2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

DOKUMENT: Odpověď na otevřený dopis ČMOS PŠ

Obdržel jsem od Vašeho předsedy otevřený dopis. Nás, rodiče školáků, v něm seznamujete s důvody, pro které odmítáte vykonávat v úterý 4.prosince své zaměstnání. Důvody jsou to veskrze politické a týkají se výdajů státního rozpočtu do položky školství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Alfred 3.12.2007 10:03

Re: Re: Re: Kvalita výuky?

Kvalita výuky je mizerná, ať je ve třídě žák jeden nebo 1000. protože je mizerná kvalita kantorů.

pepa 3.12.2007 10:01

stavka pedagogu

pokud bych mohl vubec ve svem nazoru pripustit stavku PEDAGOGA, tak ma predstava je asi takova

PEDAGOG prijde do hodiny (vcas) a rekne studenti dnesni hodinu probereme problematiku skolstvi a vase nazory. pak muze pusobit na deti aby meli vetsi uctu ke vzdelani.

tim ze studenti se nebudou jeden den ucit jim moc do zivota pedagog neda ( ale asi to neni pedagog)

Alfred 3.12.2007 10:00

Re: Re: Školské odbory zakázat

Tahle argumentace mne vyložene se/re. Co to má společného s údajnou "chudobou" a málem peněz? Jde jen o status, o společenské postavení. Pokud by všichni dostali přidáno 100%, jen učitelé o 50%, argument o hladu by padl, ale kantoři by řvali ještě víc! Co to je za argument, že kdokoli má VŠ musí mít nadprůměrný plat? Plat se musí opírat o to, co mu druzí hodlají za jeho služby dát, jinak jsme zpátky ve feudalismu se stavovskými privilegiemi...

Alfred 3.12.2007 9:55

Re: Kvalita výuky?

Kam na ta hausnumera, Vladane, chodíte? Školský rozpočet nikterak neklesá, počty učitelů taky ne. Jednou se sice objevil návrh propustit část učitelů, když už klesají počty žáků, pro řev učitelských odborářů však byl rychle zapomenut. Argumentovalo se tím, že s poklesem počtu žáků ve třídě zvýší se kvalita.Hm... Pokud by učitelé souhlasili s propouštěním, mohli by si rozdělit víc peněz. Oni chtějí oboje , ani úču ze školy, ani korunu z 10% ročního navýšení mezd.

Pavel72 3.12.2007 9:52

Re: Školské odbory zakázat

Zajiste Vam svagrova rekla, kolik ze pobere prumerny ucitel prumerneho platu v pomeru k ostatnim profesim...

Corsini 3.12.2007 9:49

Re: Zajímavé, stávka učitelů vám vadí

Opravdu každý mlčí?

Alfred 3.12.2007 9:49

Re: Výplata

Státní zaměstnance zrušit, ať si každý stávkuje proti soukromému zaměstnavateli.  Jako občan to vnímám ne jako stávku, ale jako vydírání. Nic po nich nechci, ale oni po mně chtějí víc peněz. Za co? Stávka samotná je divný institut v dnešní době. Všichni mají podepsané smlouvy, brejlí do nich davy právníků a pro jednu ze smluvních stran mohou být všechny ty papíry jdobré jen na vytření si ... I když zaměstnavatel smlouvu plní do puntíku, zaměstnanci mají "právo" násilným, zaměstnavatele poškozujícím způsobem si vynucovat změnu dobrovolně uzavřené smlouvy. Ať ji vypoví v intencích smlouvy, podají třeba hromadnou výpověď a diskutují o nových podmínkách. Právo na stávku je anachronismus.

Učitelský rodinný příslušník 3.12.2007 9:49

Re: v televizi sice ukázali,

Pane Aleši, své dceři byste to měl vysvětlit sám (dokážete-li to) - třeba takto: Milá dcerko, doteď nosím domů méně peněz než ostatní. Příští rok přinesu ještě méně, zato všechno okolo bude dražší. Takže Ti už nebudu moci platit (doplňte si sám). Taky budu muset k tomu odpolednímu uklízení v cizích kancelářích ještě ráno zatopit ve škole a večer vymést kotle, takže na Tebe budu mít ještě méně času, než mám teď.

PavelS 3.12.2007 9:49

Re: Školské odbory zakázat

Vaše švagrová měla pravdu v první části věty o Vaší blbosti ale zapomněla mluvit i o své, protože tvrdit, že v Německu je stávkování zakázáno je tak trochu .....

Učitelský rodinný příslušník 3.12.2007 9:44

Re: v televizi sice ukázali,

Pane Aleši, své dceři byste to měl vysvětlit sám (dokážete-li to) - třeba takto: Milá dcerko, doteď nosím domů méně peněz než ostatní. Příští rok přinesu ještě méně, zato všechno okolo bude dražší. Takže Ti už nebudu moci platit (doplňte si sám). Taky budu muset k tomu odpolednímu uklízení v cizích kancelářích ještě ráno zatopit ve škole a večer vymést kotle, takže na Tebe budu mít ještě méně času, než mám teď.

Petr1 3.12.2007 9:42

Školské odbory zakázat

stávkování zakázat. Tak jak je to v Německu. Švagrová je učitelka v Německu. Jednou jsem se jí zeptal, jestli také stávkují jako u nás. Odpověď byla krátká: "Seš blbej, zde je to zakázáno".

Alfred 3.12.2007 9:42

Re: o stavu školství vypovídá také,

Tohle není o stavu školství, ale o stavu společnosti. Za komunistů by kantora propagujícího ve škole volný trh nepustili po vyhazovu ani k lopatě. Nejsme holt jako oni. To nejsme. Jsme 1000x větší volové. Já bych prosazoval "homeopatickou" metodu. Stejné léčit stejným - ke komunistům bych se choval po komunisticku. No, to bych asi nedovedl. Asi bych po nich nenechal střílet, když by prchali do KLDR, na Kubu nebo do Venezuely podpořit Huga Osvoboditele.

Alfred 3.12.2007 9:35

Jsem pro minimální

stát. Ani jako OSVČ nehodlám nikoho zaměstnávat, nestojí mi za to se s nikým dohadovat. Prostřednictvím milovaného státu si ale slasti zaměstnavatele mohu nechtěně vychutnat také. Financuju zaměstnance státu. Ti brojí proti "pánům" ale prachy chtějí po mně! Polibte mi ...Na vaše služby se..u, strčte si je někam.

glider.f 3.12.2007 9:20

Re: Pane Zikmund

NAPROSTO PŘSNÉ !!!!

Děkuji pane Zkmunde

Haui1 3.12.2007 9:19

Zajímavé, stávka učitelů vám vadí

ale když stávkují železničáři, lékaři, kteří si berou za rukojmí nás všechny a kdy tyto stávky silně zasahují do našeho života, tak každý mlčí. Inu, učitele vlastně nepotřebujeme, normálně jsou neškodní, tak si na ně může vyskakovat i ten poslední hnědočech, tak proč bychom jim to nenandali.

Historik 3.12.2007 9:03

Ještě bych připomněl, že ty 3 miliardy do školství měly být získány

tím, že se neprovede "porcování medvěda." Takže tu je rozpor platy ve školství versus golfové hřiště v místě XY.

Vládě ODS tento přístup vytýkají i její skalní příznivci a to i na místní úrovni - peníze na zájmovou činnost pro děti vs. dotace na místní forbalový klub.

Historik 3.12.2007 8:56

Re: Re: Kvalita výuky?

Pokud je ve třídě hodně dětí, znamená to praktickou eliminaci individuálního přístupu k dětem. Kvalita výuky tím klesá jak u těch pomalejších, taj u nadanějších. Pouze průměr na to nedoplatí.

Toto funguje dokonce i na vysokých školách.

Historik 3.12.2007 8:53

Re: Výplata

R^R^R^

Old 3.12.2007 8:51

Oni to nepochopí,

to by museli napřed zkusit někde pracovat...

tojuska 3.12.2007 8:44

Re: Re: Pane Zikmund

Když vám příští rok zdraží elektřinu (nebo cokoliv jiného) o 10 a více procent, aby se pořádně napakovali, tak budete brblat tak akorát do světlíku, zacálujete to a nebudete čekat, že energie bude o 10 procent kvalitnější. Na kantory, zdravotníky apod. si holt ale troufne každý s těmi kydy, že mají být skromní a kvalitně pracovat, protože mají poslání Ostatní mohou jet jenom po prachách a je to normální tržní přístup...

dvd 3.12.2007 8:25

Re: Kvalita výuky?

Nás bylo ve třídě 35 a nemyslím si, že by výuka nebyla kvalitní. Prostě jsme se něco naučili, protože (A) my jsme se chtěli něco naučit a (B) kantoři chtěli něco naučit. :-D

josef 3.12.2007 8:19

o stavu školství vypovídá také,

že ředitelkou naší školy je kovaná komunistka, která se nestydí vykádat dětem, jak jsme se za totality měli dobře

mac2 3.12.2007 7:55

Výplata

Samozřejmě, že učitelům jde hlavně o peníze na výplaty. Když jim má v následujících třech letech každoročně klesnout reálná mzda, mají snad na nespokojenost nárok. Kdo z vás by se z něčeho takového radoval? Já se vůbec nedivím, že učitelé křičí a stávkují. Už mockrát se ukázalo, že v tomto státě dostane peníze ten, kdo křičí nejvíc. Rozumná diskuse nevede k ničemu. 

Vladan 3.12.2007 7:48

Kvalita výuky?

Když se vám počet žáků zvětší z 20 na 30, tak kvalita výuky jde zákonitě dolů. A vzhledem k tomu, že takhle se v poslední době ve školství "šetřily" peníze (propouštěním kantorů), co se divíte?

kantor, co už 10 let neučí.

aleš007 3.12.2007 7:37

v televizi sice ukázali,

kolik za poslední roky ubylo "pracovníků ve školství", nijak ale nebylo specifikováno, kolik  z toho je

učitelů. Navíc nebyl současně s tím ukázaný žádný údaj, kolik za stejnou dobu ubylo žáků ve školách. S dopisem souhlasím...Jsem zvědav, jestli učitelka naší dceři srozumitelně vysvětlí, proč nemůže jít v úterý do školy. 

gusta 3.12.2007 6:15

Bravo!

Dobře jste to soudruhům odborářům vysvětlil. Mám však obavy, že jejich chápání věci je někde úplně jinde.;-P

Major Terazky 3.12.2007 4:07

Kolben-Daněk a Liška-Čunek

Mirek 3.12.2007 2:29

Re: Pane Zikmund

Predstava, ze o 10 procent vetsi platy zlepsi vyuku je naprosto licha. V dalsich 10ti letech tam budou sedet ti sami blbci akorat ze budou odnimat vyvzdorovane procento rozpoctu. Bohuzel skolstvi je v pr** a zadna koncepce neni na obzoru. Rozumni a moviti rodice posilaji deti do zahranici. S nejvetsi pravdepodobnosti se tito svistove nevrati. Co by take v tomto absurdistane hledali. Jde o planovany unik mozku. Skolstvi opravdu potrebuje osvezeni ale zelenej blb to urcite (vsazim 100:1) nezvladne.

jezevec 3.12.2007 2:13

Re: Re: Re: Pane Zikmund

Když kantor chce za své zboží víc peněz - nechť zablokuje parlament, budovu MSMST, státní rozpočtáře, nebo lobbystickou agenturu svých odborů - - - prostě někoho, kdo má buď moc vyhovět, nebo vinu za to co chtějí změnit.

Ale mstít se na dětech, kteří jejich stav ani nezavinili, ani nemají sebemenší možnost jejich stav změnit - je prasárna a zbabělost.

IR.MA. 3.12.2007 1:50

Milí kantoři,

SPOŘTE S LIŠKOU! A dík, pane Zikmunde R^