3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

CENZURA: Zákon proti smradu

Jak tak poslouchám cvrkot, schyluje se k návrhu zákona namířeného proti dezinformacím. Nic divného na tom není. Zapadá to do konceptu, že dobrý milý příjemný svět nastane, až zakážeme všechno co je v něm špatné. Jak jinak to špatné potlačit, než zákonem? Musí se na každou špatnost vymyslet a schválit zákon a tohle se vskutku děje. Naposledy v souvislosti s dezinformacemi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Černý 16.6.2022 11:39

Proč? Protože kvůli odmitacum a popíračům covidu nikdo žádný web nevypnul.

V. Novák 16.6.2022 11:38

Pochopil jste to vy??? Nevěřím! Já na rozdíl od vás, pochybuji i sám nad sebou, a do vašeho vševědoucího světa ani nechci nahlédnout.

P. Černý 16.6.2022 11:37

Analytik Koler tvrdí (jak jsem koupil...) že Ukrajinci a Rusové lžou asi tak na 60%. Zatímco Západ lže na 100%.

V. Novák 16.6.2022 11:35

Jako kdyby to napsal komunista, protože ti se podbízeli všem občanům, a ti nezkorumpovatelní byli zavíráni do vězení.

Taky tvrdili, že jsou demokraté. Já si hodně pamatuji, a proto nemohu s vámi souhlasit.

P. Černý 16.6.2022 11:34

Když partaj v praxi kašle na zájmy občanů a především svých voličů, co záleží na tom, jakými prapory mává ve volbách nad hlavou?

V. Novák 16.6.2022 11:30

Proč hned propaganda válčících stran?

Dezinformací ohledně očkování tu bylo moc a stále v myslích mnoha lidí přetrvávají. Zpochybňování všeho co přednesou oficiální média je snad českým národním sportem. Stačí se zamyslet nad sliby či kroky našich vlád. ANO by přidala jednorázový příplatek na dítě 100 000 Kč. Pomalejší voliči tomu však uvěří.

P. Černý 16.6.2022 11:30

Nejen popsal, ale i - zřejmě na rozdíl od vás - pochopil.

P. Čech 16.6.2022 11:29

Ano, v š e c h válčících stran! Tedy jak Ruska, tak i Ukrajiny a jejich příznivců.

P. Čech 16.6.2022 11:26

Ale cílem našeho státu j e škodit jeho občanům. Stačí si přečíst ústavu, volební zákon, zákon o soudech a soudcích a nemálo dalších, zejména ústavních zákonů. Tyto všechny dohromady vytvářejí nefunkční systém, který nezakrytě preferuje jen některé občany. Rozhodně nikoliv většinu občanů, což vyžaduje skutečná demokracie.

K. Tomek 16.6.2022 11:26

Vlastník může ve své hospodě povolit kouření?

Uvědomujete si že šíříte desinformaci, pane Valento?

P. Čech 16.6.2022 11:22

Máte pravdu. Demokratická nemůže být a není u nás žádná politická strana. Naprosto všechny totiž vycházejí ze socanských zásad a tyto vnucují občanům. Chovají se přitom nedemokraticky zejména v tom, že nepřistupují ke v š e m občanům stejně. V současné době třeba tím, že hodlají pomáhat s obecným zdražováním jen některým občanům a to těm nízkopříjmovým. Obecná drahota však dopadá na všechny stejně a pokud chce třeba vláda pomáhat, musí v demokratickém státě pomáhat všem stejně. Jinak není stát demokratický ale socanský.

V. Novák 16.6.2022 11:20

Stanislav Lem popsal tento jev daleko lépe než já. Budiž mi omluvou, že v psaní se nemohu Lemovi rovnat!

P. Černý 16.6.2022 11:18

Pokud někdo nechápe tak základní skutečnost, že podstatou propagandy všech válčících stran jsou z velké části dezinformace, pak jde o osobu, která na kritické myšlení rezignovala už v mateřské školce.

J. Jirka 16.6.2022 11:17

Koho píseň jíš, toho chleba zpívej, nebo jak se to přesně říká? ;-D

P. Čech 16.6.2022 11:16

Zákon proti dezinformacím? To může vymyslet jen duševně méněcenný socan. Socan, který prosazuje náhled na věci obecné jen takový, jaký vyžaduje mainstream. Kdo je povolán k tomu, aby rozhodoval co je to informace a co dezinformace? Politik? Vládnoucí politik či opoziční politik? Nějaká "velmoc" do jejíž sféry zájmů patříme, protože jsme se tam dobrovolně nacpali? Prezident republiky? Poslanec? Senátor? Nebo dokonce novinář?Podle mne žádný z nich. O tom co je a co není dezinformace rozhoduje přímo sám občan, který tyto informace vyhledává a vstřebává. Nikdo jiný!Žádná skupina občanů či dokonce samozvaný jedinec.Zákonem proti dezinformacím může podporovat svou nezaslouženou moc nad lidmi pouze politická strana. Socanská politická strana, jaké jsou u nás všechny.

V. Mokrý 16.6.2022 11:16

;-O;-O

;-€

V. Mokrý 16.6.2022 11:15

A téměř obratem prodáno cizincům, to byli doby, kdy se privatizoval majetek SSM, který měl být převeden na mládežnické organizace.

P. Černý 16.6.2022 11:15

Díky za případnou poznamku. Taky ho mám rád. Toho Lema.

V. Mokrý 16.6.2022 11:11

R^R^R^

:-)

!!

J. Jirka 16.6.2022 11:10

Profesor: Zblbnout?! Nemožné! Kdo chce být idiotem?

Ředitel: Jak to – kdo? Každý! Nechápete, jak krásný je idiotův svět?

Ředitel: Kdepak! Jaká ubohost? Idiot je podle vás chudý duchem? Pane, jeho duše je rajská zahrada a vstup do této zahrady nestojí ani zlámanou grešli! Inteligentní člověk se natrápí, než najde knihu, která jej uspokojí, umění, které splní jeho velké požadavky, ženu, jejíž duch i tělo jsou na požadované úrovni! Naproti tomu idiot není vybíravý, idiotovi stačí kdeco k rozvlnění oceánu dojmů! Idiotovi stačí tak málo! Inteligentní člověk by měl vrtochy, vylepšoval by, opravoval, to není ono a to je špatné, ale idiot je spokojen, milý pane!

Stanisław Lem: Výpravy profesora Tarantogy

P. Černý 16.6.2022 11:10

Fakt, že se mezi vypnuté weby shodou okolností dostaly i "První zprávy" kde mimo jiné pravidelne publikovali minuli členové a zástupci české vlády, jako jsou pánové Bašta a David, pak to svědčí o tom, že smyslem onoho vypnutí webu nebylo překazit šíření nepravdivých zpráv. Spíše šlo o to, sebrat opozičním politikům a aktivistům platformu pro publikování jejich názorů s informací.

Je-li tomu tak, pak by současné vládě slušel přívlastek: podrazacky kocourkovská. Demokratická není v žádném případě. Pokud je tahle vláda demokratická, pak se u nás označení "demokratický politik" brzy zařadí mezi nadávky.

P. Dvořák 16.6.2022 11:07

Jistý pan Jiří Řezník napsal v komentáři na iDNES, že ve smolinci není skoro žádný uran. Tento nesmysl mu hned vyvrátili, ale za čas to napsal znova.

Ale desinformace, že vysílače 5G šíři koronaviry, už měla za následek, že nějaký dobrák takový vysílač zapálil. A podobných desinformací, která následně způsobí hmotnou škodu nebo újmu na zdraví, je dost. Takže nejen takové, které jsou označeny vládou.

Ś. Svobodová 16.6.2022 10:59

Copak trolíku? Názor se nelíbí, tak se sáhne to truhličky s blitky a plácne se to po autorovi? Nakonec Vaše věc. Od těch blitků smrdíte naprosto stejně.

V. Novák 16.6.2022 10:52

Na jedincích zblblých ze čtení dezinformací je podivuhodná absence kritického myšlení. Takový člověk okamžitě odmítne oficiální informace ze všech možných ověřených zdrojů, a naopak uvěří kdejaké blbosti dezinformátorů. Smutné je, že se považuje za výjimečně bystrého a lidi kteří nevěří dezinformacím jsou podle něj tupé ovce, které si nechají nabulíkovat státem kde co, jako kdyby cílem státu bylo škodit svým občanům. I když to tak bohužel může někdy vypadat...

J. Hajský 16.6.2022 10:42

Vyprávěl mi táza, že v roce 1945 tu koloval vtip:

Zeptal se reportér příslušníka RG (revoluční gardy) jak se mu líbí, že už zase máme svobodu. A on odpověděl: "Svoboda byla pěkná, ale byla jen tři dny, co se smělo rabovat"

Nějak podobně si lidé idealizují období ranných devedesátých let.

V. Kolman 16.6.2022 10:33

Bohužel jsou směšovány dohromady dvě věci:

Inteligence na jedné straně a

Charakter na straně druhé.

Pro společnost je nejnebezpečnější vysoce inteligentní, leč bezcharakterní jedinec.

J. Hajský 16.6.2022 10:27

Dovolím si zde zopakovat příspěvek, který jsem včera napsal do jiné diskuse, protože myslím, že se sem hodí.

Na internetu jsem našl tuto definici dezinformace:

"Dezinformace je lživá, klamná, falešná informace, která má za cíl ovlivnit úsudek a názor jedince, více osob či celé společnosti, tak aby vyvolala zdání důvěryhodnosti a pravosti. Někdy je cílem jen zpochybnit původní informaci nebo její pravdivostní hodnotu předstíráním, že existuje jakási alternativní pravda"

Podle této definice by všechny weby, které šíří informace o ploché zemi měli být také zakázány, neboť šíří informave lživé, klamné a falešné. Proč nebyly? Nenarušují totiž politické cíle vlády.

Nechme však placatou zemi. Já si myslím, že dezinformace jsou podle dnes prosazované definice pouze ty informace, které současná vládní garnitura označí z politického hlediska za lživé, klamné a falešné.

S trochou představivisti se může stát, že z politických důvodů budou za dezinformace označeny názory, že ze slunečních panelů NELZE získávat elekrickou energii v noci a z větrníků za bezvětří.

B. Hančl 16.6.2022 10:03

Mě ne, bleskosvodáři, ale asi Neffa ano. Dobře si pamatuji privatizaci MF. Píše tak, aby se zavděčil současné vrchnosti a nezavřeli mu krám. Příjem z reklam s mu chyběl.

P. Diviš 16.6.2022 9:58

Trápí vás?

P. Diviš 16.6.2022 9:58

Astonovi nebo vám? Mimo to, zdaleka to neplatí vždy.

So geht das