11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Katastrofa

Je naprosto šokující, že u nás probíhá normální letní okurková sezóna zpestřovaná pouze hrátkami s odvoláváním a jmenováním ministra kultury a okrajově děním v Bruselu a Londýně, zatímco kolem nás nastává ekologická katastrofa naprosto děsivých bezprecedentních rozměrů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Brzák 6.8.2019 13:19

Re: Zírám. V IVK se právě probudili.

ekonomické hledisko je kratkodobě-ekonomické obvykle tehdy, když lze se lze nějak zbavit odpovědnosti za dopad nezodpovědného hospodaření. A to je základní charakteristika státu jako hospodáře. Soukromý vlastník, který se nemůže spolehnout na státní sociální síť a dotační a jiný pobídkový systém placený z daní poplatníků, musí uvažovat z hlediska dlouhodobého. Takových ale ani dnes není mnoho - socialismus je příliš zažraný (z minulosti) a dokonce vzrůstá (v současném sociálním západním státě).

Weiglova pirueta? Pokud ji máte jak dokázat (například z jeho článků), sem s tím argumentem! Já ho čtu docela často - a ačkoliv je na mne přílišným etatistou, stejně tak je velmi častým kritikem hospodaření státu, jak ho známe. A co se týče rozdílu mezi odmítáním teorie globálního oteplování způsobeného lidmi (skrze produkci CO2) a tvrzením, že existují neustálé změny klimatu, na kterých se člověk sice podílí, ale ve srovnání s přírodními vlivy marginálně (a CO2 je v tom takřka nevinně), a nakonec i kritikou hospodaření státu s půdou a lesy (prostřednictvím dotací a popletených bezzásahových zón), což vede nikoliv k absenci srážek, ale ke snížené schopnosti krajiny vodu udržet, to Vám snad vysvětlovat nemusím...

J. Kalipso 6.8.2019 13:19

Re: známe pravou příčinu?

Zeptejte se vaseho Guru ten vam to vysvetli Ne Zelena,ale modra

P. Brich 6.8.2019 13:15

Další přehřátý mozek z globálního oteplování

Zkusil jste ledové obklady. Ovšem kde vzít led, když v Arktidě taje, až se topí lední medvědi.

Mj. jste už mimo mísu. Dnes frčí boj proti změnám klimatu!

I. Mertl 6.8.2019 12:43

IVK neprohlédl

jen dále vypouští hraběcí stesky. Tentokrát na "nevídanou" katastrofu v lesích. A kdo za to prý může? No současný stát a ekologičtí aktivisté, přece! Klausovci trousí moudra, jak je jejich zvykem, realita, nerealita. Ano, jistě, provinil se současný stát, protože je ovládán jedním člověkem, jehož primárním zájmem je přežít ve Strakově akademii toto volební období a vstoupit úspěšně, nejlépe opět vítězně, do období dalšího. Jenže Babišova reprezentace hospodaří s lesy stejně jako reprezentace předchozí včetně dlouhé éry Klausovy, stejně jako stát bolševický. I když už katastrofa severních lesů v 70. letech ukázala křehkost smrkové monokultury, její pravděpodobnou dlouhodobou neudržitelnost, žádná z českých vlád nedbala varování nevládních ekologů, biologů i lesních specialistů, že české lesy mohou být fatálně ohroženy změnami klimatu. Ti vládní vždy drželi basu, viďte, pane inženýre Brabci? Čili reakce veškerá žádná, byly naléhavější úkoly. A tak teď jsme tam, kde jsme. A nemůže za to ani Gréta, ani Greenpeace ani Děti země, ba ani sám Bursík nebo jeho Kateřina, ale všechny moderní vlády Československa i Česka včetně vlád Weiglova šéfa, které ignorovaly varovné signály včetně znaků globálního oteplování. Nic takového přece nepřipadá v úvahu, je to jen katastrofická fáma různých -istů, ozývalo se a stále ozývá z hanspaulských zahrad i spřízněných think-tanků. Komu není rady... (ten může radit pořád).

M. Moravcová 6.8.2019 12:21

Vzpomínám na pana

Stráského, když na Šumavě bil na poplach a ekoteroristi se přivazovali ke stromům. Kde je odpovědnost těch tehdejších vyděračů a jejich současných následovníků? Každý z nich se prohlašuje za vědce a posXraXli, na co sáhli.

M. Moravcová 6.8.2019 12:19

Re:

co dál? Sázet stromy a pohnat všechny ekoteroristy k odpovědnosti a odpovědné politiky k osobní odpovědnosti. Odsoudit k doživotnímu sázení stromů.

V. Němec 6.8.2019 12:11

Ekologie?

Sucho v Česku, záplavy v Bangladéši, vedra v Africe. A co my lidé s tím? Na to my jsme malí ftáky! Jsme tu historicky jen několik minut a bude tu příroda i bez nás.

T. Hraj 6.8.2019 12:02

známe pravou příčinu?

Zajímavá je ta teze o tom, že nejpostiženější oblasti nejsou ty nejsušší (klíčová otázka je ovšem jestli zde hovoříme o srážkách nebo o podzemní vodě). Zajímalo by mě, co je na tom pravdy. Respektive jestli známe pravou příčinu toho masového úhynu.

M. Krátký 6.8.2019 11:46

Už v roce 2015 Lesy ČR vydaly toto video

jako jasné poučení - návod pro likvidaci smrků napadených kůrovcem - vz zde :https://www.youtube.com/watch?v=B9F6_un8TTg

hezký den

L. Písařík 6.8.2019 11:01

Re: Souhlas a dodávám

To ode mne nemůžete očekávat.

P. Brich 6.8.2019 10:45

Blbost ekoteroristů odkvetla.

Začínáme sklízet plody.

P. Brich 6.8.2019 10:44

Re: Zírám. V IVK se právě probudili.

A všeznalec Valenta to ví naprosto přesně - viz kapitán Ořech z Černých baronů.

J. Ganaur 6.8.2019 10:41

Re: Tomuhle se říká chucpe.

Proč?Jak jste na to přišel?

P. Manda 6.8.2019 10:34

Re: Kdo má nejvíce máslo na hlavě?

vy se snad divíte úplně všemu.

M. Valenta 6.8.2019 10:27

Re: Zírám. V IVK se právě probudili.

Jste k nim až příliš vlídný pane Brzáku. Klaus a spol vždy vše měřili z pohledu krátkodobě - ekonomického a je s podivem, že Vás dnešní Weigelova pirueta nepřekvapila. A soukromý vlastník? Ač lepší státu, ani ten není zárukou. Už více jak polovinu lesní plochy na této planetě si odvezli soukromé firmy. So geht das.

R. Brzák 6.8.2019 10:12

Re: Zírám. V IVK se právě probudili.

To je jen čtete výběrově - o tom, že existují klimatické změny, v IVK nikdo nepochybuje a píší o ní (sice v kontrapunktu k prosazované teorii globálního oteplování, ale přeci). Zde je pouze tento obecně mezi antioteplovači příjmaný pohled zasazen do kontextu popletené politiky státu ovlivněné dříve Bursíkovci (bezzásahové zóny, nyní ohniska kůrovce) a obecného principu špatného hospodaření tam, kde není soukromý vlastník. Kritika státního fungování v mnoha oblastech, to je totiž základním tématem v IVK. SUCHO však není zapříčiněno nedostatkem srážek - ale špatným hospodařením s krajinou - a to dokonce i v případě soukromých vlastníků, jejichž chování je však pokřivenou dotační politikou - zemědělskými dotacemi. Prostě si MOJI zem vysušujeme - odváděním vody a odlesňováním, efektem rozpálených obrovských ploch monokultur apod.

P. Selinger 6.8.2019 10:03

Re: Tomuhle se říká chucpe.

Vám se stýská po komunistech ?

M. Krátký 6.8.2019 10:00

Re: Souhlas a dodávám

čekal jsem negativní reakce, ale já o voze a vy o koze - hezký den

P. Selinger 6.8.2019 10:00

Re:

I když by to bylo drahé, nasadit masivně a plošně feromonové lapače a vychytat co možná největší podíl brouků samců, a tím snížit plodnost populace brouka.

J. Kalipso 6.8.2019 9:59

Re: Tomuhle se říká chucpe.

:):)

J. Kalipso 6.8.2019 9:58

Re: Kdo má nejvíce máslo na hlavě?

Pan Weigl pomlouvat umi ,ale s radou uz je to horsi Jen se divim ze ho Klaus nevyhodi od korytka ,protoze Klaus hlasal uplne neco jineho

J. Ganaur 6.8.2019 9:54

Tomuhle se říká chucpe.

Zloděj křičí :"Chyťte zloděje!".Tyhle poměry jsou výsledkem vládnutí modrých strak vedených Václavem Amnestovičem Čmajzem.

J. Pavelka 6.8.2019 9:43

Re: Vraťte ukradené lesy původním majitelům -

Restítuce již proběhly...Mimochodem, smrkové monokultury vysazovali i schwarzenberští lesníci a smrkové monokultury se i v nížinách pěstují od 18. století....

R. Langer 6.8.2019 9:41

Re: Hlavně nejmenovat!

Ano, někteří blbci si opravdu myslí, že lidstvo může přírodu ovládat. Doufám, že podle toho dopadnou. :-P

P. Harabaska 6.8.2019 9:40

Re: Libanon

Hlavně v nich rostou ty vykácené cedry.

H. Lukešová 6.8.2019 9:35

Re: Libanon

Přesně tak, např. Golany jsou plné krásných lesů, krásné přírody a vodopádů.

J. Kalipso 6.8.2019 9:33

Re: Hlavně nejmenovat!

Autor take zamlcel vyroky sveho Guru ktery prohlasoval ze je vse dane prirodou a ne lidstvem

J. Kalipso 6.8.2019 9:31

Re: Zírám. V IVK se právě probudili.

Pane Valento mohu napsat jen trefil jste se do nich

BINGO

L. Písařík 6.8.2019 9:27

Libanon

má i zalesněné části, stejně jako Izrael.

M. Valenta 6.8.2019 9:22

Zírám. V IVK se právě probudili.

Zřejmě i jim nějaká spřízněná duše prozradila co se venku děje. A že to trvalo. Kdyby nebylo onoho povinného útoku na ekology, světe div se, schytali to až druzí v pořadí, tak by si člověk po přečtení Weigelova článku mohl myslet, že to psal někdo úplně jiný.

Hlavní ale je, že už i v IVK pochopili, že nám teče ošklivě do bot a že situace u nás je podstatně horší než u dříve vysmívaných sousedů a kromě toho pochopili i to, že SUCHO v Česku aspiruje na hlavní politikum příštích let. So geht das.