22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

DRZOST: Na rohu ulice vrah o morálce káže

Tak nám Andrej Babiš v jednom televizním vystoupení prohlásil, že z politiky neodejde a i kdyby jej prý soud pravomocně odsoudil za dotační podvod, tak ho to jenom nakopne v pokračování v politice. To jsou strašná slova, považuji to za absolutní aroganci, pohrdání morálkou a lidmi této země. Takže naštěstí už bývalý premiér dává všem najevo, že pro něj žádná pravidla neplatí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Netolická 20.7.2022 15:07

Stačí číst, pozorovat a být poctivý a poctivost u politika vyžadovat. I vy byste to možná dokázal pochopit, ovšem, musel byste vyžadovat od politika, kterého se zastáváte pravdomluvnost, nebýt pokrytec, nemanipulovat lidmi,trestně stíhán, nepodvádět, dodržovat zákony, nekorumpovat voliče, nenastavovat si pravidla svého podnikání, založit hnutí, které slouží lidem a ne pouze jemu atd atd. Nezaměňujte korumpování voličů penězi nás všech za bohulibý skutek. Je to vše o charakteru člověka a to vy zřejmě, bohužel, postrádáte. A nebo jste za to placen a o to ještě hůř.RvRvRvRvRv

V. Čermák 20.7.2022 17:09

Tak normální občan, ale také podnikatel a kdokoliv jiný se normálně řídí platnými zákony ČR. Ale Svazák Ví Své, prostě na někoho ukáže prstem a řekne: Je to podvodník, lhář a zloděj, zničte ho, zavřete ho, ať nemůže škodit. To je jasnozřivá Svazačka Netolická. Ale těch Novodobých Svazáků se urodilo Hodně, shromažďují se v kavárnách a říká se jim Havloidi.....;-DRv

H. Rybnická 20.7.2022 15:31

Máte pravdu pane Čermáku, kde jsou ty zlaté časy socializmu kde platilo každému dle jeho potřeb. Těm funkcionářům všechno a slušným lidem vazba a odnětí té trochy skromného majetku, za hanobení světového míru.

V. Čermák 20.7.2022 17:00

Tak, že mám pravdu vím, ale O čem to vlastně Mluvíte paní Rybnická? Snad vás nezmohlo Teplo? Já jsem stejně jako Marek Eben Křesťan, nás socialismus, natož pak komunismus nijak nebolí, neboť již před 30-ti lety prohrál. Ale Vy jste se s ním dosud nevyrovnala a vstáváte i usínáte s ním. Eben i Já se trochu děsíme Novodobých Svazáků, opravdu, ale opravdu velmi fanatických, jako je paní Netolická...;-D

L. Netolická 20.7.2022 17:14

Čili, pan Čermák se děsí těch, kteří poukazují na podvody vrcholných představitelů politiky a chtějí, aby nám nevládli lidé, kteří nemají charakter a razí, že účel světí prostředky. To jsme to dopracovali.

V. Čermák 20.7.2022 17:23

Já se Děsím Pomluv a osočování Novodobých Svazáků. Podvody řeší Policie, pak SZ, pak Soudy. Marek Eben i Já se Děsíme Novodobých Svazáků, kteří si Uzurpují právo Ukazovat na lidi a Rozhodovat o nich. A to jste Vy a také paní Rybnická...;-DRv

H. Rybnická 20.7.2022 21:21

A pane Čermáku normální český pravopis by nešel? Nebo jste se češtinu učil v zahraničí? Vypadá to nejspíš na nějaké východní země. Nebo Balkán.

L. Netolická 21.7.2022 11:21

Pane Čermáku, nevidím to pouze já a paní Rybnická, ale všichni lidé dobré vůle a ti, kteří vědí, že nám nemohou vládnout politici opředeni podvody, lží a ti, kteří si shromažďují obrovskou politickou, mediální a ekonomickou moc a mají za sebou to, co známe a je to velmi kontroverzní. Toto spojení je vždy velmi nebezpečné a může to sklouznout až k diktatuře.

H. Rybnická 20.7.2022 18:49

No ono je to podle přísloví, jaký krám takový pán. A ty tím socializmem pokřivené nátury prostě etiku neznají - leč tu vlastní. Kdo nekrade........

M. Moravcová 20.7.2022 20:58

Máte na mysli představitele STANu a TOP 09? Ukazujete na jejich podvody nebo se mýlím? Ti křišťálivě čistí starostové, žádající 15% ze státní zakázky? Mám pravdu?

F. Zrcek 20.7.2022 14:38

Pane Pánek, já nechci k turkovi. Ani ke gazdíkovi, ani k jurečkovi, a z pekari-adami je mi blivno. Ale vím, že v době předsednictví CE (rady evropy) je blbé tenhle slepenec rovnou vyhazovat jako za topola. Neudělalo to dobrý dojem, tak ať si soudruzi ještě chvíli užijí.

Ale ruku na srdce, pane Pánek, myslíte si, že vaše kydy zpevnily vaši pozici? Nebylo by snad lépe sečkati, než váš šéf bude muset uzavírati nová, lepší spojenectví?

M. Moravcová 20.7.2022 14:06

https://twitter.com/i/status/1549426884861214720

Co bránilo Čechům kupovat plyn za 6 Kč/m3?

M. Moravcová 20.7.2022 13:55

Netolická se zbláznila.

L. Netolická 20.7.2022 15:38

To, že chci, aby nám vládli slušní a charakterní politici, to jsem se zbláznila? V Česku je asi normální a bráno kladně když si někdo nezákonně přihrává miliardy a chudině náležitě okecá a přidá z našeho dvě stovky, že? Ano, v Česku zná DESATERO málo lidí a ateismus plodí lidi, kteří si přikrádají a byli tak i komunisty vychováni. Vždyť komunisté ukradli všechno všem, tak my můžem také. Žijeme jenom jednou je vaše heslo.

J. Vorlický 20.7.2022 17:15

Nemyslím, že paní Rybnická se zbláznila. Je jen taková naivní; dětská ve svých úvahách. Kdo by nechtěl slušné a charakterní politiky, a nejen politiky? Připadá mi jako dítě, které vyžaduje a vyžaduje zmrzlinu, protože mu chutná. Nakonec, který politik o sobě řekne, že není, nebo že nebude slušný a charakterní? Možná prezident Zeman; ten už ale nemá co ztratit. Takže asi tak.

L. Netolická 20.7.2022 17:24

Každý člověk udělá chybu, ale když volíte člověka, který vám lže do očí a teď bych opět musela vyjmenovávat vše od nedodržování zákona o SZ, reklamy na ČH, dluhopisy atd. Ano, policie to odložila, ale každého to bije do očí, že to byly podvody.A tak by to bylo se vším. Babiš si dosadil lidi a byl by naprosto nedotknutelný a postupně by nám zadusil i svobodu a demookracii.Tak se nedivte, když se člověk musí stydět za svůj národ co si volí za politika, když o něm tolik ví. Politik musí být charakterní, pravdivý a čestný!!

J. Vorlický 20.7.2022 17:36

Ano, nechť je (i) politik charakterní, pravdivý a čestný! Nemohu nesouhlasit. Avšak: Kdo Vás, paní Rybnická, mrzí víc? Národ nebo pan Babiš?

H. Rybnická 20.7.2022 18:50

Jen tak na okraj, diskutujete s paní Netolickou. Jemi ovšem čestí být s ní stejného názoru.

J. Vorlický 20.7.2022 22:37

Omlouvám se,paní Rybnická. Pochopitelně s paní Netolickou. Vzhledem k tomu, že v této věci jste s paní Netolickou zajedno, věřím, že to moc nebolelo.

M. Moravcová 20.7.2022 20:59

Které slušné myslíte?

P. Brecík 20.7.2022 11:39

Pánek ? To je ten další nemakačenko, co se v r. 1989 chytil drápkem a od té doby nic nevytvořil. Jen žije z politiky. Patří k milionovému stádu ;-D

L. Netolická 20.7.2022 11:43

Co jste dokázal vy? A bylo to poctivě? Dobrý politik a vzor pro lidi, vážený pane, je víc než ukrást majetek a potom se chlubit, že druhý nepostavil ani psí boudu. Na to vy ale nemáte, abyste to pochopil a kvůli takovým jako jste vy se těžko posouváme dopředu.

R. Langer 20.7.2022 11:56

A který takový politik to je? ;-D

L. Netolická 20.7.2022 12:26

Autor článku, p. Výborný, p. Zdechovský, p. Fiala- předseda vlády, p. Kupka, ministryně obrany, ministr vnitra .....

V. Pokorný 20.7.2022 12:57

Úprava citátu z díla Jaroslava Haška Osudy dobrého vojáka Švejka za první světové války: Je sice blbá, ale může psát jakékoliv vymaštěnosti. Platí to na vás. Ale možná si děláte legraci.[UA]

H. Rybnická 20.7.2022 18:56

Citát je maskulinum: je sice blbý jako pucštok ale musí kecat do všeho.

M. Moravcová 20.7.2022 13:52

No tedy. Jeden zmetek vedle druhého. Snad Kupka je dobrý.

A. Alien 20.7.2022 14:18

Dobrý politik se pozná tak, že za jeho vlády země bohatne a lidem se žije lépe. - Dobrými politiky tedy byli např. Zeman, Paroubek, Sobotka, Babiš, Rusnok...

Špatný politik se naopak pozná tak, že za jeho vlády země chudne a lidem se žije hůře. Špatnými politiky tedy byli např. Klaus, Topolánek, Nečas, Kalousek, Schwarzenberg... - a samozřejmě i Fiala se svou lupičskou partou.

Pokud jde o morálku, je u politika vítaná, ale není podmínkou jeho pracovního výkonu. V normálních zemích (na západ i na východ od ČR) NIKDO nepožaduje po politikovi, aby byl morálním vzorem. Morální vzory hledají mezi vědci, učiteli, lékaři, snad i umělci.

Pokud se Češi nezbaví té havlovské zaprděnosti, s níž očekávají od politika božskou čistotu a neposkvrněnost, zůstanou chudým, hloupým (a mravně nedostatečným) národem.

L. Netolická 20.7.2022 15:15

Čili, pan Alien má stále ruku nataženou kdo mu co dá a i když si ho kupuje, tak to vítá. Hm... Nečas vládl v době krize a hospodařil velmi dobře. Dokonce naspořil i rezervy, které Babiš v době celosvět. konjunktury utratil a rozházel neskutečně peněz a zatížil stát dalšími mandatorními výdeji, že spějeme k tomu, že si na vše budeme muset vypůjčovat a platit nehorázné úroky. Jemu nešlo o stát, o lidi, ale o svoje další zvolení a tak vás uplácel a hlupákům se to líbilo. Až se budou krátit platy, důchody, tak uvidíte ovoce své hlouposti. A že tato vláda šetří, jen nadáváte. Mám tři dcery a ani jedna nemá ruku nataženou, dokáží se o svoje rodiny postarat i samy svou pracovitostí. A chlapi brečí.

A. Alien 20.7.2022 17:43

Bizarní... Alespoň nelžete, paní Netolická - ztrapňujete se veřejně. 1) Nečas s Kalouskem a Schwarzenbergem UMĚLE udržovali Českou republiku v krizi, i když všechny státy kolem už dávno vesele bohatly. 2) Babiše nemám rád, ale musím mu přiznat, že SNÍŽIL zadlužení ČR ze 44% HDP na 42% HDP (dokonce nejprve ze 44% na 29%, za Covidu vystoupalo na 42%). Jako jediný premiér tak předával zemi MÉNĚ zadluženou, než ji přebíral. 3) Českému "šetření" se směje celý svět. Země, které jsou mnohem zadluženější než my (např. Německo, Švýcarsko, Švédsko, Norsko...), totiž dobře vědí, že šetření je jen cesta k bídě. V době krize i v době prosperity jsou podstatnější než šetření investice. Jistě - jsou i země méně zadlužené než my, např. Bulharsko: a tam nás, paní Netolická, nevzdělanci jako jste vy, vedou. 4) Za Babiše si i docent na Univerzitě Karlově vydělal tolik, kolik činí nástupní plat pokladní v Lidlu. Dnes nemá šanci - ta prodavačka si vydělá mnohem víc.