17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sociolog 27.9.2007 17:45

Re: Tak i v tomhle mají pazoury Němci?

Nevzdelance. Jakob v. Uexküll se coby prislusnik Pobalti cely zivot povazoval za poddaneh jeho Velicenstva cara a pro Hitlera, ktery mu jeho badani brzy po publikaci zminene knizky zakazal, mel jen opovrzeni. Nackove ho nazvali "badatelem psich h..en", nebot jako prvni objevil vyznam reviru zvirat a znicili mu jeho laborator. Jeho zak Lorenz byl jejich ideologii ovsem vstricnejsi...

Vyjadrovali se o nem obdobne opovrzlive jako Vy postbolsevici verni ideologii Marxe, ktery chtel nahradit vykoristovani clovaka clovekem vykristovanim prirody clovekem. P?ro Vas je halt nemckky mluvici badatel nackem. Nebot nemate poneti, v jake reci vznikl nejvetsi pocet nobelovych cen.

Pete Brich 27.9.2007 18:17

Vzdělanče,

nepocházel náhodou z Ostpreussen? To bylo také Pobaltí. A v roce 1934 jeho Veličenstvo car bylo už po smrti. Mám v tom hokej. Udělejte mi, prosím, dějepisnou nalejvárnu.:-/

PB

sociolog 27.9.2007 19:34

Re: Vzdělanče,

V r. 1934 zil a publikoval J. v. Uexküll, narozeny v dnesni Litve - samozrejme jiz z duvodu jeho pusobeni coby profesor - v Nemecku, ovsem po Hitlerove nastupu k moci, cimz byl jeho prevratny vyzkum, jimz byla zalozena ekologie coby vedni dispciplina, zmaren, se zacal hlasit ke svym korenum v carske Rusku, tak jak se disidentum obcas stava. Ale takove hledani identity si asi Vy, ktery se jak vidim dobre aranzuje i s dablem, asi tezko muzete predstavit. Ja ano.

honzak 27.9.2007 17:19

Re: Vyzkousene reseni?

naprosto nejvíc škody nadělají utopičtí ušlechtilci bez základního technického vzdělání. Jim všechno "v tužce chodí" a tak to tedy musí chodit i ve skutečnosti. Což je kolosální blbost. Jděte se vy teoretici všeobjímajícího jediného dobra vycpat a začněte dělat něco pořádného, na vaše platy děláme my, podle vás primitivní technokrati (na všech úrovních, nechci urážet ty, kteří se živí rukama).

ten závěrečný překlep je naprosto kouzelný!!!!

"vznikajicimu celosvetovemu hnuti za snizeni poluce."

sociolog 27.9.2007 18:02

Re: Re: Vyzkousene reseni?

Dik Honzaku. A svou poluci si pene uzivejte.

Byg 27.9.2007 14:26

Zelené náboženství

"Zelené náboženství" - velmi přiléhavý popis. Fundamentální, dogmatické, je nutno věřit jen jediné zjevené pravdě, nesmí se pochybovat, bezvěrci se trestají. Dogmata, na kterých stojí, jsou iracionální. Prostě nová církev XXI. století.

Jen se snažím doufat, že v době špičkových informačních technologií jde všechno mnohem rychleji, jak vznik tohoto náboženství a rozšíření jeho vlivu, tak i jeho nevyhnutelný zánik. Jen aby mezi tím nestačili ekologisti napáchat příliš velké škody (na přírodě :-)). Bohužel zároveň je tu stále nebezpečí, že jakmile se přestaneme "bát" oteplování, začneme se bát třeba záplav, požárů, meteorů nebo kobylek. Vždycky se něco najde a vždycky se najde někdo, kdo nám řekne čeho se máme zrovna aktuálně bát (citát Aston) a kdo nám také přinese (ve své osobě) jediné správné řešení.

I. Laengsfeld 27.9.2007 14:46

Re: Zelené náboženství

Zeleny buh obnovitelnych zdroju - maloktera politicka idea mela tak devastujici ucinky na prirodu jako prave tohle. V tom je ta ironie zeleneho nabozenstvi - je i vetsim nebezpeci   pro krajinu a prirodu nez byl divoky,  neregulovany kapitalismus ci byrokraticky, "realny" socialismus. Tyhle dva systemy mely v sobe zabudovany aspon nejake regulacni mechanismy (on i ten bolsevik se snazil  postupem let  prirodu nenicit tak silne, jako drive)  zatimco  iracionalni  zelene nabozenstvi, vedome odmitajici kriticky rozum a vecne posouzeni ruznorodych efektu lidske cinnosti  neni schopno dohlednout devastujiciho ucinku  svych tezi.  Jinou veci je je pragmaticka mocichtivost zelenych byrokratu, vezoucich  se na te vlne iracionality a apriorni nevrazitosti ke skutecnemu  vedeckemu a technickemu pokroku

Honza42 27.9.2007 15:25

Re: Re: Zelené náboženství

R^

Loki_F 28.9.2007 14:11

Re: I.L. in re - "Zelené náboženství" - velmi dobře formulováno!

R^!!

sociolog 27.9.2007 16:16

Re: Vedecke náboženství

Existuje jen jedine nabozenstvi, ktere je Vam je svate a tim je nabozenstvi TECHNIKY s jeho dvema zakladnimi dogmaty formulovanymi jiz v renezanci Galileim : "Vse, co je, je meritelne" a "Co neni meritelne... neni".

Dopad 150 leteho vyuziti fosilnich zdroju s jejich od prvohor naakumulovanou slunecni energii lze, jak znamo, jen velmi nepresne vycislit. Za tohoto stavu veci citi Klaus potrebu vykrikovat. "Takovy dopad je nad mou rozlisovaci schopnost", jinymi slovy neexistuje. Tak silny projev vztahu k realite muze nsad vysvetlit jen Freud vou teorii "Potlaceni".

Jak moc musela maleho Vaska jeho prisna matka trapit, aby se vyvinul v takoveho narcistniho potlacence, ktery sve bizardni poltacenecke konstrukty dokonce exhibuje v OSN. Lec kvuli mamincine smutnemu kukuci se na strane druhe nerozpakuje hodit svuj ekomomisticky svetovy nazor pres palubu. v zajmu obrany regulovaneho najemneho...

ja 27.9.2007 16:47

Re: Re: Vedecke náboženství

Sociologu, proč teda ti nejsprávnější chtějí spalovat zemní plyn v elektrárnách? K tomu je přece žádný Klaus nenutí!

Pete Brich 27.9.2007 16:59

sociologu, neděláte náhodou výzkumy veřejného mínění?

Nebo děláte jen do porcelánu?;-D;-D;-D

PB

Loki_F 28.9.2007 14:17

Re: sociolog - Váš aktuální blábol jen dokonale dokresluje

předchozí příspěvek pana I.L. Svými výroky bez hlavy a paty mi silně mi připomínáte "dřísty" jisté ho Kellera, popřípadě Savanarolu...

Raději to skončete. 2m dlouhý kus provazu Vám jistě pomůže vyřešit Váš problém. Tato doba je na Vás patrně příliš nepochopitelná... };D)

Ivan Nový 27.9.2007 12:34

Stalo se něco jiného,

politické elity chtějí dělat opatření, která mají zachránit svět. Je zase poptávka po zachraňovaní světa, jako před každou válkou :-))) Ano, globálně společnost začíná zahřívat .....

gerontusinza 27.9.2007 12:26

Je to velice mnohomluvné i když pravdivé.

Agitátora GO to nepřesvědčí a člověk znalý takový polopatismus nepotřebuje. Ale nešť, třeba se nad tím 2-3 lidi zamyslí.... Přeji hezký den.

Mard 27.9.2007 11:37

Hehehe - tady navrhl někdo referendum ve věci Globálního Oteplení. To je fakt legrace

To je podobné, jako kdybychom si odhlasovali zákaz povodní nebo zákaz léta případně zimy. Jak můžeme o GO mít referendum?!? Přece nelze vypsat o výsledku vědeckého problému referendum, to je nesmysl. I když se nám to snaží někdo vsugerovat že to jde, například panel OSN o GO přijímá svůj výsledek hlasováním. Ale ve vědě naštěstí nikdy neplatilo že důkazem pravdy je to, že pro něj hlasuje více lidí.

hlava22 27.9.2007 12:40

Re: Hehehe - tady navrhl někdo referendum ve věci Globálního Oteplení. To je fakt legrace

politici odhlasovali a vědci odkývali větší blbosti. Bursík je toho názoru, že pokud je VK se svými nápady osamocen, je to blb. Taky svým způsobem referendum.

Kotec 27.9.2007 12:43

Re: Re: Hehehe - tady navrhl někdo referendum ve věci Globálního Oteplení. To je fakt legrace

Pokud drtivá většina vědeckých kapacit tvrdí něco jiného, pak asi nejspíš ta kvalifikace Václava Klause je správná. Kdo jiný by už měl být nejblíž pravdě, než vědci??

Stredocech 27.9.2007 12:51

Re: Re: Re: Hehehe - tady navrhl někdo referendum ve věci Globálního Oteplení. To je fakt legrace

Pro scénář s vysokými emisemi projekce očekávají zvýšení mořské hladiny během 21. století o několik desítek centimetrů. V rozporu s populárními představami bude hlavní příčinou tohoto jevu tepelná roztažnost vody, tání polárních ledovců nicméně k tomuto vývoji podstatně přispěje.

Opravdu nás čeká potopa světa, jak se lidem snaží vsugerovat šašci z Greenpeace stavbou repliky Noemovy archy.

budka 27.9.2007 13:44

potopa sveta

Potopa sveta to fakt nebude, mozna to budeme mit k tomu mori o nejaky kousek blize.

A treba nebudeme muset v zime tolik topit.

hlava22 27.9.2007 12:53

Re: Re: Re: Hehehe - tady navrhl někdo referendum ve věci Globálního Oteplení. To je fakt legrace

svého času drtivá většina vědců s nejlepším vědomím a svědomím a s využitím všech soudobých vědomostí tvrdila, že země je placatá.

Vosťa 27.9.2007 14:09

Re: Re: Re: Re: Hehehe - tady navrhl někdo referendum ve věci Globálního Oteplení. To je fakt legrace

Já myslel, že má tvar banánu

Roman Šula 27.9.2007 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Hehehe - tady navrhl někdo referendum ve věci Globálního Oteplení. To je fakt legrace

"Vyřízneš-li v Zemi pruh příčně přes polární kruh, dostaneš tvar hruškový. Řez přes rovník navzdor vypadá jak brambor."

Atei 27.9.2007 14:39

Re: Re: Re: Hehehe - tady navrhl někdo referendum ve věci Globálního Oteplení. To je fakt legrace

Stou drtivou větščinou  kapacit je to právě   velice nejisté.

Do médií se dostávají jen  ty  "správné kapacity"  a   mezinárodní  panely  taktéž.

Bert 27.9.2007 10:57

Pane Šulo

Netvrdím, že předseda valného shromáždění, je kvalifikovaný problém klimatických změn (pokud vůbec existují) rozhodnout. Jeho proslov vychází logicky z podnětu těch "kvalifikovaných" - "odborníci na klimatické změny."

Je zarážející, že za jednoho z nich se považuje i V.Klaus, a dokonce přichází s jasnou strategií - rozděluje diskutující na dva tábory - v táboře č.1. jsou falešní proroci odborníci nahánějící všem strach, v táboře č.2. realistický a konstruktivní V.Klaus - a pro každý z táborů žádá od OSN sumičku peněz.

Proč, pane Šulo, považujete odborníky za blbce a vysmíváte se jim, zatímco Klause za realistického a konstruktivního?

Z logi Klause vyplývá, že je nutné financovat nejen snahu a konkrétní kroky v omezení znečišťování ovzduší, ale i takové aktivity - současná konstruktivní aktivita V.Klause - které tomu brání.

Bert 27.9.2007 11:01

Re: Pane Šulo

Chyba v posled. odstavci: má být: Z logiky Klause

Roman Šula 27.9.2007 11:06

Re: Pane Šulo

Já jsem nikdy žádného skutečného odborníka nepovažoval za blbce a odborníků si hluboce vážím. Bohužel, žádný seriozní klimatolog za současného stavu není schopen kvalifikovaně předpovědět s pravděpodobností blížící se jistotě, že se bude oteplovat trvale a že je to s jistotou vina lidstva. Bavil jste se někdy s nějakým klimatologem?

Nedávno jsem o problémech předpodí na NP psal:

Realita nebo matematická fikce

Aleš 27.9.2007 11:20

Re: Re: Pane Šulo

pane Šulo,  váš expertní názor je obdivuhodný - proč  tedy EU přijala opatření ke snížení emisí, proč USA to považují za důležité, proč se k tomu kladně vyjádřila Čínaˇ??  Opravdu jste  naprosto úsměvný .

Také věříte, že země je placatá a nic vás o tom nepřesvědčí??

Stredocech 27.9.2007 11:23

Pokud to někdo Číně zaplatí (např. MY) ona to udělá, nebo bude

alespoň předstírat nějaké úsilí.

Mard 27.9.2007 11:30

Re: Re: Re: Pane Šulo

To je jednoduché. EU je žába na prameni a proto musí stále dokazovat svou užitečnost. Tedy bude řídit a nařizovat a doporučovat cokoliv, co je "populisticky" vhodné. Kdyby si totiž většina uvědomila že poslanci a komise EU dělá z 80% neužitečnou práci, tak by mohli přijít o krásné platy, mnohé výhody a požitky. A do toho se nikomu nechce. Přece si nepodříznou sami větev pod svým zadkem. Proto bude EU radostně vystupovat proti drobným problémům, které nikoho moc nepálí, ale řešení problémů s islámem, terorismem a mafií je nijak nepálí a proto zde žádné výrazné kroky nedělají a také neudělají.