22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Komik 11.3.2009 5:46

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Možná, že co do okruhu faktů ví pan prezident to samé, co řada ostatních, "pouze" ale vidí jiné souvislosti či jiné vazby, a proto dochází k jiným závěrům. Pro příklad: Koperník neměl ani více znalostí ani jiný okruh znalostí, než ostatní evropští astronomové té doby, všem známá fakta "pouze" jinak interpretoval. 

fact 11.3.2009 8:18

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

no pan prezident a Kopernik, to je vskutku svěží přirovnání, tak co kdyby zajel vysvětlit to, že globální oteplování není do Austrálie nebo na potápějící se Maledivy, tam by jistě měli pro jeho originální myšlenky více citu než v Lukoilu nebo v Gazpromu, kde mu spíše drží palce s Lisabonskou smlouvou. On náš pan prezident není ani tak disident nebo Koperník, on jaksi trochu jedná v něčím zájmu, a tak jako byl machr na privatizaci a pomohl několika partám k velmi slušným penězům, tak on je teď machr na EU a Lisabonskou smlouvu, jakkoli si to nemyslí 25 zemí a parlamentů, které ji již ratifikovali, ale náš pan prezident má spíše asijský názor než evropský, a stejně tak nevěří, že je globální oteplování, jakkoli to ničí celý kontinent, oceány, oba póly a celý svět se snaží věc pochopit a zbrzdit, od Pasadeny a Hustonu, až po Tokyo a Melbourne, všechny univerzity blbé, klimatický panel zcela složen z pitomců, měření neměření, Obama nebo Merkelová, vsjo ravnó, vót Klaus moloděc!

Mgr. Milda 11.3.2009 8:39

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Globální oteplení nebo ochlazení, lokální změny počasí, to všechno sledují i vědci a nejsou z toho zcela chytří. Je řada protichůdných pozorování, v Arktidě ledovce tají, v Antarktidě opět velmi rychle přibývají, vzhledem ke komplexnosti ovšem nelze přesně říci, zda se oba efekty vyrovnávají nebo některý převládá. V takové situaci je třeba souhlasit s Klausem, že nemůžeme investovat obrovské prostředky do boje s něčím, co neznáme.

Pokud jde o LS, nejde zdaleka o tu smlouvu, nýbrž o úmysly do budoucna. LS je nutným počátkem integrace, tvorby všeevropského spolkového státu. Kdo odmítá LS, odmítá i myšlenku evropské integrace, u Klause je zřejmé, že by rád udržel EU na neškodné úrovni debatního klubu, jak se to projevilo naposledy při ruské agresi proti Gruzii. Je to ovšem i v zájmu některých velkých států, které se evropské integrace bojí, omezilo by to jejich politické ambice. Prodávat třeba plyn jednotlivým státečkům, některým za odměnu za panáčkování snížit cenu, jiným za drzost zavřít kohoutek, to by s jednotnou Evropou nefungovalo.

Xury 11.3.2009 9:03

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Integrace EU do jednotného státu vyžaduje existenci jednotného politického národa (neplést s etnický jednotným národem), který ale v současnosti neexistuje a je otázka zda někdy existovat bude. Tlačit za těchto podmínek na integraci považuji za kontraproduktivní a výsledkem může být i rozpad celé EU.

jm0 11.3.2009 12:28

Kdo odmítá LS, odmítá i myšlenku evropské integrace

ano. existuje-li jeden jediný, tento, model integrace, jsem rád, že máme natolik inteligentního presidenta, že aspoň on pozná, co je to za zvěrstvo.

ale myslím, že jste to příliš konkretizoval, LS nemůže být totožnou  pouze s integrací, LS znamená daleko víc: kdo je proti LS, je proti samotné existenci EU! bojím se, aby odmítnutím LS nezanikl vesmír!

Bobby - Benny 11.3.2009 10:18

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

To  fact:  Pokládám vaší větu:...on  (nejen Klaus ! ale všichni ti kreténi 5.kolony jako Jan Zeman a celá destruktivní Hradní parta) jaksi jedná v něčím zájmu... za vše obsahující, o všem vypovídající, vystihuj9c9 a stěžijní !!! Ono již po dlouhou dobu vše -jednání V.K & spol.- jaksi do sebe zázračně zapadá....

jm0 11.3.2009 12:23

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

zatímco jakákoliv jiná parta v ničím zájmu nejedná?

to jako že všichni kromě modrobolševických sáčkohlav vykazují maximálně tak brownův pohyb?

Plane 11.3.2009 13:14

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Ja odmitam LS, a delam to hlavne ve svem zajmu.

Cetl jste to vubec?

karel-smichov 11.3.2009 16:21

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Můj návrh ,pro ty kteří nesouhlasí s L.Sm. včetně  p. Klause  a ť navrhnou vystoupení s E.U.

když   některým nevyhovuje , Mě vyhovuje!>- pak se uvidí jak si povedeme ;-€>-

jm0 11.3.2009 16:46

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

ježíšikriste, proč byc měl vystupovat???

mně vyhovuje EU (aspoň) taková, jaká je. leccos bych, pravda, změnil, ale jen máloco podle toho, jak to chce LS. ta se mi prostě nelíbí: nelíbí se mi důvody jejho vzniku, nelíbí se mi její forma a nelíbí se mi její cíle a obsah. proto jsem proti jejímu přijetí.

.. ale to je přece ten důvod, proč jsme v první řadě do EU vstupovali, abychom se zevnitř mohli podílet na formování, pamatujete?

Tx 11.3.2009 9:10

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Ale facte, on pan president nemluví jinak než VŠICHNI ostatní. Jen jinak, než zelení demagogové. Je obrovská skupina velice seriozních odborníků a vědců, klimatologů a fyziků, kteří říkají totéž. Jnže nené "košér" jim popřávat sluchu a místo diskuse jsou zesměšňováni. Ještě jsem nikde nečetl opravdu spočítané a seriozní argumenty, že oteplování (je-li, ani to není zcela jisté) způsobuje člověk a nikoliv normální přírodní jevy, a v LS jsem se dost šťoural, i když zdaleka ne tak jako autor, ale i to mi dost stačilo... Ta smlouva je velmi výhodná. Pro N+F.

fact 11.3.2009 9:30

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

račte se podívat na strukturální model opakovaně potvrzovaný mezinárodním klimatickým panelem na klimatických datech za velmi dlouhé období, no a pak můžete předvést ty zástupy vědců opačného názoru, a pak doplníme ještě tu o Sněhurce a trpaslících, že aby se panu prezidentovi dobře spalo na šrajtofli a své knížce vydané putinovým Lukoilem, tam opravdu mnoho zastánců klimatických změn nenajdeme , že ale na všech seriozních světových vědeckých pracovištích jaksi nenajdeme žádného Klause ... to je jaksi evidentní, že

Mgr. Milda 11.3.2009 10:13

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

kdo už by podřezával větev, na které sedí? Klimatická data jsou nepochybně dokumentací změn, ty probíhají však už miliardy roků. Jde o to, na kolik tyto změny závisí na lidské činnosti, v jakém poměru je lidská výroba skleníkových plynů k celkové produkci třeba vypařováním moří, výbuchy sopek nebo požáry lesů. Vyházet totiž značnou část prostředků, tudíž práce a materiálu, za nesmyslné pokusy něco ovlivnit, co prostě ovlivnit nelze, je neproduktivní. To, co ale opravdu ovlivnit musíme, je zbytečné plýtvání fosilními palivy, toho se ovšem dopustíme i přehnaným environmentalismem. Větrníky i solární články spotřebují velmi mnoho energie a zatěžují životní prostředí v průběhu jejich výroby.

JV 11.3.2009 13:50

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Že by byl český president placen Lukoilem, o tom nic nevím, zato vím, že je (dnes už bývalý) německý kancléř pohádkově placen Gaspromem. Ale to, předpokládám, slyšet nechcete.

Mgr. Milda 11.3.2009 19:20

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

jde ovšem o socialistu, přesněji sociálního demokráta, takže si moc troufáte. My si náš socialismus rozvracet nedáme! Soudruh Gerhard Schröder zůstane vzorem německé sociální demokracie! Stejně tak odmítáme útoky na našeho nejúspěšnějšího sociálního demokráta, Standu Grosse! Po zásluze se stal milionářem, jeho mozoly na rukách dokázal zhodnotit!