24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

DOBA: Co do demokracie nepatří

Předvolební boj má ke klidné diskusi hodně daleko. Nejde jen o hysterické uřvance, sprosťáky, posílání nábojů, výhružky nebo pouliční kravály.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Netolická 2.2.2023 22:29

Jak může p. Křivan napsat takové nesmysly. Do politiky by měli chodit vzdělaní lidé, které je třeba zaplatit. Pokud jim dáte průměrnou mzdu, tak politiku budou dělat lidé jako Babiš, který sice dává svůj plat na charitu, ale na druhé straně jeho firmy dostávají např. dotace v miliardách a když byl ve vládě, bral je i protizákonně. Miliardář může lehce dávat plat na charitu a ještě mu to jeho voliči doslova papají a vykřikují jak to, že to nedělá Fiala. Miliardáři v politice a ještě k tomu bezcharakterní a lační peněz, to je ta nejhorší varianta. Pokud nebudou politici zaplaceni, tak tam půjdou lidé i nevzdělaní a potom to se státem půjde od deseti k nule.

D. Laurencikova 2.2.2023 9:13

Ja vam reknu, kdo by nechtel mir: Ten kdo na valce vydelava, nebo kdo z ni nejak profituje. Vice zbrani vede jenom k dalsi a dalsi eskalaci... Ale to uz jsme meli. Ja neverim, ze Rusko lze porazit zbranemi a mnozi geneeralove tomu take neveri. Ve valce se nici a umira. Ukrajina v NATO, USA na Ukrajine... to neni pro me zadny cil, kvuli kteremu by se mi chtelo cokoliv obetovat, ne tak zivot. Ale seckejte, vyckejte. Dnes jsem videla video od pani Bobosikove, ve ktere tato lici jake uz se pripravuji zakony ohledne mobilizace a kdo vsechno muze jit do valky. Take co se stane, pokud se mu nebude chtit. Jeste uvidime, jak dlouho narodu to valecne nadseni vydrzi.

D. Laurencikova 2.2.2023 9:03

Ja nikomu neberu jeho volebni pravo. Presto mam vnitrni zabrany, uznat generala za "meho prezidenta". Berte to jako moji osobni vec, ja s tim urcite hausirovat nepujdu. ;-)

D. Laurencikova 2.2.2023 9:01

Momment mal! Jak to myslite s tim "blbem", ktery by chtel rozcupovat "evropske hodnoty", ktereho muze CT bez vahani vypoklonkovat? Vite, jake jsou dnes Evroposke hodnoty vubec? To by me zajimalo. Trochu konkretneji, bitte. Ackoliv i tady tusim diskuzi, kde je treba s vami zacit uplne od piky.

D. Laurencikova 2.2.2023 8:58

Do CT a kazde verejnopravni televize patri kontroverzni debaty, ktere pokryvaji mineni svych chlebodarcu, platicu prisevku. Punkt. Vas konkretni priklad neni pro me relevantni.

R. Doubravský 2.2.2023 0:03

Tak znovu a pomalu. MZdr prohlásí, že vakcína má zabránit těžkému průběhu covidu. Rajchl v ČT prohlásí, že vakcína měla podle MZdr zajistit úplné vymýcení covidu (jasná lež). Samozřejmě nezajistila, a to je pro Rajchla důkaz ničemnosti vlády (účelu lži dosaženo). Soudím, že debaty na takové úrovni do ČT nepatří. Je dost obskurních médií, které po tom s radostí sáhnou.

R. Doubravský 1.2.2023 23:32

Já tomu rozumím i bez vás. Zevrubnější informování se může týkat věcí, které jsou diskutabilní nebo k nimž někdo přináší nový pohled. Blba, který by chtěl obhajovat placatost Země, případně škůdce, který by chtěl rozcupovat "evropské hodnoty" (neříkejte, že je neznáte, shodila byste se) může ČT bez váhání vypoklonkovat, svobodu slova nemáme kvůli blbostem. Může informovat, že takoví exoti existují a co hlásají, mohlo by se ovšem lehce stát, že by jí pak už nezbyl čas na něco smysluplnějšího.

V. Mokrý 1.2.2023 23:12

NE

jakoby, doopravdy.

P. Diviš 1.2.2023 22:25

Lžete, jak je vaším zvykem.

P. Diviš 1.2.2023 22:24

"Jakoby ... " :-P

R. Doubravský 1.2.2023 21:55

K řízení auta, držení střelné zbraně, dokonce i k chytání ryb či lovu zajíců vyžadujeme prokázání potřebných znalostí. K řízení společnosti prostřednictvím voleb nevyžadujeme nic.

H. Lukešová 1.2.2023 21:49

Ano, pamatuji si to dobře. Jenže takoví jsou levičáci. Demokracie je dobrou demokracií, jen když zvítězí jejich kandidát, jakmile ne, tak se nadává, proč má mít "lůza, verbež a svoloč" volební právo.

H. Lukešová 1.2.2023 21:46

Jo naprosto Vás chápu. Já bych také chtěla mír, kdo by nechtěl. Jenže je těžké toho míru dosáhnout? Ukrajina se nevzdá území Krymu a Donbasu, a na druhé straně ani Rusko nechce ustoupit. Takže se bude bojovat až do nejzazší záhuby.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:38

V tomto pripade je pro me priorita MIR. Konec zabijeni a niceni! Diplomacie, dohoda, misto rinceni zbrani. Kdo tuto snahu podporuje, ten je mi momentalne sympatictejsi, nez nekdo, kdo sonduje, kam az je mozne zajit a jestli Putin nakonec prece jen nepouzije jadernych zbrani.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:31

Pamatujete se jeste na tu neutuchajici hysterii, kdyz byl zvolen prezidentem USA Donald Trump? "Not my president!" S takovymi cedulemi a napisy na trickach behali levicaci jeste hodne dlouho... To je samozrejme jenom pium desiderium. Pavel je prezidentem Ceske republiky a nic proti tomu nenadelam. Ale vnitrne ho neuznavam.:-/

D. Laurencikova 1.2.2023 21:24

Ja toho Lulu take nemusim, byla jsem pro Bolzonara. Jak rikam, timto me prijeme prekvapil. Na Izrael jsem, priznam se, pri tom vubec nemyslela.

To je zvlastni vec. Kolikrat se postavi k nejake veci rozumne nekdo, od koho by to clovek vubec necekal a naopak. Tak me zklamala spousta umelcu, i nas Zdenek Sverak. Nebo naopak, napr. nejaky Ralf Stegner, nemecky politik, socialista. Uplne jsem ho nesnasela kvuli jeho anti AfD-postojum na urovni Antify. A vidite, dnes je tento Ralf Stegner v nejake Talkrunde ve vztahu k ukrajinske valce jeden z tech nejrozumejsich.

U me je to tak, ze ja hodnotim vzdycky v prvni rade vypoved, a ne autora. Protoze jinak bych musela napr. konsekventne odmitat cokoladu, protoze ji mel rad i Goering a proklinat "Smugljanku", protoze to byla Stalinova oblibena. ;-)

H. Lukešová 1.2.2023 21:21

Tak je i Váš. Jste Češka a Pavel je český prezident, i když jste ho nevolila. Byl demokraticky zvolen, tak se s tím musí všichni lidé vyrovnat. Stejně když někteří říkali, že Zeman nebyl jejich prezident, také jsem jim říkala, že byl i jejich prezident.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:16

Je to figurka nastrcena, aby poslouchala rozkazy. Muj prezident to neni a nikdy nebude!

H. Lukešová 1.2.2023 21:10

Ano. Tak to řekl. I s tím Tchaivanem a Čínou je to tak, jak píšete. Zrovna jeho divoký postoj k Číně České republice nepomůže.

H. Lukešová 1.2.2023 21:07

Já upřímně jsem tuto zprávu nezaznamenala, ale nemůžu samozřejmě vědět, jestli o tom nějaká média psala nebo ne. Také mi spousta zpráv unikne a nesedím na počítači celý den.

Avšak Lulu zrovna moc nemusím, je levičák a také pro-palestinský, ovšem naprosto chápu, že každý má jiné priority a ne pro každého, troufám si říci, že pro většinu, Izrael neznamená tolik co pro mě. To je čistě můj pohled.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:06

Jeste k tomu "vitezstvi nad Ruskem" - to skutecne rekl? Tak uz je to tady! Oni nemaji mensi cil, nez porazit Rusko vojensky. Tak na to se teda teste!

D. Laurencikova 1.2.2023 21:05

To vsechno si muzete vyhledat urcite i v cestine.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:03

To jsou projevy v nemcine, vyrcene v Nemecku, nebo jinde v EU, prelozene do nemciny. Ja take neznam ruska media.

Pan prezident Pavel hned ukazal, ktera bije. Telefonoval ihned do Taiwanu - to je prece nas nejdulezitejsi spojenec a partner, neni-liz pravda? A uz prijima Ukrajinu do NATO - coz byl vubec duvod k Ruske invazi. Bravo! Co na to rict? "DODANO JAK OBJEDNANO"!

H. Lukešová 1.2.2023 20:58

Já rusky nepíši a nečtu, ani neznám ruská média, takže jsem Putinovy projevy nikdy neposlouchala ani nečetla. Jinak pan generál a prezident Pavel se vyjádřil, že by Ukrajina po jejím vítězství nad Ruskem měla stát členskou zemi NATO.

D. Laurencikova 1.2.2023 20:58

Nevim, jestli o tom psala ceska media, ale vcera me potesila zprava, ze novy brazilsky prezident, Luiz Inácio Lula da Silva, odmitl prosbu kanclere Scholze, dodavat na Ukrajinu zbrane. Naopak rekl, ze Brazilie zadnou valku podporovat nebude, Brazilie ze je pro mir, a ze za tu valku muze Zelensky nejmin zrovna tak, jako Putin. Je treba usilovat o mirova jednani a zapojit do toho Cinu... Trochu me prekvapil, Lula. Pozitive me prekvapil. Ptam se: "Jak je to vubec mozne, ze nas kancler Scholz jezdi po svete a zebra o zbrane pro Ukajinu??" Ti valkychtivi se za kazdou cenu snazi pretahnout vsechny, kteri jeste vahaji. To je proste neuveritelne!

D. Laurencikova 1.2.2023 20:50

Tak to meli venkovane stesti, protoze jinak by na nich pan Safr, prikladny demokrat, nenechal poctivy chlup!

D. Laurencikova 1.2.2023 20:48

Ja myslim, ze kazdy normalni a slusny clovek dnes zastava "extremne pravicove postoje", pani Lukesova. Svet se nam skutecne v p**el obratil.

Je to skutece tak, ze stojime kratce pred horkou valkou s Ruskem. Nikoliv proto, ze Rusove chteli obsadit Evropu, ale proto, ze se jim NATO nasidlilo az tesne pred dvere, pres vsechny dlouholete protesty. Staci si poslechnout Putinovu rec z roku 2007 z bezpecnostni konference v Mnichove az po pozadavek zaruky v roce 2022, ze Ukrajina nebude clenem NATO. Jeho rec z roku 2001, kdy se radoval, ze "studena valka je ta tam", ani nezminuji. Tento klid nemel dlouheho trvani.

Vcera jsem sledovala v televizi, ze maji Rusove nejvic jadernych zbrani na svete, jak a kde je maji na uzemi Ruska umistene a odkud odevsad je muzou odpalit. Kolikrat je mozne takto znicit Zemi. Pak se opet reklo, ze "Putin je blazen", a presto vyslovila nadeje, ze atomovych zbrani nepouzije, ani kdyz ho poradne primackneme ke zdi (jak na to prisli, ptam se???) a nasledoval vycet, co vsechno Ukrajine dodame a za kolik miliard, aby mohla jeste lepe a ucinneji bojovat s Ruskem, Rusko pak samozrejme primerene odpovi, na to my zase pritvrdime.... a vlastne uvidime, kdo to dyl vydrzi a kam az to zajde. Halo? Je nekdo doma?? To je naproste silenstvi, pani Lukesova!

H. Lukešová 1.2.2023 20:44

-správně-

H. Lukešová 1.2.2023 20:43

No jo, máte pravdu, většina médií si dala za úkol vychovat lid. Jinak jsem dnes četla zprávu na Fóru 24, ve které se Pavel Šafr omluvil venkovanům za to, že je podceňoval. Venkované volili správě, a to generála Petra Pavla, takže byl pan Šafr spokojený.

D. Laurencikova 1.2.2023 20:32

Jisty Hans-Joachim-Friedrichs rekl: " „Einen guten Journalisten erkennt man daran, dass er sich nicht gemein macht mit einer Sache, auch nicht mit einer guten“ = Dobreho zurnalistu poznate podle toho, ze se neztotoznuje s zadnou veci, ani s dobrou. Rozumite? Dobry zurnalista informuje - nevychovava! Takovych zurnalistu, kteri ukazuji ten "spravny postoj" mam ja osobne jeste dost z doby komunismu a opet z doby dnesni, ktera je te byvale cim dal vic podobna. Media dnes uz nekontroluji vladu, nejsou tedy 4 moc ve state, jak to ma byt. Media kontroluji sve ctenare a posluchace. To se vam libi? Za to jste cinkali klickama??