15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 2 11.3.2009 14:25

Re: Lisabonská smlouva

Velmi mne zaujal autor "Ryba",který podle mne udeřil hřebík na hlavičku.Nedělám si patent na rozum,ani ho neberu žádnému z našich politiků,včetně Klause,ale pod  napsané věty se podepíši zcela.Tak jak říká Mirek Topolánek.Nyní jsem zvědavý,jaká bude reakce dalších diskutujících.Ode mne máteR^

jm0 11.3.2009 17:57

Re: Lisabonská smlouva

no .. jestli z toho vyplývá, že musíme fofrem přijmout LS, aby se na nás naši noví páni nerozhněvali a nechtěli nás za opovážlivost nedržení huby nějak potrestat (nevyplývá, žene, určitě zase přeháním, jako obvykle) .. tak tedy, pokud to měl být ten závěr, pak skutečně pravím: z takového spolku fofrem pryč

jm0 11.3.2009 16:59

Re: Lisabonská smlouva

k tomu bych měl už jenom malinkou OT poznámečku: naprosto nechápu ten obchod "LS za radar", kterým se vláda čas od času ohání.francie nemá ráda USA, protože se domnívá, že místo nejhlavnější velmoci a určovatele osudu vesmíru náleží po právu jí. francie, za finanční podpory německa, řídí EU.co si asi tak myslej', že bude obsahem první direktivy po podepsání LS?

---

Praze:tímto vám oznamujeme, že oficiálně přebíráme podle tamtoho paragrafu  o ochraně a zlepšování lidského zdraví, průmyslu a kultury řízení veškerých funkcí až na úroveň vyměšování. Podepsán Brusel

PS: jo, a ten radar. zbavte se ho. hned.

Jan Zeman 11.3.2009 20:34

Re: Lisabonská smlouva

Ale my UŽ JSME ekonomicky součástí EU, jestli jste si nevšiml, přesněji řečeno ES.  A s Americkou unií - tedy pokud máte na mysli USA - UŽ JSME ve vojenském paktu zvaném NATO.

Teď jde o to jestli chceme být součástí EU i jako součástí federálního superstátu s většinou pravomocí centralizovaných v Bruselu a jestli lidi v EU obecně něco takového chtějí a zda by to bylo spíše dobré, nebo spíše špatné.

Osobně si myslím, že protože neexistuje nic jako evropský politický národ, spousta zemí v EU jsou bývalé koloniální mocnosti a mají své Comonwealthy a vůbec úzké vnější kulturní a ekonomické vazby hnedle s celým světem, v EU se mluví 23 oficiálními jazyky a nevímkolika neoficiálními, pak jsem si jist, že demokracie v takovém útvaru je víceméně vyloučena, neboť politici jednotlivých zemí si nerozumí pořádně ani mezi sebou, takže převáží ten, kdo je jednoduše silnější. Kdo to bude, nemusím snad říkat, stačí se podívat na mapu.

Štváč 11.3.2009 9:17

Protože žádný stát

nectí svou ústavu, jako ČR a nikdo nemá tak odvážného prezidenta v době kdy mu nic nehrozí, je třeba pomoci Rusku /Sovětskému svazu/, který ani LS ani EU nemůže taky ani cítit. Tak to i cítí všichni poddaní a zubožení chudí lidé, právě díky Sovětskému svazu a jeho demokratickému zřízení. Proč to nechápou nezaměstnaní v kapitalistických státech, proč utíkají ze Světského svazu ti zaměstnaní, proč, proč, proč...? Vystoupením z EU, nepodepsáním LS a co největšími obstrukcemi pomůže náš udatný prezident našemu bratru na věčné časy a nikdy jinak. Pokud nebudou mít v Rusku /Sovětském svazu/ z toho radost, sdělte mi p. Zeman prosím, proč. Co má náš stát udělat víc, aby se mohl zase dostat do sovětského vlivu a neotravovala jej prohnilá západníEvropa.

Ivan 11.3.2009 11:25

Re: Protože žádný stát

Obávám se, že z nějakého ústavu pro duševně choré utekl někdo, kdo ještě nezaregistroval zánik SSSR a pod zančkou Štváč se zoufale snaží ztotožnit SSSR s RUskem.  Nezaregistroval to, že se ze svazku SSSR osvobodily okupované země, jako Ukrajina, Bělorusko, Litva, Rusko, Jižní Osetie, Abcházie, Gruzie a mnoho jiných.

princ 11.3.2009 13:18

Zánik SSSR ?

Podle čeho tak usuzujete ? Že vyměnili text hymny ?

Mgr. Milda 11.3.2009 19:11

Re: Zánik SSSR ?

To osvobození Gruzínska však už bylo korigováno, možná, že dojde i na nás.

Jan Zeman 11.3.2009 20:37

Re: Protože žádný stát

Myslím, že tady nejde o Rusko ani SSSR, jde o to, aby se ono "SSSR" nestalo z EU.

Jerome 11.3.2009 9:11

Obávám se

Obávám se, že politická nesmiřitelnost, kdysi nazývaná antagonismus, pokračuje v novém hávu. Také "inženýři lidských duší" nevymřeli, jen jsou naklonovaní v novém přiodění. Také se obávám, že někdejší nástroj filosofů, jímž měla diskuze dostat řád,  totiž logika, je v mnoha připadech neskutečně nevhodná. Kdysi se , pravda, říkávalo, že filosofie se stala děvečkou theologie. Dnes nutno připodotknout, že justitia se stala děvečkou politiky.  Politika se pak stala věcí parciálních zájmů poměrně úzké skupiny elit. Veřejnost k nim nepatří. Je pouhým podložím mocenské nadstavby. Ani demokracie západního přístřihu na tomto prastarém modelu společnosti až tak mnoho nezměnila. Jen jsme se s tím naučili žít. Ovšem za cenu, že jedni milují Spartu a nenávidí Slávii a naopak. Ačkoli oba týmy hrají fotbal někdy pod psa......

vochomurka 11.3.2009 1:02

Nevidane slinty

To je naprosta psychopatie. Autor evidentne rozumi vsemu nejlip. Hotovy Caligula. Trocha soudnosti a skromnosti by nezaskodila.

Jan Zeman 11.3.2009 1:33

Re: Nevidane slinty

Víte, věnoval jsem se studiu Lisabonské smlouvy a souvislostí jejího schvalování více než rok na žádost některých ústavních činitelů, takže o věci něco málo vím, a nikde neříkám, že všechno. Obsah článku nicméně byl konzultován s právníky, včetně odborníka na ústavní právo. Podrobnější zdůvodnění mých závěrů najdete zde:

http://janzeman.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=73074

Jak si tam na konci přečtete, klidně mi můžete nadávat, počítal jsem s tím. Ani se nedivím, za nekonformní názor se u nás lidem přinejmenším nadává, nebo se říká, že jsou blázni, nebo obojí.

kpt 11.3.2009 12:12

Článek se zdá věcný

neumím samozřejmě posoudit všechny jednotlivosti, nicméně jde podle mne o to, a tomu já i fandím, aby se Evropa politicky sjednotila a začala postupně fungovat jako velmoc. K tomu, domnívám se, míří podniknuté kroky, ať už obratně zvolené či nešikovné. Že by šlo leccos udělat lépe, souhlas. Budeme-li ale čekat, až se najde ideální text, nedočkáme se. Ptám se, jestli budete radši mimo Evropu jen proto, že tam nacházíte na sem tam formulacích LS něco, co se Vám nepozdává. Že se Evropa dřív či později sjednotí zdá se neodvratitelné, ta vůle tu je a ti, kteří i eventuelně nepřistoupí teď, přistoupí pod tlakem reálu dodatečně... Bylo by, podle mne, daleko horší, kdyby LS byla shledána ústavně neschvalitelnou, pak by Češi, pokud by Evropská integrace proběhla bez nich, museli dodatečně měnit ústavu, aby se tam mohli dostat. Namítnete, že LS bez podpisu všech neprojde. To je pravda. Stejná pravda ovšem je i fakt, že ti, kteří chtějí pokračovat, pokračovat budou. Jak? Například tak, že Nový návrh, obsahově stejný předloží už jen těm, kteří chtějí být členy takového sdružení. A bude jasno. O pár let se to zdrží, nic jiného odpůrci sjednocení nedosáhnou. No a pak, jak říkám, pod tlakem reálu, přistoupí i ti zarytí odpůrci, vědomí si, že mimo být není až tak produktivní...

Jan Zeman 11.3.2009 21:03

Re: Článek se zdá věcný

Myslím, že to příliš hrotíte. Stavíte to BUĎ a NEBO. Tak to ale není. Ani v Německu, největší zemi Evropy , dosud Ústavní soud o Lisabonské smlouvě nerozhodl a to rozhoduje už několik měsíců. Tady nejde o to, jesli má probíhat nějaká integrace, ale jak má taková integrace probíhat.  Občané ve většině referend, kde se jich vůbec ptali smlouvu odmítli. Smlouva původně byla zadána tzv. mandátem z Laekenu - na kterém se shodly členské země EU ještě před naším přistoupením - se kterým je ve výsledku v naprostém rozporu, nejen případně s českým ústavním pořádkem. Tady nejde jen o nás tady jde o celou Evropu, Potřebujeme unii silnou, ne unii založenou na výrazně pochybné smlouvě, jejíž samotné schvalování je už teď zřejmě v rozporu s mezinárodním právem. Mezinárodní právo neplatí jen pro EU, např. Vídeňská konvence, kterou se schvalování Lisabonské smlouvy musí řídit, je konvencí kterou ratifikovalo přes 100 států. Proto si myslím, že Lisabonská smlouva není jen nezodpovědným zahráváním si s právním pořádkem v Evropě, ale doslova hazardem se světovým právním řádem a celým jeho těžce a po dlouhou dobu vydobývaným kontextem jako takovým.

kpt 12.3.2009 9:27

Jednotlivá fakta, která uvádíte nic nemění na tom

že silný proud má na spojení Evropy zájem a že jej dříve či později prosadí. Věříte-li tomu, že se tak stane třeba Novou, lépe koncipovanou-spravedlivější smlouvou, věřte. Taky bych nebyl proti. Myslím však, že věc proběhne jak jsem výše uvedl. Kdyby se čekalo, až se najde ideální text, tomu zas věřím já, nehneme se z místa. Také Americká ústava doznala dodatků, to jest, bylo přiznáno, že původní smlouva nepostačuje, neb nepodchycuje další věci, při koncipování smlouvy nepodchycené. Myslím, že i Evropané až svoji smlouvu schválí, také případné nedostatky časem ošetří. Nežijeme v ideálním světě, například Mezinárodní právo, které zmiňujete, žádným skutečným právem není, jen zajišťuje pravidla hry a.. velkým hráčům výsady. Evropa se pomocí spojení v SSE, pokouší stát se rovnocenným velkým hráčem. Držím palce. 

Frank 11.3.2009 7:20

Re: Nevidane slinty

Kolik řádků z LS smlouvy jste četl? A pokud autor nemá v čemkoliv pravdu, tak napište konkrétně v čem. Zatím tady slintáte vy!

JanaB 11.3.2009 8:04

Re: Nevidane slinty

Zřejmě píšete o sobě. Co víte vy o LS, že můžete takto autora hodnotit? Ta skromnost by totiž neškodila vám.

zdeněk 11.3.2009 0:31

smrt Evropské Unii, smrt Tyranii!

Každý z nás musí bojovat proti EU všemi prostředky.

Xaver 82.117 11.3.2009 11:15

A to pod praporem Vladimíra Putina s medvědem...

;-D;-D;-D

fact 11.3.2009 0:15

prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

ale pane prezidente, co víte tak jiného o Lisabonské smlouvě nebo globálním oteplování, že myslíte tak jinak naž všicni ostatní?

ToeN 11.3.2009 0:33

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Pokud je pro Vás argument "všichni ostatní" opravdu tak směrodatný, budu jej ctít. I když se při tom současně válím smíchy. Jenom prosím - v zájmu korektnosti - opravte si "všichni" na "všichni mínus jeden". Vřelé díky :-)

Jirka 11.3.2009 0:49

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Určitě alespoň všichni - 2.:-D:-P;-P;-D

Frank 11.3.2009 7:22

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

-3

JanaB 11.3.2009 8:00

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

minus čtyři, spíš minus pět, hovořím i za manžela:-)

kpt 11.3.2009 12:18

Ví o tom?

Jarda 11.3.2009 8:29

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

-7 (manželka)

Peťa 11.3.2009 11:34

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

-8

Johan 11.3.2009 15:33

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

-9

Ladislav 11.3.2009 16:28

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

minus 20, mám velkou rodinu. Psa nepočítám, ten sežere všecko. 

Jan Zeman 11.3.2009 1:46

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Tady (na konci článku) je  výsledek nedávné ankety na otázku "Souhlasíte s tím, co řekl Václav Klaus v Evropském parlamentu":

http://zpravy.idnes.cz/eu-je-revolucnim-experimentem-rekl-klaus-bucicim-europoslancum-p8f-/domaci.asp?c=A090219_111949_domaci_kot

A tady výsledek průzkumu České televize na otázku "Mělo by Česko přijmout Lisabonskou smlouvu?":

http://www.nelisabonu.cz/clanek/ceska-televize-cenzuruje-anketu-o-lisabonske-smlouve-kde-je-64-hlasujicich-proti

Tam se dočtete, že Česká televize tuto anketu zcenzurovala, nejspíš když zjistila, co vyšlo - 64% PROTI...