4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vichr z hor 2.5.2008 12:20

Příště si pro dotace přijde samotný Jára Cimrman

Jeho zásluhy o kulturu jsou nepřehlédnutelné. Kdo ví jak je to vůbec u zájezdních divadel? Těm platí výpalné, ehm totiž dotace, ta města a vesnice v kterých se zastaví na štaci?

grr 2.5.2008 13:24

Re: Příště si pro dotace přijde samotný Jára Cimrman

Moment, příště už je dnes, ten už přece zažádal o dotaci na nějakou chobotnici na Letné, akorát mu to Kaplický chce vyfouknout. Původně to měla být druhá zlatá "Kaplička", neboli Cimrmanova veřejná úložna knih, svršků, nádobí a rodinného archívu. Kaplický tvrdí, že na Kapličky má monopol, teď to přece řešil antimonopolní úřad.....

Lucius Malfoy 2.5.2008 11:58

Vladimíre Bernarde,

normální lidé chápou mozkem. To, že nemají chápavý ocas jako vy a ostatní makaci ještě neznamená, že by nebyli schopni některé věci pochopit. Možná, že je to pro vás v té radosti nad tím, že jste schopen sepsat do diskuse jednoduchý text a rozkopírovat ho ke každému z již existujích obtížné pochopit, ale když budete pracovat dál, určitě vás polidštění nemine.

krab 2.5.2008 11:54

pane Suchy, ale ZA SVOJE!

Klidne si protestujte, ale hezky za svy. Dekuju ze mate starost o moji kulturnost, ale klidne me vynechte ze svy pece. Proste to nechci a hotovo.

ulla 2.5.2008 16:02

Re: pane Suchy, ale ZA SVOJE!

souhlasím, zvláště kdfyž si vzpomenu, jak jste po "revoluci" vyhnal ze "svého" Semaforu pana Šimka, například...

divadelník 7.5.2008 0:07

Re: pane Suchy, ale ZA SVOJE!

V tom případě já nechci platit zásahy policie na těch vašich přiblblejch fotbalovejch zápasech, jeden zásah často stojí stejně jako roční dotace menšího divadla. Zrušme tedy i fotbal a nebo ať si platí vlastní policii. Kapříků má na to dost. Tyhle argumentu jsou prostě dementní!

Jan Hlinák 2.5.2008 11:25

Pro pana Suchého

Vážený pane Suchý,

pokud požadujete veřejné peníze, tedy i z mojich daní, zvěřejněte kompletní měsíční / roční rozpočet vašeho divadla se vším všudy, co k němu patří. Veřejné peníze na veřejně známé náklady. Pokud to nechcete udělat, pak si nestěžujte. Přesto nevidím důvod, proč dotovat. Kdo chce jít do divadla, půjde. Dále v diskuzi se docela solidní rozpočtení, jak se dá rozumným vstupným na danou částku uživit, za podmínky, že Vám přijdou diváci. Když nepřijdou, je asi něco špatně, ne? Proč by měla nedostatek diváků nahradit dotace? Mimochodem, dotace => stát vezme úspěšným a dá neúspěšným, což v tomto případě platí doslova.

Po Polednici, kterou jsem před pár lety viděl, žijete jen ze jména Semafor / Suchý. Přijde mi to poněkud málo, a to mám Vaše písničky rád.

Přeji hezký den, JH

hanar 2.5.2008 18:36

Re: Pro pana Suchého

Nu,

pokud se Vám  to představení nelíbilo a sám se stáváte mírou věcí jako komunistický  kat z Tvorby, je to vina doby, že se podobní kati dostali k moci.Už nezavírají, jen  nedávají peníze a provádí kampaně v médiích, které vlastní.

Likvidovat se dá mnoha způsoby. A vy otvíráte dveře nové totalitě.

Uvidíte časem.

Jan Hlinák 3.5.2008 10:21

Re: Re: Pro pana Suchého

předvádíte rozkošnou denuciaci, zajímavé, že každý, když dojdou argumenty, se začne ohánět totalitou. Když se mi něco nelíbí sem katem, to muselo být hodně piv na podpoření této piruety.

Pan Suchý chce mimo jiné mé peníze, ale není ochoten sdělit, na co je přesně chce. To je prostý a neokecatelný fakt - veřejné peníze na veřejně známé náklady. Vše ostatní je balast.

Znám stovky povolání, kde lidé nemají své jisté, rovněž se tam řadím. Pan Suchý je něco extra?

divadelník 7.5.2008 22:49

Re: Re: Re: Pro pana Suchého

Zeptejte se spíš muzikálovců, ti nemusejí dokládat nic. Pan Suchý ano. A provozní náklady jsou u něj doložitelné.

Majkkl 2.5.2008 11:05

Já nevím,

někdy mám intenzívní pocit, že se v ODS dostávají ke křeslům lidi, kteří dělají všechno proto, aby se na ODS člověk permanentně na.s.ráv.al. Nechápu to. Vzhledem k tomu, že v ČSSD jsou podobní bl.b.c_i navíc postižení opravdu pokleslým socanstvím, v čele se svým předsedou, je to tristní stav pro voliče - když volit znechucen nepůjde, pomáhá komunistům nahoru, když volit jde, musí skřípět zuby při volbě mezi tím zbytkem. Fakt nevím, co s tím.

milan007 2.5.2008 11:57

Re: Já nevím,

volte Paroubka, pokud jste nepochopil to , že ten hnusný radní nechce dát Vaše peníze na některá vybraná divadla. A jiným nas...,, co Vás na tom rozčiluje ??

Jara 2.5.2008 13:29

Re: Já nevím,

Tady se ODS chová tak jak má.Když to nechápete,je to Váš problém.

hanar 2.5.2008 18:39

Re: Re: Já nevím,

V pořádku.

Pokud se ODS chová tak, jak má, uvidíme na podzim, kolik lidí od ní to chování očekává. Je to demokratické a nezpochybnitelné. Pokud chce národ jen kousky s pí Bílou, bude je mít. Konec konců, i rok 46 přinesl demokratické volby, ne?

Honza 12.5.2008 19:28

Re: Já nevím,

a co dela Richter spatne???? Ze nastavil spravedlivy system z ktereho pan Suchy cerpa 5 milionu rocne??? ze dava penize mladym, tedy budoucim Suchym a semaforum?

co je spatne???

 

rýpadlo 2.5.2008 11:04

ad) pane Suchý, přátelé..

   Protože se mi dosud nikdo z problematiky znalých mozků nepokusil poodkrýt taje divadelních kalkulací (dokonce ani centrální mozek Bernard ;-)) zkusil jsem dělit a násobit. Chybí nám 500 tis měsíčně. Při 200 Kč (což je cca nejnižší vstupné v Semaforu) to představuje 2,5 tisíce  prodaných vstupenek měsíčně. Při kapacitě dividla 184 míst to představuje 13-14 vyprodaných představení měsíčně  - po 2 stovkách. Nebo 26 po stovce (jsou i odpolední představení).  Udělal jsem někde chybu? Vzhůru na barikády?

Ivan Nový 2.5.2008 12:08

rýpadlo,

kdyby byla cena lístku 500 Kč, jako na muzikály, tak by těch vyprodaných představení stačilo 6 a to by už asi mohlo být reálné.

oo 2.5.2008 22:25

Re: ad) pane Suchý, přátelé..

ano udělal jste chybu. Těch 500 tis. je jen na mzdy umělců. Ještě navíc musíte zaplatit techniky, provuzní, topení, světlo atd. Jestli nemám pravdu, ať prosím p. Suchý zveřejní rozpočet. Pak by bylo jasno.

JK 2.5.2008 10:49

Génius František Ringo Čech

svého času na otázku, proč opustil socální demokracii, odpověděl geniální větou, která se hodí i na tento suchý případ:

" Komedianti do politiky nepatří !!! "

PROKOP BUBEN 2.5.2008 12:15

Re: Génius František Ringo Čech

No komediant Regan, jeho geniální tvrzení poněkud devalvuje.....Ostatně - lepší dobrý komediant, než trapný šašek a nadutí kašparové.....I takoví se v naší vrcholové politice pohybují v nebývalém množství.....

Lucius Malfoy 2.5.2008 12:18

Re: Re: Génius František Ringo Čech

A víte, Vaňku, že se stáváte docela trapným šaškem ?

vita 2.5.2008 10:45

Inu, pane Suchý,

vámi milovaná pravice vás kopla kamsi. Podpořil vás Paroubek - jestli není čas, abyste se začal lísat jinam než doposud. I když - to byste možná přišel o příznivce, kteří jsou povinně superultrahyper, 24 karátově, puncovaně pravicoví - ale že levicově cucáte ze státního struku jim nevadí.

A ruku na srdce - vzpomenete si ještě někdy na kolegy, kteří vám pomáhali naplnit původní Semafor a které jste z hodiny na hodinu z téhož Semaforu vykopal? Pro případ, že jste zapomněl, tak Dvořák, Šimek, Sobota, Krampol...

Dvořák, to je ten, co vám dělal Polednici. Dávno...

hanar 2.5.2008 18:41

Re: Inu, pane Suchý,

Souhlas.

Kdepak byli ti lidé na pódiu před volbami?

Boží mlýny melou pomalu. Uvidíme, co na podzim a co za 2 léta.

PetrK 2.5.2008 10:31

Pro pana Suchého i pro BUBEN:

Pane Suchý, velice si Vás vážím, byl jsem kultivován Vašimi texty, ale je třeba, abyste si uvědomil (a ti ostatní škemralové také), že i umění je podnikání, a to má svá pravidla a své zákonitosti, ať se nám  to (i panu BUBNU) líbí, nebo ne.

Topinka V. 2.5.2008 10:24

Pane Suchý, bděte

prozřete, vypadáte jak popleta a škodíte si. Dělejte nadále to čemu rozumíte.

tak 2.5.2008 10:06

Lekce.

Je mi pana Suchého líto a velmi si vážím jeho přínosu do umění.Dostalo se mu lekce

aby pochopil jak se mýlil.

doktor 2.5.2008 10:39

Jak to vidí Ivan Kraus

proběhlo 29.4. na ČRo 2. Lze si poslechnout na http://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv?p_po=1672&p_pattern=&p_gt=1. Pravicový Kraus mimo jiné seznamuje se zukušenostmi z Francie a Německa, kde žije. My jsme ovšem chytřejší.

krab 2.5.2008 11:57

Re: Jak to vidí Ivan Kraus

Nevim jak Ivan Kraus, ale Jan Kraus rozhodne neni pravicak. Je to pravdolaskar skrznaskrz. Pravdolaskari nejsou ani pravicaci ani levicaci, takze jak rikal Macek, sou to levicaci.

Xury 2.5.2008 15:24

Re: Jak to vidí Ivan Kraus

Paříž má při osminásobku obyvatel jen o 48 divadel víc. Že by byli tak nekulturní?

Ivan Nový 2.5.2008 10:02

Pane Suchý,

jako dítě jsem vaše texty znával zpaměti, a i díky vám si myslím to co si myslím, ale nezlobte se, i o divadlech má rozhodovat trh, ne úředníci. Že něco vzniká a zaniká je zcela normální. Dotace konzervují nějaký stav a to není nikdy dobře. Je třeba riskovat, že ten příští stav bude horší, protože zároveň se dává možnost tomu, že bude lepší.