26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek 31.12.2005 19:47

Re: To je holt to prokletí mediálního věku

Totéž platí o Největším Vojevůdci všech časů, německém Fírerovi. Kdyby tehdy nebyl už vynalezen mikrofon a rádio, slyšelo by jeho skřeky pár soudruhů a odebrali by se poté v klidu na pívo. Takhle z toho byla světová katastrofa. Někdy je dobře, když nám někdo něco připomene, co podepře svou autoritou. Jindy je lepší, když tu hubu ani neotevře, jako třeba Armadineřád.
Tana Zajicova 31.12.2005 14:30

Ale pane Cechu,

Vzdyt Dante pouzil toho papeze jen jako pretext ke sve story o dedeckovi. Vzdyt Vy tem ceskym katolikum takhle delate vic skody nez uzitku. Ceska katolicka cirkev neni bez viny, kdyz se nedokaze efektivne postavit proti neznalosti, predsudkum a ignoraci. Zloba je jeden s podstatnych hrichu pane Cechu. Tak se prestante zlobit, clovece. 
Klara 31.12.2005 15:40

Re: Ale pane Cechu,

Vzdyt je to naprosta ztrata casu a souhlasim Tano, ze tady se autor chtel jenom zviditelnit, a justifikovat svuj atheismus, vzdyt je to srackova sracka o nicem.
Šumavák 31.12.2005 16:40

co je "srackova sracka o nicem." ?

Urbi et Orbi ? To by to vysvětlovalo.
Edmont Dante 1.1.2006 7:42

Re: co je "srackova sracka o nicem." ?

Paní Taňo máte správný postřeh! Děkuji.
herdekbabka 31.12.2005 14:17

ještě trochu - - tedy ani na Silvestra - když je vše dovoleno by mne nenapadlo jít číst Halóó noviny -

docela zajímavé ....
herdekbabka 31.12.2005 14:08

Jinak přeji - pěkného Silvestra a všem hodně štěstí a hlavně zdravíčka v tom roce dalšímab

bez jakýchkoliv rozdílů - H
Sch.pobavený 31.12.2005 14:08

Já dědečka úplně vidím.

Scéna jako z Pelíšků....
Edmont Dante 31.12.2005 13:41

Přátelé i Vy kteří se mnou nesouhlasíte,

dovolte abych Vám všem popřal mnoho úspěchů do nového roku. Musím do společnosti, nemohou se bez mě údajně obejít. A ještě na sebe prozradím, že jsem něco horšího než ateista, já jsem abstinent, ale ne dobrovolný, mě Vám tak strašně rozbolí hlava a to třeba už po třech pivách, že si alkohol radějí odpustím, ale Vy to nedělejte a vzhůru do bezvědomí. Tak nashle příští rok.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:24

Re: Přátelé i Vy kteří se mnou nesouhlasíte,

Jsi domyslivy egoista - potkal jsem te na nekolika "Parties." Zdaleka se te od te doby vyhybam.
Edmont Dante 1.1.2006 7:45

Re: Re: Přátelé i Vy kteří se mnou nesouhlasíte,

Alexi určitě půjde o omyl, my jsme se určitě nepotkali. A slovo egoista mám rád! Mám rád osobnosti, nesnáším uniformitu!
fakír 31.12.2005 12:34

mimořádně pěkný článek

a na tu vynechanou němčinu a polštinu se těším.
F. Čech 31.12.2005 11:46

Mimořádně hloupý článek

Skalní ateista, který se svým ateismem přímo honosí se rozčiluje, že německý papež "vynechal tentokrát  češtinu a slovenštinu". Milý autor při svém militantním ateismu ignoruje fakta a tudíž nemůže nic chápat. Polský papež Wojtyla měl jako rodák pod Tatrami velmi blízko jak k češtině tak i slovenštině, takže obě řeči logicky používal. Němec Ratzinger sice umí velmi dobře zhruba 10 jazyků, ale žádný slovanský jazyk mezi nimi nejspíš není. Slovanské národy tvoří totiž mezi více než  miliardou katolíků malou skupinu. Odhadl bych to (včetně Poláků) tak na čtyři procenta.  Světové katolické společenství mluví nejméně tisícem různých jazyků a ani náhodou je nelze všechny oslovit v jejich mateřštině. Že nás Slovany oslovoval v našem jazyce slovanský papež byla spíše výjimka daná jeho původem. Neslyšel jsem zatím žádného českého katolíka uraženého za to, že nás české katolíky nový papež neoslovil česky. Paradoxně to vadí zapšklému starému ateistovi, který si ve svém pseudonymu plete Dumasova námořníka Edmonta Dantese s  italským renesančním básníkem. Článek je naprosto zmatený a smontovat v jednom článku dědečka s matkou -inteligentní krasavicí, německým papežem a jeho "urážkou všem českým ateistům"a svým prvorepublikovým volnomyšlenkářstvím je opravdu absurdní kokteil. Myslím milý Edmonde, že vám to už moc nemyslí a místo zmatených článků byste měl raději odhazovat ten sníh.
Edmont Danrte 31.12.2005 12:14

Re: Mimořádně hloupý článek

Sníh jsem odházel a vidíte, tady je ta svoboda myšlení, že hlupák jako já si tady může uveřejnit hloupý článek. No řekněte není to krása! To Vy věřící musíte pouze papouškovat co je Vám nakukáno do makovic a běda jak projevíte svůj názor odlišný od dogmatu! Ano Vy nesmíte svobodně uvažovat. A dodám, moc se mi líbí Váš argument, že papež nezná slovanské jazyky a proto ho nepoužil a měl jste pokračovat na rozdíl od gruzinštiny a jiných exotických jazyků? A že bych já byl uražený? Mi nevadí, že papež nemluvil česky. Omyl já se pouze podivují nad filozifií zdůvodnění proč papež nepoužil češtinu a slovenštinu. Otrocky jak komunisté opakujete co je Vám nařízeno a to je další důvod proč se neztotožňuji s Vaší vírou. A pouze okrajově k nickname. Nejsem rád, že mě okolnosti nutí používat nicku. Jeji vznik je protý. Jde o klukovskou přezdívku Ed-mont. Ed znamená Eduard a mont, znamená, že jsem se montoval do všeho možného hlavně do toho do čeho jsem se neměl montovat, ostatně ukázkou je tento článek, který Vás Františku zbytečně popudil. No a toho Dantese jsem dostal nadávkem, aby se nepletlo Edmund a Edmont zde na NP. Doufám, že zestárnu, odejdu do důchodu a mohu svoje názory zveřejňovat bez ohledu na názor lidí na kterých jsem závislý.
honza 31.12.2005 15:26

Re: Re: Mimořádně hloupý článek

Ale ale, vždyť ten Čech má pravdu. A milý hošo, o tom papouškování a kecech že věřící člověk nesmí mít vlastní názor, to slyšíme pořád. A mimochodem, když panu pisateli dojde fantazie a neví o čem má psát, tak použije osvědčené téma: věřící člověk, papež, preláti: hrrrr na ně. Bohužel v našem národě to je tak, že většina čtenářů se rázem sjednotí! Komouš, Odeesák, Socan, rázem jedna rodina! Je tady přece hrozný vnitřní nepřítel a toho je třeba tepat! A ty vaše kydy o zlých katechetech - prosím vás, viděl vy jste vůbec v životě nějakého katechetu? Mluvil jste někdy s knězem? Byl jste někdy v kostele a víte vůbec proč tam lidé chodí? Kde jste prosím vás přišel na to, že nesmíme svobodně uvažovat! Jste vůbec normální? Prosím vás když už chcete být zajímavý tak pište o věcech o kterých něco víte a rozumíte jim. Pak se vám nemůže stát, že si o vás lidé budou myslet že jste ubožák. Jak vidno, já se neztotožňuji s vámi a je mi úplně fuk, co si taky budete vy a vám podobní plkat. Vaše přezdívka Ed-mont a chlubení se, že jste se montoval do všeho možného je skutečně vypovídající. Možná tak Ed-brouk Pytlík českého internetu, potažmo Neviditelného psa. Jo. Všechno nejlepší v novém ateistickém roce.
Edmont Dante 1.1.2006 7:30

Re: Re: Re: Mimořádně hloupý článek

Proč ty osbní invektiva, došly argumenty, došli páni rádcové, abych odpověděl ve smyslu pohádky.
Šumavák 31.12.2005 12:22

Re: Mimořádně hloupý příspěvek!

Nutí Vás to mílý Čechu někdo číst?
herdekbabka 31.12.2005 14:04

Re: Mimořádně hloupý člověk - bacha na to milý FČ. - řiťolezectví bývá takhle kolem Silvestra zdraví škodlivé.

On už starej Procházka věděl a byl to nějakéj pán, že je při podobných příležitostech je slušné
/ málo času není omluva/  promluvit v jakékoliv řeči - jinak to může být a zhusta bývá - považováno za URÁŽKU -národního cítění jakéhokoliv národa. Ju a taky by si někdo mohl myslet, že ty jeho začátky v jisté partaji /co se v mládí naučíš..../ zanechaly stopy a on se s tím  dosud nedokázal vyrovnat. No a na závěr - skutečně inteligentní člověk s nadáním pro jazyky , by s pár slovy v jakémkoliv jazyce neměl mít žádný problém. Takže jsem docela zvědavá - copa nám to zase ta katolická církev kuje za pikle - málo platné ovlivňovali svět staletí a .... / vzpomínám si, že když zvolili komedianta Vojtylu - říkali jsme že bude změna / že to nebude jen tak - ....... a copa nás čeká teď - byla to snad jen zkouška co ještě vydržíme - nebo jestli jej vůbec míníme poslouchat - co vím - ale nejlepší by asi bylo jej ignoirovaat - nedávat mu signál - že si z jeho žvandání něco děláme - problém je v tom že by si taky mohl myslet - /při německé nadřazenosti/ že s ním souhlasíme - hm - necháme to věřícím -. ať si rozhodnou - nebo se ozvou - je to jejich problém jak se jejich ?pastýř? k nim chová a jak si jich váží. 
 
G. Pašek 31.12.2005 16:11

Re: Re: Mimořádně hloupý člověk - bacha na to milý FČ. - řiťolezectví bývá takhle kolem Silvestra zdraví škodlivé.

Koukám Herdekbabka je už nacamraná ve 2 hodiny odpoledne . . . .
Jezisek 31.12.2005 15:54

Re: Mimořádně hloupý článek

O nikolivek - clanek i autor jsou v poradku... pouze pan Cech je hloupy :)
G. Pašek 31.12.2005 16:14

Re: Mimořádně hloupý článek

Pane Čechu, moc hezky jste to napsal . . . . prskají, jako by jste těm blbům nalil cyankáli do kafe.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:26

Re: Mimořádně hloupý článek

On ten autor uz byl vozralej kdyz to psal. Jedina polehcujici okolnost.
LJG 31.12.2005 11:29

hezký

jako Zvonokosy :-)))))
Edmont Danrte 31.12.2005 9:12

Měl bych doplnit článek,

ale já jsem anachronismus starého NP a snažím se být aspoň trochu stručný a chi vás trochu i pobavit, při čemž nesmírně si vážím vaších poznámek, proto se pokusím velmi stručně něco upřesnit. Co dělal dědeček za nacismu? Byl pořád stejný, ale měl za ženu Němku a tak mu hodně toho prošlo. Bylo by to dlouhé povídání. Jak se díval na politické procesy v 50 létech. Upřímně řečeno nevím! Ale domnívám se, že vzhledem k tomu, že byl dosti prostý člověk, tak mu asi nedošlo o co jde. Dodám, bohužel. Datovat události? Ani to nevím. V rodině se o tom hovořilo jako o faktu, který nebyl zasazen do určitého letopočtu. První republika, možná protektorát, určitě ne po roce 48. Někdo zde poznamenal: kam vítr tám plášť. No ono ten dědův plášť byl vždy proti větru, protože po 48 už vzal církev na milost, babička mohla chodit do kostela a jeho orientace byla silně protikomunistická, takže zde to nesedí. Jestli já jsem kam vítr tam plášť. I kdybych chtěl být kam vítr tam plášť, tak komunisté mě pro můj buržoásní původ z otcovy strany mezi sebe nechtěli i kdybych nákrásně chtěl do strany vstoupuit. A dnes fandím pouze slušným lidém bez rozlišení stranickosti. Další poznámka jeden špatný katolík a je špatná celá církev. Ono to není o jednom katolíkovi pane Aleši! To je postoj církve k božímu učení. Kde je ta pokora? Četli jste bibli třeba o mytí mohou a další alegorické výjev!!!! O posledním drobném penízku atd? A najednou jsou jazyky lidí stavěny od sebe odlišně, nepodporuje to nazor vyjádřený třeba Petrem Bezručem? A můj postoj k církvi? Negativni a silně! Můj postoj říkejme tomu k "božímu učení?" Velmi pozitivní. Z desatera vycházejí zákony, znáte Úmluvu o chraně lidských práv a základních svobob, ano najdete zde prvky z bible a tak bych mohl pokračovat, kolik dobrého je v biblických postavach poučení. Ale církev .................ne, ne, ne, a že papež zastupue Ježíše Krista, no jestli bude vzkříšení, tak ten Ježíš to všem papežům pak pěkně spočítá. No půjdu chvíli odhazovat sníh.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:36

Re: Měl bych doplnit článek,

Priklad vedeckeho ateisty vychovaneho stranickym skolenim ve vedeckem beznabozstvi. Marx, Lenin, Stalin - a ba jeste dale dozadu - Hegel a vsichni ti prznitele normalnich lidskych citu - stvorili nove nabozenstvi ateismu - na zaklade tak zvane "vedy". Jako ateista jste marxisticky-leninsky pruzny a prizpusobivy, kam vitr tam plast. A rovnez bezcitny, skoro k bodu kopat male dite dolu ze schodu. A domyslivy - on vi co be ten potencialni Kristus idelal kdyby bylo neco jako druhy prichod jeho na zem. Misto tech vasich zvastu radeji odhazujte snih - kdyby bylo leto hnuj - protoze na to asi vase ateisticka dusevni uroven staci. Pravy priklad ctyriceti let komunismem vymyvaneho mozku.
Borek@Exil 1.1.2006 7:08

Re: Re: Měl bych doplnit článek,

Američtí ateisté by se asi divili do jaké míry jsou oni sami produktem Lenisko-Marxisticko-Stalinského vymývání mozků. Zvláště ti, kteří o marxismu, leninismu a Stalinismu nemají ani ponětí, neb vyrostli v Americké demokracii, které si váží a tvrdě ji obhajují proti náboženským fanatikům.  
Edmont Dante 1.1.2006 7:34

Re: Re: Re: Měl bych doplnit článek,

Alexi nejlepší obrana je podsunout tomu druhému co neřekl, nenapsal a pak ho zhodit. Jak ubohé a typické pro některé církve.
Skepticus Maximus 31.12.2005 8:33

Potlesk autorovi článku

Potěšil mou svobodnou bezbožnou a kacířskou "duši" :-)))
Ales Zoubek 31.12.2005 4:52

Staci jeden

Staci jeden spatnej z katoliku a hned je clovek ateistou; u komunistu staci jeden "dobrej" a hned nejsou tak spatny.
tonda 31.12.2005 3:50

Roky

Historka zajímavá, ale postrádám dataci. Měnová reforma byla v roce 1953, 5 let po komunistickém Únoru. To ten dědeček směřoval ke komunistům tak dlouho (a procesy s H.Píkou, M.Horákovou a R.Slánským ho od směřování neodradily), nebo pana faráře zmlátil až za vlády komunistů?