4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

DRZOST: Na rohu ulice vrah o morálce káže

Tak nám Andrej Babiš v jednom televizním vystoupení prohlásil, že z politiky neodejde a i kdyby jej prý soud pravomocně odsoudil za dotační podvod, tak ho to jenom nakopne v pokračování v politice. To jsou strašná slova, považuji to za absolutní aroganci, pohrdání morálkou a lidmi této země. Takže naštěstí už bývalý premiér dává všem najevo, že pro něj žádná pravidla neplatí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 20.7.2022 23:27

Dobrá křeč.

V. Kučer 20.7.2022 21:55

A Babiš udělal jedinou zásadní chybu že neprosadil dostavbu Temelína. Čapí hnízdo je prkotina proti solárnímu podvodu.

H. Rybnická 20.7.2022 19:04

Pane autore, vynikající článek. Těch pár frustrovaných kteří svůj frust pravidelně vylévají na NP si moc nevšímejte.

V. Čermák 20.7.2022 20:12

Teplo, paní Rybnická, Novodobá Svazačko? Kdo má jiný názor jako Vy, je buď Komouš, nebo Frustrovaný. Hodně Jednoduché, takové Svazácké...;-D

V. Čermák 20.7.2022 17:18

Vládě Signála teče do bot a bude hůř, protože se konečně dovíme Nové Ceny Energií, takže pozoruji, že Babiš se znovu stává klíčovou postavou v ringu. Aktivně se opět zapojují paní Netolická a paní Rybnická, Novodobé Svazačky, na koho ukážou, s tím je Ámen.....;-DRv

H. Rybnická 20.7.2022 18:45

Kéž by. Byl byste první.

V. Čermák 20.7.2022 20:09

Jistě, za komančů bych byl opatrnější. Tam by Vaše ukázání na mě bylo mnohem Horší. Nicméně jste stejná Zlá Svazačka, jako ti za Komoušů, jen Nemáte ještě tu jejich Moc...Rv

H. Rybnická 20.7.2022 21:12

Pane Čermáku dala bych si na Vašem méstě velký pozor. Víte už není nedaleko Velká Revoluce, kdy tu moc převezmeme. AVy jste již nyní na černé, pardon červené listině. ;-€;-€;-€

D. Hrubý 20.7.2022 22:19

Jestli není nedaleko, tak je daleko. Vy revolucionáři v tom máte, koukám, docela bordel...

A. Hlaváček 20.7.2022 16:45

Já jenom reaguji na závěr vašeho příspěvku, to nevymyslíš. Policie vyšetřuje korupci členů STAN a to ne ledajakých ale dost vysoko postavených no a jejich šéfem, ministrem, je předseda STANu který, jak se ukazuje, o tom již před časem věděl. Nebo přesněji byl na to upozorňován, dokonce i ČT o tom věděla. Tak tohle opravdu nevymyslíš!

V. Čermák 20.7.2022 17:01

Ten Neodstoupí, rozpadla by se tím celá 5tikola na elementy...;-DRv

V. Podracký 20.7.2022 16:08

Presumpce viny je nesmysl. Nikdy neustupujme z demokratických vyzkoušených zásad. Nikdy neustupujme z ústavy! Ty věci jsou vyzkoušené staletími. Už staří Římané ověřovali tyto zásady. Presumpce viny znamená chaos, neuvěřitelné množství obvinění, u politiků neustálé odstupování, to může vymyslet jen Putinův troll, který chce rozvrátit stát.

V. Čermák 20.7.2022 17:14

Ta, že Pánek je trdlo na kvadrát, to ano, troll snad, i když je to ze slovníku Havloidů, ale proč zrovna Putinův? Teplo?;-D

D. Hrubý 20.7.2022 16:02

A zase lhaní, na které skočí nejeden osel. Babiš v době žádání o dotaci postupoval v naprostém souladu s platnými zákony. Můžete nadávat, můžete protestovat, ale to je tak všechno co můžete. Ten zákon nevymysleli pro Babiše a Babiš nebyl ten, kvůli komu ho chytré hlavy vymyslely. Zákon umožnil vytvoření nového právního subjektu a podmínkou bylo, že se to pět let po obdržení dotace, nesmí prodat. Tu žádost o dotaci Hrabišovi schválili a on ji dostal. A dostal ji, protože meporušil zákon. Jestli někdo selhal, pak komise pro schvalování dotací. Takže Babiš se dopustil moralálního selhání. To ano. Ale to zákon netrestá. Lidi ignorují podstatně. Ten zákon vymysleli pro kujóny, jako je Babiš a Babiš jistě není jediný, kdo tu mezeru využil. Ale to není podstatné. Že ne? :)

H. Rybnická 20.7.2022 16:52

Jaký zákon? Pokud pan předseda vlády obdrží dotaci mezinárodní instituce musí se držet pravidel této instituce a ne jakéhosi "zákona" nějaké malé republičky. Ostatně už při podání žádosti.

J. Vorlický 20.7.2022 17:05

Dalo by se souhlasit i s paní Rybnickou. Jenže: Na to, aby se dodržovala pravidla mezinárodní instituce, i české, tu máme české státní úředníky, schvalovací komisi. Asi na co?

No přece, aby posoudila záměr a buď schválila nebo zamítla. Je tak těžké tuto zásadu pochopit? Nebo snad panu Babišovi dotaci schválila komise Evropské unie??

H. Rybnická 20.7.2022 18:46

Těžké to není. Jen kdo kontroluje schvalovací komisi v banánové republice?

M. Moravcová 20.7.2022 20:54

Vy žijete v banánové republice? Tak co nám kecáte do toho, co se děje u nás?

H. Rybnická 20.7.2022 21:17

Paní Moravcocá při vší úctě, ale jak říká staré české přísloví komu není shůry dána logika, v apatyce ......

Pantáta sebral dotace Evropské Unie a zužitkoval je ke svému obrazu, tedy ke svému blahu. Prý do toho nikdo nemá co kecat. Ovšem ty dotace musely odněkud přijít, totiž koneckonců z daní daňových poplatníků evropských zemí, takže kousíček také z mých. Tudíž si dovolím i nadále do toho kecat. Je to zloděj, ten pantáta. Ale chápu, že tak komplikované myšlenkové procesy většina lidí není schopny sledovat, ani on, ani paní Moravcová.

J. Vorlický 20.7.2022 22:02

Paní Rybnická - se vší úctou, panu Babišovi dotace komise schválila - on peníze nesebral; nemáte-li zrovna na mysli, že komise je před ním položila na stůl se slovy: berte, a on je se stolu sebral. Je třeba se vyjadřovat přesně.

O. M. 21.7.2022 0:58

Komise dotaci schválila na základě údajů uvedených v žádosti, protože podle nich Babiš kritéria splňoval. To, že skutečnost se od těch údajů liší, je věc další; komise nemá k dispozici početný vyšetřovací aparát, aby ještě před schválením zjistila, že Babiš v té žádosti lže.

J. Vorlický 21.7.2022 8:02

Jistě, věc mohla proběhnout, jak O. M. 21.7.2022 0:58 píše. (Stačí tedy uvést ,,správné" údaje a firma dostane dotaci??) Potom by byla komise žadatelem, firmou, podvedena. Toto zatím nebylo však soudně rozhodnuto. Tedy tvrdit, že někdo lhal je nepatřičné a pak, jak tu někde paní Moravcová píše, prokáže-li se, že ten někdo nelhal, měl by mít právo osobní satisfakce. Jen tak je možno v budoucnu bránit osočování lidí.

Za firmu jedná fyzická osoba, popřípadě osoby, přičemž tyto osoby by byly na žádosti uvedeny a jimi žádost podepsána. Pakliže A Babiš byl aspoň jednou takovou osobou, musí čelit obvinění z podvodu firmou i on. Pakliže nebyl takovou osobou, a údajně v okamžiku podání žádosti ve firmě nijak nefiguroval, pak skutečně nevím, proč se ve věci 50 mil dotace o panu A Babišovi vůbec píše.

Celý článek je jen další příklad toho, jak neschopná je a jak nesmyslně funguje CELÁ česká státní správa, a jak většina zde přispívajících není schopná toto pochopit a vyvodit z toho patřičné závěry. Člověk žasne.

J. Vorlický 20.7.2022 22:27

Ano, toť problém. Schvalovací komise bude jistě orgán moci veřejné. Takže odpověď by jistě byla: Nikdo ji nekontroluje, když tak sama.

Co by komise byla za orgán moci, kdyby ji někdo směl kontrolovat???

T. Kohout 20.7.2022 23:30

Nepijete?

J. Vorlický 20.7.2022 16:57

Ano, jestli někdo selhal, tak jsou to státní zaměstnanci, kteří dotaci schválili; veřejná moc. Jedině kdyby ji zástupci firmy podvedli, byť i tak je úkol státu si takové podvody uhlídat. Co by to ale bylo za moc, kdyby ji jen tak někdo směl trestat??? Bude se šumět do ztracena. Je to takový ,spolehlivý ́ český zvyk. Je skoro legrační, jak se tady tolik lidí v této věci bere tak vážně.

V. Braun 20.7.2022 21:09

Tak o tom snad rozhoduje soud ne vy, že. Takže jste nás seznámil se svým právním názorem a teď si počkejme zda se s ním soud ztotožní nebo to uvidí jinak. To je podstatou článku, rozhodnutí soudů je třeba respektovat. Teoreticky jistě může Babiš v politice působit byť odsouzen, až do doby než bude rozsudek pravomocný.

H. Rybnická 20.7.2022 21:18

Jasně. Ovšem - soud Evropské Unie. Nikoli český.

D. Hrubý 20.7.2022 22:17

Vy jste tou myšlenkou doslova posedlá. Babiš nemůže za to, že někdo vymyslel super zákon, jak získat dotace. Babiš toho jen využil. Resp. zneužil. Tak jako spousta jiných, o kterých se nemluví a nemluví se o těch, kteří si ten zákon vymysleli. V tom je skrytá ta manipulace. Klasická podprahovka. Omezení lidé si vystačí s Babišem. Znáte přísloví - pro stromy nevidí les? Babiš je "ty stromy". Vy jste ta slepá. Ale můžete si zanadávat na stromy. Ulevit si můžete s pocitem, že je to správné. A les si roste dál.

J. Vorlický 20.7.2022 22:22

. . . další nesmysl českého trestního řízení: člověk je shledán soudem vinným, přitom ale vinný není??? . . .

. . . . odsouzen , ale odsouzen není . . . respektování rozhodnutí soudů? Na co?

Kdo toto vymyslel? Můžeme se pak divit, že česká soudní řízení trvají věčnost? Jak mi jednou jeden právník řekl: pane Vorlický, v Česku se nesoudí, aby se věc rozhodla. V Česku se soudí, aby se mohlo soudit, a soudit a soudit. A to pan Babiš se k soudu zatím ještě ani nedostavil. A policie vyšetřuje, vyšetřuje a vyšetřuje. A SZ zastupují, zastupují a zastupují. Nejsem pan Babiš, ale ani já bych za těchto okolností neodstoupil. Je to fraška (stejně jako nedávná oprava orloje).

V. Čermák 20.7.2022 14:59

Ta paní Netolická, není to ta Ebenova novodobá Svazačka? Ten Jas v očích a ta jasnozřivost z ní tryskající, každého utluče těma perutěma.....;-D