1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z.Chlumská 7.2.2006 20:37

Aido, nechtěla jsem plevelit, jen jsem myslela, že Vás tam spíš najdu.

Ono vlastně není až tak moc o čem diskutovat.
Památkářství úplně v pořádku nebylo, ovšem takhle se to nedělá, respektive dělá jen v případě, že jde o lumpárnu. Tam jsou finanční objemy, že si to nedovedeme představit. A mě, a nejen mě, by bylo moc líto, kdyby se to mělo zašanročit.
Mysch 7.2.2006 20:34

jak majitelům zplundrovaných KP co nejvíce ztížit život,

copak, nechtej vam povolit hlinikova okna?
aida 7.2.2006 20:31

Re: Re: Re: Re: Modest proposal :-)

Prosímtě, nech ho být a nehádej se pořád; já Tě fakt nechápu. Tisíckrát tu nemusím v diskusi s někým souhlasit, ale proč bych ho stále tak napadala.  A komentářů na mou adresu se prosím zdrž, šetřme si čas a nervy.
trojan 7.2.2006 20:28

Re: Jsou to blbci, ven s nimi

souhlasím s těmi,kteří jsou kritičtí k památkářum jako k úředníkum.Jako majitel kulturní památky musím konstatovat,že na její zařazení do seznamu se nás nikdo neptal.nikdy jsme žadné dotace nedostali a kdo si přečte zákon o památkové péči tak něco tak komunistického a diskriminačního vůči nedobrovolným mjitelům kp snad neexistuje,je to až k nevíře ,že něco takového může vúbec existovat.Památkáři kteří zcela pasivně přihlíželi likvidaci KP za komunistu se nyní předhánějí v tom jak majitelům zplundrovaných KP co nejvíce ztížit život,Je to až nechutné.
E.T. 7.2.2006 20:03

Re: Re: Pane boze

Když už chcete upozorňovat na něčí slovník, přečtete si po sobě napřed svůj příspěvek... Taky vím o čem mluvím a chce se mi ze současné situace zvracet. Odborníky vyženeme a dosadíme na jejich místa bandu přitakávačů... (samozřejmě, najdou se i výjimky)
E.T. 7.2.2006 19:58

Koncepčně vyřešit???

To si asi děláte srandu, ne? Jak je vidět právě ze zmiňovaného odvolání vědecké rady, jedná pan Jandák v afektu a naprosto nepromyšleně. Z toho nikdy nic dobrého nevzejde! Z jeho údajné koncepce vznikla tak maximálně antikoncepce.
Andy 7.2.2006 19:41

Re: Re: Re: Modest proposal :-)

Lojr není soudce...lojr není soudce...lojr je právník...lojr je právník...paní Fuchsové sebrali občanství a nechtějí jí ho automaticky vrátit.
Když zanechám osobních útoků, z mých příspěvků nic nezbyde. Zato vám, když si znova přečtete, co jste napsal paní Fuchsové, zbyde- pěkný humus. 
Jen tak mimochodem, pamatuji Vaše útoky v době, kdy jsem velmi bedlivě hlídala, abych osobně neútočila- denně jste sem servíroval sprosté urážky všech, kteří podle vás nebyli přesní či měli jiný názor než vy.  Plácal jste se do koženek, když sem Šedovous vlítl a nadával jak špaček.
Mé osobní útoky jsou zákonitou obranou před tím, co nalezlo na Psa před několika lety a ač to denně všude běduje, že je to hrozné a jak jsou všichni kromě něj blbí, tak sem leze pořád a pořád.
Jinak- žaludeční vředy zabolí až na jaře. Teď je klid.
aida 7.2.2006 18:32

Paní Zuzano,

v téhle problematice se opravdu neorientuju, takže se vyjadřovat nebudu, ale zkuste mrknout vedle, k článku Ing.arch. Lukeše, píše tam svůj názor na věc. Pěkný večer přeju!
Jarmila B. 7.2.2006 17:53

Re: Ne, Kikino, nejsem to já a dokonce jsemo své jmenovkyni v životě neslyšela.

Ach jo, Rputko, asi uz to nebude tak efektni, ale cekame to i v jinych oblastech kultury. Az si Pan ministr zase udělá čas
Z.Chlumská 7.2.2006 16:02

Stále jste mi ještě neodpověděl.

Čumil 7.2.2006 15:32

Škoda, paní Chlumská - vy prostě ani nechcete číst. Chcete křičet s těmi, kdo se cítí ohroženi. Tak si poslužte... :-))

Z.Chlumská 7.2.2006 14:59

ibne, jistě. Ale on to určitě myslel dobře:)))

Z.Chlumská 7.2.2006 14:55

Ne Čumile, já jsem ve svém článku uvedla fakta - to co píšu, se skutečně stalo.

Za to o koncepci se pouze tvrdí že je, o obsahu samotném se nedebatuje. Způsob řešení - vyházet, zrušit a pak se teprv rozhlížet, kde vezmu náhradu je naprosto nekoncepční.
A pokud se týče obsahu faktů ve větě - tak Vaše sdělení : "Tak to se nedivím", má nulovou informační hodnotu. Mohu pouze konstatovat, že "jakýsi Čumil se nediví", ale netuším proč, nač, kde, jak, čemu....
Na mou původní otázku jste dosud neopověděl.
Čumil 7.2.2006 14:05

Ale paní Chlumská, nezlobte se, ale patříte k těm, s nimiž vést debatu nemá smysl.

Napíšete nepříliš informovaný článek. Poukážu na to. Vy odpovíte vyhozenou poradní odbornou komisí, která se podstaty věci vůbec netýká, protože jde o něco jiného. Odborníci by se neměli pouštět mimo svou odbornost do politického boje - a tam bývají řešení rychlá. Už kdysi dávno jsem vyjádřil výhrady jak k panu Jandákovi, tak k panu Rathovi. Ale moje osobní výhrady jsou jedna věc, druhá je ta, zda to, do čeho se pouštějí, má nějaký smysl a dokáže koncepčně vyřešit problém. Co se dosud dělo s památkami v tomto státě, nebylo zdaleka dobré. Pana Kroupu náhodou znám jako vynikajícího odborníka - a to málo, co jsem z jeho stanoviska zde citoval, svědčí o tom, že nejde o nějaké plácnutí do vody, ale o promyšlenou koncepční strategii v péči o památky. Je možné, že při té příležitosti přijdou jiní zabydlení odborníci o svá příjemná místa a vlahé prebendy -  proto křičí.  Ono se v Čechách vůbec hodně křičí. I váš článek je takový křik, který se míjí se skutečnými problémy. Proto také tak dobře zapadá na tyto stránky. Skutečných problémů se většinou nedotýkají ani v nejmenším, stejně jako váš výkřik do tmy.  A debata s křiklouny, jak víte, je zcela zbytečná. To je velká voda, před níž je dobře se uchýlit do ústraní a zachraňovat, co se dá. Ať se vám daří.
honzak 7.2.2006 13:46

Re: Re: památkáři a ochránci přírody jedno jsou

jsitě spravedlivému rozhořčení bych se pokusil bránit poukazem na složitost  a rozsah restrikcí, které si památkáři a ochránci vymysleli a pomocí užitečných idiotů prosadili. Tím si sami vytvořili obrovský prostor pro úplatky a čile ho využívají, vzdělání nevzdělání. Vlastní smysl jejich činnosti zhusta mizí, jmenujmež např. Bruselskou restauraci v Praze (postavil ji národní podnik, provozoval jiný národní podnik), takže byla státní památkou a je v současné době nenapravitelným způsobem změněná. V oboru OP bych zmínil opravdu vědecký přístup k ochraně kormoránů, ze kterých naše předpisy vyrobily totální škodnou na rybách a vodním ptactvu, nechavše je nadkriticky přemnožit. 
O významu památek vím svoje - ty funkční slouží primárně k vydělávání peněz na turismu (nic proti tomu), ty nefunkční jako černá díra na peníze. O ochraně přírody vím tolik, že mi to stačí k vytvoření vlasního úsudku (čehož většina ochránců není schopná, papouškujíc mantry svých vůdců). A ten zní, že to je hlavně stroj na peníze do kapes ochráncovských šéfíků.
Mysli si o tom co chceš, je to tvoje nezadatelné právo. A mě nech, ať si myslím svoje.
ptakopysk 7.2.2006 13:24

PS barvivo...

pokud doma klohníte, zkuste při klohnění sekané přisypat do polotovaru práškové zelené barvivo na vejce. Po upečení a rozkrojení - úžasný efekt. Možná i Hičkokovi by z toho bylo blbě...
ibn 7.2.2006 13:24

ne ze bych chtel obhajovat Jozina

" Odborných historiků umění nemáme tak mnoho a těch s dostatečnými zkušenostmi v památkové péči už vůbec ne. Léta zkušeností prostě nelze nahradit ze dne na den. "
 
No nevim, ja to znam naopak. Volani po zkusenych kadrech marne, protoze dvousecne.
 
"Jiří Polanský, krycí jméno Rohan, registrační číslo 48204. Tak vypadá na internetových stránkách ministerstva vnitra záznam nového ředitele územního pracoviště Národního památkového ústavu (NPÚ) v Ústí nad Labem; jmenován byl minulý týden. Polanský měl mít status držitele konspirační adresy pro poštu někdejší totalitní rozvědky.
Jako náměstka si vybral Zdeňka Heniga - býval jeho předchůdcem ve funkci, kdysi však pracoval také jako kriminalista a v osmdesátých letech se zapletl do rozkrádání starožitností. V roce 1986 ho odsoudil soud na dvanáct měsíců s dvouletým podmíněným odkladem. O dva roky později mu byl trest za slušné chování zahlazen. Henig se hájil tím, že on sám nikdy nic neukradl: z muzeí pouze přivážel „dárky“ pro své náčelníky."
 
Jestli mne pamet neklame, nebyl soucasny ministr kultury clenem Sladkovy strany? (Zamerne nepisi republikanu).
ptakopysk 7.2.2006 13:20

přidámli

Sakra chlape, kam vy na ty slova chodíte :o))) A jak se to časuje? přidámli, přidámleš, přidámle, přidámleme, přidámlete, přidámlí? Je to tak správně? :o)
Venkovan 7.2.2006 12:41

Tož soudruh ministr

nepotřebuje,aby mu do řízení mudrovali odborníci.Točna bude a basta.To je ten správný přístup.Zvykejte si,uvědomělý soudruzi budou na vedoucích místech,odbornost je až na druhém místě.To už tady bylo,máte krátkou pamětˇ.
škrtič Macháně 7.2.2006 12:35

Re: Upozorňuji, že ta řešení jsou plošná - všichni ředitelé, všichni kasteláni - bez ohledu na kvalitu práce.

Kupte si zámek /případ mého známého/ a pak čekejte rok na povolení na opravu střechy od památkářů. Na co asi ti nezištní odborníci čekají?
Juha 7.2.2006 12:34

Kdo je vlastně památkář

Je to chaos: úředník na obci není památkář? Ministerský úředník na odboru pampéče není památkář? Občas někde čtu sousloví malý památkář x velký památkář. Ať ti, co tu nadávají na památkáře, řeknou, kdo a kde to bylo. Jinak je to info s hodnotou plácnutí do vody.
Juha 7.2.2006 12:30

Re: Re: Pane boze

Debata je fakt zoufalá. Ale k věci: průvan je sice potřebný, ale tenhle POLITICKÝ průvan památkovou péči moc neuzdraví. Na uvolněná místa zavál mnohdy pochybné figurky a víc než o koncepci je to o snaze stihnout všechno rychle do voleb. Ministr se chová v tv jako Chruščov v OSN, oponentní názory jsou v přímém přenosu eliminovány a národ se raduje, že konečně přišla razantní změna a jaksi automaticky předpokládá, že k lepšímu. Zatím se řeší jen pseudoproblémy a památky padají.
šimon klein 7.2.2006 12:29

Re: Re: Pane boze

no když vás tak čtu - máte ouplně praudu.
a navíc na primitivní klávesnici......
Z.Chlumská 7.2.2006 12:26

Jako odpověď to zrovna nevypadá - ale to vy nerad, viďte?:)))

Čumil 7.2.2006 12:19

Aha - to jsou ty vaše zdroje? To se už nedivím... :-))

Z.Chlumská 7.2.2006 12:09

Tak to chápu, že už bylo všechno v pořádku:)))

Z.Chlumská 7.2.2006 12:08

Parafíne obávám se, že centrum genderových studíí a lesbická liga by protestovaly,

nebo protestovalI - kruci, som z teho akási zmetěná:))).
Z.Chlumská 7.2.2006 12:04

Čumile, připadá Vám vědecká rada Ministersva školství, ministrem jmenovaná málo odborná?

Chcete snad říci, že ministr při jejím jmenování nedokázal rozeznat, zda-li se jedná o odborníky? To snad ne:))
Klaun Parafin 7.2.2006 12:00

Jo a přesně, jak píše "jikra". Je zde mnoho lidí, kteří by také potřebovali ochranu,

nejen památkovou (například to velrybí biblicky zatuchlé žrádlo...).
Čumil 7.2.2006 11:57

Hm, milé očko, nezastavujte se jen u prvního bodu ze tří... :-))