1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ok 12.5.2008 10:04

Knížák má úzký záběr

Knížák má umělecky velmi úzký záběr. Vážím si, ho, ale měl by ho vystřídat někdo jiný. Ředitel NG - to není funkce na celý život. Expozice v Praze jsou tak "minimalistické", že by to chtělo nějakou změnu. Namísto minimalistického Knížáka nějakého "barokního" umělce.

Niky 12.5.2008 9:43

Pravda.

Jedním z těch kteří podepsali petici za odvolání Knížáka je politický aktivista I.David,který je autorem onoho odporného bordel srdce,které spolu s V.Havlem rosvítily na P.Hradě.Takováto lůza chce odvolávat M.Knížáka.

dvd 12.5.2008 9:25

Tady je přece hlavní snaha

dostat do čela NG nějakého spřáteleného galeristu nebo aspoň někoho, koho bude možno opít rohlíkem, aby nakupoval a nakupoval a nakupoval... Ostatně snaha dostat do čela NG spřáteleného galeristu už tu byla. A to, že před Knížákem byl v NG finanční bordel je skutečnost, kterou někteří neradi berou na vědomí (např. přesouvání peněz mezi cca bankovními účty NG),

ZL 12.5.2008 9:13

Alespoň pište správně fakta

Pane Žantovský, žraloka ve formaldehydu vystavil Damien Hirst, nikoli Beuys, ten už byl ostatně v té době dávno mrtvý. Černý samozřejmě Hirstova Žraloka znal a Saddám v láku byl tedy vědomou reakcí na Hirsta. Píšete-li o současném výtvarném umění, alespň si téma lépe nastudujte.

vegetarian 12.5.2008 9:09

Demonozace Knizaka? To ma bej for?

Kdo a jak Knizaka demonizuje? To ze ridi NG jako diletant a plete si management a performance neni zadne demonizace, ale realita. Bohuzel. To, ze je nekdo obdivivatel Vaclava Klause proste nevypovida vubec nic o jeho schopnostech;-P

cca 12.5.2008 8:14

jo

Knížák a výtvarník ? dávno tomu

Raff 12.5.2008 7:40

Re: Vážení z(atím) diskutující,

R^

Eva 12.5.2008 6:46

Vážení z(atím) diskutující,

vykašlete se momentálně na Knížáka výtvarníka a soustřeďte se laskavě na Knížáka - šéfa NG. Tam je, dle mého názoru vynikající. Namátkou dvě úžasné věci, co se povedly, a to ve vší tichosti. Švarcemberský palác a jeho rekonstrukce (kdo doposud neviděl, měl by vidět) A Valdesova sbírka. Soustředila bych se spíše na tp, proč pravdoláskoví Jiří David a spol. tolik řvou. Kromě jiného, Knížák míní zachovat NG jako galerii a nikoliv jako lunapark.

Houmr 12.5.2008 6:43

Knížák ve funkci rektora AVU

dokázal vyčistit tuto vysokou školu od komunistických funkcionářů, jak se to nepodařilo na žádné další VŠ. To mu někteří dodnes neodpustili.;-) Pamatuje si ještě někdo jak se vzájemně napadaly skupiny v NG před nástupem Knížáka?  Nebyly se schopné shodnout téměř na ničem. Kdekdo by se chtěl namlaskat napojením na státní zakázky i teď.

Servác 12.5.2008 6:10

Re: Umělec s velkým "U"

A co ten absurdní, absurdní projekt dostavby Staroměstské radnice? Viděl jsem hodně megalomanských projektů, necitlivých k historickému okolí, ale tento je trumfne všechny.

Pišta 12.5.2008 5:59

Umělec s velkým "U"

 A už vytrhl Knížák zkažený Zoubek? Pan Knížák nevynechá jedinou příležitost, aby nenapadl oponenty. Ani ne tak své, jako  svého guru. Každého, kdo má byť jen malou připomínku, k výrokům , či názorům jeho idolu, považuje za osobního nepřítele. Ostatně, jeho idol se chová stejně. O úspěšnosti jeho politické kandidatury , darmo mlčet. Jeho "panáci", jsou možná rána válečným štváčům, ale hodili by se leda tak do záhrádky někde za domem. Rád bych slyšel jeho názor, kdyby něco podobného uplácal třeba David Černý, nebo Olbram Zoubek.

dunka 21 12.5.2008 1:42

Je to jednoduchý

Jiří David chce bejt v Národní galerii.

iko 12.5.2008 1:31

On ten vytvarnik nevynecha zadnou prilezitost, aby byl demonizovan:-)

"Už více než deset let v našem prostředí zažíváme jinou démonizaci. Jejím objektem je výtvarník,"

On ten vytvarnik se jde potrhat snahou byt demonizovan:-))))  Nevynecha zadnou prilezitost:-)