené, jsou jen krokem zpátky. Socialismus vlastně představoval návrat k feudalismu, s tajemníky místo šlechty. Úplné prosazení zelených idejí by bylo návratem do prvobytně pospolné společnosti sběračů (lovců pochopitelně ne, to by bylo proti právům zvířat).

para 5.3.2009 11:11

Re: Igelitky

Vltavo unikla Ti realia kolem našich cest...  i fakt, že plastové vložky do košů jsou na to používání pro Směsný odpad uzpůsobeny avšak Ideální je ale Třídit - nikoli jen hromadně vyhazovat - byt v igelitce ze sámošky. No a k tomu závěru - třeba pro mnohé bude časem ideálem jen aby přežily.:-/