8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 11.5.2007 5:17

Re: "Ekologické daně" jsou jeden velký a NEHORÁZNÝ nesmysl - produkt zelených nevzdělanců...

souhlas! Řezat, řezat a řezat. Všechny aktivisty, ochránce přírody a hlasatele zeleného pokroku. Už to tady jednou bylo a jmenovalo se to ČSM. Ti hlásali komunistický ráj, měli modré košile a vůbec nevěděli co činí. Ti dnešní se liší zejména tím, že nemají modré košile.

ginANDtonix 11.5.2007 5:13

Re: Ekologické daně v režii plynové lobby.

Emise CO2 ze spalovani LPG na jednotku vyuzitelne energie jsou cca o 10% nizsi: http://www.eia.doe.gov/oiaf/1605/gg98rpt/tblb1.html

Jiny zdroj uvadi 60% snizeni "ozone-forming" emisi ve srovnani s benzinem:

http://www.eere.energy.gov/afdc/pdfs/afv_info.pdf

Zkousel jsem taky najit porovnani cen na jednotku energie. Byval bych ocekaval, ze bude podstatne nizsi vzhledem k nizsi celosvetove poptavce, ale podle tohoto dokumentu je cena energie z propanu (coz je vetsinova slozka LPG) vyssi nez z benzinu:

http://www.eere.energy.gov/afdc/resources/pricereport/pdfs/afpr_mar_07.pdf

Ladislav N. 11.5.2007 2:54

Re: Zelení nejsou tak pitomí jak je popisujete...

Bursíkovi stačí, že vydělává. Jako politik - na blbosti svých voličů. Tolik peněz za tak málo užitečné práce jinde než v politice dostat nemůže. ;-)

Petr Horák 11.5.2007 2:12

Zelení nejsou tak pitomí jak je popisujete: 1. Zelené technologie převážně prodávají NĚMCI, ZELENÍ A JEJICH KAMARÁDI- BUDOU VYDĚLÁVAT! 2. Bursík sám je CHAMTIVÝ PRAVIČÁK - POLOSUDEŤÁK předstírající PRAVOU zelenou barvu.

Ladislav N. 11.5.2007 1:41

Re: Jiří K. a jeho třesky-plesky

Pověsti si strčte za klobouk. Vysoké spotřební daně na ropné produkty jsou výmyslem českých, resp. evropských komunistů a socialistů. To, že např. LPG bylo dříve nezdaněno spotřební daní (a platila se jenom 5% DPH), se naši socialisté s (Klausem historicky v čele) snaží neustále "napravit".

Zelení hlupáci ekonomii nerozumějí stejně, jako socialisté (viz větrníkový boom za miliardy vybrané od občanů na daních - bez užitku pro ně). Proto ani jejich "podpora" čemukoli nemůže skončit menším fiaskem, než větrné tunely na státní rozpočet.

P.S.: Pokud Bursíkovci melou cosi o podpoře pohonu na CNG (stlačený zemní plyn), tak zde je jakési "racio" v tom, že metan (CH4) svým spálením dává lepší kvalitu výsledných emisí vztaženo na obsah CO2 a vydané množství energie. Potíž je v tom, že technicky je hromadné zavedení obtížné a množství zemního plynu omezené podobně, jako ropy a uhlí.

?? 11.5.2007 1:41

Re: "Ekologické daně" jsou jeden velký a NEHORÁZNÝ nesmysl - produkt zelených nevzdělanců...

Ladislave N,

Váš nápad je dobrý, ale myslím že nerealizovatelný. Alespoň na příkladu  Zfackované Kateřiny. ..

Poprvé  ji zfackovala  policie, podruhé málem sousedka(Na pomoc proti ní si zavolala-hádejte koho ?  Inu Policii !A ještě zvažuje podání trestního oznámení .Tentokrát na sousedku!! Takže buďte rád že  to není na Vás  !!!:-DR^

Jiří K. 11.5.2007 1:26

Ekologické daně v režii plynové lobby.

Všimli jste si také, jak nenápadně nám zelená daňová reforma v Bursíkově vypracování zvýhodňuje (nebo alespoň nejméně znevýhodňuje) plyn? A to i jako pohonnou hmotu pro auta.

Na těch pověstech o napojení na plynovou lobby asi nejspíš něco bude.

Ještě k těm "plynovým" autům. To je vůbec absurdní záležitos. Veškeré kouzlo pohonu na plyn je ve finanční výhodnosti a ta je daná pouze nižším daňovám zatížením - jak u spotřební daně, tak u DPH. Jinak spotřeba vozidla je mírně vyšší, výrobní cena paliva prakticky stejná, bezpečnost provozu podstatně horší, fosilním palivem je plyn stejně jako ropa a ekologický přínos nic moc, u skleníkového CO2 spíš nic než moc. Rozhodně ten sporný přínos neospravedlňuje astronomický rozdíl v cenách LPG i zemního plynu oproti naftě a benzínu.

Navíc je třeba již dnes přehuštěnou síť benzínových čerpacích stanic ještě více zahustit stanicemi na plyn a stát do toho dokonce má vrážet peníze - prý kvůli ekologii. Kdo si pořídí nové (nebo novější) auto s benzínovým či naftovým motorem, nízkou spotřebou a pořádným katalyzátorem, udělá pro ekologii to samé, nebo možná i více, než ten, kdo si přestaví svojí Š-120 na LPG. Ovšem ten druhý dostane skvělý dáreček v podobě bezmála polovičních úspor za pohonné hmoty a to pouze díky nízkému zdanění, zatímco ten první jenom utře nos. Bursíkem navrhovaná reforma má ten rozdíl ještě zvětšit. Tomu říkám ekologie.

Dafnis 11.5.2007 0:47

Re: Re: Myšlení zelených je následující:

To se mýlíte, babičky nejsou zase takové hlupačky, ale dělají to, co jim jejich příjmy umožní.

Ladislav N. 11.5.2007 0:43

"Ekologické daně" jsou jeden velký a NEHORÁZNÝ nesmysl - produkt zelených nevzdělanců...

Už jsem to psal jednou, ale je nutno věc stále opakovat. Zelení jsou ve své většině věřící nevzdělaní hlupci, kteří mají (podobně jako komunisté a socani) "vnitřní potřebu" (= "pověření shůry") dělat dobro násilím na svých spoluobčanech.

Berme klacky a žeňme je svinským krokem!!

ps 11.5.2007 0:24

Re: Myšlení zelených je následující:

Většinou je to tak, že babička ty odpadky spálí v kamnech ať je cena uhlí jakákkoliv.  A pokud cena uhlí vzroste tak víc odpadků spalovat nebude protože jich prostě víc nevyprodukuje.

Poznámka k článku. Poplatky za znečišťování dnes u nás platí pouze právnické osoby, nikoliv fyzické, což je třeba napravit.

JC 11.5.2007 0:21

Re: Myšlení zelených je následující:

Zdražíme nejen babičce, ale všem, co v potu tváře dobývají svůj chléb vezdejší (obrazně řečeno), tj. 80% občanů, kteří sice pracují, ale už dnes horkotěžko přežívají od výplaty k výplatě.  Co se stane s vydřenými dalšími daněmi je nasnadě. Bursíkova zelená kolegyně je použije na další oslazení už dnes sladkého, bezpracného života svých chráněnců.

Dafnis 11.5.2007 0:09

Myšlení zelených je následující:

Zdražíme babičce uhlí, proto babička začne "ekologicky" topit zemním plynem. Skutečnost je ovšem taková, že babička začne v kamnech spalovat odpadky, protože nebude mít ani na plyn, ani na zdražené uhlí. To ovšem pan Bursík může těžko pochopit.