Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Houbové čatní
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LENKA S 14.9.2008 0:06METEOROLOGICKÉ HLÁŠENÍ Z BĚLÉ LIDIČKY, U NÁS TO DNES ODPOLEDNE A N EJVÍC K VEČERU VYPADALO, JAKO BY MĚLO ZAČÍT SNĚŽIT. STRAŠNĚ SE OCHLADILO A DUJE PŘÍMO SEVERÁK. VÁŽNĚ TO VYPADÁ NA PRVNÍ VLOČKY. VRÁTILA JSEM SE ZE ZAHRÁDKY, ODKUD MNE TEN CHLAD A STUDENÝ FUKÉŘ DOSLOVA VYŠTVAL. MYSLÍM, ŽE DOSUD KVETOUCÍ OKURKY A CUKETY UŽ NESKLIDÍM. ZCELA ZELENÝCH PÁR POSLEDNÍCH RAJČAT JSEM RISKLA NECHAT NA KEŘÍCH, ALE BUŇKY JSEM ZCELA UZAVŘELA. SNAD MRÁZ NEBUDE MOC SILNÝ A ASPOŇ NĚCO PŘŽEŽIJE. SKLIDILA JSEM LETOS TZELENINY HODNĚ, ALE VE FÓLIÁKU STÁLE JEŠTĚ DOZRÁVAJÍ PAPRIKY. BYLO MI LÍTO OTRHAT JE ZELENÉ, KDYŽ ZRALÉ MAJÍ BÝT DOCELA ČERVENÉ. ŠTĚSTÍ, ŽE JSEM STIHLA SKLIDIT POSLEDNÍ BYLINKY, ALE JE MI TO LÍTO. NAKLÁDAČKY BVENKU NA ZÁHONĚ I NA KOMPOSTU STÁLE KVETLY A DOZRÁVALY. NO, NAHOŘE SI USMYSLILI A ČLOVĚK PŘÍRODĚ A ANI VĚTRU A DEŠTI NEPORUČÍ. JE TO TAK LEPŠÍ. NEDOVEDU SI PŘEDSTAVIT, ŽE BY SI KAŽDÝ NAPOROUČEL, JAKÉ ZROVNA POČASÍ POTŘEBUJE. TO BY BYL JISTĚ ZMATEK A BOR..... UŽIJTE SI HEZKÝ ZBYTEK VÍKENDU, ZDRAVÍM VŠECHNY. |
MATYLDA 14.9.2008 11:56Re: METEOROLOGICKÉ HLÁŠENÍ Z BĚLÉ MILÁ LENKO, PROBÍRÁM STARÉ MLSOTNÍKY A VŠUDE MOŽNĚ SE PÍŠE O TVÉ KUCHAŘCE. TEHDY JSEM JEŠTĚ O ZVÍŘETNÍKU NEVĚDĚLA NIC, ALE CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT, JESTLI BYCH MOHLA BÝT ROVNĚŽ POCTĚNA TVOU KUCHAŘKOU? POKUD JSEM TO SPRÁVNĚ POCHOPILA, POSÍLALO SE TO MEJLEM? PODLE OHLASŮ JE TOTIŽ TVOJE KUCHAŘKA SKVĚLÁ A MOJE RODINA JE TUZE MLSNÁ... |
LENKA S 14.9.2008 16:14MATYLDO,JÁ TO VIDÍM AŽ TEPRVE NYNÍ, ŽE CHCEŠ MOU KUCHAŘKU. POKUD ZÁJEM TRVÁ A NEVVADÍ TI, ŽE JE TO STÁLE JEŠTĚ NEHOTOVÉ K TORZO, KTERÉ MŮŽE BÝT PROSPĚŠNÉ PRÁVĚ TĚM KUCHAŘSKÝM NEUMĚTELŮM A ZAČÁTEČNÍKŮM, MOHU TI JI POSLAT, NEZNÁM VŠAK TVŮJ EMIL. kuchařka je dosti objemná, ale iopravdu zaím chybí rejstřík receptů a ještě mám v hlavě stále další a další její části. snad na ně přijde řada bvěhem zimy.Možná, že někdy jsi mi něco posílala, ale má hlava děravá si nepamatuje a kvůli plným schránkám musím občas čistit a čisti a čistit. ¨Přitom vezmou zasvé i potřebné aderesy.PÍSNI MI PROSÍM NA lenka53@centrum.cz, RÁDA TI JÁ POŠLU. MÁ VŠAK CENU HLAVNĚ PRO ZAČÁTEČNICKÁ UCHA. PSALA JSEM JI PRO SVOU STARŠÍ DCERKU, KDYŽ ZAČALA ŽÍT SAMOSTATNĚ A MĚLA ZÁJEM O NĚCO Z KUCHAŘSKÉHO UMĚNÍ. PRO NAŠI PETRUŠKU JE TOTIŽ KUCHYŇ JEN TO NEBEZPEČNÉ NEPŘÁTELSKÉ ÚZEMÍ, KTERÉ JE NA KAŽDÉM KROKU PLNÉ NEVYBUCHLÝCH MIN. |
MATYLDA 14.9.2008 19:56Re: MATYLDO,JÁ TO VIDÍM AŽ TEPRVE NYNÍ, ŽE CHCEŠ MOU KUCHAŘKU. MEJLÍK UŽ ŠEL |
LENKA S 14.9.2008 21:58Re: Re: MATYLDO,JÁ TO VIDÍM AŽ TEPRVE NYNÍ, ŽE CHCEŠ MOU KUCHAŘKU. UŽ JSM ODESLA VŠECHNY HOTOVÉ ČTYŘI ČÁSTI. SNAD DOŠLO VŠE. |
Medvídek 12.9.2008 14:19Odpověď Z těch dvou hub se nevyrábí nic, podle antických legend jsou tyto dvě houby základem pokrmu bohů, slavné ambrózie. |
Jakub S. 12.9.2008 14:26Re: Odpověď Já blbec. Ale časem bych nějak na to přišel, kdybych zkusil přemýšlet. Ále jendže zjišťuju, že jsem zase neobědval - tak to vygumuje aji hlavu. Tak du do Vlžanu na velkou tlustou placku (= bramborák, čížečci) a něco dvakrát převařeného k tomu na vydezinfikování |
Medvídek 12.9.2008 14:33Re: Re: Odpověď Ty si dělám zítra k obědu (ty placky). |
terra 12.9.2008 14:27Re: Odpověď Dobrý, Medvídku - ale to snad ty psychedelické vidiny nevylučuje Spíš bych řekl, že naopak... |
Medvídek 12.9.2008 14:35Re: Re: Odpověď No to víš, bozi, ti vždycky všechno viděli nějak jinak, po svým... |
Jakub S. 12.9.2008 14:19Sucho, sucho. Břízy s vrškem v mé výši mají svěšené lístky už aji nahoře. A třicet ve stínu, zas... |
Medvídek 12.9.2008 14:38Re: Sucho, sucho. Tady na západě to jde, sem tam zaprší a pršením vyhrožují i na dnes večer a víkend prý bude studený. Ostatně ve Středomoří se prý taky prudce ochlazuje, místy až na 11 stupňůch. Jen Řecko a vůbec východ má být ušetřen... |
Jakub S. 12.9.2008 21:35Re: Re: Sucho, sucho. No terazky jsme dálný východ my... |
Matylda 12.9.2008 13:35Kuřecí štrůdl Vyhrabala jsem z jednoho starého Mlsotníku kuřecí štrůdl od Bedy, tak jsem si říkala, že to testnu. Houby tady nerostou, je tu moc sucho. Tak jsem hledala inspiraci a jako obvykle nahlížela do starých článků. Ještě že to jde najít i s diskusí! Ty úplně super recepty- vychytávky jsou totiž právě tam! |
Vave 12.9.2008 14:15Re: Kuřecí štrůdl Matyldo, Matyldo! Dělat chutě, to jo, na to Tě užije! Ale kde je odkaz na starý Mlsotník se super vychytávkami, hmmm? Aby to ti mlsní, ale líní nemuseli hledat! |
Matylda 12.9.2008 15:56Re: Re: Kuřecí štrůdl Tak já to teda zkusím, to vkládání mi furt nejde. Je to tady a pak tam jsou na to velmi kladná hodnocení |
Matylda 12.9.2008 15:59Re: Re: Re: Kuřecí štrůdl Je to tam! Uf. Je to Mlsotník o Ořechových šátečcích. Náhodou jsem totiž otevřela následující, co se jmenuje Svinstva (rozuměj rolády svinuté)a kdekdo se k tomu pochvalně vyjadřoval. Mimochodem, je to z listopadu 2006 a u Xerxovic Ořechových šátečníků mlsně obhlíží strakatý čumák |
Xerxová 12.9.2008 17:08Re: Re: Re: Re: Kuřecí štrůdl Kuřecí štrůdl byl nedávno i u nás - a já ho raději studený než teplý. Jinak ořešátky se u nás dělají často - jen Betka už výrazně povyrostla Nějak to letí |
RenataE 12.9.2008 16:19Re: Re: Re: Kuřecí štrůdl Kuřecí svinstvo je vynikající, když si mládě zve domů kamarády na narozky, kamarádi vždycky žádají právě tohle |
LA 12.9.2008 9:06Tohle je velice drzá provokace Tady houby nerostou vůbec. Předevčírem jsme zkusili vyject o trochu výše, jestli to bude lepší. O něco málo ano. Podařilo se nám sice ve 3 lidech nasbírat menší košíček, ale to složení. 1 kovář, 5 ořešáků, 3 masáky, zbytek podubáci. Všechno už hodně pamatuje, úplně suchý les. Ani ty prašivky nebyly čerstvější, také staré. |
abyt 12.9.2008 10:46Re: Tohle je velice drzá provokace Dotaz - co je to ořešák? Tyhle lokální názvy matou. |
Xerxová 12.9.2008 11:11Re: Re: Tohle je velice drzá provokace ořešáka neznám, ale ořešníka jsem před chvílí viděla na lísce... a protože i veverky už dobře trefí, tak jsem se právě vrátila ze sklizně oříšků. Takový čerstvě vylouskaný oříšek je ňamka veliká |
terra 12.9.2008 13:03Re: Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Lísku tedy máme jen jednu (stačí právě tak pro ty ořešníky), ale už i vlašáčky začínají zrát. A zase jich bude přesila a já se nedouklízím a MLP bude tvrdit, že do knedlíků se ořechy opravdu nehodí...Ale čerstvé ořechy miluju |
Jakub S. 12.9.2008 14:23Tohle je velice drzá provokace Ořechů já nemám nikdy dost - do každého koktejlu a vůbec. Do salátů. Pojídat u TV, PC - jako jiní bonbóny. Knedlíky? To se zkusí! Dohromady s něčím jiným. Purkvapa? Ořešák jsem taky neslyšel asi nikdy. |
zana 12.9.2008 14:41Re: Re: Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Terro, dodatečně mě napadá, že do knedlíků asi ne, ale na knedlíky (ovocné) klidně - a koneckonců ... moje babička dělávala zbylé houskové knedle s omáčkou z povidel (přiměřeně povidel, mléka a rumu, za tepla spojit, omastit - ne, dietní to není). Na tom by se vlašáky vyjímaly docela dobře... |
Medvídek 12.9.2008 14:41Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Ořešák královský je strom, oni tam asi rovnou i dřevařili ... ? |
LA 12.9.2008 17:34Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Ořešák je hřibovitá houba s hnědozeleným kloboukem a tenkou nožkou. Na řezu modrá. V případě většího výběru druhů je zařazuji do podoubků. |
Medvídek 12.9.2008 18:42Re: Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Jo aha, modrák. |
Jakub S. 12.9.2008 21:37Jo modrák! No konečně su doma. |
zana 12.9.2008 8:49aúúú vaúúú V Praze nerostou (v centru vůbec ne) a ve středních Čechách skoro nerostou |