23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

DOBA: Co do demokracie nepatří

Předvolební boj má ke klidné diskusi hodně daleko. Nejde jen o hysterické uřvance, sprosťáky, posílání nábojů, výhružky nebo pouliční kravály.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 1.2.2023 18:45

Neznam politicku Mirku Nemcovou, doufam, ze nema nic spolecneho s Danou Nemcovou... Tato pani je dalsi ukazkou toho, co si dnes muzeme predstavit, kdyz si lide jako ona vezmou do ust slova jako: "Slusnost, Respekt, Pravda, Pokora..." Ja si nemuzu pomoct, ja dnes mnohde slysim duktus Treti Rise! Kracime opet vstric "svetlym zitrkum", pani Lukesova. Obavam se, ze jeste svetlejsim, nez tomu bylo kdy doposud!

H. Lukešová 1.2.2023 18:52

Já jen vím, že Miroslava Němcová je členkou našimi médii nazývané pravicové ODS. Danu Němcovou neznám.

Ano, kráčíme ke světlým zítřkům, kterých se, paní Laurenčíková, velmi obávám. Hlavně těch progresivních nesmyslů. 41 pohlavím, možnost dítěte změnit si pohlaví, green deal, klima terorismus, vítání islámské imigrace, podpora palestinských teroristů. To je pravý komunismus a to se na nás z bolševické EU hrne.

Já tomu naprosto rozumím, ale většina lidí ne. Když na to poukážete, tak jste na straně Ruska, protože je buď Rusko a nebo EU. Ale já nejsem to ani to. Nechci EU nesmysly, ale samozřejmě nechci ani ruské vojáky u nás. To do nás hustí média, že pokud padne Ukrajina, Rusové se vydají dobývat Západ.

D. Laurencikova 1.2.2023 19:54

"Pravicova ODS", to je super vtip! Dnes je strana, ktera je diky tem progresivnim nesmyslum krome "noveho svetoveho radu" a "Zeleneho udelu" levicove jeste mnohem extremnejsi nez byli komuniste "pravicova". Pred chvili jsem videla jakesi video, kde byli prezident Masaryk a Benes a slovensky Stefanik.... "Ceskoslovensko Cechoslovakum", "hrdost na narod" - to je dnes pravice! Dokonce EXTREMNI PRAVICE a sup, uz mate na krku tajnou policii! Masaryk a ti zbyli dva panove by si dnes ani neskrtli!

Ruskych vojaku u nas se ted uz muzete pravem obavat. Nemecky vojensky arzenal v Rusku je uz jednou prilakal az o Berlina!

H. Lukešová 1.2.2023 20:04

Jo, o tom mluvil Petr Bystroň z AfD, že jsou Němci nepoučitelní... Němci napadli Sovětský svaz roku 22.6.1941 a nakonec se válka obrátila a nakonec Rudoarmějci vztyčili sovětskou vlajkou nad Reichstagem... no známá historie.

No a když ta "Vaše" Analena Baerbock vyhlásila Rusům válku, tak to možná nebude dlouho trvat, než se Rusové otočí směrem na Německo. Jenže ten "Váš" Bunseswehr, kdysi Wehrmacht" je absolutně v dezolátním a nebojeschopném stavu. Chci vidět, jak němečtí vojáci budou proti těm ruským bojovat.

Já také zastávám extrémně pravicové postoje, protože mám vztah k svému národu a zemi.

D. Laurencikova 1.2.2023 20:48

Ja myslim, ze kazdy normalni a slusny clovek dnes zastava "extremne pravicove postoje", pani Lukesova. Svet se nam skutecne v p**el obratil.

Je to skutece tak, ze stojime kratce pred horkou valkou s Ruskem. Nikoliv proto, ze Rusove chteli obsadit Evropu, ale proto, ze se jim NATO nasidlilo az tesne pred dvere, pres vsechny dlouholete protesty. Staci si poslechnout Putinovu rec z roku 2007 z bezpecnostni konference v Mnichove az po pozadavek zaruky v roce 2022, ze Ukrajina nebude clenem NATO. Jeho rec z roku 2001, kdy se radoval, ze "studena valka je ta tam", ani nezminuji. Tento klid nemel dlouheho trvani.

Vcera jsem sledovala v televizi, ze maji Rusove nejvic jadernych zbrani na svete, jak a kde je maji na uzemi Ruska umistene a odkud odevsad je muzou odpalit. Kolikrat je mozne takto znicit Zemi. Pak se opet reklo, ze "Putin je blazen", a presto vyslovila nadeje, ze atomovych zbrani nepouzije, ani kdyz ho poradne primackneme ke zdi (jak na to prisli, ptam se???) a nasledoval vycet, co vsechno Ukrajine dodame a za kolik miliard, aby mohla jeste lepe a ucinneji bojovat s Ruskem, Rusko pak samozrejme primerene odpovi, na to my zase pritvrdime.... a vlastne uvidime, kdo to dyl vydrzi a kam az to zajde. Halo? Je nekdo doma?? To je naproste silenstvi, pani Lukesova!

H. Lukešová 1.2.2023 20:58

Já rusky nepíši a nečtu, ani neznám ruská média, takže jsem Putinovy projevy nikdy neposlouchala ani nečetla. Jinak pan generál a prezident Pavel se vyjádřil, že by Ukrajina po jejím vítězství nad Ruskem měla stát členskou zemi NATO.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:03

To jsou projevy v nemcine, vyrcene v Nemecku, nebo jinde v EU, prelozene do nemciny. Ja take neznam ruska media.

Pan prezident Pavel hned ukazal, ktera bije. Telefonoval ihned do Taiwanu - to je prece nas nejdulezitejsi spojenec a partner, neni-liz pravda? A uz prijima Ukrajinu do NATO - coz byl vubec duvod k Ruske invazi. Bravo! Co na to rict? "DODANO JAK OBJEDNANO"!

D. Laurencikova 1.2.2023 21:05

To vsechno si muzete vyhledat urcite i v cestine.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:06

Jeste k tomu "vitezstvi nad Ruskem" - to skutecne rekl? Tak uz je to tady! Oni nemaji mensi cil, nez porazit Rusko vojensky. Tak na to se teda teste!

H. Lukešová 1.2.2023 21:10

Ano. Tak to řekl. I s tím Tchaivanem a Čínou je to tak, jak píšete. Zrovna jeho divoký postoj k Číně České republice nepomůže.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:16

Je to figurka nastrcena, aby poslouchala rozkazy. Muj prezident to neni a nikdy nebude!

H. Lukešová 1.2.2023 21:21

Tak je i Váš. Jste Češka a Pavel je český prezident, i když jste ho nevolila. Byl demokraticky zvolen, tak se s tím musí všichni lidé vyrovnat. Stejně když někteří říkali, že Zeman nebyl jejich prezident, také jsem jim říkala, že byl i jejich prezident.

D. Laurencikova 1.2.2023 21:31

Pamatujete se jeste na tu neutuchajici hysterii, kdyz byl zvolen prezidentem USA Donald Trump? "Not my president!" S takovymi cedulemi a napisy na trickach behali levicaci jeste hodne dlouho... To je samozrejme jenom pium desiderium. Pavel je prezidentem Ceske republiky a nic proti tomu nenadelam. Ale vnitrne ho neuznavam.:-/

H. Lukešová 1.2.2023 21:49

Ano, pamatuji si to dobře. Jenže takoví jsou levičáci. Demokracie je dobrou demokracií, jen když zvítězí jejich kandidát, jakmile ne, tak se nadává, proč má mít "lůza, verbež a svoloč" volební právo.

D. Laurencikova 2.2.2023 9:03

Ja nikomu neberu jeho volebni pravo. Presto mam vnitrni zabrany, uznat generala za "meho prezidenta". Berte to jako moji osobni vec, ja s tim urcite hausirovat nepujdu. ;-)

J. Vlček 1.2.2023 12:37

:-) R^

P. Hák 1.2.2023 9:52

Pro jistotu ovšem publikován, když už nemůže nic ovlivnit.

D. Laurencikova 1.2.2023 11:18

Ano, bohuzel!

V. Kuhaj 1.2.2023 10:33

Souhlasím zcela!

D. Laurencikova 1.2.2023 11:17

R^ Dekuji!

J. Anděl 1.2.2023 9:13

K titulku, patentům a slovu "hlavně" - všichni přesvědčení diskutéři na NP se projevují, jako kdyby měli patent na rozum, pravdu atd.

Liší se pouze podle toho, zda fandí týmu mainstreamu, nebo některé z alternativ. Nic v chování těch alternativních nesvědčí o větší toleranci, respektu, že by byli u moci lepší.

Ano, ty u moci je pořád nutné krotit ve snaze určit jedinou pravdu zákonem. At je to pravda náboženská, sociální nebo politická. Vlády, církve, neziskové organizace musí mít těžký život. Mají-li klid na práci, dopadne to časem špatně. Rovnováha se dynamicky udržuje, dokud nemá nikdo dlouhodobě (!!) navrch.

Což je ostatně smysl demokracie, kterou potenciálně ohrožují všichni, ne jen jedna strana.

Individuálně se určitě lišíme v názoru, kdo ji ohrožuje víc. Proto jsme ve sporu, který je dobrý.

K. Křivan 1.2.2023 8:20

Co takhle zastropit platy státních zamestnanců výškou platu středoškolských učitelů ? No dobře, tak třeba platem lékaře na klinice. To by platilo pro politiky, poslance, vojáky až po generály, ...

Odchod do důchodu, ... chápu, že pilot stíhačky už v určitém véku na to nemá, ale mohl by do 66 rovnat akta v archivu, nebo pucovat rajony. Nejen pilot, ale i generál. Chápu že vypucovat chodbu je pro zelený mozek příliš složitá práce. Ale ono by se už néco přiměřeného našlo. Stačí chtít.

V. Mokrý 1.2.2023 8:42

R^R^

P. Hák 1.2.2023 9:53

;-DR^

F. Navrátil 1.2.2023 7:08

Škoda, že se tento rozumný názor neobjevil na Neviditelném psu ještě před volbami. V tu dobu byl bohužel zahlcen lacinou propagandou fialových politruků.

L. Hančar 1.2.2023 8:20

Napadlo mě jít s dobou a modernizovat zastaralé pojmy a výrazy a vy jste mi nahrál. Sám pro sebe začnu používat termín Fialový politruk namísto lehce pejorativních: pražská kavárna, havlista, pražák, guma, lampasák, estébák a kontráš. Pro mě se jen bolševici překabátili na fialové politruky. Nedej Bože, aby to trvalo zase 40 let.

K. Křivan 1.2.2023 8:24

Vracíme se zpátky. Jde už jen o to kam. Do doby normalizace nebo do let padesátých ? Ty davy mladých blbů ukazují na ta léta padesátá.

V. Petr 1.2.2023 12:09

R^R^R^

R. Gramblička 1.2.2023 8:59

Žádná škoda, rozumným lidem je to jasné a blbce by stejně nepřesvědčil

V. Mokrý 1.2.2023 7:01

Těch, co mají tento patent je, médii/ČT, počínaje