26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

DOBA: Co do demokracie nepatří

Předvolební boj má ke klidné diskusi hodně daleko. Nejde jen o hysterické uřvance, sprosťáky, posílání nábojů, výhružky nebo pouliční kravály.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Diblík 1.2.2023 16:55

Je nová doba. Winston Churchill už nemá pravdu. Největším argumentem proti demokracii je pětiminutový poslech předvolební debaty.

Ne že by se Sir Winston mýlil, v jeho době televizní debaty nebyly.

R. Doubravský 1.2.2023 21:55

K řízení auta, držení střelné zbraně, dokonce i k chytání ryb či lovu zajíců vyžadujeme prokázání potřebných znalostí. K řízení společnosti prostřednictvím voleb nevyžadujeme nic.

J. Kindl 1.2.2023 13:23

Předseda vlády měl naprostou pravdu a ministr vnitra rovněž a tak jsem já a většina lidí volby chápal.

T. Kohout 1.2.2023 14:38

No a to je právě ten největší omyl.

F. Kusák 1.2.2023 15:00

Víte co je binární společnost? Asi ne. Tak si to nastudujte.

J. Soukup 1.2.2023 13:14

Ta pravda a láska, je zde použita tolikrát, že nelze pochybovat, co k nim autor cítí. Nedemokraty vláda nikoho nenazvala. O lži a nenávisti, se zde pro jistotu nemluví. Těm " Sluníčkářům" se nemusí věřit všechno. Ti na druhé starně, at už z opozice, nebo přímo i z ulice, se mohou jevit , jako pozoruhodní. Já se domnívám, že jsou spíše pozoru-hodni 🥴

P. Kubáč 1.2.2023 11:14

Televizní hlavy pořád melou o rozdělené společnosti - aniž by si uvědomili že "Česko B" jsou lidi, kteří dělají skutečnou práci a jako takovým jim v globalizovaném světě konkurují Bangladéšani - pracující za hrstku rýže - nebo Číňani páchající z únavy hromadné sebevraždy.

Chtělo by "Česko A" - takové podmínky, nebo jim lépe vyhovuje nějaké to teplé - rádoby manažerské - místo financované nesplatitelným státním dluhem - provozované až do hořkého konce ?

Ba dokonce jsme svědky úplného obrácení logiky - místo abychom uklízečky vynášeli do nebes neb v korporátním sídle ze skla a oceli umyjí záchody - považují jej - nic neprodukující - úředníci z tohoto sídla za ohrožení demokracie - neb volily Babiše.

D. Laurencikova 1.2.2023 11:21

R^R^

V. Mokrý 1.2.2023 11:54

[>-]R^

!!

J. Farda 1.2.2023 13:23

Jste sqělý sociolog! ;-)

E. Hlinovský 1.2.2023 17:57

Myslím, že ti voliči, kteří nevolili Babiše jsou v naprosté většině také lidé, kteří vykonávají skutečnou práci a platí daně například na neschopáky v Bruselu. Babiš těch dluhů, kromě jiného také za nesmysly, které také v Bruselu schvaloval, nasekal, jako žádný druhý premier.

V. Povolný 1.2.2023 11:10

Podle dění z poslední doby soudím, že vyspělou demokracii u nás rozhodně nemáme. Ale on je to pojem dost ošidný, zvlášť když se za demokraty prohlásí jedna názorová skupina s tím, že ostatní demokraty nejsou. Což je názor zjevně nedemokratický, ovšem zkuste jim to vysvětlit.

Měl bych ještě připomínku k těm médiím. Autor článku píše, že přístup veřejnoprávních médií je skandální. Já sice nejsem právník, ale podle mě je nejen skandální ale taky v rozporu se zákonem. V zákonu o ČT je hned ze začátku uvedeno dost přesně, jak má vypadat zpravodajství veřejnoprávní televize. Všestranné a ve svém celku vyvážené, ke svobodnému vytváření názorů. Proč na to nikdo nepoukazuje a nezjednává nápravu? Jedná se přece o porušení zákona!

D. Laurencikova 1.2.2023 11:22

R^R^R^

R. Doubravský 1.2.2023 11:28

Nejlepší je, když někdo vydává lži za názory a pak si stěžuje, že veřejnoprávní tv jeho názory ignoruje.

P. Brich 1.2.2023 11:35

Tak tam ty své názory neposílejte!!

R. Gramblička 1.2.2023 11:41

Vážně? Nevšim jsem si, že by ČT Fialu bojkotovala. A ten lže dnem i nocí

P. Brich 1.2.2023 11:45

Víte, jak se na Fialovi pozná, kdy lže? Když přistupuje k mikrofonu, tak nelže. Když rozhazuje rukama, tak také ještě nelže. Ale jak otevře ústa, tak lže.

V. Kuhaj 1.2.2023 11:48

Obráceně, pane Doubravský. Nepohodlné názory jsou dnes vydávány vládnoucí garniturou a jejich kolaborantskou ČT za lži, a jako takové vylučovány z veřejné diskuse.

V. Petr 1.2.2023 12:05

R^R^R^R^R^R^

R. Doubravský 1.2.2023 13:43

Od toho máme Radu ČT, jen je třeba dosáhnout její nezávislosti. To se zatím moc nedaří.

P. Hák 1.2.2023 18:38

R^!

D. Laurencikova 1.2.2023 11:55

Verejnopravni televize nema za ukol rozhodovat, ktere nazory jsou lzi a ktere jsou pravda, ale objektivne INFORMOVAT!

P. Kmoníček 1.2.2023 12:29

Aby si ještě trochu uvažující lidé pravdu spolehlivě vybrali a pro svůj prospěch ji okamžitě nazvali lží ? Tak jste to myslela ?[UA]

J. Vlček 1.2.2023 12:47

Pane Kmoníčku, spěte v klidu a nenechte se rušit. Náhlé probuzení vám zašmodrchává zbytečně myšlenky. ;-D

D. Laurencikova 1.2.2023 18:21

Ani vy vubec nechapete ukol verejnopravnich medii, jak vidim. Takze ani pro vas neni cenzura vubec zadny problem, ze?

R. Doubravský 1.2.2023 13:09

To nemyslíte vážně, co kdyby chtěl někdo informovat, že Země je placatá? Tak například, právník Rajchl - vyhozený od Jílkové - prohlašoval, že se lidem lhalo, že vakcinace zcela zastaví šíření covidu (což nenastalo) a že vakcína je absolutně bezpečná, její nežádoucí účinky se prý utajují. Všechno to byly lži. MZdr i (skuteční) experti informovali, že vakcína má jen zabránit těžkému průběhu onemocnění, rizika vakcinace že existují, ale o několik řádů nižší než rizika onemocnění a nežádoucí účinky že se průběžně hlásí na SÚKL. Vše se potvrdilo. Tak proč by měla tv šířit Rajchlovy nepravdivé výmysly, které navíc vyvolávaly kontraprodutivní přístup v boji proti pandemii?

D. Laurencikova 1.2.2023 18:00

Nevim, kdo je "Rajchl vyhozeny od Jílkove", ale media jsou samozrejme povinna, zverejnit pro i proti, resp. umoznit kontroverzni diskuzi o cemkoliv, tedy i o vakcine. Tak tomu nebylo, kazdopadne v Nemecku ne. Tam kazdy, kdo upozoroval na rizika vakciny a nesmyslnost celeho ockovani byl tzv. "Coronaleugner", prisel o prizen nebo i o praci. Do diskuzi prestal byt zvan, pokud tam byl zvan do te doby. Tak je tomu ostatne i u vsech jinych temat. Kdo jde proti proudu, je vyobcovan. Vykopirovala jsem pro vas z Wiki, co maji delat verejnopravni media, a sice: "... poskytovat objektivní, ověřené, ve svém celku vyvážené informace pro svobodné vytváření názorů". To je dane zakonem. Takze jeste jednou: POSKYTOVAT VYVAZENE INFORMACE PRO SVOBODNE VYTVARENI NAZORU, nikoliv vam rikat, co si mate myslet. Alles klar? ;-)

R. Doubravský 2.2.2023 0:03

Tak znovu a pomalu. MZdr prohlásí, že vakcína má zabránit těžkému průběhu covidu. Rajchl v ČT prohlásí, že vakcína měla podle MZdr zajistit úplné vymýcení covidu (jasná lež). Samozřejmě nezajistila, a to je pro Rajchla důkaz ničemnosti vlády (účelu lži dosaženo). Soudím, že debaty na takové úrovni do ČT nepatří. Je dost obskurních médií, které po tom s radostí sáhnou.

D. Laurencikova 2.2.2023 8:58

Do CT a kazde verejnopravni televize patri kontroverzni debaty, ktere pokryvaji mineni svych chlebodarcu, platicu prisevku. Punkt. Vas konkretni priklad neni pro me relevantni.

D. Laurencikova 1.2.2023 20:32

Jisty Hans-Joachim-Friedrichs rekl: " „Einen guten Journalisten erkennt man daran, dass er sich nicht gemein macht mit einer Sache, auch nicht mit einer guten“ = Dobreho zurnalistu poznate podle toho, ze se neztotoznuje s zadnou veci, ani s dobrou. Rozumite? Dobry zurnalista informuje - nevychovava! Takovych zurnalistu, kteri ukazuji ten "spravny postoj" mam ja osobne jeste dost z doby komunismu a opet z doby dnesni, ktera je te byvale cim dal vic podobna. Media dnes uz nekontroluji vladu, nejsou tedy 4 moc ve state, jak to ma byt. Media kontroluji sve ctenare a posluchace. To se vam libi? Za to jste cinkali klickama??