5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

DOKUMENT: Vít Rakušan na Facebooku

Ministr vnitra Vít Rakušan zveřejnil na svém Facebooku rozsáhlé prohlášení k současné situaci. Přinášíme v plném znění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 20.8.2022 16:24

Postavte se treba na hlavu, Babis ziskal nejvic hlasu. ANO vysla z voleb jako nejsilnejsi strana a sice s velkym odstupem. Bylo jenom logicke a prirozene, aby tato strana mela rozhodujici podil na vlade. Pres to nejede vlak.

J. Hrdlička 21.8.2022 7:03

73,88% voličů pro ni nehlasovalo. Speciálně pro vás a žáky pomocných škol, VĚTŠINA pro ni nehlasovala. Nikdo další s ní nenašel společný program. Vládnou ti, kteří společný progrram našli, a získali důvěru většiny poslanců svobodně zvolených voliči. Tak je to všude na světě, kde vládne demokracie.

D. Laurencikova 21.8.2022 9:04

Vyborne! A ted si spocitejte, vy zaku vyberove skoly, kolik volicu NEHLASOVALO pro ty ostatni strany, (ne koalice) a vidite, ze kolem a vetsinou pres 90%. ANO ziskalo nejvic hlasu, at to obracite jak chcete. Neverim, ze "nikdo dalsi s ni nenasel spolecny program". Co je tak vyjimecneho v Programu ANO, ze to nema v zadne jine strane obdobu? Poucte me, prosim, ja to skutecne nevim.

Podle vas je situace v CR takova, ze vlastne jedina strana s jinym programem nez maji VSECHNY OSTATNI strany je ANO. Takze jste ze vsech ostatnich stran udelal BLOCKPARTEIEN = Strany "Narodni fronty", rozumite??

Jeste jednou se vas ptam: Kde vidite spolecne jmenovatele u Piratu a Starostu a cim se toto lisi od pozice ANO? Jestli neodpovite, tak to proste nevite. Nevite, o cem mluvite.

D. Laurencikova 20.8.2022 18:50

Ja o voze, vy o koze.

J. Vlček 20.8.2022 15:53

Jak sám pane Prokope doznáváte, je nastavený volební systém sviňárna, vyvolávající mezi voliči znechucení a hnus nad marností a nemohoucností ovlivnit něco svým hlasem ve volbách.

K moci se tímto volebním paskvilem dostávají k moci pidistrany, které by si bez přilepení se na zadek silnějšímu partnerovi neškrtly ani do parlamentu, natož do vlády.

Je tedy cosi hodně shnilého ve státě dánském, jak správně poznamenala paní Laurencíková. !

J. Hrdlička 20.8.2022 15:59

Šly veřejně do koalice, lidé to věděli,. svobodně je zvolili, vláda získala důvěru svobodně zvoleného parlamentu.

A žádní nostalgici po dobách minulých už naštěstí nemají k dispozici spřátelené armády nebo vlastní ozbrojence, aby se moci chopili násilím a mluvili za lid, aniž by se ho ptali.

J. Vlček 20.8.2022 16:17

Nikdo tu nevolá po násilném získání moci, o jakém tady hrdlíte. Řeč je o tom, že volební systém je nastaven tak, jak to vyhovuje samotnému nastavovateli, bez ohledu na vůli voličů.

Svinsky nastavený volební systém způsobuje, že spoustu lidí ztratilo motivaci chodit k volbám, ve kterých nemohou cokoli ovlivnit. !

D. Laurencikova 20.8.2022 19:12

Presne tak to je a nejen v Cechach.

J. Hrdlička 21.8.2022 7:07

Volební koalice byly známy už před volbami. VŠICHNI , kdo nejsou mentálně retardovaní nebo nejsou nostalgiky po starých časech to věděli. Měli na výběr. Většinu hlasů dostala současná vládní koalice.

Mohl byste laskavě vysvětlit, co je na tom nedemokratického, když lidi dostanou na výběr a rozhodnou se, jak se rozhodnou? Pokud vám ovšem nevadí, že lidi mají skutečnou možnost se rozhodovat.

D. Laurencikova 20.8.2022 19:11

"Svobodne zvoleny parlament" si s lidma tedy pekne vytrel oko, pane Hrdlicka. A co tady porad melete o "spratelenych armadach?" Ceska republika neni snad dnes soucasti jakychsi "spratelenych armad"? Fialova vlada nemluviza lid, aniz by se ho ptala? Ptal se nekdo lidi, jestli skutecne chteji do valky proti Rusku??

J. Hrdlička 21.8.2022 7:11

A jsme u toho. TOHLE vám vadí, že současná vláda je proti ruské agresiˇna Ukrajině. Což jste na sebe prozradila už dříve. Sorry, vláda vznikla na základě demokratických voleb, vyjadřuje vůli většiny.

ČR je DOBROVOLNOU součástí NATO, kam vstoupila na základě rozhodnutí parlamentu vzešlého ze svobodných voleb. Žádná internacionální pomoc se konat nemusela. Že to srovnáváte, prozrazujete zas o sobě, co vlastně chcete a preferujete.

D. Laurencikova 21.8.2022 8:45

Preferuji politiku, ktera neni ku skode vlastniho naroda. Nevadi mi, ze soucasna vlada JE proti agresi na Ukrajine. Vadi mi, ze soucasna vlada je jeste agilnejsi nez NATO a jako prvni zacala lifrovat na Ukrajinu zbrane a vyhlasila se za valecnou partaj! Valka na Ukrajine neni nase valka! A vy ze sebe nedelejte medium, ktere umi vykladat myslenky. Na to opravdu nemate.

P. Diviš 20.8.2022 16:20

Pozor, nic takového nedoznávám. Poměrný i většinový volební systém mají nějaké výhody a nějaké nevýhody. Není to tak, že jeden je dobrý a druhý špatný, případně obráceně. Pouze mně osobně připadá většinový výhodnější, v celkovém součtu výhod a nevýhod.

Paní Laurenčíková je úplně mimo realitu.

J. Vlček 20.8.2022 16:38

Můžete naznačit výhody poměrného volebního systému, pane Prokope? Spočívají snad v otrávení a nechuti voličů chodit k volbám, ve kterých nemají možnost cokoli ovlivnit? ???

V. Kučer 20.8.2022 18:29

U nás došlo v poměrném systému k tomu že malá strana zelených rozhodla o naší energetice a proto se tam přidali prvky většinového systému. Nejvyšší soud rozhodl že je to nedemokratické a situace se opakuje.

P. Diviš 20.8.2022 21:03

Ano, ale i ve většinovém systému se může stát, že vládne strana, která ani zdaleka nezastupuje většinu voličů. Případně malá strana dělá "jazýček na váze".

V. Kučer 20.8.2022 21:50

Poměrný i většinový volební systém mají nějaké výhody a nějaké nevýhody.

D. Laurencikova 20.8.2022 19:14

V zadnem pripade. Realita je mimo logiku, to jste chtel rict.

D. Laurencikova 20.8.2022 19:06

Podivejme se treba na tu neuveritelnou Pekarovou-Adamovou. To je snad spatny vtip!

A. Teply 20.8.2022 14:20

Nechápu, že Fiala mafiána Rakušana kryje.

Ale dost možná musí - kápo na něj asi má nepříjemnou složku - např. nějaký sexuální delikt ?

P. Diviš 20.8.2022 15:23

Že by byl třeba Teply? To už ale není delikt! :-P

A. Teply 20.8.2022 15:35

Jak píšete - to dnes není delikt, to je považováno za přednost - takový člověk požívá maximální ochranu.

Ale běda, jestli před 30 léty sáhnul na kolínko...

T. Kohout 21.8.2022 4:53

Bez stanařských hlasů by nemohl Fiala vládnout, proto musí leccos spolknout. Co tomu říkají kámoši z koalice, tedy piráti? Nejdřív stanaři vykouřili piráty, nyní vykuřují i Fialu. Mají ho v hrsti, přes ty svoje hlasy.

J. Hanzal 20.8.2022 14:18

Ještě větší dement než vypadá;-D;-D;-D Tohleto "řídí" vnitro, no ostatně když fialovej ubohej modropták může "řídit" stát tak i tenhle ten se tam hodíRvRvRv!!;-D;-D;-D

A. Teply 20.8.2022 14:16

Zase snůžka lží a polopravd. Že si ještě nestěžuje na problémy způsobené vládou Jiřího z Poděbrad.

Rakušan také:

- vyhodil ředitele České pošty

- vyhodil superúředníka na ministerstvu

- naplánoval rekonstrukci protimafiánského útvaru

Postupuje podobně, jako komunisté po roce 1945.

STAN a Rakušan už provedli tolik přešlapů, že jejich existence na vnitru je naprosto nepřijatelná. Toto ministerstvo musí dostat jiná strana (Andrej ho - na rozdíl od Rakušana neovládal). Ale ministra školství ať Vítek klidně dělá.

J. Řezníček 20.8.2022 14:14

" Vítek to jen mohl obratněji komunikovat, jinak všechno v pořádku. Jedeme dál".

Petr Fiala

D. Laurencikova 20.8.2022 14:13

Mein Gott! Nevim, kdy jsem naposled cetla jeste horsi nesmysly! Vydrzela jsem do: "Tuhle zemi měli v drápech osm let. Prorostli státem a jeho aparátem jako rakovina. Metastázy vlivu nalézáme všude, kam se podíváme." Dal nectu, neda se to vydrzet, ono to stejne staci.

Takze pan Rakusan chce byt "skutecne na zapade", asi prave proto zavedl nejtuzsi cenzuru od padesatych let? A ten "Chemický Ali, agent, divoký privatizátor, sponzor politických stran, obžalovaný vlastník médií a jednoho politického hnutí..." to ma byt Babis?? Byl odsouzen? Nebyl! Kdyz Rakusana nekdo z neceho obvini, bude z nej take Obvineny".

Jen pro informaci, Babis vyhral volby. Vetsina naroda si prala Babise za premiera. Petikolka, ktera je z meho hlediska ostatne nejhorsi vladnou VSECH dob, se dostala k moci jenom diky jakesi machinaci. Ne vetsina udava ton, ale nekolik k sobe slepenych mensin, to ma byt ted demokracie!" Kdyby k tomuto slepenci nedoslo, kde byl dnes pan Rakusan?

Jestlize chce Vit Rakusan vest valky, tak by mel predevsim svest valku sam se sebou a odejit z postu, kam by se za normalnich okolnosti nikdy nedostal!

J. Vlček 20.8.2022 14:52

"...dostala se k moci jenom díky jakési machinaci."

Ano, usnadnila jim to jistá žába na prameni, připomínající žaludské eso, jakýsi kryptokomouš. My oba víme, o kom je řeč. ;-D

Pěkný víkend, paní Laurencíková. Vidíme to stejně. R^

D. Laurencikova 20.8.2022 15:08

I Vam pekny vikend, pane Vlcek. :-)

P. Diviš 20.8.2022 15:28

Bureš a jeho politické s.r.o. ANO nevyhráli volby. Dostali nejvíc hlasů, to ano, ale na vládní většinu je to i s SPD málo. Nic víc v tom není. Na "cobykdyby" se nehraje a pravidla platila a platí pro všechny stejně.