27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 2.10.2008 9:38

Re: Už někdo někdy viděl

Jojo - v Brně prosadili ti zelení blbci další posuzování variant R43 již mnohokráte posouzených. Však ty milióny nejdou z jejich šrajtoflí ... kéž by jim mráz perdel dokola natrhnouti ráčil ... a stavba svrchovaně potřebné náhrady zakrocené přecpané silničky pomníčky lemované se zase odsune a Brno se bude dusit dál, protože z dálnice se na sever dostanete zas jen Brnem nebo po klikatých okreskách přes dědiny ... zelení zemští škůdci by měli být rozvěšeni po statných stromech na rozcestích pro výstrahu ostatním, jakž se moudře se zemskými škůdci odedávna nakládalo, a ne smrdět v politice.

brok 2.10.2008 9:38

Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

Bývaly kdysi dávno doby, kdy se zelení bili za zákaz mytí aut v horským potocích, za vysoké pokuty za černé skládky, proti kácení remízků a vyvíjeli podobnou užitečnou činnost. Pak se ukázalo, že byli úspěšní a stali se i uznávanými. V tom okamžiku se toho chopili lumpové, kteří vycítili příležitost si nahrabat a ti skuteční ekologové se začali za "ekologická hnutí" stydět a odešli. A tak vymřeli ekologové a mohutně se přemnožili ekologisti, kterým jde pouze jedině a jen o koryta.

Ladislav N 2.10.2008 9:35

Re: Náš stát je totální tupé hovado, které ovšem dokonale ovládá buzeraci všech řidičů, i těch slušných, na naprostých banalitách.

!!Naprostá pravda! Problém vážení kamionů "řeší" české vlády už od opčátku 90. let. Výsledek ... jako v Kocourkově. Vysoké daně pro všechny, aby stát mohl zalátat silnice zdevastované přetíženými nákladními auty, která poškozují silnice až 50.000 x více, než ostatní, zejména osobní automobily.

Jura Jurax 2.10.2008 9:31

Re: Re: Kampaň proti CO2

R^R^R^

brok 2.10.2008 9:31

Re: Analýza???

Emise CO2 jsou sice vysoké a rostou od cca poloviny osmnáctého století souběžně se spotřebou fosilních paliv, ale v různých obdobích historie Země byly koncentrace tohoto plynu v atmosféře i vyšší, bez katastrofálních následků. CO2 v atmosféře se projevuje negativně např. na růstu korálů, které představují (stále ještě) výkonný regulátor obsahu CO2 v ovzduší. Jako karbonát vápenatý  jsou prakticky nerozpustné, v atmosféře s vysokým obsahem CO2 se mění na rozpustnější bikarbonát vápenatý a pojmou pak dvojnásobek CO2. Podobně růst řas, sinic a mechů je proces limitovaný dostupností CO2. Čím více CO2 v ovzduší, tím rychlejší růst = větší spotřeba CO2 a vyšší produkce kyslíku (můžete si to zkusit doma v akváriu).

V r. 2006 bylo dosaženo t.zv. ropného zlomu. Produkce ropy v absolutních hodnotách sice stále roste, ale v produkci na hlavu již klesá. Předpokládá se, že někdy mezi r. 2010 - 2020 bude klesat i v absolutních hodnotách (citace:   http://www.lifeaftertheoilcrash.net,). Potom opět dojde k pozvolnému poklesu koncentrace CO2 a vzrůstu koncentrace O2. Státy pak buď budou mít jaderné elektrárny, nebo budou bez energie. Ty státy, které budou mít stále ještě (jaderné) energie dostatek budou na úrovni dnešních ropných boháčů. Uranu je stále ještě dost, i když jeho cena stoupá. V blízké době budou dostupné i jaderné elektrárny na bázi jiného paliva (thorium).

honzak 2.10.2008 9:30

Re: Re: Kampaň proti CO2

bohužel máte pravdu. Ke každému cíli se stanoví politika, zřídí eurokomise a ve vazalských státech subkomise. Za čas vyplodí EN typu !chlupatost hračkové ovečky".A my, blbci kteří si stále vyděláváme prací to těm hýzlům budeme zase platit.

Jura Jurax 2.10.2008 9:30

Re: Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

Jojo, ekofašisti to s námi myslí tak dobře, že bychom to zpátky na těch stromech (arciť zelených)nemuseli přežít ;-(

Ladislav N 2.10.2008 9:29

Re: tzv. zelené hnutí je jedním z nejnebezpečnějších hnutí proti naší civilizaci....

Zcela přesné! R^

libero 2.10.2008 9:28

Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

R^

Jura Jurax 2.10.2008 9:28

Moudře napsáno

Jenže ti zelení škůdci z toho všeho jsou schopni akorát nasadit "ekologické" daně ;-€

A stát by nemusel jaderky vlastnit - státu jest toliko vytvořit racionální legislativu a vynutit její dodržení.

honzak 2.10.2008 9:28

Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

ano, je to ekofašismus. A rozvine-li se, budou konce horší, než ke kterým došel soudruh hitler, veliký milovník přírody.

libero 2.10.2008 9:27

Re: enrgie...

Jo, z toho je vidět, jak "prozíravě" stát plánuje počet potřebných profesí. Další příklad jsou zubaři. Studovali by, ale peníze (od státu) na to nejsou, školné se taktéž nekoná.

honzak 2.10.2008 9:26

Re: V Americe jsem každých pár desítek či stovek mil

zlatá slova! Účelem dopravní policie v ČR je zejména buzerace obyčejných řidičů. Kamioňáci mají PČR zaplacenou a můžou prakticky všechno. Např. jezdit s návěsy silnicí 2. třídy, která má poloměry zatáček menší, než minimální poloměr zatáčení návěsu.

V Americe jsem nebyl, zato několikrát v Norsku. Místní královská dopravní policie si zvážila i náš autobus(vyžraný a vypitý)! Kvalita silnic v horách za polárním kruhem je srovnatelná s "kvalitou" silnic 1. třídy v polabské nížině. Je mi z toho na blití.

Axamit 2.10.2008 9:25

CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

CO2 nemůže způsobovat globální oteplování, neboť podle Max Plankova zákona o vyzařování černého tělesa jsou absorční píky pro zpětný odraz tepelného záření pro CO2 poměrně úzké a pro teploty 3 a 30 stupňů. Představíme-li si rozložení teplot na zeměkouli jistě existují oblasti o těchto teplotách, ale tvoří řádově procenta povrchu. Ostatní "skleníkové" plyny, jako např. metan mají tyto píky při teplotách 300 a 900. Tyto teploty se na zemském povrchu vyskytují raritně. Dalším nepřímým důkazem funkčnosti tohoto zákona je skutečnost, že zhruba před 500 mil. let byla koncentrace CO2 asi desetkrát vyšší a průměrné teploty zhruba stejné.

Celý humbuk okolo tzv. globálního oteplování a roli CO2 a jiných skleníkových plynů a tzv. boj s tím je, doufejme, přechodným vítězství mediálně zdatné směsice lidí od naivních milovníků přírody, úředníky cítící možnost rozšiřovat svůj vliv, přes zbabělé politiky vezoucí se na vlně,  podnikatele cítící obchodní příložitosti až po natažené ruce do státní kasy různých pochybných individuí. Ostatně nejzdatnějšími bojovníky proti globálnímu oteplování výrobou biopaliv je u nás známé trio Mrázek, Pitr a Krejčíř.  

O nesmyslnosti biopaliv je zbytečno mluvit. Vzpomenu dalšího nesmyslu. Tzv. emisních povolenek. Jejich objem má na nátlak EU byrokracie činit jen u nás přes 60 mld. Kč tedy cca 2 % HDP. O to by se zdražily všechny výrobky. Nejdná se tedy o nic jiného, než o úředně nařízený zánik mnoha průmyslových odvětví u nás a v Evropě. Dovedu si představit jak si v Číně, celé Asii, Rusku a jinde po světě, nad těmi nesmysly co si vymýšlíme, mnou ruce. 

Skoro celé tzv. zelené hnutí je jedním z nejnebezpečnějších hnutí proti naší civilizaci. Není snad oblasti, v které by měli věcně pravdu. Důvod spatřuji v tom, že opovrhuje vědou, obyčejnou kalkulaci výnosů a nákladů považuje za zbytečnou a většina z nich myslí především na vlastní prospěch za fasádou krásných slov.

libero 2.10.2008 9:24

Re: Kampaň proti CO2

Pokud by cíle bylo dosaženo, bude nalezen jiný cíl.

Chuť přiživit se na penězích jiných totiž nevymizí.

libero 2.10.2008 9:23

Zajímavá směs

volání po větším vlivu státu a zároveň po odstranění zhoubných následků tohoto vlivu.

para 2.10.2008 9:14

Re: Re: O co Vám vlastně pane Hrbek jde?

Honzáku - když si s globálních problémů které jsou skutečně vážné někdo udělá ventil pro "přetlak svých myřlenek", předvolební agitku či lobing.... tak to bývá kontraproduktivní i když původní myšlenky nebyly a nejsou špatné. ;-)

SB 2.10.2008 9:08

Re: Re: Re: Re: akumulace energie

Je to rrrrebel!!!

Pete 2.10.2008 9:08

V Americe jsem každých pár desítek či stovek mil

viděl u dálnic jeden pruh navíc na vážení kamionů. Kamiony dostanou značkou příkaz zvolnit na přikázanou rychlost a projet tímto pruhem bez zastavení. Pokud je zatížení v pořádku, dostanou zelené světlo a jedou dál. Pokud ne, dostanou červenou a končí. Po Americe jsem najel 40-50 tisíc mil a nikdy nikde jsem neviděl vymačkaný asfalt jak je u nás běžné. A naopak nikdy nikde jsem u nás neviděl vážit kamiony. Náš stát je totální tupý hovado, který ovšem dokonale ovládá buzeraci všech řidičů i těch slušných na naprostých banalitách.

čtenář 2.10.2008 9:00

Kampaň proti CO2

teď už utichne. Cíle totiž bylo dosaženo. Dotace jsou rozdány a veřejné peníze proudí do pěstování nesmyslných biopaliv. Že to rozkejvalo světový trh s potravinami tak, že chudší začali hladovět a že to vedlo k likvidci deštných pralesů ve východní Brazilii a Indonézii ve velkém, to je globalistům jedno. EU obsazená levičáky typu našeho Špidly a bývalými mladistvými výtržníky nyní v zelených stranách, která se okamžitě chytne každé takové pitomosti a udělá z ní unijní směrnici, s tím bude ale ještě nějakou dobu otravovat. Nedá se nic dělat, takovéhle nehoráznosti je třeba se naučit obcházet. Třeba bychom mohli deklarovat, že v ČR přibývá lesů. Lepší boj proti CO2 si nelze představit. Ledaže by je zase nařídili vykácet na "biomasu".

Harry 2.10.2008 8:47

Re: Re: enrgie...

Jiste, ale zalezi jeste jak daleko se musi prenaset. Ztraty a naklady na prevody nejsou zanedbatelne.

roddie 2.10.2008 8:39

Re: Souhlas

Souhlasím. Stavět větrníky je teď výborný džob, rizika minimální, dotace slušné, zaplatíme to všichni. Je to jako by mě stát donutil, abych si koupil biomouku za 40 korun, když o ni nemám zájem a preferuji běžnou mouku za 20. A o přínosu větrných elektráren v této hustě zalidněné zemi, kde je každý palouk a lesík chráněn, takže se dají efektivně postavit jen na pár místech a i tam moc nefouká a lidé se rozčilují, protože jim stojí za domem, a jejich příkon je silně kolísavý a závislý na povětrnostních podmínkách, bych silně zapochyboval. Jsem ochoten zadotovat stavbu další jaderné elektrárny, která zůstane ve státních rukách, ne že přejde soukromé firmě, která tuto levnou energii těžce prodává a vyváží a my si ji znovu zaplatíme. I když - koneckonců - standardní český bordel.

roddie 2.10.2008 8:33

Už někdo někdy viděl

že by se v naší zemi někdo odpovědný pokusil o průlomový potřebný krok, dal všanc svou hlavu a protlačil něco zásadního a užitečného? Všichni ti připosraní politici, co si hrabou majetky, lobují za vlastní zájmy a lid je jim dobrý jen pro plnění rozpočtu, ze kterého mohou čerpat, ani náhodou. Kdyby byli Zelení skutečně zelení, vypadalo by to tu úplně jinak. Mezitím naši "ekologové" provozují samoúčelné obstrukce stavby dálnic, přestože z 5 možných variant byla po dlouhém kompromisním dohadování vybrána ta nejméně poškozující. Nejde o to, jestli stavět nebo ne, ale kde a jak! Jenže místní ekoteroristé (jinak se to asi ani nazvat nedá) neuvažují racionálně a ekonomicky. Nemůžeme člověka vyhnat z krajiny kvůli narušení krajinného rázu.

Mr. SkyFish 2.10.2008 8:21

Házení perel sviním

Hezky napsáno, ale ekofanatismus je víra jako každá jiná (křesťanství, islám, socialismus) a ve víře platí, že si fakta, základy víry a jakákoliv církevní vyjádření navzájem odporují a správný věřící je tak pouze ten, který je buďto pitomý, že tomu nerozumí nebo vychytralý, že užívá něco jako Orwellův Doublethink. Takže i když jim to omlátíte o hlavu, stejně si budou mlít svoje. S fanatiky nemá cenu diskutovat, jediné pozitivní řešení je tu zelenou pakáž vyvraždit, jako to udělal Žižka se sektou Adamitů dřív, než jejich utopie povede celý svět do ekonomické katastrofy a zelené totality.:-)

PeGa 2.10.2008 8:19

Re: Re: Re: akumulace energie

ale vyrábět vodík v množství větším než malém není vůbec žádná sranda. Chce to spoustu drahé technologie a vysoce školený personál. On totiž vodík je prevít. Je to malá molekula, proleze takřka všude, je výbušný v širokém rozsahu koncentrací a ničí (prevít) i ozónovou vrstvu. A špatně se skladuje).

honzak 2.10.2008 8:04

Re: Re: Re: akumulace energie

nejsem chemik, nicméně se důvodně domnívám, že voda pro elektrolýzu musí být upravená (prakticky destilovaná), protože jinak by kromě vodíku vznikaly i jiné prvky (sloučeniny) a trpěly by elektrody.

honzak 2.10.2008 7:55

Re: Re: no, ono by to asi v prve rade chtelo

pán evidentně nepochopil léta užívanou substituci p/r/d/e/l =brusel. Takže je to správně nejen jazykově, ale bohužel i věcně.

Jirka 2.10.2008 7:49

Souhlas

Dobrý den, souhlasím s obsahem článku a rovněž se přikláním k tomu, aby se zrušily nesmyslné dotace do různých forem tzv. alternativních zdrojů. Nikde se nedočtete že kvůli nestabilitě větru - již tu nejsou soudruzi kteří mu poroučeli - jsou v provozu jako točivá rezerva tepelné elektrárny a špičkové, tedy nekřesťansky drahé zdroje. Tedy že díky dotovaným větrníkům tu pánu bohu do oken foukají komíny tuny škodlivin.

Jirka

nadar 2.10.2008 7:38

Re: no, ono by to asi v prve rade chtelo

jasane, ne slovensky, ale česky : ted plyne direktivne z brusele, správně z bruselu a dále

Protoze predstava, ze v bruseli dostanou rozum neni realna...., správně:

Protoze predstava, ze v bruselu dostanou rozum neni realna....

honzak 2.10.2008 7:37

Re: CO2 ve dřevě

"dřevo je veskrze ekologický zdroj." - ekologický možná, zdroj jen občas. A sice pro toho, kdo si za snesitelnou cenu může dřevo opatřit a skladovat. Všechno ostatní jsou nesmyslné ekologistické kecy.