10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

DOKUMENT: Nejsme ve válce

Vývoj koronavirové epidemie nesmí být podceňován a ani my ho nepodceňujeme. Čísla, kterými nás vláda zásobuje, vidíme, ale vidíme je trochu jinak než Hamáček, Prymula a podobní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Koubek 14.10.2020 14:45

Pan VK má pravdu jako vždy

J. Matuška 14.10.2020 15:06

Pane Koubku, prezident Václa Klaus neměl, nemá ani nebude mít vždy pravdu - není bůh, ŹE. ALE MĚL JI MNOHOKRÁT. "Kontroluji" VK víc jak 30 let!;-)

Zaplať pánbu za IVK...R^

K. Křivan 14.10.2020 16:34

Jestli vžycky nebo takřka vždycky to je už fuk.

J. Friedlaender 14.10.2020 16:56

To je děs, ta má paměť! Prý měl V.K. mnohokrát pravdu a já si ani na jeden případ nemohu vzpomenout!

J. Matuška 14.10.2020 17:04

Milan Vidlák: Václav Klaus měl pravdu, ale radost z toho nemá...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Milan-Vidlak-Vaclav-Klaus-mel-pravdu-ale-radost-z-toho-nema-410542

Jenom za poklidné rozdělení Československa by si prezident Václav Klaus zasloužil postavit, ještě zaživa, pomník. /Rád bych na něj přispěl ze svého skrovného důchodu./

J. Matuška 14.10.2020 13:01

Koronavirus zasáhl i taxislužby, kvůli opatřením nemají koho vozit

J. Kulheim 14.10.2020 12:57

Nezpochybňuji možnost omezení, nebezpečnost viru ani nošení roušek. Nemyslím si ale, že je možné dát někomu takovou moc, aby paralyzoval celou společnost. Od roku 1880 proběhly v Evropě čtyři pandemie a téměř každoročně probíhají epidemie chřipky v různé intenzitě a s různými dopady na veřejnost. Koronavirus se šíří velmi rychle, podobně jako virus chřipky. V současnosti se nejedná o epidemii. Dopady jsou obdobné. Obecně je platné, že největší zdravotní problémy mají lidé, kteří jsou nějakým způsobem oslabeni nebo vystresováni. Už víc jak půl roku jsou lidé stresováni, protože kolem sebe nic jiného neslyší než kolik lidí bylo testováno, kolik je pozitivních, kolik lidí zemřelo apod. Je přirozené, že pokud je testovaných 1000 lidí je menší počet pozitivních než, když testují 20000 občanů ČR. Lidé umírají stále. Strýc říkal, že umírají zejména pokud leží. Já si myslím, že by zemřeli i kdyby, neleželi.

Jsem přesvědčen o tom, že mnoha lidem v současnosti pomohl do hrobu stres, který denně na nás chrlí současná vláda za pomoci sdělovacích prostředků. Někteří lidé to nezvládají a začínají být agresivní

Co potřebuji je to, abych dostával solidní informace a podle toho se mohl chovat. To, že infekční onemocnění se šíří z člověka na člověka a když se šíří, tak bude nemocných čím dál víc to také vím. To věděla i moje prastařenka. A věděla toho o infekcích ještě mnohem víc.

Obávám se lidí, kteří mají vzdělaní vyšší než odpovídá jejich obecné inteligenci

J. Kulheim 14.10.2020 12:59

Omlouvám se, patří k reakci na diskusní příspěvek pana

J. Vlček 14.10.2020 11:36

J. Matuška 14.10.2020 14:30

Pane Kulheime, děkuji vám za příspěvek. Bráním se seč mohu, abych nakonec nepodlehnul dlouhodobému dennímu strašení lidí - i ruce si v metru dezinfikuji, roušku si začneme sterilizovat v horkovzdušném hrnci /ještě jsme nezačali/. Jsem už stařík, navíc kardiak, manželka má cukrovku a s obezitou si podává ruce. Jsme tedy abonenti na smrt v první řadě. Snažíme se brát tu hrozbu rozumně. Jedná se o zákon, který postihuje každého.

Jsem "klausovec", a nejsem sám, který se na svět dívá podobně jako VK. Neuzavírám se proti informacím, které Internet nabízí, ale také ne všemu zdaleka věřím. Spikleneckým teorím se spíše vyhýbám, protože je jich tolik, že na nic jiného už by mi nezbyl čas. Ověřování o pravdivosti je na jiných. Dneska mně přišla mailem obrovská informační nálož s poznámkou: Pokud by byla pravda jen z 20% , tak se máme ještě na co těšit ... https://www.stopworldcontrol.com/

Založil jsem si TO do archivu. Pokud "chřipková pandemie COVID-19" se dostane do "normálních" kolejí /na jaře/, budou možné analýzy toho, co za tím bylo. Buďte zdráv!

[>-]:-)=pohoda

J. Vlček 14.10.2020 14:51

Pane Kulheime, co víc paralizuje společnost, než nekontrolované šíření nákazy? Nepřejme si, abychom se dostali do situace, která proběhla třeba v Itálii, či Španělsku, kdy chudákům lékařům nezbývalo nic, než rozhodovat o tom, komu poskytnout péči a vybavení k jeho záchraně a koho ponechat jeho osudu. Odpovězme si sami, zda bychom se chtěli ocitnout mezi těmi, jichž se zmíněné rozhodování týkalo.

Lékaři, kteří se s tímto virem potýkají, mají proto zcela jiný pohled na tuto věc, než řada těch, kteří o tom dokáží jen hrdinně promlouvat a celou věc bagatelizovat.

P. Burda 14.10.2020 15:17

Opatření mohou být malá až nulová, pak hrozí jarní Itálie. Ale také obou být opatření přiměřená, nepřiměřená a zbytečná.

Přiměřenost opatření ministra Vojtěcha nebylo možné posoudit, byl odejit a opatření zpřísněna dřív, než se stihla projevit. A tak se můžeme jen dohadovat, jestli jsme na horní hranici přiměřených, možná jen u nepřiměřených, nebo jsme už zavedli opatření zbytečná.

Jisté je, že totální uvolnění v létě bylo zbytečné a pomohlo současné situaci. Jenže premiér dělá to, co chtějí jeho voliči, ne to, co potřebuje stát a jeho (státní) hospodářství.

J. Kulheim 14.10.2020 16:59

n Pokud se týká situace kolem koronaviru v Italii, doporučuji , aby jste se podíval na úvodník pana Mariana Kechlibara: KORONAVIRUS: Mapy a grafy. Rozbor situace z nejkritičtějšího období pandemie. Z toho plyne daleko víc otázek a odpovědí. Nezpochybňuji ničí odbornost. Sebelépe teoreticky připravený člověk mnohdy selže pod tlakem momentální situace. Na to by měly být zpracované pandemické plány, ve jednotlivých krocích. Pohled nikoho nesmí být zatížený jednostranným viděním. Je to komplex věcí, které je nutné brát do úvahy. To co potřebujeme nejméně je, přístup jako na vojně.

n Na to, abych byl schopen v zátěžových chvílích rozhodovat, buď mám nebo nemám. Ve hře je mnohem víc momentů než nějaká čísla.

Nejsme na počátku, kdy o tom nevěděl nikdo nic. Virus je všude kolem a žádné zavírání nepomůže. Stresování lidí může situaci jenom zhoršit.

D. Ondrejkovič 14.10.2020 12:06

Stalin byl TAKÉ ten nejlepší lékař, nejlepší epidemiolog, nejlepší zubař, nejlepší kardiolog, nejlepší pekař, nejlepší cukrář, nejlepší ekonom, nejlepší sociolog, nejlepší.......všechno.....tedy nebyl nejlepší v kybernetice, tak ji prohlásil za buržoazní pavědu. Kim je také nejlepší. Všichni okolo něj to říkají. A ti, kteří to neříkají, tak jsou v Gulagu nebo mrtví. Každopádně nejsou v IVK....

R. Langer 14.10.2020 12:21

No když to říkáte i vy, tak na tom jistě něco bude... ;-D

B. Lukáš 14.10.2020 13:00

R^

P. Princ 14.10.2020 11:52

V tomto případě s V. K. zásadně nesouhlasím, protože :

virus nenapadá lokomotivy, koberce, překližku, ... ale lidi. Ekonomika není cílem, ale prostředkem. Cílem je člověk, kterýkoliv jedinec, život.

A. Forman 14.10.2020 12:00

Souhlasíte s tím, že drastickými zákazy vir zlikvidujete ?

P. Princ 14.10.2020 12:08

Já ty zákazy nepovažuji za drastické, ale nutné. Věřím odborníkům.

A. Forman 14.10.2020 12:11

Vir tím nezlikvidujete, ale ekonomiku ano. Prakticky se jedná o rozvrat státního rozpočtu.

J. Matuška 14.10.2020 12:21

Ad 12:11 R^!!

M. Moravcová 14.10.2020 12:24

R^

R. Langer 14.10.2020 12:20

A kterým odborníkům? ;-D

D. Píšťala 14.10.2020 11:51

Pružina Pružinský si nevšimnul,, že ta válka už nějakou dobu je na dvou frontách! Že by se věkem vracel do dětských let?

L. David 14.10.2020 11:33

Výstižně a dobře napsáno!

M. Kosejk 14.10.2020 11:31

Takže jak tohle prohlášení interpretovat?

Že převážná část států na světě (a jejich vlád) se totálně zbláznila a rozhodla se poškozovat své ekonomiky jen tak bez důvodu?

Nebo to ty vlády dělají jen v zájmu farmaceutických firem? Proč by to ale dělaly? Nebo podle pana exprezidenta jsou všechny dotyčné vlády na světě úplně zkorumpované těmi farmaceutickými firmami? Tomu by fakt pan exprezident věřil?

Aby nějaká konspirační teorie mohla být považována za relevantní teorii – tak ta konspirační teorie musí dávat alespoň nějaký smysl. A ať se na mě nikdo nezlobí, tak teorie pana Klause smysl nedává žádný.

A mimochodem – já nevím, jak moc je ten virus nebezpečný. A nejsem si jistý, zda dojde na katastrofální prognózy, nebo naopak na ty optimistické. Opravdu si nejsem jistý.

Vím však to, že současná čísla a křivky ukazují na poměrně nebezpečný trend, který může vést ke kolapsu zdravotního systému. Pan Klaus se ale evidentně rozhodl to nevidět. On pracuje jen s tím, co se mu hodí do krámu (a vše ostatní odmítá). A svoje politické a neodborné názory vykládá za nezpochybnitelná fakta.

V. Kain 14.10.2020 11:43

Pane Kosejku jste naprosto vedle,ale je to váš názor.Já mám poněkud jiný.Když se svět (většina světa) zbláznil klimatickým alarmismem,genderismem,multikulturním šílenstvím a dalšími absurditami,tak proč by se nemohl zbláznit nějakým koronavirem,hlavně když se tomu vytvoří podmínky a pěkně se to mediálně pohnojí?Co až se za čas ukáže že to všechno byl falešný záměr? Co potom budete říkat?

M. Kosejk 14.10.2020 11:58

Všechno to, o čem píšte, jsou politické ideologie, kterým mnozí politici prostě věří. A považují ze za správné.

Ale myslíte, že by nějaký svéprávný politik jen tak uvěřil, že je třeba bezdůvodně poškozovat ekonomiku a riskovat svou politickou kariéru v boji proti údajnému výmyslu? K tomu by musel mít nějaký pádný důvod.

A žádný takový pádný důvod nemůže existovat (krom těch nepravděpodopných hypotéz, které jsem zde zmínil).

A mimochodem - Pokud já se pletu, tak se nic neděje. Svoje názory netroubím do světa zaštítěn autoritou exprezidenta (a nevykládám je za nezpochybnitelná fakta, jako pan exprezident). :-)

R. Langer 14.10.2020 12:04

To není "bezdůvodně", u politiků se vždycky najde nějaká polívčička, kterou si za takového stavu mohou přihřát. Co třeba vakcíny? ;-)

M. Kosejk 14.10.2020 12:08

Tak jaká "polívčička" to podle vás je? Ono se toto totiž týká skoro všech světových politiků.

Tak prosím - konkrétně!!! Co dle vás za tím konkrétně stojí? :-)

R. Langer 14.10.2020 12:21

Co třeba vakcíny? ;-)