23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

BRUSEL: Odevzdá Česko energetickou nezávislost?

Požadavek Evropské komise na to, aby se členské státy zřekly suverenity v energetice a všech dalších oblastech spadajících pod Green Deal, formálně označovaný za návrh, se dá číst různě. Například: „Budete dělat, co chce Německo a ne, že ne!“, nebo „Za klima budeme bojovat do posledního eura!“, nebo „Realita ani vaše potřeby nás nezajímají, my máme svoji víru!,“ když poslední možnost je pravdě nejblíž.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Selinger 7.4.2023 21:05

Při volbách do parlamentu EU myslete, nevolte šílené zelenáče ani politiky, kterých se chcete zbavit !

L. Žaloudek 7.4.2023 15:57

Jó, tomu se říká legislativní nouze - když hrozí "velké celospolečenské škody"...

P. Novotný 6.4.2023 20:43

Kdybych byl Hitler junior a chtěl dokončit to, co začal můj děda a přitom měl k dispozici současný nefunkční Bundeswehr a naopak vysoce funkční ekonomiku, vymyslel bych Green Deal.

Kvalitní propagandou prováděnou mým kamarádem Goebbelsem juniorem a ekonomicky podpořenou metodou cukr a bič, tj. dotacemi a zákazy, bych implantoval Green Deal do celé Evropy.

Ekonomiky všech zemí EU by se potopily pod vodu kvůli dopadům Green Dealu a ta moje, německá, mající největší ekonomické plíce a tukové rezervy, by jako jediná vydržela se zadrženým dechem a vynořila se nad hladinu.

Pak už bych si jen posbíral cokoliv a kdekoliv se mi líbilo. Tisíciletá Římská říše národa německého verze 3 by se stala skutečností.

P. Diviš 6.4.2023 23:03

Tohle šílenství nevydrží ani německá ekonomika.

J. Černý 6.4.2023 19:20

My už jsme ji dávno odevzdali Německu a konáme podle nich.

S. Sidlichovsky 6.4.2023 18:57

Z dnešního emailu od předsedy Svobodných Libora Vondráčka

zasílám Vám pozvánku na mé dnešní živé vysílání od 20:30 na YouTube. Každý nápad, který dnes přijde z Bruselu, má většinovou podporu ve vládě, ve Sněmovně, v Senátu a také u prezidenta. Veškerou moc v zemi dnes ovládá jedna skupina.

Mohli by se občané nějak bránit? A jak? To a mnohem více probereme dnes na mém živém vysílání.

Budu rád, když dorazíte! Začínáme ve 20:30.

https://www.youtube.com/watch?v=J74fyuh4vBE

L. Novák 6.4.2023 20:39

Nic se tam nedělo. :-P Jenom si kdosi zapnul počítač. Je z toho dvouminutový záznam... a konec.

Vysoká profesionalita! ;-)

R. Polášek 6.4.2023 18:47

Současná Fialová vláda leze Bruseli do zadeli. Takže Fiala odkývá úplně všechno, na co si sklerotický zelený dědek Tatrmans v Bruseli vzpomene.

V. Braun 6.4.2023 18:18

Typický "uhelný" článek. Není uveden odkaz na danou legislativu, se kterou bojuje, většina odkazů je na články na uhlícz. Když se konečně přes několik odkazů dopátráte o čem to asi píšou, dostanete se na Net Zero Industry Act, který ovšem není o nějakém dalším předávání pravomocí v energetice, ale o podpoře výrobních kapacit v EU, aby se např většina fotovoltaiky nevozila z Číny, což by měli zdejší kritici postupu EU spíše přivítat, alespoň jsem tady na to často četl stesky.

https://single-market-economy.ec.europa.eu/publications/net-zero-industry-act_en

L. Novák 6.4.2023 20:27

Zelený magore Braune, podstata spočívá ne v tom, že se fotovoltaické panely vozí z Číny, ale že fotovoltaické zdroje jsou k ničemu, pokud nejsou podporovány extrémně vysokými dotacemi. Přiletěl jsi z Marsu? Pokolikáté už? :-P

V. Braun 6.4.2023 20:55

Máte něco k tématu článku, vy vážený diskutére? Asi těžko, že, to byste musel být schopen něco pochopit.

L. Novák 6.4.2023 22:24

Braun jako obvykle... :-P Že nás "energetická politika" zelených idiotů v EU (Timmermans, Leyen a spol.) přivedla k energetické krizi a vysoké inflaci ani slovo, samozřejmě...

R. Langer 7.4.2023 2:22

To ale je k tématu článku, na rozdíl od těch tvých kidů, soudruhu Von Braune. :-P

V. Braun 7.4.2023 13:12

Téma článku je o nějaké nové, v článku nespecifikované, EU legislativě, ale chápu, že pro některé je těžké porozumnět textu.

L. Novák 7.4.2023 20:37

Zastav se v přijímacím středisku pro ty, co přiletěli z Marsu po dlouhém pobytu. Tam ti to vysvětlí... :-P

P. Hák 6.4.2023 16:41

"Jestli česká vláda bude s bezskrupulózním požadavkem z Bruselu souhlasit – a to v jakékoli podobě – udělá zásadní chybu. Protože nic takového ve svém volebním programu, ani programovém prohlášení neměla."

Zatímco jinak programové prohlášení vzorně plní, že?

P. Diviš 6.4.2023 16:57

Asi stejně jako všichni předchůdci i předchůdkyně.

P. Nemec 6.4.2023 20:01

To je nějaký whataboutismus? To byste taky mohl začít hlásat, že Rusko může napadat jiné země podle libosti, protože USA to dělají taky.

P. Hák 6.4.2023 20:47

Ale TO JE NĚCO JINÝHO!!! Nejde o to "co", ale "kdo"!

P. Diviš 6.4.2023 23:06

A taky jak a proč.

R. Langer 7.4.2023 2:24

Tak určitě! ;-D

P. Hák 7.4.2023 9:54

To taky, ale jeden dycinky správně a druhej špatně!

L. Zídek 6.4.2023 16:21

5demolice s vidinou koryt v Bruseli, poté, co budou prchat ze Strakovy kanálama, slíbí Bruseli cokoliv.

F. Kusák 6.4.2023 15:33

Vracím se k tomu, co jsem napsal ráno. Já netvrdím, že ten vývoj v oblasti existence středních a hlavně velkých firem je pro nás bezvýznamný. Takové firmy tady vždy byly a měly obrovskou tradici. Jenže realita je jiná. Většina již dávno zanikla. Podívejte se na strojírenství. Kde jsou firmy jako TOS, ČKD, Sigma atd. A jak dopadne Škoda auto? Těžko říct. V jakém stavu je papírenský průmysl, polygrafie atd. Můžu vyjmenovávat jednotlivé podniky a u řady z nich i konkrétní kauzy, které vedly k jejich krachu. Je to výsledek nenažranosti, závisti, neschopnosti, vlivu ze zahraničí atd., atd. atd. Podívejte se jak idioti útočí na Agrofert, jediný potravinářsko-zemědělský komplex u nás, který může jakž takž konkurovat zahraničním kolosům. Co zbylo z chemického průmyslu. Myslí si někdo, že budeme schopni vrátit zpět ony zaniklé výroby. Kdo trochu zná farmaceutickou výrobu ví, že bez chemických gigantů, produkující účinné látky, nejsme schopni obnovit výrobu léků. Obzvláště, když se reglementace ztratila nebo byla za babku prodána. Já nechci být skeptik, pouze realista a znám některé menší výrobní firmy, třeba o dvaceti, deseti zaměstnancích, které dokáží fantastické věci a pružně kooperují mezi sebou. Takže tady si myslím, že je řešení. Není to náročné na energie a pracovní sílu z hlediska kvantity. Takže, takto jsem to myslel a o to jsem se i já ve svém podnikání vždy snažil. Ten, kdo to někdy zkusil ví, jak náročná je to cesta.

P. Čech 6.4.2023 16:43

Máte preavdu, ikdyž jste opoměl zmínit absolutní zánik celého, dříve velmi úspěšného spotřebního průmyslu. Kolik textilních a oděvních podniků a oborů zaniklo vinou Klausovy privatizace? A kolik podniků ještě zanikne vinou neuvážených a hloupých sankcí EU vůči Rusku? Oni si totiž ti hloupí politici nedokáží uvědomit, že Rusko je gigant, který dokáže všelijaké sankce ustát, zatímco ti, kdo je uvalují nikoliv. Rusové jsou navíc historicky zvyklí žít chudě. Rozcapené západní státy nikoliv. A tady je problém, který nelze řešit žádnými sankcemi ale jen rozumným jednáním.

P. Diviš 6.4.2023 17:00

Klausovy privatizace? Vaše hloupost a umanutost graduje. Krachly na levnější konkurenci, když dříve Číňan, dnes spíš Bangladešan nebo Vietnamec vyrábí levněji.

Chcete-li se nechat Ruskem sežrat, odstěhujte se tam, ale Česko tam netahejte. Už jsme tam jednou byli a stálo to za hoνno.

L. Novák 6.4.2023 20:31

P. Čech na mě dlouhodobě působí dojmem, že se jedná buď o zakukleného komunistu, a nebo o člověka s nižším nebo nulovým vzděláním v ekonomii, který není schopen pochopit to, co se tady od roku 1989 vlastně stalo... :-)

R. Langer 6.4.2023 17:10

Textilní průmysl fakt nezanikl vinou Klausovy privatizace, ale vlivem čínské konkurence. A kdybyste nebyl tak blbě zaseknutý, tak byste to věděl. Jsem z Prostějova, takže o tom vím docela dost. A mimochodem, menších oděvních firem je tady hned několik, ale ten moloch OP fakt neměl šanci. :-P

J. Majzlík 8.4.2023 5:00

P. Čechu, lze ocenit, že pod tlakem skutečností, spojených s naší cestou k blahobytu evropského střihu poněkud ustupujete ze svých černobílých vidin. Bohužel až po třiceti letech se prokázalo, že totální znárodnění naší ekonomiky, prakticky ojedinělé i v celosvětovém měřítku tady zanechalo svoje trvanlivé stopy, se kterými si dnes nikdo neví rady. Nejprve by se celý problém musel znovu analyzovat a pojmenovat, což by byl dosti bolestivý a odvážný krok, kterým se volby nevyhrávají.

Opět, jako již mnohokrát v minulosti se v našem prostředí k naší škodě nechceme dohodnout a jakž takž sjednotit na postupu, který by měl naději na minimalizaci škod, které mnohdy vznikají škodlivými zásahy zvenčí do našeho hospodářství.

Hrách, stokrát marně vržený na stěnu.

P. Brich 6.4.2023 16:43

EUhniji nevadí Babiš, ale Agrofert. Snad jediná prosperující firma, která své zisky nevyvádí do zahraničí. A zdejší hlásní troubové svým fanatickým antibabišovstvím nekalým záměrům EUhnije s Agrofertem dělají kamufláž.;-O