7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vi 18.3.2007 13:31

Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Proč píšeš tak dlouhé odpovědi, když nerozumíš položené otázce? Nerozumíš textu z vrozené slaboduchosti, nebo záměrně?

Andyo 18.3.2007 12:56

Re: Morálka plus rozum

víte co mi připadá ještě absurdnější ? Že pokud se někdo pomocí slibů, plakátů a lobbování dostane do parlamentu, ještě za to dostane zaplaceno. Že voliči platí za to, že někoho zvolili.

Jinak- blábol "aby potrestal svého klienta za "prodlení" - to mně zase zůstává rozum stát nad tím, že stát požaduje za to, že někdo je s prodlením v placení daní, peněz, za které možná něco dostane ( a možná také to prožerou ti, co si to nezaslouží)  nějaké penále a pokuty.

A taky se můj selský rozum vzpírá uvěřit tomu, že když Součková sjednala protizákonnou smlouvu a za PROHRANÝ spor dostal advokát pár melounů, tak jste držel klapačku.

martin TT 18.3.2007 11:58

Vykaslete se na advokaty

na co je cloveku zapotrebi takova zbytecna svoloc. Nic to nevyrabi a jen se to pakuje. Ja bych je zrusil. Kdyz je nekdo slusny clovek, tak se nemusi s nikym soudit a ma klid. Soudi se jen podvodnici a zlodeji.

Starý J. 18.3.2007 11:52

Re: Altner prohraje všechno.

.... nezkušenosti nebo rozumové slabosti nebo něčího rozrušení....

No a jsme u toho! A taková strana vedla a nadále chce vést tento stát! Ani se nedivím tomu bilionovému dluhu!

Starý J. 18.3.2007 11:16

Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Kdybybyste si "prst v zadku zlámal", tak sviňárnu soc.demokracie ve vztahu k Altnerovi ničím neomluvíte. Altner jistě nepodepisoval smlouvu s ČSSD kvůli "dvaceti miliardám", to je prosím sankce za to, že ČSSD nezaplatila hned, to co měla! Zeman rozhodně není pitomec, aby smysl smlouvy nechápal. V té době měla ČSSD velmi malou naději na úspěch. A ČSSD a lidé v ní projevili své kvality v okamžiku, kdy měli dostát svým závazkům. A Zpuponý Paroubek svým chováním tomu nasadil korunu! Kdyby se choval slušně a neposílal Altnera do blázince, jistě by se domluvili na mimosoudním vyrovnáním. Charakter Paroubka však přímo vybízí protistranu k tomu, aby požadavala a trvala na placení závazků. Jo "dluhy se neplatí" prohlašoval velký Jyrka před volbami, když stejně jako u Altnera i státu zajistil dluhy na padesát let dopředu.

Pokud neumíte rozeznat a rozlišit částku za zastupování a sankce za neplnění, raději se ani do debaty zde nepouštějte! Zbytečně zhazujete sám sebe!

Starý J. 18.3.2007 11:06

Re: Re: Morálka plus rozum

Nechtěl byste nám vysvětlit, jakou spojitost jste našel mezi dluhem soc.demokracie Altnerovi a "rozkradenými penězi v tomto státě"??? Soc.demokracie nezaplatila proto, že existují "rozkradené peníze v tomto státě", nebo jak jste to vlastně myslel?  Kudy se ubírají Vaše myšlenkové pochody a jakou logiku jste použil, při formulování tohoto podivného blafu?

qqq 18.3.2007 10:30

Re: Morálka plus rozum

Vážený pane, Vízku, smyslem smluvní pokuty není inkasovat další peníze, ale je to prostředek k zajištění závazku, to znamená, že má dlužníka přimět k tomu, aby zaplatil to co má, řádně a včas. Pak nemusí platit žádnou smluvní pokutu,to je snad jasné,ne? Protože ČSSD byla u moci a myslela si,že může všechno a že všeho dosáhne mocensky,tak advokátovi nezaplatila. Dnes, když je od moci odstavena ( částečně ),tak dluh narostl do astronomických rozměrů. Ale není v rozporu s dobrými mravy sazba poplatku z prodlení ani z ní odvozená celková částka smluvní pokuty. A ČSSD místo aby zaplatila dluh na odměně advokáta a pak se s ním snažila dohodnout o snížení nebo prominutí smluvní pokuty, tak ho bude špinit a pomlouvat a dělat triky se svým majetkem nebo ho možná nechají odprásknout?Lidi, pamatujte si, co to je za politickou stranu zlodějů, šibalů, podrazáků a pologramotů !!!!

brabus 18.3.2007 10:23

ČSSD

nevím, co se tady spoustu lidí diví??? ČSSD, jako strana bývalých členů KSČ,  nikdy právo neuznávala. Dobrovolně podepsala smlouvu, nikdo jí do toho nenutil a přesto odmítá platit. A teď když si čtu, jak vyšla kniha (alá Severní Korea, Bělorusko) o velkém Jiřím, tad mi vztávají vlasy na hlavě, ale bohužel v tomto státě je tolik sociálních narkomanů závislých na sociálních dávkách, že toho pidiLukašenka budou stále volitRv

František 18.3.2007 10:16

Re: Ale pane Vízku

Pan JUDr. Altner nekoná mimo obvyklé a zákonné mantinely. Zkuste si tu situaci aplikovat na daň z příjmu. Ta je definována  procentuálně z výše příjmu stejně, jako je palmáre právníka odvozeno od hodnoty vysouzeného majetku. Tato částka má dobu splatnosti a pak následuje penalizace, která roste s časem. Obvykle je to řádově v promile za den. Zkuste si vypočítat, když nezaplatíte daň z příjmu a budete v prodlení jako socialisté, kolik budete doplácet. Přijde exekutor a zbydou vám leda bačkory. Protože dodržování platebních termínů je v této zemi spíše výjimkou, jsou peníze v dlužných částkách brzdou ekonomiky ( věřitel čeká na peníze, které by mohl investovat ). Nebylo by na škodu zřídit vězení pro dlužníky.

dvd 18.3.2007 9:12

Ale pane Vízku

měli mu zaplatit hned a ne provozovat všelijaké kejkle¨, aby se placení vyhnuli. A pak by to byla celkem pochopitelná suma, protože podílový honorář není v advokacii nic neobvyklého. Ale když on pan Paroubek zastává zásadu, že dluhy se platiti nemusí...

jeník 18.3.2007 9:04

Re: Morálka plus rozum

Pane učiteli Vízku, mám několik výhrad k vašemu příspěvku:

1. Výhrada gramatická - rozum se vzpírá uvěřit ... nikoliv spírá, to může tak leda prádlo

2. Výhrady věcné - a.)  Výše advokátovy odměny klidně může bý t v řádu milionů, je-li to smluvně ujednáno.

                                   b.) Prodlení prosím nedávejte do uvozovek a chápejte ho jako příkoří, které snáší věřitel a za něž se mu má dostat náhrada.  K tomu malá poznámka - víte, jak vysoké jsou penále za nezaplacení daní?, Víte, že u nás jsou nejvyšší v Evropě ? Chápete také tato daňová penále jako "trest" pro daňového dlužníka a stát jako nemravného věřitele ?

LV 18.3.2007 8:02

nekažte o morálce

Smlouva je vždy DOBROVOLNÝ akt mezi dvěma SVÉPRÁVNÝMI subjekty. Jaké jste to podepsali, takové to máte. Nebo chcete říct, že vedení ČSSD bylo v době podpisu dementní a nesvéprávné?? Tož to je odvážné! Ale já si myslím, že nejen tehdy...

Ale vážně - kdybyste zaplatili včas, měli byste po problémech. Ale Vy ne; máme moc, nic mu nedáme!! Tak sklízíte hořké plody Vaší arogance a bohorovnosti (v níž je mimochodem Váš předseda velmistr). Přeji Vám to, moc!!!

čtenář 18.3.2007 8:00

Re: Re: Altner prohraje všechno.

Pokud to na tohle uhrají, tak to bude vypovídat něco nedůstojného o českém voliči (vzhledem k volebním výsledkům posledních deseti let). :-)

Ludva 18.3.2007 7:50

Re: Morálka plus rozum

Máte pravdu, že jde o problém v morální rovině. Právní stát by měl zaručovat právo pro každého, bez ohledu na jeho finanční možnosti. Tak jako zajišťuje třeba vzdělání nebo péči o zdraví. Bohužel právníci se nestarají o právo, ale pouze o vlastní prospěch, což jim tento režim dokonale umožňuje. Nevím proč by nemohl být stanoven ceník právních služeb, když to funguje třeba ve zdravotnictví. Tam by si lékaři také mohli za záchranu života účtovat miliardové sumy.

Smysl pro spravedlnost se vytratil. V Markových Hříšných lidech.. je popsán případ loupežné fingované vraždy listonoše pro peníze. Mladý kriminalista vraždu vyřeší a chce skončit. A starý Mrázek mu řekne: A kde jsou ty peníze mladej - kvůli nim se to všechno stalo, dokud se nenajdou, není spravedlnost naplněna. Kde jsou ty rozkradené peníze v tomto státě ? V kolika případech se našly ?

Radekter 18.3.2007 7:34

Re: Re: Re: Já bych to tak neprožíval...

váš první odstavec je naprosto trefný :-)

Radekter 18.3.2007 7:30

Re: Altner prohraje všechno.

možná by to mohli uhrát na tu ROZUMOVOU SLABOST   :-)

čtenář 18.3.2007 0:54

Re: Re: Re: Morálka plus rozum

To mi taky pořád nejde na rozum. Jediné vysvětlení: byli dohodnutí s panem Altnerem, že je ve správný moment zařízne.

Prostě taková asistovaná politická sebevražda s odkladnou lhůtou. :-)

Ale smysl mi to ani tak nedává. :-)

Jirka 17.3.2007 23:25

Re: Re: Morálka plus rozum

Mně se ale neustále vkrádá jedna otázka : PROČ MU NEZAPLATILI HNED ????(Y);-ORv

DK. 17.3.2007 23:11

Re: Morálka plus rozum

Palmáre advokátů je velice málo probádaná oblast ekonomiky. Na výší palmáre za vysouzení Lidového domu a smlouvou dohodnuté "pokuty" nám ani morálka, ani rozum nebude stačit. Doufám, že pan advokát nebyl politicky objednán, aby právě teď, kdy "Růže dýchá Modrému ptactvu na lopatky" formou naprosto nezvyklou -ekonomickým bankrotem hlavního odpůrce vlády- odstranil hlavního politického konkurenta vlády, zejména teď, kdy se začínají rozjasňovat kontury dlouho očekávaných reforem.

O tempora, o mores! Ubinam gentium sumus.......quem res publicam habemus?!!

Dufek 17.3.2007 23:05

Re: Re: Re: Soudní poplatky

Advokat muze korektne zastupovat pachatele, aniz by to z nej delalo spolupachatela, ale neznamena to, ze zadnym zpusobem zastupovani se spolupachatelem stat nemuze.

Jak byste se dival na pripad, kdyby si advokat se zlodejem dohodl odmenu jako podil na zisku z  kradezi, za ktere zustane zlodej nepotrestan?

Důchodce 17.3.2007 22:49

Re: Re: Re: Co je a co není obvyklé

R^R^R^

Dufek 17.3.2007 22:43

Re: Soudní poplatky

Jojo, na zacatku se dostala do slozite situace vinou prutahu a nemoznosti dostat se ke svemu majetku (zejmena

diky angazovanosti komunisty Kocarnika) socialni demokracie. Jinak by zadneho advokata nepotrebovala, natoz

aby podepisovali nejake lichvarske smlouvy.

pavel 99 17.3.2007 22:41

Re: Morálka plus rozum

A to chcete naznačit, že dotyčná strana je takové stádo tupců, že to z textu, který podepisovali, nepochopili?

F.Vízek 17.3.2007 22:22

Morálka plus rozum

ČSSD versus advokát Altner. Za vyhraný soudní spor je třeba advokátu zaplatit, to pochopí kdekdo.  Selský rozum se ale spírá uvěřit tomu, že je správné (mravné a reálné), aby odměnou za jeden vyhraný spor byla částka v řádu milionů, desítek milionů či stamilionů.  Pokud je to podle práva, máme "divné" právo.  Tady si ale pan advokát nárokuje částku 19 miliard (aby potrestal svého klienta za "prodlení") a to už zůstává rozum stát:  Počítám-li dobře, potom náš prezident s měsíčním příjmem 200 tisíc korun by musel ve funkci vydržet přes 7900 roků, aby dostal to, co požaduje pan Altner.  

 

pavel 99 17.3.2007 21:40

Re: Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

nevím o jakém zemětřesení mluvíte. Prostě jedna strana přijde o barák (baráky) a bude splácet dluh - tak jak je to obvyklé. Možná bude i někdo popotahován za poškozování věřitele - z toho snad "zemětřesení" nevznikne.

pitr 17.3.2007 21:12

Re: Altner prohraje všechno.

R^

pitr 17.3.2007 21:10

Re: Re: Držím Vám palce

Tím jste označil své představené spolusoudruhy co smlouvu dobrovolně podepisovali za nesvéprávné blbce.Upřímně tleskám...R^,jen víc konstruktivní kritiky do vlastních řad

VL 17.3.2007 20:57

Re: Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Myslíte si, že se někdy dožijeme spravedlivého a nezávislého soudnictví v zemi, kde tři čtvrtiny soudců jsou bývalí komunisti a ta čtvrtina, která není prošla na právnické fakultě výukou týpků jako je profesor Jičinský?

kerim 17.3.2007 20:52

Re: Co je a co není obvyklé

Pan Altner by měl být mimořádně obezřelý u Koček u cesty, nebo nedej bože u Koček přes cestu

vi 17.3.2007 19:07

Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Mně je srdečně jedno, jak to z Altnerem dopadne. Protože v demokratickém státě, jsou nezávislé soudy, takže všechno bude podle práva. To neřeším. Mně jenom zajímá člověk, který má spustit politické zemětřesení. Ten ostentativní nezájem mi připadá stejně inteligentní, jako Hindenburgův výrok o českém frajtrovi. Co udělal s Evropou snad víte.