4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
divadelník 7.5.2008 22:59

Re: Pan Suchý ...

Ty dotace jsou pro diváka, aby nemusel dávat 1 500.- za lístek, ale třeba jen 250.-! A nepohrdejte prací, která je těžká a za průměrný plat, když o ní vůbec nic nevíte! Herci neziskových divadel se na dotacích obohatit  nemůžou. Tady jde o to, že muzikálová zisková divadla se chtějí přiživit na penězích daňových poplatníků a vznikne kolaps celého kulturního systému, v němž jsou i galerie a další. Jsme jediná země , která dotuje soukromé podnikání! Hurá! 

Frank 2.5.2008 8:57

Pane Suchý, nevím, kde berete jistotu, že ve veřejnosti převládá názor, ať protestujete.

Klidně si protestujte, ale za svoje! A pokud se někdo z komediantů neuživí divadlem, je mnoho způsobů, jak se rekvalifikovat a jít makat. To se ale nikomu z komediantů nechce, že? Asi nebude na nějakém Richtrovi, že divadla na sebe těžce vydělávají. Byly doby, kdy jste hýřil vtipem a nápady. Ale to už je minulost. Vypadá to tak, že budete si muset vystačit z důchodu. To by se líbilo téměř každému hrát pro poloprázdná hlediště a natáhnout ruku. Však to někdo zaplatí. Po převratu komedianti slibovali, že budou dělat kulturu tak, že budou jezdit mezi lidi. Sypali jste podle Daniely Kolářové perly sviním, když do pražských divadel jezdily zájezdy z celé republiky. A teď byste od těch sviní chtěli desátky z jejich daní? Kdo bude určovat, na jakou kulturu mají jít dotace? Připadá mi to, jako když Knížák sám rozhodl, že jeho obrazy patří do galerie. Spravedlivé bude, když nebudou žádné dotace, Richter přijde o místo a ti, co na sebe nevydělají, si seženou sponzory či mecenáše. A pokud ne, tak čau čau bambino.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:39

Re: Pane Suchý, nevím, kde berete jistotu, že ve veřejnosti převládá názor, ať protestujete.

Franku, vy také nechápete, nemaje čím.

Bohata 2.5.2008 20:49

Re: Re: Pane Suchý, nevím, kde berete jistotu, že ve veřejnosti převládá názor, ať protestujete.

Pane Bernarde,neustále se opakujete s tím ,že jiní než vy nemají pomocí čeho myslit.Vy jste taky dotovaný komediant?

liberal shark 2.5.2008 8:39

dotace

Pane Suchý, jako celoživotní fanda Semaforu se vás ptám: z jakého titulu si osobujete právo na dotace z peněz daňových poplatníků ? Radní Richter uvedl v televizi, že Praha dává na divadla asi 500 000 000 Kč ročně, ze kterých dotuje 18 divadel ze sta. Paradoxně právě ta dotovaná se údajně bouří. Můžete to potvrdit nebo vyvrátit ? Co je vlastně důvodem vašeho protestu ?

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:40

Re: dotace

liberální žraloku, ani vy nechápete, protože nemáte čím.

jm0 2.5.2008 11:04

Re: Re: dotace

vy mi, chlape, dneska děláte samou radost.

ubu 2.5.2008 18:56

Re: Re: dotace

odpověz mu ty troubo, nebo to neumíš,

KUK 2.5.2008 8:02

Pane Suchy ,modri ,to jsou jini kosaci nez komousi , s modryma to neni sranda...

..ti svedou levanrny o kterych se vam nesnilo.....jeste vam nasadi volskou hlavu a reknou to je ten rudy roztleskavac.....

josef krouman 2.5.2008 7:35

drzost "mediálně-kulturní fronty" je neskutečná.

PROKOP BUBEN 2.5.2008 7:51

Re: drzost "mediálně-kulturní fronty" je neskutečná.

Arogance a neschopnost mnohých našich mocí nemocných se vám jeví být v pořádku.......Básníci mohou být kdovíjací, ovšem proroci jsou často docela slušní.....

huhu 2.5.2008 8:12

Re: drzost "mediálně-kulturní fronty" je neskutečná.

drzost každého vyžírky, který si myslí, že má narok na peníze jiných, je neskutečná, včetně Jiřího Suchého

Bohata 2.5.2008 8:43

Re: Re: drzost "mediálně-kulturní fronty" je neskutečná.

Co by jen Suchý.Ale Národní divadlo může mít význam jako museální budova se vstupným nutným na údržbu.V žádném případě není hromady různých neodložitelných "herců" plus personál,kterému kamarádi a známí opatřují v tomto "dívadle" různá zaměstnanecká místa se zdůvodněním možným jenom v Praze.

Jestliže někteří snobové či senilové tam musí být přítomni jakémusi představení tak ať platí pět ař deset tisíc vstupné a pak by nebyly potřeba dotace pře s  p ů l   m i l i o n u   d e n n ě.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:41

Re: Re: drzost "mediálně-kulturní fronty" je neskutečná.

huhu, huhu, vy také nemáte čím chápat.

jm0 2.5.2008 11:04

Re: Re: Re: drzost "mediálně-kulturní fronty" je neskutečná.

A další! Jo!

ubu 2.5.2008 18:58

Re: Re: Re: drzost "mediálně-kulturní fronty" je neskutečná.

jsi magor

honzak 2.5.2008 7:33

Pane Jiří,

mám SEMAFOR rád, dlouhá léta jsem tam chodil, i na akce JONÁŠ klubu. Po odstěhováni z Prahy je to složitější , ale taky to šlo, byl jsem párkrát i v Karlíně.

Nicméně musím konstatovat, že jste svým článkem sklouznul někam, kde bych Vás nechtěl vidět. Jste v oblasti "na všeobecný přání jedný paní, co právě vodešla".

Zvolte prosím jinou metodu, účinnější.  Pro mladé "ty vole to MUSÍŠ vidět", pro nás starší "tati, koupil jsem ti lístky do SEMAFORu, to MUSÍŠ vidět".

Zdraví dlouholetý obdivovatel.

Pavel41 2.5.2008 11:11

Re: Pane Jiří,

R^R^ Dodám jen z jiného soudku (ale bylo zde již z něho připomenuto), že nejen V+W, ale i Vlasta Burian (kterého teď velice vzývají i ti, kteří ho "nesnášeli") a další provozovali úspěšně divadla, revue, kabarety a jiné taškařice bez jediné koruny dotací - platili daně a vydělávali! (Ovšem asi ne tolik, co gen. ředitel Živnobanky - nebude v tom dnes ten zakopaný pes? :-/)

krmič 2.5.2008 11:47

Re: Re: Pane Jiří,

Těžko srovnávat, za 1. republiky byly cenové relace jiné než dnes. A ta divadla, která uvádíte, byla podstatně větší než Semafor. No a hodně divadel taky neslavně skončilo (z těch známých třeba Červená sedma).

vita 2.5.2008 13:17

Re: Re: Re: Pane Jiří,

Přírodní výběr... Nepobavíš - končíš.

Cenové realce? Tím hodláte říct, že se žilo bohatěji? No, ti, kteří plnili Osvobozené a nebo Burianovo (ne Vlasty, E.F) Dxx, ti tedy určitě nežili bohatěji než dnešní většina.

krmič 3.5.2008 15:38

Re: Re: Re: Re: Pane Jiří,

Provoz divadel byl mnohem levnější. A ještě jednou: to Osvobozené nebylo žádné malé divadlo, na rozdíl od Semaforu. (To Burianovo Déčko možná sponzorovala partaj, nebylo to tak? ;-P)

krmič 3.5.2008 16:37

Re: Re: Re: Re: Pane Jiří,

Ještě k těm cenám, zcela obecně.

Dneska všechno kupujeme za světové ceny, každý špriclík. Platy u nás ale pro většinu lidí světové nejsou (teď nechci spekulovat o platech pražských herců). Za 1. republiky takové disproporce nebyly. Stavební práce byly směšně levné, velké stavby, které tehdy stály miliony, by se dnes počítaly na miliardy. Pouhá adaptace divadla pro Semafor prý stála, jak jsem se zde dočetl, 50 milionů - od toho se asi odvíjí i výše nájmu. Za ty peníze by se před válkou postavil jez na Labi.

Proto si myslím, že se nedá jednoduše srovnávat rentabilita divadel tehdy a dnes.

krmič 3.5.2008 17:01

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Jiří,

I když větší význam než cenové relace asi má to, že nebyla televize, která by lidem přinášela zábavu domů.

xyz 2.5.2008 7:27

"po náměstí poflakují prapodivné existence,"

Jako vystřiženo z Rudého práva. Suchému se stýská po komunismu, který mu tak ubližoval, ale divadlu dotace dával.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:42

Re: "po náměstí poflakují prapodivné existence,"

xyz, vy také nemáte čím chápat.

jm0 2.5.2008 11:03

Re: Re: "po náměstí poflakují prapodivné existence,"

wow! vy jste dneska ale vostrej chlápek!

ubu 2.5.2008 18:59

Re: Re: "po náměstí poflakují prapodivné existence,"

po kolikátý?

Olinka 2.5.2008 7:22

Co byste chtěl..

..pane Suchý, od týpků, jako je radní Richter?...On a jemu podobní jsou (post)komunističtí zpupní hýzlíci a naše politická scéna se jimi hemží. Rv;-€...Asi jste ještě nezkoušel leštit kliky na správných místech, že ne?! ;-D Jinak držím Vám i Semaforu palceR^VV

Xury 2.5.2008 8:57

Re: Co byste chtěl..

Možná bude účinnější kupovat si vstupenky . Pokud to jednou za měsíc udělá každý z těch 10.000 podepsaných pod peticí, tak jsou ta divadla za vodou.

Ludovít Kúr 2.5.2008 7:06

To máte tak

oni ti komunisti jsou všude kam se podíváš. I v ODS!:-(