25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Edmont Dante 1.1.2006 7:55

To je fantazie z čeho mě obviňujete

Článek jsem psal v opilosti. No to bych opici ještě vyspával a nyní jsem už dávno v práci, takže asi to tak nebude. Nebyl jsem nikdy v kostele, omyl musel jsem chodit do kostela. A použiji několik vaších naboženských slovních obratů. Oveřte své srdce ......... Ptám se komu? On po tobě kamenem ty po nim chlebem. A když jste nás rozdělili na dva tábory a článek jste kromě Táni vzali jako útok na církev místo popisu skutečných událostí, tak použil bych další citát, blahoslavení chudí duchem, neboť jejích je království nebeské. A ještě něčeho si vážím, ze strany tábora kritiků církve "díky bohu" nezazněla taková nenávist a urážlivá slova k lidem jiného názoru jako z vaší strany obránců církve svaté! Že by pozůstatek po "spravedlivém upálení" Jana Husa? Na rozdíl od vás já vám přeji pokoj v duši a více tolerance k nám ateistům a věřte, že i vy můžete svobodně projevit svůj názor, ne jako když náboženství a komunismus jsou součásti světonázoru prosazovaného nějakou vládou.
G. Pašek 1.1.2006 17:09

To je fantazie z čeho mě obviňujete

Autore,
jenom jedenČlověk byl pefektní a stejně Ho ukřižovali.
Kdyby tady napsal do NP rozhořčený katolík, že papež vynechal češtinu, tak to bych chápal.
Co ale nechápu, když ignorantní škodolibý atheista má nutkání strkat rypák co se ho přímo netýká, založí si ruce před hrudí a s jazykem ve tváři  a s vycucanou z prstu hysterickou historkou si začne dělat srandu utahovat z katolíků a papeže. Ona to je taková móda v ČR, tak proč ne.
 
Proč nenapíš něco takového "srandovního" o hajzlech mohamedánech a jejich Mohamedu, kteří stojí s dynamitovým pásem pod kutnou a nožem v ruce nás neznabohy dát co proto, což je skutečný nepřítel  
Mám za to, že na to odvahu nemáš, protože by tě mohli vyčuchat a podříznout tobě a celé rodině krk.
 
PS
Když napíšeš kontraverzní článek na internet, jako třeba NP, tak nemůžeš být citlivý jako Mozart.  
Edmont Dante 2.1.2006 7:56

Re: To je fantazie z čeho mě obviňujete

Pane Pašku, protože jsenm ateista, proto je mojí přednosti se slučně chovat i k těm kdo nemají stejný názor a nevím jestli jste se díval v neděli na TV2 tak by jste viděl nespočet duchovních, kteří měli plnou pusu ryzí a křišťalové lásky, otevřené srdce atd. A jaká je skutečnost všedního dne. Pohrdavě mi tykáte, používate invektiva "strká rypák" do naších křesťanských věcí, druzí mě nazývají opilcem, hlupákem a blbcem. A při tom nevíte jakou mi děláte radost, tady přesně ukazujete jaká je ta Vaše křesťanská láska v praxi. Výborně soudruzi! Zde ukazujete svou pravou tvář plnou jedu a nenávisti a zároveň ukazujete kdo má pravdu.
G. Pašek 2.1.2006 15:38

Re: Re: To je fantazie z čeho mě obviňujete

Přepni kanál!
Václav 31.12.2005 23:46

Papežovo přání k svátkům vánočním

Svatý otec přál německy, což je u nás druhý zemský jazyk, a češi jsou tak jazykově obratní, že jim to nemůže vadit, ti kteří německy neslyší měli pak blahopřání ruské a světoobčani i anglické. V Nové Evropě to je skutečně tak trochu šumák jak kdo blahopřeje a tak nechme exotické jazyky pro zbytek světa.
 
Šumavák 1.1.2006 0:38

Když šumafuk, tak to jsme zpátky u článku.

A těšíme se, jak příští rok vynechá němčinu a italštinu. Vždyť je to v EU šumafuk !
A.S. Pergill 31.12.2005 23:13

Papež jenom ukázal,

že být v mládí nacistou znamená být celý život nacistou.
ziralek 31.12.2005 23:30

Re: Papež jenom ukázal,

a kterej pak si byl v mladi ty? ze ti to do dneska zustalo?
Yaroukh 1.1.2006 15:47

Re: Re: Papež jenom ukázal,

Jestli mas pocit, ze mu neco(???) zustalo, tak proc se ptas?
68 1.1.2006 1:23

Re: Papež jenom ukázal,

 Jo, to je přesně jako když je někdo v mládí mladý. To mu pak zůstane po celý život. Jde o návyk.
Ferda 1.1.2006 8:37

Re: Re: Papež jenom ukázal,

Meli jsme doma obdobu Hitler Jugend, jmenovala se Pionyr jiz jsi byl nepochybne clenem.
Tvym vzorem byl Pavlik Morozov a Tvym kredem udavacstvi a to Ti zustalo na cely zivot.
68 1.1.2006 21:03

Re: Re: Re: Papež jenom ukázal,

Šůůůr, Ferdo.  (Mým vzorem ale byla Anežka Hodinová Vzpurná. A vždy, vždy, jsem udával jen členy vlastní rodiny. Jen jedinkrát to byly dvě cizí pionýrky.)
Kokoška 1.1.2006 22:46

Re: Re: Re: Re: Papež jenom ukázal,

Maslí, že ta baba se jmenovala Spurná
Václav 31.12.2005 22:48

Pane ateisto co tímto článkem chcete vyjádřit?

Zřejmě jste po matce nezdědil žádnou z jejích předností. Ateismus je náboženství chudých duchem. Nemyslím tím duševní chudobou. Váš článek postrádá logiku.
Borek@Exil 1.1.2006 0:35

Re: Pane ateisto co tímto článkem chcete vyjádřit?

Ateismus není náboženství, to za prvé. Já jsem byl pokřtěný taky. V patnácti letech jsem dospěl k názoru, že s církví Římsko katolickou nechci mít nic společného a požádal jsem aby mne vyškrtli ze všech svých seznamů. Do KSČ jsem nevstoupil, dělal jsem proti komunismu aspoň to málo, na které jsem se zmohl. Do exilu jsem odešel v r. 1980. A co říká a jakou řečí to říká homosexuální pedofil oblečený jako travestit je mi opravdu celkem jedno.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:08

Re: Re: Pane ateisto co tímto článkem chcete vyjádřit?

V patnacti letech normalni mlady clovek nevi co chce, je nevyzraly. Komuniste marxiste s vedeckym ateismem ti vymyli mozek - a zustal jsi na urovni patnactileteho kluka - cili jsi zaostaly pablb. Jako takovy jsi asi delal starou belu proti komunismi - a kdo odchazel do exilu v roce 1980? Jenom zaostali dusevni kreteni co zaspali dobu - jako ateisticky marxisticky vedecky zakrnelec Borek.
Šumavák 1.1.2006 1:54

Typický projev křesťanské lásky k bližnímu od vyspělého, hluboce v Boha věřícího Juchelky

juch, juch, juchajdá! Začínám mít dojem, že římané věděli co dělají, když je házeli lvům.Bohužel byli nedůslední.
Yaroukh 1.1.2006 15:50

Re: Pane ateisto co tímto článkem chcete vyjádřit?

Ano, jedine clovek "vskutku bohaty duchem" uctiva neco, co si sam vymyslel. Kdyz mu chybi jistota a svet je na nej prilis tezky a/nebo slozity, musi si proste vymyslet operny bod, ktery to za nas vyresi, kdybysme to na tom svete vazne podelali. Staci, kdyz se budeme modlit a i kdyby ze stalo nevimco, nakonec to s nama dobre dopadne - vzdyt jsme prece verici!
ok 31.12.2005 20:49

autore, nestarejte se...

Vazeny autore, pokud jste ateista, nestarejte se, nic vam do papezova projevu neni.
Pro me je spis zajimave, jakym prispevkum se na neviditelnem psu dava prednost:
Halo noviny a ateiste.
Co takhle napsat neco o tom, co papez rekl?
Šumavák 31.12.2005 23:12

Von něco řek? Tak neváhej a piš!

ok 31.12.2005 19:13

zili tu i antikomuniste a vedomi nekomuniste

Mily autore, v teto zemi zili v te dobe i lide, kteri by do KSC nikdy nevstoupili, a vedeli velmi dobre proc. Uz v te dobe se totiz dalo rozpoznat, o co jde.
Mimochodem vasim okazalym ateismem na sebe prozrazujete pomerne silny viv komunisticke ideologie na vasi osobu. Ateismus totiz neni samozrejmy, je to ideologie. Kdyby vas postoj byl neutralni, proste byste se o toto tema nezajimal a nepsal o nem.
 
Borek@Exil 1.1.2006 0:37

Re: zili tu i antikomuniste a vedomi nekomuniste

Ateismus je samozřejmý...je totiž prvotní, coby naprostý nedostatek náboženství a vyznávání jakéhokoli božstva. Náboženství je následné. Víru lidé přijímají.....dokud ji nepřijmou, jsou bezbožní, tudíž v původním stavu mysli.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:16

Re: Re: zili tu i antikomuniste a vedomi nekomuniste

Ubohy Borku - jsi skutecne nevzdelany mozkovy zakrnelec. Prvotne byl Pantheismus (vis vubec co to je?), ateismus vznikl jako nabozenska rekace na vyznavani vselijakych prirodnich jevu a buzku a svatych za dedinou. Zdokonaleny vedeckymi zakladateli marxismu, Leninem ("clovek je pytel hoven") a praktikovany Stalinem a jeho nohsledy.Tvuj puvodni stav mysli je zrejmy kazdemu - co nemas v hlave mas asi jinde - a preji ti to.
Yaroukh 1.1.2006 15:55

Re: Re: Re: zili tu i antikomuniste a vedomi nekomuniste

Alexi jsi samozrejme na omylu. Abys' mohl VERIT V NECO, CO JSI NIKDY NEVIDEL (at uz boha nebo jezinky), musis mit schopen 1) mysleni 2) nejake te abstrakce. Toho je schopen toliko clovek a to jeste pouze od urciteho veku. Takze absence viry je samozrjme prvotni. (Ne, pocet cizich slov, jejich definice znas, dulezity neni.)
Monte Christo Washington DC Ie 31.12.2005 19:10

Rozmluvi s bohem

Je velka skoda ,ze Papez jenz je jednou s postav krestanskych svatku zapomel na Ty jenz hrdi jou na svou zemi a sve umeni ukazuji v zahranici prave v krestanskych kostelech ... Vyzdoba techto kostelu byva velmi casto davana do umeleckych ceskoslovenskych dlani ..Jenz ukazuji sve umeni obrazotvornosti dnes a denne...Jak si ve svych predstavach predstavuji boha... A kdyz prijdete na navstevu zde v zahranici k temto lidem vsude najdete alespon stripek boha..Kteremu veri,ze jim pomuze pri prekonani tezkych chvily v zahranici bez sve rodne zeme ... Ale i v dobach dobrych dekuji bohu za to co jim na stul prinesl ... A mnoho cechoslovaku chodi do kostelu rozmyslet o svem osudu a budoucnosti... Nu nemame se za co stydet jsme krestane a hlavne se umime prosadit i pri takovem malem poctu... A cely svet nas zna!!! Monte Christo Washington DC Ilegalita
Alex Juchelka 1.1.2006 1:18

Re: Rozmluvi s bohem

Svou rodnou zemi si muzes strcit nekam. Ubi bene ibi patria!
Tana Zajicova 31.12.2005 17:31

nabozenstvi a zurnalismus

Ja nevim co jsou Halo Noviny za platek a jestli existuje rozdil   pristupu k cirkevnimu deni v jinych ceskych tiskovinach. Co je ale vseobecne znamo je to, ze zurnalismus ve vetsine zapadniho sveta nabozenstvi nerozumi, protoze se rekrutuje s akademickych elit, ktere patri k politicke levici. Ta je znama svou naklonosti k marxistickemu videni sveta. Cemu ja nerozumim je ceska frustrace z toho co hlava katolicke cirkve rekne, nebo naopak nerekne. Jestlize zminka o ceske zemi papezem je tak dulezita, ze vyvola v ceskych novinarich nevoli, pak nutne chce mit ceska zeme nejake misto v ceremoniich cirkve, kterou vetsina ceske popupace pohrda. Proc? Faktem je, ze ceska zurnalistika a prodlouzene ti, kteri na ni spolehaji ve svem porozumeni je schopna pouze karikatury cirkve, bez jakekoli intelektualni snahy. Coz je ovsem pro svoji jednoduchost zcela pochopitelne.
 
Prikladem jsou vykriky hruzy a pohorseni: ‘Stredovek, SREDOVEK!!!’ po te co papez prohlasi, ze lide se stavaji obetmi sveho vlastniho technologickeho pokroku. Jedine vysvetleni, ktere je pobourena inteligentni mysl schopna je, ze cirkev utoci proti technologii. Fakt, ze konzumace, kterou nam technologie umoznuje nas obira o reflexi na humalnim stupni o nas samych ( a to je presne to na co papez narazel) v mysleni plnem nabozenskych predsudku nenajde prostor. Podle toho pak komentare na tema cirkve vypadaji.
doxa 31.12.2005 19:34

Re: nabozenstvi a zurnalismus

Tak se podívejte sama: www.halonoviny.cz
Tana Zajicova 31.12.2005 17:10

nabozenstvi a zurnalismus

Ja nevim co jsou Halo Noviny za platek a jestli existuje rozdil   pristupu k cirkevnimu deni v jinych ceskych tiskovinach. Co je ale vseobecne znamo je to, ze zurnalismus ve vetsine zapadniho sveta nabozenstvi nerozumi, protoze se rekrutuje s akademickych elit, ktere patri k politicke levici. Ta je znama svou naklonosti k marxistickemu videni sveta. Cemu ja nerozumim je ceska frustrace z toho co hlava katolicke cirkve rekne, nebo naopak nerekne. Jestlize zminka o ceske zemi papezem je tak dulezita, ze vyvola v ceskych novinarich nevoli, pak nutne chce mit ceska zeme nejake misto v ceremoniich cirkve, kterou vetsina ceske popupace pohrda. Proc? Faktem je, ze ceska zurnalistika a prodlouzene ti, kteri na ni spolehaji ve svem porozumeni je schopna pouze karikatury cirkve, bez jakekoli intelektualni snahy. Coz je ovsem pro svoji jednoduchost zcela pochopitelne.
 
Prikladem jsou vykriky hruzy a pohorseni: ‘Stredovek, SREDOVEK!!!’ po te co papez prohlasi, ze lide se stavaji obetmi sveho vlastniho technologickeho pokroku. Jedine vysvetleni, ktere je pobourena inteligentni mysl schopna je, ze cirkev utoci proti technologii. Fakt, ze konzumace, kterou nam technologie umoznuje nas obira o reflexi na humalnim stupni o nas samych ( a to je presne to na co papez narazel) v mysleni plnem nabozenskych predsudku nenajde prostor. Podle toho pak komentare na tema cirkve vypadaji.
doxa 31.12.2005 16:21

To je holt to prokletí mediálního věku

Dříve, když papež pronášel Urbi et orbi, tak ho slyšeli jen přední řady diváků na náměstí sv.Petra (a to ještě s bídou)