17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lojre, 10.2.2006 20:33

Re: Re: Re: Re: Re: Modest proposal :-)

současná legislativa, jak americká, tak česká už umožňuje dvojí občanství. Česílko by dostala české občanství, kdyby o něj požádala. Ale od data, kdy by požádala. A to je jí na restituční soud nanic. Ona chce, aby český stát uznal, že neexistovala dohoda o zamezení dvojího občanství z roku 1929 a aby uznal, že občanem státu nepřestala být vůbec, nebo alespoň, že jím byla v době rozhodné pro návrácení majetku.
Martin Guerr 9.2.2006 13:26

Re: Mrtvý brouk

Bohužel, hlavní diskusí fórum na www.npu.cz bylo z nařízení vedení NPÚ uzavřeno. Dalo se to čekat, bylo to jen otázkou času, kdy si toto vedení ke svým úspěchům připojí i tuto trofej.... Zatím včak existuje i další diskuse na stejných stránkách (ovšem s největší pravděpodobností jen do té doby, co začne být opět nepohodlná) a pak na http://reflex.cz/scripts/modules/disc/messages.php?did=1&contributionid=25490&lastvisit=1139352226&newsid=22653. Diskuse z www.npu.cz se rovněž přesouvá na http://www.jicinsko.cz/forum/index.php
Helax 9.2.2006 1:24

Re: Re: Paní Zuzano,

Taky rád knedlíky s gulášem?
Helax 9.2.2006 1:21

Re: Re: Re: Modest proposal :-)

Chápu, ono to je fakt hrozně diktátorské, někomu nařizovat, že musí vlastnit památku!!!
Helax 9.2.2006 1:19

Re: Jsou to blbci, ven s nimi

Tak promlouvá knedlík a guláš, čili průměrný český volič.
Helax 9.2.2006 1:17

Re: Re: Re: památkáři a ochránci přírody jedno jsou

Tak to seš teda bůh, Honzáku!
Bohdan 8.2.2006 19:27

Mrtvý brouk

I když by se tamtéž dal čekat mrtvý brouk, pro zájemce kdo tam ještě nebyli, není tomu tak - odtamtud vede link i sem:
Eva Krátká 8.2.2006 11:16

Prohlášení k současné situaci ve státní památkové péči

 
Eva Krátká 8.2.2006 11:02

Prohlášení k současné situaci ve státní památkové péči

 
LOJR 8.2.2006 8:11

Re: Re: Re: Re: Modest proposal :-)

Vy byste byla k smíchu, kdybyste nebyla ještě více k pláči. Fuchsová chce české občanství a přitom se nechce vzdát občanství USA, což současná česká legislativa neumožňuje. to je jí ale jedno a stále tady o tom brečí a mnohdy napadá řadu současných i bývalých politiků, jako viníky tohoto stavu. Stejně komický je požadavek na majetkový návrat do roku 1938. Jsou tu Benešovy dekrety, ale ty se Fuchsové nelíbí a tak je prostě neuznává. Proč v dané souvislosti pohrdám právem já, víte zřejmě jenom vy. Zkuste najít nějaký příspěvek, kde někomu sprostě nadávám, moc prosím. Na to jste tu expert vy. Už jsem to jednou napsal - vy musíte být tuze nešťastná osoba.
E.T. 8.2.2006 1:07

Re: řešení ala Jandák

Jistě reagoval po zralé úvaze a bez emocí :-> Vždyť on se vždy se situací důkladně seznámí, vymyslí koncepci a pak teprve jedná... Bohužel si nevšiml, že má nějakou vědeckou radu a že mu od ní už několik dní leží na stole dopis. Má štěstí, že má tiskovou mluvčí a možnost svést všechno na špatné hospodaření. "Daňoví poplatníci by se divili." "A já bych vám na ty lidi mohl lecos povídat..." Už se mi zase chce zvracet :-/
E.T. 8.2.2006 0:52

Re: To, že šéfovat úřadu musí jen odborník v tom oboru...

Znám několik odborníků, kteří umí šéfovat líp, než deset manažerů. Ale problém je v tom, že tady ani o žádné manažerské schopnosti nejde. To byla jen hláška pro veřejnost. Ve skutečnosti šlo jen o to, vybrat lidi, kteří si nedovolí odporovat vedení. Co řekne generální, to je svaté. A co řekne ministr, to je ještě svatější... Má někdo zájem přijít o hlavu? Stačí se přece jen ozvat...
E.T. 8.2.2006 0:41

Re: Re: ikro - ale tady neběží o žádnou soutěž, nýbrž o plošnou likvidaci.

Nevím, jestli to byl pan generální hlásit i v kurníku, ale v plánu to skutečně měl. A že to pan Jandák veřejně popře na tom nic nezmění. Pokud nebude některý kastelán souhlasně kývat hlavou, tak se stejně nějaká možnost k jeho odstranění najde :-/
aida 8.2.2006 0:17

Re: Re: Hm, paní Chlumská, já bych dával při psaní podobných textů spíše důraz na odborné zdroje,

Andy, sedni na hadr, on je proti Tobě odborník naprosto ve všem. A to tuhle poznámku nemyslím naprosto zle. Třeba za prvé - kunsthistorie. Na Čumila mi prosím nešahej, to je mého  srdce šampión a navíc na to má školy, v tomhle oboru se opravdu vyzná.
E.T. 8.2.2006 0:16

Re: Pane Jandáku,jen houšť !!!

Tak tedy po desáté: Jak už název napovídá, nejedná se o úřad, ÚSTAV (Ú S T A V), který se může pouze vyjádřit. Stěžovat si můžete maximálně na krajské úřady nebo magistráty. Díky památkářům máme Prahu, kterou nám závidí celá Evropa. Podívejte se v Brně vedle budovy NPÚ, jak by to vypadalo bez památkářů. Mimochodem, z katedrály sv. Víta nečouhá obludná klimatizace a pokuty jsou spíš k smíchu.
E.T. 7.2.2006 23:58

Re: Hm, paní Chlumská, já bych dával při psaní podobných textů spíše důraz na odborné zdroje,

A jaké odborné texty to máte na mysli? Snad dosud nezveřejněnou Jandákovu reformu? Nebo neplatné odvolací listiny? Informace, které se dostanou na veřejnost jsou jen špičkou ledovce, ale máte pravdu, jinak je to suchá nuda :-) "Daňoví poplatníci by se divili" :-D
Andy 7.2.2006 22:30

Re: Hm, paní Chlumská, já bych dával při psaní podobných textů spíše důraz na odborné zdroje,

prosím, bez jakéhokoliv rýpání- vy jste, Čumile, odborník v jakém oboru ? Vážně to nevím, kdysi jste tu zpochybňoval posměšně mé vzdělání, ale na mou otázku, jaké je vaše, jste neodpověděl.
díky za jistě přesnou odpověď.
Andy 7.2.2006 22:28

Re: Re: Re: Re: Re: Modest proposal :-)

komentářů na tvou adresu se zdržuji velmi pečlivě. Děkuji, že tak jistě učiníš i ty. Tisíckrát mne někdo napadá a ještě jsem nečetla, že bys ho napomenula. Takže prosím, starej se i nadále o sebe.
Mysch 7.2.2006 22:14

no, pokud se nekdo opravdu

o pamatky zajima, tak toho najde hodne tady: http://www.npu.cz/prur/novin/?news[detail]=771 ostatni si mohou tady, to co chteji.
Kvetla 7.2.2006 21:43

Pane Jandáku,jen houšť !!!

Z památkové péče už byl moloch,Úřad nad úřady,odtržený od reality všedních dnů..Kdyby fungovali už za Karla IV.,ani ten most by nestál,natož nějaké Nové Město Pražské i stavitelé Karlštejna,hrdlem by propadli,kazisvěti jedni ! Trofalec jeden by se pokut nedoplatil,za stavbu Hladové zdi, natož pak za katedrálu sv.Víta  - takhle tradiční panorama Prahy zmařiti!!!
Iva 7.2.2006 21:31

Re: Re: Upozorňuji, že ta řešení jsou plošná - všichni ředitelé, všichni kasteláni - bez ohledu na kvalitu práce.

Paní Chaloupková, Vaše poslední  věta je přesná.  Tady nám konkrétní ministr zrovna vyhodil radu odborníků, která měla tu drzost mu poradit.
Z.Chlumská 7.2.2006 21:28

Vidím, že argumenty se přímo kupí:)))

Kony 7.2.2006 21:17

Pisatelka

Příslovečná "potrefená husa" se ozvala. Tečka.
Mysch 7.2.2006 21:11

to je opravdu

vycerpavajici vysvetleni problemu.
Václav 7.2.2006 21:08

Z vlastní zkušenosti

Památkáři bratři ekoteroristů.
Mysch 7.2.2006 20:57

asi po jonasove intervenci

zatrhli panu trojanovi podobne zverstvo.
trojan 7.2.2006 20:49

Re: Paní Zuzano,

nevím kdo je zuzana chlumská,ale o problematice památkové péče neví vůbec nic a to hlavně s pohledu majitele KP a diskutovat o tom jestli nějakýn ouřada byl odvolán nebo ne je úplně zbytečné jako je zbytečná banda úředníků na ústavech památkové péče.
aida 7.2.2006 20:45

Re: jak majitelům zplundrovaných KP co nejvíce ztížit život,

Bohužožel, Myschi, asi tak nějak to na mě působí. Ten střešní byt, na který posílal odkaz Jonáš je asi signifikantntní.
aida 7.2.2006 20:43

Re: Aido, nechtěla jsem plevelit, jen jsem myslela, že Vás tam spíš najdu.

Určitě, nemám problém, souhlasím s Vámi, ale - jak to tu psalo níž už víc lidí kvalifikovaných, asi to nebude úplně jednoduché. Ach jo.
trojan 7.2.2006 20:41

Re: Re: Modest proposal :-)

všichni co tak ohnivětady diskutujete tak si napřed prostudujte zákon o památkové péči a potom uvidíte co to vlastně je valstnit KP.Pro majitele sankce,sankce,sankce a žádná práva a to je podstatné na fugování památkové péče na systému nevolnictví a diktátu státu a to na takové úrovni že hned nic podobného se nenajde.Je to absolutně diskriminační vůči hlavně soukromým vlastníkům,protože stát si žadné sankce sám sobě nebude dávat.