3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 2.5.2008 7:05

taky pamatujete doby, kdy si na sebe Suchý vydělal ?

za to že už si na sebe už Jiří Suchý a další s nimiž se dal do party už nevydělá, jistě nemůže radní Richter....

Pro J. Suchého mám Vás opravdu rád - nemáte zapotřebí na stará kolena se takhle ztrapňovat a končit jako "vyčpělá sodovka"...

Lucius Malfoy 2.5.2008 6:54

A pane Suchý, co třeba zkusit

zase začít dělat divadlo a psát písničky, na které budou chodit lidi a platit v kase ? To jste nezkoušel ? Škoda, míval jsem vás rád a klidně bych zase zašel a sáhnul do kešeně, už v ní mám o dost víc, než jsem míval v sedmdesátých létech. Ale v téhle poloze mi nesedíte, nesluší vám - a taky si myslím, že nemáte pravdu.

RomanJ 2.5.2008 6:56

Re: A pane Suchý, co třeba zkusit

Kdy jste byl naposledy v Semaforu?

věra 2.5.2008 10:30

Re: Re: A pane Suchý, co třeba zkusit

Možná že zrovna TO je ten správný dotaz. Já jsem byla v Semaforu naposled na Kytici, což je  cca 35  let.  Líbila se mi,  Dvořák s Molavcovou byli roztomilí a já si to koupila i na desce. Pak už jsem v Semaforu  nebyla  nikdy ...nebylo  proč.  Možná , že  by bylo dobré, si to pojmenovat.  Voskovec+Werich, Suchý a Šlitr a také Šimek a Grosman byli dvojice, které se sešly a oslovily mnoho lidí. Po svém konci...ať z jakéhokoliv důvodu...ten co zbyl, byl jen průměrný, mnohdy  podprůměrný a  žil  ze svého  jména. Nesoudím ,

konstatuji. Nejsem Pražák a je mi fuk, komu dají dotace...Jen si vždycky vzpomenu na svou babičku a dovoluji si její ponaučení předat demonstrujícím pražským umělcům -Člověk by ze sebe neměl dělat většího blbce, než je nezbytně nutné

RomanJ 2.5.2008 10:41

Re: Re: Re: A pane Suchý, co třeba zkusit

"Po svém konci...ať z jakéhokoliv důvodu...ten co zbyl, byl jen průměrný, mnohdy  podprůměrný a  žil  ze svého  jména." - jak to víte, když jste tam nebyla? Zkuste tam zajít, možná budete dost příjemně překvapená.

věra 2.5.2008 11:55

Re: Re: Re: Re: A pane Suchý, co třeba zkusit

...myslím že ne. Za posledních 15-20 let jsem pana Suchého viděla a slyšela se projevovat

na mnoho způsobů a nemohu říct, že by cokoliv z toho byl sebeméně můj šálek čaje.

To ovšem nemění nic na tom, že písničky ze 60. let jsou trvalá hodnota české kultury.

divadelník 7.5.2008 0:28

Re: Re: Re: A pane Suchý, co třeba zkusit

Ale také by se měl postavit za správnou věc a nehrbit se před diletanty jako je pan Richter, kteří opravdu likvidují kulturu v hlavním městě. A ti co demonstrují rozhodně žádní blbci nejsou. Je to obrovská síla odborné veřejnosti včetně filharmoniků a jiných hudebníků, výtvarníků a galeristů. Tedy zdaleka nejde jen o problém pár divadel.

Lucius Malfoy 2.5.2008 11:55

Re: Re: A pane Suchý, co třeba zkusit

Naposledy ? Na Pokušení svatého Antonína, to nebylo vůbec špatné, a pak na čemsi naprosto příšerném se jménem Sukně, smutnou jehlou sepnutá. Tragický omyl...

buran 2.5.2008 3:45

at si najde mecenase

tak se to ve svete dela

Martin 2.5.2008 3:26

No tak rekneme pan Suchy, je to milej kluk, vsechno

no ale on 3 roky uz po sobe bere 600 tisic kazdy mesic

RomanJ 2.5.2008 6:50

Re: No tak rekneme pan Suchy, je to milej kluk, vsechno

A jiní, miliony berou !!!!

kevorkian 2.5.2008 3:26

Ochotničit

Jestli jim tolik jde o českou kulturu, tak ať ochotničí. Jako naši předkové... Ale na zvýšení jejich životní úrovně se jim skládat odmítám...:-/

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:44

Re: Ochotničit

kevorkiane, vy také nemáte čím chápat.

ubu 2.5.2008 19:01

Re: Re: Ochotničit

už to nepočítám

Historik 2.5.2008 2:24

Vždyť pan Suchý dostává za svoje výtvory honoráře, ne? Tak co ještě chce?

Vyřešil bych dotace pražským umělcům ihned. Pražské umělce bych sezval na větší místo, např. Strahov (umělců je v Praze prý okolo 100 000). Radní Richtr by do stadionu hodil z vrtulníku 300miliónů a umělci by se sami dohodli, kolik peněz kdo potřebuje. Pan Suchý by tam mohl ostatním vysvětlit, že potřebuje nejvíc, protože je to na Semafor, ostatní umělci by to jistě pochopili. Umělci jsou prý něžné duše (podle jejich řvaní na pražském Magistrátu 24.4.2008), proběhlo by všechno určitě bez komplikací. Pro jistotu bych předtím zalarmoval všechny nemocnice v Praze a okolí do nejvyšší pohotovosti.

Nechápu, proč se Suchý považuje v umění za něco výše než ostatní. Za všechnu svou tvorbu snad dostává zaplaceno, ne? Když Semafor neoslaví nějaké výročí, tak se snad svět nezboří. Několik písniček je pěkných, ale už dlouhé roky to nemá vývoj. Fungující Semafor byl po listopadovém puči z iniciativy pana Suchého zlikvidován a Semafor prostě po tvůrčí stránce vyšumělý pan Suchý neutáhne.

Suchý má ještě možnost vykašlat se na nějakého Richtra a jeho dotace. Suchý si může najmout ještě větší divadlo a mít za více diváků více peněz. Nikdo mu v tom nebrání. Jen je asi problém kde ty diváky sehnat? Na dnešní semaforské bláboly moc lidí nejde. Zde úsměvná petice Pražáků "ZA PRAHU KULTURNÍ":

http://www.tydenika2.cz/petice Ondřej Vetchý je taky všude. Vetchý v tom má hokej. Na jedné straně si dělá drsnou srandu z ministryně obrany Vlasty Parkanové, na druhé straně je pro americký radar. Holt umělci dnes udělají pravděpodobně pro peníze úplně všechno.http://www.stream-tv.cz/video/42/3922-gynekologie-2-dil-13-vlasta

http://www.protiraketam.cz/ondrej-vetchy-o-zakladnach-d01-/prk-nazory.asp?c=A071017_094317_prk-nazory_r00

Vlasta.on 2.5.2008 2:52

Sákryš Historiku

ne zas tak často s vámi souhlasím, ale tohle jste trefil. R^ Hlavně ten první odstavec. Při té představě, ze mne (skoro) lítaly střeva, jako by asi lítaly ze Suchého ...;-D

Honza42 2.5.2008 1:02

Zrušit dotace zcela.

Jinak to vždycky bude "kdo s kým, malá domů, pepa je kamarád...".

Kultura národa se pozná podle toho, jaké prostředky jsou lidé ochotni DOBROVOLNĚ za kulturu utratit. Pokud jsou lidem peníze násilně odebrány (daně) a pak zpětně rozdělovány způsobem: "Pepíčku, tady máš na divadlo, ne aby sis za to koupil zmrzlinu", tak to nemá žádnou souvislost s "kulturou národa".

Podobným způsobem lze totiž snadno vyrobit národ opic (banány za korunu), národ lyžařů (lyže za korunu a sjezdovky zadarmo), národ kuturních čtenářů (knihy za korunu). Co na tom, že v jádru stejní burani budou lyžemi a knihami topit v kamnech.  I když ty banány možnou ještě sežerou.

Vlasta.on 2.5.2008 0:46

To slovo "dědku"

si mohl odpustit. Ale jinak, pane Suchý, umění včas odejít, je tím největším uměním .......

baltahsar 2.5.2008 0:51

Re: To slovo "dědku"

Však už běžte ;-D

Vlasta.on 2.5.2008 2:46

Re: Re: To slovo "dědku"

Já o sobě netvrdím, že jsem umělec ....;-P

BOMBON 2.5.2008 0:29

chjo

je to smutne, ale obe strany maji zrejme pravdu.

divadla v tom, ze pan richter je tak trosku vypocitavy a tak trosku dement (kdo z politiku neni?), pan richter zase v tom, ze divadelnici nemaji jakykoliv moralni narok na penize, uloupene obcanum statem (jina vec je samozrejme, ze nejsou zdaleka jedini, kdo dostavaji podil na lupu i kdyz by dostavat nemeli, ale to je zase jina diskuse).

pumpickou pres koule by zjevne zaslouzili vsichni zucastneni;-)

divadelník 7.5.2008 0:44

Re: chjo

Vaší pumpičku si strčte někam. Dotovaná divadla jsou služba veřejnosti. Proto stojí lístky o třetinu míň než soukromé produkce. Nikdo nic nikomu neloupí. Tato pravidla jsou nastavená v každé kulturní společnosti. To je jako kdybych se rozčiloval, že z mých peněz se postaví někde stadion a já tam přitom nikdy nebudu sportovat. Přestaňte už všichni omílat dokola takové blbosti. Ten zásadní problém, o kterém jde v tomhle sporu, je, že se právě ty peníze, které mají jít do divadel neziskových, ve kterých si můžete koupit finančně dostupné lístky a jsou opravdu kvalitní, tomu věřte, tečou do soukromých podnikatelských subjektů, kterré nemají povinnost dokládat, na co ty peníze použily. A přesto, že jsou tato např. muzikálová divadla zisková, dostávají neprávem od nás, daňových poplatníků další peníze. To je to, proč se divadelníci bouří. Nezisková dotovaná divadla podléhají přísné kontrole, ale soukromá muzikálová si mohou z naší kapsy rozdávat prémie.

Mard 2.5.2008 0:21

Vůbec nechápu o čem to je.

Pokládá někdo za rozumné sebrat někomu schopnému peníze formou daní a přidělit je nějaké činnosti, která na sebe neumí vydělat? Je skutečně dotace umění tak potřebná? Není lepší dát peníze do školství, zdravotnictví nebo životního prostředí? Já chápu, že když je někdo umělec, tak že může mít představu že má právo sáhnou jiným do kapes pro "své" peníze, ale doufám že toto právo s ním nesdílí většina společnosti.

Suchac je na spravne strane 2.5.2008 0:24

Re: Vůbec nechápu o čem to je.

Suchac je soucasti narodni kultury. Na rozdil treba od toho Kratochvila, ci jak se jmenoval prvni manzel Bile, ktery produkuje kycovite muzikaly a dozaduje se na to penez z verejnych fondu.

BOMBON 2.5.2008 0:34

Re: Re: Vůbec nechápu o čem to je.

ja nic jako narodni kulturu neznam.

vy, co ano, ji jiste radi budete financovat tim, zeb penize, ktere vam stat ponecha a neuloupi vam je, investujete do (zrejme trochu drazsich) vstupenek ci daru pro vsechny subjekty, ktere uznate za vhodne.

uz jsem to tu psal asi stokrat - jenom se znechucenim pozoruji rvacky, ve ktere se perou o podil na tom, co mi stat ukradl.

Hrad 2.5.2008 1:32

Re: Re: Re: Vůbec nechápu o čem to je.

Nic si z toho nedělej. Takových BLBÚ jako ty  je!!A co skutečně znáš? Nestyď se. Pochval se. Až se ráno podíváš do zrcadla nezdá se ti, že máš nějak podivně hladkou tvář? Ten druh kůžičky většina lidí má napnutou nad rektem. Je to v tvém případě správné místo?Vyměšuješ? Vyměšuj!! Zbavuješ se tím toxicity svého organismu.   Kdy a jak si k té otravě přišel?    

Historik pro Hrad 2.5.2008 2:07

Svatá prostoto

8-o

Marcela 2.5.2008 8:17

Re: Re: Re: Re: Vůbec nechápu o čem to je.

Hrade, z Vašeho příspěvku budou mít ti správní kulturní umělci radost.

vita 2.5.2008 10:31

Kulturní člověk

se projevil!

jm0 2.5.2008 10:59

Re: Re: Re: Re: Vůbec nechápu o čem to je.

jojo, svatá pravda. blbú jsou všude kvanta.