26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

DOBA: Co do demokracie nepatří

Předvolební boj má ke klidné diskusi hodně daleko. Nejde jen o hysterické uřvance, sprosťáky, posílání nábojů, výhružky nebo pouliční kravály.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 1.2.2023 20:43

No jo, máte pravdu, většina médií si dala za úkol vychovat lid. Jinak jsem dnes četla zprávu na Fóru 24, ve které se Pavel Šafr omluvil venkovanům za to, že je podceňoval. Venkované volili správě, a to generála Petra Pavla, takže byl pan Šafr spokojený.

H. Lukešová 1.2.2023 20:44

-správně-

D. Laurencikova 1.2.2023 20:50

Tak to meli venkovane stesti, protoze jinak by na nich pan Safr, prikladny demokrat, nenechal poctivy chlup!

D. Laurencikova 1.2.2023 20:58

Nevim, jestli o tom psala ceska media, ale vcera me potesila zprava, ze novy brazilsky prezident, Luiz Inácio Lula da Silva, odmitl prosbu kanclere Scholze, dodavat na Ukrajinu zbrane. Naopak rekl, ze Brazilie zadnou valku podporovat nebude, Brazilie ze je pro mir, a ze za tu valku muze Zelensky nejmin zrovna tak, jako Putin. Je treba usilovat o mirova jednani a zapojit do toho Cinu... Trochu me prekvapil, Lula. Pozitive me prekvapil. Ptam se: "Jak je to vubec mozne, ze nas kancler Scholz jezdi po svete a zebra o zbrane pro Ukajinu??" Ti valkychtivi se za kazdou cenu snazi pretahnout vsechny, kteri jeste vahaji. To je proste neuveritelne!

H. Lukešová 1.2.2023 21:07

Já upřímně jsem tuto zprávu nezaznamenala, ale nemůžu samozřejmě vědět, jestli o tom nějaká média psala nebo ne. Také mi spousta zpráv unikne a nesedím na počítači celý den.

Avšak Lulu zrovna moc nemusím, je levičák a také pro-palestinský, ovšem naprosto chápu, že každý má jiné priority a ne pro každého, troufám si říci, že pro většinu, Izrael neznamená tolik co pro mě. To je čistě můj pohled.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:24

Ja toho Lulu take nemusim, byla jsem pro Bolzonara. Jak rikam, timto me prijeme prekvapil. Na Izrael jsem, priznam se, pri tom vubec nemyslela.

To je zvlastni vec. Kolikrat se postavi k nejake veci rozumne nekdo, od koho by to clovek vubec necekal a naopak. Tak me zklamala spousta umelcu, i nas Zdenek Sverak. Nebo naopak, napr. nejaky Ralf Stegner, nemecky politik, socialista. Uplne jsem ho nesnasela kvuli jeho anti AfD-postojum na urovni Antify. A vidite, dnes je tento Ralf Stegner v nejake Talkrunde ve vztahu k ukrajinske valce jeden z tech nejrozumejsich.

U me je to tak, ze ja hodnotim vzdycky v prvni rade vypoved, a ne autora. Protoze jinak bych musela napr. konsekventne odmitat cokoladu, protoze ji mel rad i Goering a proklinat "Smugljanku", protoze to byla Stalinova oblibena. ;-)

D. Laurencikova 1.2.2023 21:38

V tomto pripade je pro me priorita MIR. Konec zabijeni a niceni! Diplomacie, dohoda, misto rinceni zbrani. Kdo tuto snahu podporuje, ten je mi momentalne sympatictejsi, nez nekdo, kdo sonduje, kam az je mozne zajit a jestli Putin nakonec prece jen nepouzije jadernych zbrani.

H. Lukešová 1.2.2023 21:46

Jo naprosto Vás chápu. Já bych také chtěla mír, kdo by nechtěl. Jenže je těžké toho míru dosáhnout? Ukrajina se nevzdá území Krymu a Donbasu, a na druhé straně ani Rusko nechce ustoupit. Takže se bude bojovat až do nejzazší záhuby.

D. Laurencikova 2.2.2023 9:13

Ja vam reknu, kdo by nechtel mir: Ten kdo na valce vydelava, nebo kdo z ni nejak profituje. Vice zbrani vede jenom k dalsi a dalsi eskalaci... Ale to uz jsme meli. Ja neverim, ze Rusko lze porazit zbranemi a mnozi geneeralove tomu take neveri. Ve valce se nici a umira. Ukrajina v NATO, USA na Ukrajine... to neni pro me zadny cil, kvuli kteremu by se mi chtelo cokoliv obetovat, ne tak zivot. Ale seckejte, vyckejte. Dnes jsem videla video od pani Bobosikove, ve ktere tato lici jake uz se pripravuji zakony ohledne mobilizace a kdo vsechno muze jit do valky. Take co se stane, pokud se mu nebude chtit. Jeste uvidime, jak dlouho narodu to valecne nadseni vydrzi.

R. Doubravský 1.2.2023 23:32

Já tomu rozumím i bez vás. Zevrubnější informování se může týkat věcí, které jsou diskutabilní nebo k nimž někdo přináší nový pohled. Blba, který by chtěl obhajovat placatost Země, případně škůdce, který by chtěl rozcupovat "evropské hodnoty" (neříkejte, že je neznáte, shodila byste se) může ČT bez váhání vypoklonkovat, svobodu slova nemáme kvůli blbostem. Může informovat, že takoví exoti existují a co hlásají, mohlo by se ovšem lehce stát, že by jí pak už nezbyl čas na něco smysluplnějšího.

D. Laurencikova 2.2.2023 9:01

Momment mal! Jak to myslite s tim "blbem", ktery by chtel rozcupovat "evropske hodnoty", ktereho muze CT bez vahani vypoklonkovat? Vite, jake jsou dnes Evroposke hodnoty vubec? To by me zajimalo. Trochu konkretneji, bitte. Ackoliv i tady tusim diskuzi, kde je treba s vami zacit uplne od piky.

V. Mokrý 1.2.2023 11:58

ZA SOUČASNÉHO STAVU,

kdy vládne 5kolka + nastoupí Laudón, v tom bude ČT pokračovat.

Bez jakéhokoliv postihu, o nástupu NKÚ na kontrolu hospodaření, ani nemluvě !!

E. Hlinovský 1.2.2023 16:48

Na to, že Česká televize porušuje Zákon o ČT si stěžovali již stovky lidí u Rady ČT, u ředitele ČT, ve výboru sněmovny pro media, u soudů. Buď dostanete odpověď od nekompetentních lidí nebo žádnou. Zkusto to někdy. Demokracie je v Česku jen na papíře, protože nemáme demokraty na místech, kde by měli být.

V. Kuhaj 1.2.2023 10:31

Co do demokracie nepatří? Tak zatím to vypadá, že do ní nepatří Andrej Babiš, osoby označené za proruské šváby protože si dovolují tvrdit že konflikt započal dávno před útokem Ruska a dokonce byl Západem podporován, desinformační weby protože přinášejí rozhovory např. s mírovými "štváči" Petrem Hamplem nebo prof. Drulákem, vyhozeným za své názory z práce, Miloš Zeman, Okamura...dost se obávám, že nám počty lidí a organizací, a názorů, které do demokracie nepatří budou povážlivě narůstat.

R. Doubravský 1.2.2023 13:51

Konflikty tohoto druhu obvykle mají velmi hluboké kořeny. Např. na náš konflikt se sudetskými Němci bylo zaděláno někdy po roce 1848, ne-li dříve. Ospravedlňovat tím masové vraždění a destrukce spojené s ozbrojeným "řešením" je ovšem zcestné.

J. Anděl 1.2.2023 9:48

Btw proč by regionální představitel strany neměl organizovat demonstraci proti jednomu z kandidátů? Být v politické straně znamená, že má být nestranný?

Není to náhodou pitomost?

M. Šejna 1.2.2023 9:50

Záleží na formě. Demonstrace ano, ale tady šlo o rozbíjení demonstrace protivníka.

J. Anděl 1.2.2023 9:59

Aha, no budiž, ostatně na "pokládání nějakého dědka" nic dobrého nevidím. Ale jinak tam píše něco o píšťalkách, ne o baseballových pálkách. To mi tak děsivé nepřipadá.

R. Gramblička 1.2.2023 10:07

Onen mladý regionální potentát, pan Čečrle si nakonec vstoupil do svědomí a poté, co ho veřejně zkritizovala paní Stonjeková, jí dokonce napsal omluvný dopis, ve kterém svého vyjádření hluboce lituje. Zaznělo to v pondělí v jejím pořadu na XTV. To mu slouží ke cti

J. Anděl 1.2.2023 10:09

Díky za doplnění kontextu.

M. Jarausch 1.2.2023 9:40

Dost špatně zvolené příklady. Tomuto se říká minela.

M. Šejna 1.2.2023 9:44

To už tak bývá, že potrefený husák se ozve, když je trefený.

D. Laurencikova 1.2.2023 9:28

Vzacne dobry, kriticky clanek. O tom, jaka "Pravda, Respekt, Pokora a Slusnost" zvitezily nam nejlepe poskytuje ukazky zdejsi diskutant, pan L. Novak, ktery me u kazde prilezitosti nazve "putinovou devkou", a "k*avou nebeskou" (cokoliv tim mysli), i kdyby tema bylo o hvezdach. Proste se mu nelibi muj nazor, ktery neodpovida jeho bubline, takze me oceni v ramci svych schopnosti. Presvedcen, ze prave on je lepsi clovek s daleko vetsim existencnim opravnenim! Takze, pratele, jestize pan L. Novak reprezentuje "Dobro, Respekt a Slusnost", pak nezbyva, nez prilnout k tomu, co dnes plati za pravy opak. ;-)

J. Vlček 1.2.2023 9:51

Dobrý den, paní Laurenčíková, je příznačné, že největší hovada a hulváti, si berou do huby demokracii, coby její zastánci a mluvčí.

Moc si cením vašich nekonformních názorů, které zdejší uštěkané ratlíky vyvádí z míry. R^R^R^

D. Laurencikova 1.2.2023 11:20

R^ Vase slova jsou balzamem pro mou dusi, pane Vlcek. Takovych jako jste Vy vic a "nejvetsi hovada a hulvati" nemaji sanci!

P. Brich 1.2.2023 11:42

R^

Bohužel, hovada a hulváti se vždy prosadí, protože jsou přinejmenším hlasitější - viz Sturmabteilunge nejen na Babišových shromážděních. I zde jsou vždy pohotově k zásahu.

D. Laurencikova 1.2.2023 11:54

Ano, slusnost je slabsi nez sprostota. Proto neustupovat, ale sbirat tu spinu a hazet zpatky! "Nakonec zvitezi Pravda, ale az dokaze to, co dokaze Lez"! A tady byva prave ten zakopany pes...

H. Lukešová 1.2.2023 12:32

No jo, zlo je často líčeno jako dobro a dobro jako zlo. O tom, co je dobré a co je zlé, se zabýval J.B.Petrson. Jakýsi diskutér pan J.Hraj zde výrok nastínil, tak ho ráčím nakopírovat...

T. Hraj 28.6.2021 9:11

Známý kanadský profesor psychologie J.B. Petrson se během jedné ze svých přednášek dotkl J.S.Millova zkoumání zla a jeho definice. V jednu chvíli to shrnul to takto:

"Evil is a force which belives its knowledge is perfect. The moment it makes this claim it exists in a place undistinguishable from hell".

Zlo je síla, která věří, že její vědění je dokonalé. Jakmile toto prohlásí, tak funguje v prostředí, které je neodlišitelné od pekla.

D. Laurencikova 1.2.2023 18:16

Driv bylo Dobro a Zlo jasne. Dnes uz ne. Zijeme v dobe prevraceni pojmu a dekonstrukce vsech platnych norem. To je dabelske, ano. Dabel je prece liceny v Bibli jako vecny "Verwirrer und Durcheinanderbringer", cili ten, ktery cloveka mate a vsechno prevraci...

Vase uvedena definice vypovida, ze Zlo je netolerantni, ze nepripusti jiny nazor, nez ten jeden jediny "spravny". Ale jestli prave toto je podstatou Pekla.... Jestli toto vytvari atmosferu "neodlisitelnou od pekla".... tezko rict. Myslim, ze Peklo musi mit v nabidce vic nez to. "Moje starenka rikala, ze Peklo proziva clovek tenkrat, kdyz je mu jednou zjevena nadhera Bozi, kterou on pak uz nikdy nespatri.... Je to misto, kde je clovek Bohu nejvic vzdaleny, misto vecneho zatraceni. Jsou daleko horsi predstavy o pekle a jeho "vecnych mukach".

Ja osobne si myslim, ze zadne bozstvo nemuze byt tak krute, aby nechalo cloveka VECNE trpet za hrichy, ktere spachal behem sveho casove omezeneho zivota. To by bylo velmi nevyvazene. ;-)

H. Lukešová 1.2.2023 18:36

Teď zase odskočím k jinému tématu. K naší političce Mirce Němcové, kterou dokonce prý prošetřuje policie za podněcování nenávisti k Rusům... a to za výrok...

„Na Václavském náměstí se sešla ruská pátá kolona s naší pátou kolonou. Našinci plivli na státní svátek země, která vznikla s ideou svobody, suverenity a demokracie. Ruští parchanti žijící v ČR se oklepali a rozkládají naší společnost. Protože jsme je včas nevyhodili.”

Ovšem případ byl odložen.

https://www.prahain.cz/politika/policie-prosetruje-miroslavu-nemcovou-11023.html