26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

DOKUMENT: Vít Rakušan na Facebooku

Ministr vnitra Vít Rakušan zveřejnil na svém Facebooku rozsáhlé prohlášení k současné situaci. Přinášíme v plném znění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 21.8.2022 10:04

To jste jenom nepochopil, ale nijak mě to nepřekvapuje... ;-D

V. Chrastina 20.8.2022 16:27

R^!!

D. Laurencikova 20.8.2022 16:48

:-)

D. Laurencikova 20.8.2022 15:22

Co sem tahate "specielni operaci" a "bratrskou pomoc"? Co to tady ma co delat?

Nevim, jake mi chybi znalosti, ale zcela jiste mi nechybi cit pro tyto veci a jisty vnitrni kompas. Chybi mi snad znalost, ze "demokracie je vladou vetsiny?" Vysvetlete mi, co by na tom byla "komunisticka fraska", kdyby strana, kterou volilo nejvic volicu, ergo ta nejsilnejsi strana, stavela premiera a vybirala si k sobe PO VOLBACH koalicniho partnera, pokud nema absolutni vetsinu? A sice podle toho, co ma se kterou stranou spolecne v programu a ne jen ten jeden cil, nekoho odstranit? Podivejte se do Madarska. Tam se proti Orbanovi spojily strany od uplne vpravo, az po uplne vlevo. Co mely tyto strany za spolecny program, krome odvoleni Orbana? Jak by asi vypadala jejich vlada? Takove slepence jsou absolutni nesmysl a pohrdanim vuli volice. V Madarsku to nevyslo, v Cechach bohuzel ano. Taky to podle toho vypada, horsi vladu jsme jeste nemeli!

J. Hrdlička 20.8.2022 15:46

Jste jako obvykle mimo.

I v Maďarsku vládne vláda, která získala většinu v parlamentu. To je rozhodující. Jestli v ní je nejsilnější strana nebo ne, je úplně jedno. Dostala důvěru většiny parlamentu, který byl svobodně zvolen voliči.

Proč by měla být ve vládě nejsilnější strana, když s ní nikdo nechce vládnout tedy by neměla většinu? TOTO by bylo pohrdání voliči a volbami.

Princip je jednoduchý, vládne taková vláda, která získá důvěru většiny poslanců. Ze se vám to nelíbí, dokazuje vaši "oddanost" demokracii.

D. Laurencikova 20.8.2022 16:18

Mne slo o to, ze je vubec mozne, tvorit slepence ze stran, ktere jedna s druhou nemaji vubec nic spolecneho, krome spolecne snahy, nekoho odvolit. To ze Orban presto na cele care volby vyhral, mluvi pro madarskeho volice. To byla vule lidu, ne "duvera parlamentu".

Odkud víte, ze by s Babisem nikdo nechtel vladnout? On by se jiste nekdo nasel, nebyt tech predvolebnich koalic, u kterych clovek poradne nevi, kdo v nich je a o co mu jde. Co maji spolecneho Pirati se Starostama? Povidejte.

J. Hrdlička 21.8.2022 6:50

Jste normální??? Vaše myšlenkové pochody, to je skutečný masakr. Co pořád blábolíte, že důvěra lidu je něco jiného než důvěra parlamentu, který je zvolen právě lidem???

To fakt připomíná prktiky minulého režimuj, který věděl, co je vůle lidu, aniž by lid měl možnost se vyjádřit.

NIKDO žádné straně , která se dostala do parlamentu NEZAKAZOVAL, aby se s Babišem domluvila. Ani Babišovi, aby se domluvil s ní.

SPOLU i Pirstan se složily ještě před volbami, čili každý volič věděl, že jdou do voleb společně. Měl tedy na výběr, jestli jim dá hlas nebo ne. Dostaly většinu hlasů, mají většinu v parlamentu.

D. Laurencikova 20.8.2022 19:02

Ted jste napsal naprosty nesmysl: "Proč by měla být ve vládě nejsilnější strana, když s ní nikdo nechce vládnout tedy by neměla většinu? TOTO by bylo pohrdání voliči a volbami."

Hä?! Proc by mela byt ve vlade nejsilnejsi strana? PROTOZE DOSTALA NEJVIC HLASU VOLICU, pane Hrdlicka. Politika je tady pro lidi, ne naopak, so einfach ist das. Pokud panove politici z jinych stran odmitnou s touto stranou vladnout, prestoze ziskala nejvetsi duveru volicu, pak se jedna o "pohrdani volici a volbami". Cemu nerozumite?

P. Diviš 20.8.2022 20:58

Až bude mít Bureš alespoň 101 (sám, nebo v koalici), bude vládnout. Zatím vládnou (správně) ti, kteří mají.

R. Langer 21.8.2022 4:55

Jo, správně, to je vidět. Vy jste ale vtipálek... ;-D

J. Hrdlička 21.8.2022 6:45

Nedostala většinu hlasů. Chápete?

Pohrdání voliči by bylo, kdyby nevládly strany, které dohromady většinu hlasů získaly. Vyjadřují vůly VĚTŠINY, tentokrát skutečné většiny NAD 50%, nikoliv tu vaši blábolovitou účelovost.

D. Laurencikova 21.8.2022 9:26

Jeste jednou a pomalu, pro sochare, aby to stacili vymajzlovat: Ano: 27,12%, Pirati: 10,79%, Stan 5,18%, ODS 11,32%, KDU-CSL 5,8%, TOP 09 5,31%.... Ktera strana dostala vic nez ANO? Zadna. Ktera strana vyhrala volby? ANO. Vytvoreni (ucelovych) koalic s jedinym cilem a sice odstranit Babise, coz se podarilo, na tom nic nemeni.

D. Laurencikova 20.8.2022 15:30

"Vládne ten, kdo získá důvěru parlamentu, ať už strana nebo koalice" je z meho hlediska nesmyslna veta a nesmysl vubec. Co je parlament? Jak to, ze "duvera" parlamentu je nad vuli lidu? Proc vubec volit, kdyz o tom, kdo bude vladnout, volic vlastne vetsinou svych hlasu nerozhodne? Kdyz nejaky Rakusan, ktereho volilo sotva 5% volicu, urcuje smer teto zeme?? Tady je neco shnileho, ve state Danskem. To vy samozrejme nepoznate.Rv

J. Hrdlička 20.8.2022 15:54

Vy fakt nejste normální. Parlament je místo, kam lidé svobodně volí svoje zástupce, už to fakt není jako za dob, kdy se 21.8.1968 musel chválit. Volbou poslanců vyjadřují svoji vůli.

D. Laurencikova 20.8.2022 16:47

Vy se snad ani nesnazite proniknout do toho, co ja pisu. Asi by to bylo stejne zbytecne. V dobe, kdy vy jste volil komunisty jsem ja vubec k volbam nechodila a 21.8.1968 jste MUSEL chvalit jedine vy. Asi z toho mate trauma. Ja jsem NEMUSELA.

P. Diviš 20.8.2022 20:59

Chválila jste, aniž byste musela? To vám docela věřím.

R. Langer 21.8.2022 4:56

A já zase věřím, že vy jste musel tak, aby to každý viděl na první pohled. :-P

J. Hrdlička 21.8.2022 6:53

Jasně, věřím vám:-). Jak suverénně rozhodujete, co má být vůle lidu a pomíjíte složení parlamentu, který si zvolil právě lid. To jsou praktiky minulé doby.

Ale to, že jste 21.8.68 chválit NEMUSELA, vám kupodivu věřím.

P. Diviš 20.8.2022 15:22

Tak funguje poměrný volební systém. Osobně bych dal přednost většinovému, ale stejná pravidla platila pro všechny, ANO, ODS, STAN i další.

ANO a SPD prostě nezískaly většinu.

D. Laurencikova 20.8.2022 15:46

Jaka ODS, STAN a dalsi? To je ten vtip! Tyto strany sly do voleb v ruznych koalicich s ruznymi nazvy. Ne jako ODS, STAN a dalsi. ANO a SPD neutvorily zadnou predvolebni koalici, co to povidate porad? Ostatni strany tak ucinily. ANO vysla z voleb jako s odstupem nejsilnejsi strana, silnejsi o dve az pet konskych delek, nez strany nasledujici. Kdyz se pet takovych trpasliku spoji, neznamena to, ze se jedna o vuli lidu!

J. Hrdlička 20.8.2022 15:52

Vůle lidu je přesně ten počet hlasů, který získaly. Už to není jako za bolševika, kdy vyvolení určovali, co je vůle lidu, aniž by ho nechali svobodně se vyjádřit. Holt máte smůlu, bolševik už nevládne.

D. Laurencikova 20.8.2022 15:59

"Vůle lidu je přesně ten počet hlasů, který získaly". Ano. A vule ustavniho soudu byla, umoznit stranam, ktere by neziskaly moc hlasu, dat se dohromady a tak byt spolecnymi silami o malinko v predu pred stranou, z vule lidu nejsilnejsi.

Predsatvte si to treba jako sportovni disciplinu hod ostepem. Ten kdo dohodil nejdal bohuzel nevyhral, protoze kdyz se secetly vykony druheho, tretiho a ctvrteho, tak vsichni dohromady dohodili o par centimetru dal, nez vitez. Jak by se vam to libilo? Proc to tak vlastne neudelame i na Olympiade?

J. Hrdlička 20.8.2022 16:12

8-o Teda, vy se překonáváte, tak praštěnou "analogii" jeden, aby dlouho pohledal.

Sportovní soutěže jsou o tom, kdo je nejlepší individuálně. Vláda o tom, jak se lidé nakonec dokáží dohodnout. Řekněme, že soutěží kandidáti na vládu, vyhrává ten, kdo získává většinu hlasů v parlamentu reprezentujících většinu hlasů voličů.

Ve vašem uhozeném případě by vládla nejsilnější individuální strana, i kdyby měla třeba jen několik procent hlasů a zbytek lidí i poslanců by byl ostře proti její politice.

D. Laurencikova 20.8.2022 16:43

Vy proste patrite k tem vzornym obcanum, kterym je mozne nahuskat uplne vsechno. Podivejte se na vysledky voleb: Pirati: 10,79%, Stan 5,18%, ODS 11,32%, KDU-CSL 5,8%, TOP 09 5,31%.... To jsou volebni vysledky jednotlivych stran. Ja v Cechach neziju, ale soudim z toho, ze lidi nevolili koalice, jak se mi snazite namluvit, ale STRANY.

Nepochpil jste. 27,12% neni jen "nekolik procent hlasu". "Jen nekolik procent hlasu" je napr. 5,18%, ktere ziskal STAN. Ministr vnitra patri k teto marginalni strane. Ted vladne, "vede valky" a zavadi cenzuru. Tomu vy rikate "reprezentace vetsiny hlasu volicu".

J. Hrdlička 21.8.2022 6:59

Vláda dostala důvěru většiny poslanců, kteří byli svobodně zvoleni. To je princip všech demokratických voleb všude na světě, i v Německu. Nikde neplatí, že ve vládě MUSÍ být nejsilnější strana, když nezíská důvěru většiny poslanců a tedy i většiny voličů.

Ostatně, už si odporujete, nejdřiv tupě prohlašujete, že nejsilnější strana tam musí být v každém případě, teď najednou se začíná rozlišovat, jestli získá hodně nebo méně hlasů.

Kdo určuje tu hranici, kdy by ve vládě musela být. Sama velká Laurenčíková, která není schopna pochopit tak normální věc platnou všude na světě, že vládne ten, kdo získá sůvěru většiny? Tohle by už pochopily i děti na pískovišti.Rv

D. Laurencikova 21.8.2022 9:16

Deti na piskovisti jeste nemaji vymyte mozecky propagandou vselikeho druhu a mysli uzasne logicky. Ty by se jiste ptaly, proc nesestavuje vladu strana, ktera ZISKALA DUVERU nejvice volicu a celkove temer tretinu hlasu, zatimco ta nasledujici jen o neco malo vic nez desetinu, ale pet malych stran. A proc tak dulezity rezort, jako je ministerstvo vnitra, pripadl nekomu, kdo se do parlamentu dostal jen s odrenyma usima. Deti na piskovisti dovedou klast otazky.... Ty byste s vasim "vlada dostala duveru vetsiny poslancu", asi moc neuspokojil. ;-)

D. Laurencikova 20.8.2022 16:07

Vy mate smulu, bolsevik prave vladne. Lid se svobodne vyjadril, dal vetsinu hlasu Babisovi a ustavni soud vedeny byvalym bolsevikem rozhodl, ze vule lidu neplati, ze vladnout bude Fiala. Rozumite konecne?

P. Diviš 20.8.2022 16:14

Hysterčíte vydatně, ale úplně idiotsky. Volební zákon byl znám už před volbami, pokud by voliči nechtěli koaliční vládu, měli možnost koalice nevolit. Volili, takže tečka.

D. Laurencikova 20.8.2022 16:30

Drzte se s temi nadavkami trochu zpatky, nebo to jinak nezvladnete? Ja vam celou dobu vysvetluji, co je logicke a co je demokraticke. Vy na me s ucelovymi pravidly ve prospech koalic, ktere volic hlavne vubec neprokoukne. At je jak chce. Doufejme, ze vlada tohoto slepence se omezi maximalne na jedno volebni obdobi. Ted uz volic totiz predstavu ma. ;-)

J. Hrdlička 20.8.2022 16:15

Naučte se základy matematiky. 27,12% není většina ani v alternativním vesmíru, leda tak v psychiatrickém ústavu. Svoji neuvěřitelnou hloupostí jen za.íráte diskuse.