14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frank 5.5.2008 9:11

Hezky to napsal pan Suchý.

I reklamu v závěru přidal. Ještě bude vzpomínat na ty "zlé" časy, kdy jej prý chtěli odstavit. To byly časy, kdy jeden komediant chodil práskat na druhého. Teď, když má konečně tu svobodu, nemá diváky. A bude natahovat ruce, ať mu magistrát z daní těch, kteří musí pracovat bez dotací, zvedne životní úroveň. Zdá se, že jsou pryč ty časy, kdy komedianti mudrovali do všeho a pasovali se na vyvolené. Pane Suchý, dneska jsme už někde dále a lidi vám to nežerou. Budete se muset s tím smířit a spokojit se s důchodem.

cb 5.5.2008 9:12

Re: Hezky to napsal pan Suchý.

To byly casy, kdyz Suchy donasel na Dvoraka a Dvorak na Sucheho.

balthasar 5.5.2008 9:30

Re: Re: Hezky to napsal pan Suchý.

Na Dvořáka nemusel. ten se chodil hlásit sám.

honzak 5.5.2008 9:10

marně vzpomínám, kdy

jsem slyšel v nějakém rádiu NOVOU píseň dua Suchý - Molavcová.

Pane Jiří, za Vámi je vidět a slyšet kus dobře odvedené práce. Chápu i dnešní finanční problémy. Ale zeptat se musím - máte to zapotřebí? A totéž bych se optal i Matky Jalovcové.

cb 5.5.2008 9:12

Re: marně vzpomínám, kdy

Asi to ma zapotrebi, protoze je treba jist, bydlet, topit.

DS 5.5.2008 9:06

nenávist

Pane Suchý Vaše nenávist k ODS je neuvěřitelná.Já chodil na vaše představení v minulosti rád,ale čím dál víc to už nebylo ono.To co jste napsal je tak nachutné,že už mě ani trochu nebude vadit padneli Vaše divadlo na nedostatku peněz.Měl byste si uvědomit ve svém rozhořčení,že na vás přispívají lidé źe svých daní,kteří ani na ten dotovaný lístek nemají peníze.Celý život jste žil v bohatství a přepychu a dnes,když nejste schopen vydělávat nadstandart natahujete ruce na peníze ostatních a domáháte se jich hnusným způsobem a urážením lidí.Jste pro nás velkým zklamáním

drak 5.5.2008 11:25

Re: nenávist

:-DDS. a co je vlastně ODS? Banda veksláků a lpřevlečených komunistů a podobně totalitní je i jejich politika. Kdo nejde s námi, jde proti nám!;-O

platič 5.5.2008 9:04

Hele, Jirko. Chceš naše prachy ... tak se podle toho chovej, jo?

:-P

Joob 5.5.2008 8:54

Rozčiluje mě to, že si pán

divadelník myslí, že takto naše vedení a spíše celý český systém (nezávisle na tom, je-li tam Petr nebo Pavel)  pohřbívá  pouze a výhradně jen divadélka....Vadí mi, že si to prozíravě nedovedla spočítat sám, kde skončí. Oni už diváci jsou inteligenčně také poněkud jinde oproti době tzv. útlaku múz - ti co mají rozum, obvykle peníze na skutečnou kuturu nemívají, a naopak.

cb 5.5.2008 9:06

Re: Rozčiluje mě to, že si pán

Ti co maji rozum, maji i penize. Jinak to k sobe logicky nejde.

Jara 5.5.2008 8:53

Padá stále hlouběji....

Suchý a velká část umělců po r. 1989  se snaží žít v intencích myšlenky (a dlouho jim to vycházelo)- kapitalisticky žít ,socialisticky podnikat.Jeho argumenty jsou místy až dětinsky hloupé.

Pepa 5.5.2008 8:51

Musím (bohužel) konstatovat

Musím (bohužel) konstatovat, že autor klesá na ideologickou úroveň evropských socialistických partají, hlásajících sociální vymoženosti za peníze druhých...

Odpovídám replikou hospodského Vomáčky: ".... jo, dobře, ale za svý..."

Ota 5.5.2008 8:36

Socialismus pod kůží

Miky Volek kdysi prohlásil, že listopad 89 pro něho znamenal ztrátu sociálních jistot. Že se pan Suchý zařadí po jeho bok, by mne ani ve snu nenapadlo. Když si Suchého hořekování nad přivřením penězovodu přečte majitel soukromé firmy či živnosti, který se musí živit jen tím, co mu za jeho služby a produkty zaplatí zákazníci, nevěří svým očím.

abc 5.5.2008 8:23

Nová akce Pravdy a lásky?

Místo boje za svobodu slova, Děkujeme, odejděte či Impuls 98 bude boj za záchranu "uměleckého"  divadla? Tak jak si ho představují majitelé Archy či Semaforu?

york 5.5.2008 8:21

Jsem pro grant.

Chodím pravidelně přes Staroměstské náměstí. Na rohu u kostela hraje starý klaun na saxofon k velkému potěšení kolemjdoucích, zejména italských  turistů. Tisíce lidí se u něj zastavují  a pořizují si foto. Pochybuji, že by od města dostal grant, přestože ho výborně propaguje. Není klaun jako klaun. Jeden uctivě vybírá do futrálu a druhý si stoupně před magistrát a řve, že chce prachy.

eTony 5.5.2008 8:22

Re: Jsem pro grant.

ne každý umí na ságo....

balthasar 5.5.2008 9:33

Re: Re: Jsem pro grant.

Přesněji, ne každý kdo umí hrát na ságo, umí i žebrat na ságo ;-D

york 5.5.2008 9:47

Re: Re: Re: Jsem pro grant.

Ten klaun má svoji důstojnost. Určitě by se nesnížil k tomu, co nám předvedl ten náš národní umělec.  

balthasar 5.5.2008 10:14

Re: Re: Re: Re: Jsem pro grant.

Jistě, málokdo se sníží k tomu, pokoušet se jednat o řešení situace systémově ;-D

york 5.5.2008 10:18

Re: Re: Re: Re: Re: Jsem pro grant.

Systémové řešení je v jeho případě co? Stačí počet nul.  

balthasar 5.5.2008 10:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem pro grant.

Systémové řešení spočívá v tom, že se na ten chodník všichni nevejdem a budem si těma ságama (harfama, pozounama) navzájem překážet. A piano se nosí na ulici vůbec blbě. Systémové řešení se nazývá "kulturní politika města", což je uznávám sprosté slovo (jsem zvědav zda bude příspěvek wagnerem cenzurován) a současná patrně je nesena ve smyslu dotovat kabarety a mädchen pro cizince.

drak 5.5.2008 11:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem pro grant.

:-DBalthasare, už jednou jsem Vám v této diskusi, projevil svůj obdiv, perfektní odpovědi na názory těch vypatlaných mozků, kteří řeší kulturu jen přes peníze , celkem dobře odrážíte.- Řada z nich si myslí, že chudoba je ctí umělce. Zahrajme muzikál, který složí umělec před  přeplněnou halou na 2OOO lidí, podotýkám umělec, který ani nezná noty ale je to špica, a lidé se na  to z celé republiky sjíždějí za 6OO Kč vstupného, aby viděli ten zázrak.Nejsem žádný znalec, ale odvozuji t toho , že kultura národa českého je silně pokleslá a vyplývá to i řady příspěvků Vašich odpůrců;-O

Karel 5.5.2008 8:19

Poznámka

Pana Suchého si velmi vážím, považuji ho za jednoho z nejlepších českých básníků ve 2. 1/2  XX. století a showmana v tom nejlepším slova smyslu. Zda má svoje lepší časy za sebou nechci spekulovat. Nevidím ale jediný důvod, aby se dožadoval - stejně jako kdokoliv jiný -  veřejných peněz. Vůbec. Pokud nějaké dostává, je zcela a jedině na rozhodnutí plátce kdo a kolik dostane. Jsem ohromen drzostí a nestoudností "kulturní fronty" , s jakou si nárokuje peníze z našich daní. V této zemi podnikají destetitisíce lidí, vytvářejí nepochybné hodnoty které jiní spotřebovávají, žijí v nejistotě zda jejich podnikatelský záměr vyjde, zda jim zákazníci včas zaplatí - bez nároku na dotace a pohodu, kterou představují granty. Chce-li kdokoliv se živit jako umělec, fajn, je to jeho rozhodnutí a cítí se k tomu povolán. Držím mu palce. Ale to nezadává sebemenší nárok na to, aby se živil z mých daní. Vždy se najdou zájemci, kteří zaplatí. Copak Picasso či Matisse žili z grantů?!

VlK 5.5.2008 14:34

Re: Poznámka

Skvěle vyjádřené. Naprosto souhlasím.

Lea 5.5.2008 21:42

Re: Poznámka

R^R^R^

milan007 5.5.2008 8:09

Cynismus tohoto skutku spočívá v tom, že hlasy významných a vážených osobností, které tento čin odsuzují, jsou ignorovány, a to lidmi, jejichž význam pro národ je zanedbatelný.

Pane Suchý, vy patříte do které skupiny ??

Václav 5.5.2008 11:18

Re: Cynismus tohoto skutku spočívá v tom, že hlasy významných a vážených osobností, které tento čin odsuzují, jsou ignorovány, a to lidmi, jejichž význam pro národ je zanedbatelný.

Musim rici, ze vyse uvedena veta je opravdu perla, ktera vypovida mnoho o uvazovani "vyvolenych".

Ti se zanedbatelnym vyznamem muzou byt radi, ze muzou platit dane na neco ceho nejsou hodni. Necekal jsem, ze lide jako pan Suchy mohou klesnout tak hluboko.

Zebra 5.5.2008 7:59

Nu, je vidět,

na čích ramenou stojí pan radní Richter a za ním pevně semknutá fronta navoněných, nastrojených, UVopálených pochodujících registračních pokladniček. Hned jak někdo poukáže na jejich krysí manýry, hned se vynoří tlupa přičinlivých šmejdíků a začne ho usilovně tahat do svého bahýnka: milijóny bere z našich daní (jako my), určitě udával (jako my). Začínám se bát, že borci ze štatlu mají hořkou pravdu ve svém opovržení cajzly z Práglu – takový léta si volit takový panoptikum do zastupitelstva, to se fakt hned tak nevidí.

Pane Suchý, klidně zvedněte lístek na Tu Fantastickou úroveň, přinejmenším Sekta za ty prachy určitě stojí, já přijdu zase a nebudu sám, se mnou přijde….no zákon asi ne, ale, aspoň doufám, dost lidí co rozeznají kumšt od naleštěného šuntu.

Mirek F. 5.5.2008 8:05

Re: Nu, je vidět,

Vida a je to vyřešenoR^. Neradíte nic jiného, než ta odporná "semknutá fronta...."

Zebra 5.5.2008 8:25

Re: Re: Nu, je vidět,

Chybný postřeh Mirku. Kalkulačky v kvádru nikomu nic neradí, ty nalajnujou hřiště na fotbal a během hry klidně začnou pískat volejbal o kdo se ozve, toho kopou do holeně.