17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Iva 7.2.2006 21:31

Re: Re: Upozorňuji, že ta řešení jsou plošná - všichni ředitelé, všichni kasteláni - bez ohledu na kvalitu práce.

Paní Chaloupková, Vaše poslední  věta je přesná.  Tady nám konkrétní ministr zrovna vyhodil radu odborníků, která měla tu drzost mu poradit.
E.T. 8.2.2006 0:52

Re: To, že šéfovat úřadu musí jen odborník v tom oboru...

Znám několik odborníků, kteří umí šéfovat líp, než deset manažerů. Ale problém je v tom, že tady ani o žádné manažerské schopnosti nejde. To byla jen hláška pro veřejnost. Ve skutečnosti šlo jen o to, vybrat lidi, kteří si nedovolí odporovat vedení. Co řekne generální, to je svaté. A co řekne ministr, to je ještě svatější... Má někdo zájem přijít o hlavu? Stačí se přece jen ozvat...
honzak 7.2.2006 8:46

památkáři a ochránci přírody jedno jsou

Hlásají vodu a pijí víno. Jsou to od reality odtržené instituce a spolky, které se snaží prosadit svoji vizi světa za peníze druhých. Nechť tak činí u STÁTNÍCH památek a rezervací. U soukromých ať stáhnou ocas mezi nohy a jen DOPORUČUJÍ. Když budou chtít PŘIKAZOVAT (např. na svoji chalupu si nesmíš dát krytinu jakou chceš, ale námi předepsanou), tak ať ZAPLATÍ.
A také by mohli jít příkladem - památkáři by mohli pracovat v budovách hodně starých a vybavených dobově (žádné ústřední topení, elektřina, splachovací záchody, atd), ochránci přírody pak v těch nejvzácnějších přírodních lokalitách, výdobytky civilizace majíce pouze z obnovitelných zdrojů, jinak NIC. Doprava do civilizace pěšky, nebo animální trakcí. Myslím, že by se počet památkově a přírodně orientovaných blouznivců redukoval na statisticky nevýznamné minimum.
Jandáka nemůžu, je mi odporný fyzicky i psychicky, navíc jeho činost sleduje hlavně populistickou kartu. Ale i v duté hlavě se občas může vylíhnout užitečný nápad.
Z.Chlumská 7.2.2006 8:49

honzaku, vy jste si ten článek nepřečetl pořádně - jde o likvidaci STÁTNÍCH památek!

ok 7.2.2006 10:15

Re: památkáři a ochránci přírody jedno jsou

Problem je v tom, ze ty jsi takovy ten reznik, jak byl popsany v clanku. O pamatkach, jejich vyznamu, o hodnotach, ktere nemusi byt pro laika na prvni pohled viditelne a pochopitelne, tak o tom vubec nic nevis. O ochrane prirody nevis take vubec nic, jinak bys to takhle pekne jednoduse nenahazel do jednoho pytle.
Proto by pamatkari meli byt lide vzdelani ve svem oboru, manazersky kurs si muzou udelat pri zamestnani, az tak velka veda to neni. Navic ti vhodni pro takove posty maji jiste manazerske schopnosti uz proverene casem.
Jandak je postkomunisticke tluste prase, nadela vic skody nez uzitku. Slabost (a v praze i pravdepodobna uplatnost) pamatkove pece se resi uplne jinak, ne vyhazenim tech, kteri jsou na pamatkove peci nejvice zainteresovani. Po Jandakovych opatrenich to dopadne jako v Praze, kde je sefem magistratnich pamatkaru pan x, ktery diky nulovym profesnim znalostem je idealnim cilem pro vsechny lobbisty a uplatkare. Podle toho taky pamatkova pece v Praze vypada.
jonáš 7.2.2006 11:34

Re: Re: památkáři a ochránci přírody jedno jsou

Zato má pěknej byteček -- http://www.zastarouprahu.cz/vestnik/1-2005/rozc.htm
honzak 7.2.2006 13:46

Re: Re: památkáři a ochránci přírody jedno jsou

jsitě spravedlivému rozhořčení bych se pokusil bránit poukazem na složitost  a rozsah restrikcí, které si památkáři a ochránci vymysleli a pomocí užitečných idiotů prosadili. Tím si sami vytvořili obrovský prostor pro úplatky a čile ho využívají, vzdělání nevzdělání. Vlastní smysl jejich činnosti zhusta mizí, jmenujmež např. Bruselskou restauraci v Praze (postavil ji národní podnik, provozoval jiný národní podnik), takže byla státní památkou a je v současné době nenapravitelným způsobem změněná. V oboru OP bych zmínil opravdu vědecký přístup k ochraně kormoránů, ze kterých naše předpisy vyrobily totální škodnou na rybách a vodním ptactvu, nechavše je nadkriticky přemnožit. 
O významu památek vím svoje - ty funkční slouží primárně k vydělávání peněz na turismu (nic proti tomu), ty nefunkční jako černá díra na peníze. O ochraně přírody vím tolik, že mi to stačí k vytvoření vlasního úsudku (čehož většina ochránců není schopná, papouškujíc mantry svých vůdců). A ten zní, že to je hlavně stroj na peníze do kapes ochráncovských šéfíků.
Mysli si o tom co chceš, je to tvoje nezadatelné právo. A mě nech, ať si myslím svoje.
Helax 9.2.2006 1:17

Re: Re: Re: památkáři a ochránci přírody jedno jsou

Tak to seš teda bůh, Honzáku!
baci 7.2.2006 8:45

řešení ala Jandák

I když se mi řešením secundum Jandák moc ,nelíbí
to jakou krásnou teatrální scénou v televizi to provedl
to nemělo chybu.Lidu se to určitě líbilo neb má rád ráznost.
Většina sice nevěděla o co ve sporu jde,ale po Jandákově vystoupení mu bylo vše jasno.
E.T. 8.2.2006 1:07

Re: řešení ala Jandák

Jistě reagoval po zralé úvaze a bez emocí :-> Vždyť on se vždy se situací důkladně seznámí, vymyslí koncepci a pak teprve jedná... Bohužel si nevšiml, že má nějakou vědeckou radu a že mu od ní už několik dní leží na stole dopis. Má štěstí, že má tiskovou mluvčí a možnost svést všechno na špatné hospodaření. "Daňoví poplatníci by se divili." "A já bych vám na ty lidi mohl lecos povídat..." Už se mi zase chce zvracet :-/
Z.Chlumská 7.2.2006 8:12

Fascinuje mne, že se vždycky najde dost lidí (jako Jonáš nebo L), kteří s nadšením

jásají vstříc likvidaci druhých a vůbec jim nedochází, že příště jsou na řadě oni.
jonáš 7.2.2006 8:29

Re: Fascinuje mne, že se vždycky najde dost lidí (jako Jonáš nebo L), kteří s nadšením

Napsal bych vám k tomu něco sprostýho, ale je teprv dopoledne ... vážně považujete ohnivé vystoupení toho "vědce" v televizi a bonzování senátu za něco, co by měl každej šéf s radostí vítat a tolerovat? Jinak co se týče ředitele NPÚ Hájka, spíš by mi vadilo, kdyby byl šéfem památkářů třeba odborník na gotiku, to by pak autentický památky taky mohly dopadnout jako před sto lety Karlštejn -- další na http://www.npu.cz/
Z.Chlumská 7.2.2006 8:46

Jonáši - na tom dopise jsou tři adresy včetně ministra - jaképak bonzování

Výbor pro vzdělání, vědu, kulturu, lidská práva a petice
Senát   Parlamentu ČR
 
Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR
 
Vážený pan Vítězslav Jandák, Ministr kultury ČR
jonáš 7.2.2006 11:43

Re: Jonáši - na tom dopise jsou tři adresy včetně ministra - jaképak bonzování

No já kdybych nastoupil, čekal bych že mi to nejdřív dodaj osobně, ne přes TV a s kopiema do lampárny.
jonáš 7.2.2006 11:44

Re: Re: Jonáši - na tom dopise jsou tři adresy včetně ministra - jaképak bonzování

Teda pokud by pro mne chtěli dál pracovat. Pokud nechtěli, práskli dveřma pěkně ;-)
Tess 7.2.2006 8:23

ta stranka neexistuje

.
Z.Chlumská 7.2.2006 8:30

www.tyden.cz/text.asp?rid=5&show=text&tid=19434

Tess, omlouvám se, ale při přenosu jeden znak vypadnul ???
L 7.2.2006 7:56

Jsou to blbci, ven s nimi

Dovolim si strucne pripomenout, ze pamatkari tam u nas naridili, aby ulice nebyla asfaltova, ale drazsi z kostek. Ta ulice byla postavena v roce 1926. Pry je to nejaka pamatka.
 
O jejich zbytecnosti me uz nikdy nikdo nepresvedci. Jsou to blbci a nejplepsi by bylo, aby sli delat k lopate. Se svym vzdelanim by to pak mohli dotahnout i na dlazdice a mohli by si realizovat ty sve blbe napady.
trojan 7.2.2006 20:28

Re: Jsou to blbci, ven s nimi

souhlasím s těmi,kteří jsou kritičtí k památkářum jako k úředníkum.Jako majitel kulturní památky musím konstatovat,že na její zařazení do seznamu se nás nikdo neptal.nikdy jsme žadné dotace nedostali a kdo si přečte zákon o památkové péči tak něco tak komunistického a diskriminačního vůči nedobrovolným mjitelům kp snad neexistuje,je to až k nevíře ,že něco takového může vúbec existovat.Památkáři kteří zcela pasivně přihlíželi likvidaci KP za komunistu se nyní předhánějí v tom jak majitelům zplundrovaných KP co nejvíce ztížit život,Je to až nechutné.
Helax 9.2.2006 1:19

Re: Jsou to blbci, ven s nimi

Tak promlouvá knedlík a guláš, čili průměrný český volič.
martin tamtaky 7.2.2006 6:58

Obava

už dnes a na tomto místě se mi jistě dostane proškolení, že se rázným postupem zachraňují hodnoty, které by jinak modrá tlupa rozkradla. Postup, ignorující nebo zneužívající pracovně právní předpisy, je prostředek posvěcující ušlechtilý cíl. Zrušení požadavku odborné kvalifikace a nahrazení kvalifikací stranickou opráší požadavek "třídního" pohledu, kdy na ředitele chodili holiči. Pořád ještě si myslíte, že nám nehrozí nový Únor, když SSSR již "neexistuje"?
Z.Chlumská 7.2.2006 8:58

martine, přání aby sousedovi ta koza chcípla je silnější.

Rpuť 7.2.2006 6:29

DOPLNĚNÍ

Vědecká rada Ministerstva kultury, v čele s profesorem Mojmírem Horynou, obrátila se dopisem na Poslaneckou sněmovnu a Senát. Ve svém dopise vyjádřili názor, že památková péče je u nás vážně ohrožena a žádali o nápravu.
Po odeslání dopisu ministr Jandák celou radu okamžitě odvolal!
jonáš 7.2.2006 7:47

Re: DOPLNĚNÍ

Jo jistě -- správnej šéf si přece útvar, kterej ho podesírá, bude naopak cenit a pečovat o něj jako o brejle na oku v hlavě ;-) A co na to czerwona czapoczka?
Cesilko:-) 7.2.2006 3:38

Modest proposal :-)

Co takj takhle vzit to od roku 1938 a vsechny hrady. zamky, zriceniny, etc vratit puvodnim majitelum, at se jedna
o soukromniky, slechtu, cirkve, proste PRAVOPLATNE MAJITELE???
   Nkteri pravoplatni majitele by se stydeli nechat majetek
at ji zdedeny nbeo poctive! POCTIVE! nabyty zchartrat.
Naproti tomu stat a jeho zastupcove chteji vladnout, ale nenest odpovednost.
Chteji uzivat, ale nechteji pracovat.
Chteji rozhodovat, a vybydlvat, ale nechteji spravoivat, ovbetovat, zachranpovat,
oprvovat...
Ano, zacneme znovu, vratme, co se vratit da.
Kastelani budou mit majite;le, kterym bude oprvdu zalzet na zachrane pamatek....
LOJR 7.2.2006 7:15

Re: Modest proposal :-)

Vy zřejmě Fuchsová netušíte, že řada nemovitých památek patřila státu už za první republiky. Jinak automatický předpoklad soukromý vklastník = dobrá správa, je tak třeskutě naivní, že vás podezírám z pokusu o vtip. Hele co takhle zůstat u meldování o občanství?
trojan 7.2.2006 20:41

Re: Re: Modest proposal :-)

všichni co tak ohnivětady diskutujete tak si napřed prostudujte zákon o památkové péči a potom uvidíte co to vlastně je valstnit KP.Pro majitele sankce,sankce,sankce a žádná práva a to je podstatné na fugování památkové péče na systému nevolnictví a diktátu státu a to na takové úrovni že hned nic podobného se nenajde.Je to absolutně diskriminační vůči hlavně soukromým vlastníkům,protože stát si žadné sankce sám sobě nebude dávat.
Helax 9.2.2006 1:21

Re: Re: Re: Modest proposal :-)

Chápu, ono to je fakt hrozně diktátorské, někomu nařizovat, že musí vlastnit památku!!!
Andy 7.2.2006 7:27

Re: Modest proposal :-)

tady vidíte, Česílko, proč nikdy nedostanete zpátky ukradené občanství a majitelé svůj ukradený majetek ( pokud ovšem nejsou patřičně "užiteční".  Lojr je prý soudce- nestranná osoba - a lepší ukázku   pohrdání lidmi i právem aby pohledal. Ani to "paní" Fuchsová mu z klábosnice nevypadne. Dokud tohle má právo rozhodovat o něčem důležitějším než je například výběr barvy fuseklí do kostkovaného obleku, tak tu budou zlodějští, prolhaní Grebeníčkové vládnout navěky.