17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klaun Parafin 7.2.2006 12:00

Jo a přesně, jak píše "jikra". Je zde mnoho lidí, kteří by také potřebovali ochranu,

nejen památkovou (například to velrybí biblicky zatuchlé žrádlo...).
Klaun Parafin 7.2.2006 11:57

Upřesnění: Nemělo by slovo "faktická" v názvu článku nahradit "falická"?

Když už to dělají ti "jandáci"...
Z.Chlumská 7.2.2006 12:08

Parafíne obávám se, že centrum genderových studíí a lesbická liga by protestovaly,

nebo protestovalI - kruci, som z teho akási zmetěná:))).
Hanka 7.2.2006 11:47

Pane boze

No kamaradka na pamatkove peci pracuje a rika, ze to co nastalo po nastupu burtika Jandaka je chaos chaos, tlacenka a korupce. Tak ted uz jen, aby blanicti rytiri rozsekali Jandkovi zadek. Zuzano dik za alarm a piste dale.
ikra 7.2.2006 11:54

Re: Pane boze

no vy musite být přesvědčený odborníči obyčejný člověk s velkým citem propamátky - pardon památkáře... kamarádka chudák - asi se jí to také týká - ach to zkostnatělé myšlení - nejde o to jaký mismistr je a v jakém tričku, ale obecně ten průvan je nanejvýš potřebný, ale nikdo ho moc nečekal, píši to jako praktikující architekt, vlastník památky a také pořadatel sympoziiío památkácha a tak alespon trochu vím, o čem mluvím.. bohužel reakce jsou trochu převážně v osobní rovině a s dosti promitivním slovníkem, že ano?
šimon klein 7.2.2006 12:29

Re: Re: Pane boze

no když vás tak čtu - máte ouplně praudu.
a navíc na primitivní klávesnici......
Juha 7.2.2006 12:30

Re: Re: Pane boze

Debata je fakt zoufalá. Ale k věci: průvan je sice potřebný, ale tenhle POLITICKÝ průvan památkovou péči moc neuzdraví. Na uvolněná místa zavál mnohdy pochybné figurky a víc než o koncepci je to o snaze stihnout všechno rychle do voleb. Ministr se chová v tv jako Chruščov v OSN, oponentní názory jsou v přímém přenosu eliminovány a národ se raduje, že konečně přišla razantní změna a jaksi automaticky předpokládá, že k lepšímu. Zatím se řeší jen pseudoproblémy a památky padají.
E.T. 7.2.2006 20:03

Re: Re: Pane boze

Když už chcete upozorňovat na něčí slovník, přečtete si po sobě napřed svůj příspěvek... Taky vím o čem mluvím a chce se mi ze současné situace zvracet. Odborníky vyženeme a dosadíme na jejich místa bandu přitakávačů... (samozřejmě, najdou se i výjimky)
Čumil 7.2.2006 10:39

Hm, byla by to katastrofa, pokud by to bylo tak, jak nám píší z Bechyně.

Jenže je to poněkud jinak.
Tak snad jen pár citátů z ohlasu PhDr. Petra Kroupy, ředitele NPÚ ÚOP v Brně na pándán příspěvku paní Chlumské, totiž plk pana Martina Zvěřiny Čerstvý vichr talentů v LN 4.2.:
"...podotýkám, že jsem vzděláním historik umění, člen Českého národního komitétu ICOMOS, památkář se čtrnáctiletou praxí, bez potíří se domluvím německy, anglicky, francouzsky, španělsky a novořecky a nechci "z historických center měst nadělat lunaparky." O žádné čistce na brněnském pracovišti nevím a dva "z vyhozených náměstků" dostali jiné vedoucí místo v rámci ústavu. Pokud jde o novou koncepci českého systému státní památkové péče, tak jako součást "Jandákova mozkového trustu" mohu (...) prozradit, že deklarované cíle reformy jsou tři: 1. dosáhnout toho, aby byli odborní památkáři účastníky správního řízení (vytvoření památkového úřadu), 2. tomu odpovídající změna legislativy, a 3. odloučit správu státního majetku od odborného výkonu památkové péče (vytvoření státní organizace pro správu památkových objektů)."
Tož tak. :-))
 
 
Z.Chlumská 7.2.2006 10:46

Tak v tom případě je to jediný nevyhozený ředitel památkové péče v Čechách.

Ale pan ministr říkal, že vyhodil všechny - že by zapomněl?
 
 
raptor 7.2.2006 11:12

Ne, Zuzano - to psal čtyři dny po jmenování. ;-)

Z.Chlumská 7.2.2006 12:09

Tak to chápu, že už bylo všechno v pořádku:)))

Čumil 7.2.2006 11:15

Hm, paní Chlumská, já bych dával při psaní podobných textů spíše důraz na odborné zdroje,

a méně bych se staral o ty sekundární. Fakt je, že to by zase nebylo tak zajímavé - ona ta odborná práce je poměrně suchá nuda a daleko lépe se píše o tom, o čem nemáme moc ponětí. Asi tak. Miniatury o zvířatech píšete daleko lépe. Máte je krásně kompozičně vystavěny a skvěle pointovány - být vámi, držel bych se toho. Hezký den.
 
jonáš 7.2.2006 11:35

Re: Hm, paní Chlumská, já bych dával při psaní podobných textů spíše důraz na odborné zdroje,

Čumile dík. A zdravim, samozžejmě :o)
Čumil 7.2.2006 11:40

Taky zdravím, Jonáši ... :-))

Andy 7.2.2006 22:30

Re: Hm, paní Chlumská, já bych dával při psaní podobných textů spíše důraz na odborné zdroje,

prosím, bez jakéhokoliv rýpání- vy jste, Čumile, odborník v jakém oboru ? Vážně to nevím, kdysi jste tu zpochybňoval posměšně mé vzdělání, ale na mou otázku, jaké je vaše, jste neodpověděl.
díky za jistě přesnou odpověď.
aida 8.2.2006 0:17

Re: Re: Hm, paní Chlumská, já bych dával při psaní podobných textů spíše důraz na odborné zdroje,

Andy, sedni na hadr, on je proti Tobě odborník naprosto ve všem. A to tuhle poznámku nemyslím naprosto zle. Třeba za prvé - kunsthistorie. Na Čumila mi prosím nešahej, to je mého  srdce šampión a navíc na to má školy, v tomhle oboru se opravdu vyzná.
E.T. 7.2.2006 23:58

Re: Hm, paní Chlumská, já bych dával při psaní podobných textů spíše důraz na odborné zdroje,

A jaké odborné texty to máte na mysli? Snad dosud nezveřejněnou Jandákovu reformu? Nebo neplatné odvolací listiny? Informace, které se dostanou na veřejnost jsou jen špičkou ledovce, ale máte pravdu, jinak je to suchá nuda :-) "Daňoví poplatníci by se divili" :-D
očko 7.2.2006 11:49

Re: Hm, byla by to katastrofa, pokud by to bylo tak, jak nám píší z Bechyně.

Můžete někdo dr. Kroupovi, řediteli památkového ústavu v Brně, vysvětlit, že účastníkem správního řízení NIKDY nebude ani ústav ani úřad?!! - JEN DOTČENÝM ORGÁNEM STÁTNÍ SPRÁVY!!! (pokud by ovšem nebyl vlastníkem předmětné památky anebo vlastníkem sousedního objektu, jak se stalo v Brně - A CO JSTE, PAMÁTKÁŘI, NADĚLALI??)
Z právního hlediska je to velký rozdíl a nechápu proč tento blud památkáři - při svém vzdělání - stále šíří.... (účastník řízení se může proti rozhodnutí odvolat, rozhodnutí není vykonatelné, čili není pravomocné,... dotčený orgán - nyní "úředníci" - může dát návrh na přezkum rozhodnutí po nabytí právní moci; rozhodnutí = např. stavební povolení).
Omlouvám se, že unavuju - od pana ředitele by jeden čekal, že se orientuje.
 
Čumil 7.2.2006 11:57

Hm, milé očko, nezastavujte se jen u prvního bodu ze tří... :-))

ikra 7.2.2006 10:21

jiný pohled

dobrý den, populisticky laděný "odborný" nahled paní  Chlumské mne trochu rozhořčil, mám takto pocit že píše nějaká "potrefená h..a" neboť  jsem přesvědčen, že státní dosavadní "odborné"úřednictvo a obvzláště v památkové péči si myslí je nepostadatelné a nejodbornější (přece za ta lét ty zkušenosti.. - a kdo jiný je má..), ale opak je mnohdy pravdou . nemám rád pločné soudy, ale proč se každý bojí obhájit v konkurenci znovu svůj post - vždyť to není na doživotí a když jsem dobrý takl po několika letech se rád v soutěži obhájím..že ano ?, paní Chlumská
Z.Chlumská 7.2.2006 10:42

ikro - ale tady neběží o žádnou soutěž, nýbrž o plošnou likvidaci.

Kasteláni se vyhodí, hrady a zámky se převedou na obce (které na údržbu samozřejmě nemají peníze) a inventář dostane na starost státní úředník - vy byste si třeba troufl na péči o mobiliář nebo o historické tisky? - já ne!
jonáš 7.2.2006 11:32

Re: ikro - ale tady neběží o žádnou soutěž, nýbrž o plošnou likvidaci.

Povídaly v kurníku? Kasteláni se budou kontrolovat a někteří budou nahrazeni.
E.T. 8.2.2006 0:41

Re: Re: ikro - ale tady neběží o žádnou soutěž, nýbrž o plošnou likvidaci.

Nevím, jestli to byl pan generální hlásit i v kurníku, ale v plánu to skutečně měl. A že to pan Jandák veřejně popře na tom nic nezmění. Pokud nebude některý kastelán souhlasně kývat hlavou, tak se stejně nějaká možnost k jeho odstranění najde :-/
ikra 7.2.2006 11:42

Re: ikro - ale tady neběží o žádnou soutěž, nýbrž o plošnou likvidaci.

nač poplach a ta silná slova o plošné likvidaci, myslím že se může jednat jen o plošnou likvidaci zkostnatělého myšlení... jdetě na chvili samostatně podnikat, a pusťte se těch jistot, které se zakrývají , myslím zcela obecně mnohdy odborností.. a dokážete si připustit, že i prostá diskuse a pokus o určitou změnu či modifikaci může být užitečný, i když téměř vše zůstane nakonec v dosavadních kolejích...... víte nejvíce mne vadí ty strašci vypouštěné těmi co se to týká, nejde ani tak o památky, jako o ta osoby..
ok 7.2.2006 11:50

Re: Re: ikro - ale tady neběží o žádnou soutěž, nýbrž o plošnou likvidaci.

Jenze ty nejvetsi strasaky vypousti JEHO BLAHORODI PAN MINISTR.
Juha 7.2.2006 10:06

úroveň

Politický průvan památkové péči moc nepomůže. Následky pocítí i ti, kteří se tu svěřili se svým traumatizujícím zážitkem s památkáři. Stačí se podívat, jak proběhlo výběrové řízení. Hádat se o to, kdo je větší odborník, tady nemá smysl, špatný byl už způsob výběru.
V. Chaloupková 7.2.2006 9:11

To, že šéfovat úřadu musí jen odborník v tom oboru je jen snaha zajistit těm odborníkům

křesla. Např. lékař se učí jak léčit a neučí se jak řídit. Proto také většina ministrů zdravotnictví zanechala za sebou jen spoušť. Totéž je např. v muzeích. Co myslíte, že se učí takový historik umění? Rozhodně mezi jeho znalostmi není ekonomika, vedení lidí, organizace práce, motivace, hodnocení a další. Tak jaká je záruka, že jeho řízení bude dobré? Je to přesně naopak, většinou o řízení neví nic a výsledky jsou podle toho. Jestli to jsou památkáři je to totéž. Dobrý ředitel se obklopí odborníky a nechá si poradit. Špatnému nepomůžou znalosti z jeho oboru.
Z.Chlumská 7.2.2006 9:27

Upozorňuji, že ta řešení jsou plošná - všichni ředitelé, všichni kasteláni - bez ohledu na kvalitu práce.

Jde o odstavení odborníků jako takových.
škrtič Macháně 7.2.2006 12:35

Re: Upozorňuji, že ta řešení jsou plošná - všichni ředitelé, všichni kasteláni - bez ohledu na kvalitu práce.

Kupte si zámek /případ mého známého/ a pak čekejte rok na povolení na opravu střechy od památkářů. Na co asi ti nezištní odborníci čekají?