21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MF 12.5.2008 14:26

Re: Vážení z(atím) diskutující,

Souhlas.

inspektor Trachta 12.5.2008 15:04

Re: Vážení z(atím) diskutující,

Evo Schwarzenberský palác je spíš průser než co jiného (nemyslím rekonstrukci, ale tu instalaci)...stejně tak sbírka starého gotického umění v Anežském klášteře, ohrožená povodní v roce 2002...taky nic moc. :-/ Netvrdím že by Knížák neudělal za celou tu dobu nic dobrého, ale je zbytečně autoritativní tam kde by měl vyjednávat a jeho odmítání spolupráce, např. nepůjčení Kupky do Muséé d Orsay nám udělalo opravdu vynikající reklamu ve světě. Bude trvat léta, než se tento "husitský přístup k mrzkým cizákům" podaří nějak vyretušovat...:-/

Knížák toho víc zkazí než vytvoří. Bohužel :-(

Eva 12.5.2008 23:06

Re: Re: Vážení z(atím) diskutující,

Inspektore Trachto,

kouzlo diskuze je v různosti názorů. K Anežskému klášteru mám výhrady, ale jiné než vy. A pokud vím, největší sbírka gotického umění byla vždy (asi od r.1975) v klášteře Jiřském, ne Anežském.

Ve Švarcemberském paláci se obsah - baroko - teprve instaluje. A rekonstruované prostory pro tyto sbírky jsou velice vhodné.

Nemíním se Knížáka zbytečně zastávat, ale autoritativní přístup na jeho postu je na místě. Představme si neustále váhajícího a nejistého šéfa NG. Možná bychom se spíše měli pídit po skutečném důvodu nezapůjčení Kupky do Musée Dorsay - asi by bylo něco jasnějšího. Musée Dorsay velice obdivuji, ale neuvědomuji si, že by tam byly vystavovány nejaké zápůčky (třeba se mýlím).

A zcela mimo tuto diskusi. Jaké nádherné "Musée Dorsay" bychom měli, kdyby komouši nevyhodili do povětří Denisovo nádraží. Škoda.

baltahsar 13.5.2008 0:08

Re: Re: Re: Vážení z(atím) diskutující,

Jo, u toho Jiřího bejvala, ale za Knížáka se stěhovala do Anežky, asi mu tam líp konceptuálně připadala, až do těch povodní. Tak holt je jenom v patře a přízemí je prázdný, to je svym způsobem taky expozice ;-)

R.J. 16.5.2008 1:43

Re: Vážení z(atím) diskutující,

Moje poklona R^

Houmr 12.5.2008 6:43

Knížák ve funkci rektora AVU

dokázal vyčistit tuto vysokou školu od komunistických funkcionářů, jak se to nepodařilo na žádné další VŠ. To mu někteří dodnes neodpustili.;-) Pamatuje si ještě někdo jak se vzájemně napadaly skupiny v NG před nástupem Knížáka?  Nebyly se schopné shodnout téměř na ničem. Kdekdo by se chtěl namlaskat napojením na státní zakázky i teď.

Pišta 12.5.2008 5:59

Umělec s velkým "U"

 A už vytrhl Knížák zkažený Zoubek? Pan Knížák nevynechá jedinou příležitost, aby nenapadl oponenty. Ani ne tak své, jako  svého guru. Každého, kdo má byť jen malou připomínku, k výrokům , či názorům jeho idolu, považuje za osobního nepřítele. Ostatně, jeho idol se chová stejně. O úspěšnosti jeho politické kandidatury , darmo mlčet. Jeho "panáci", jsou možná rána válečným štváčům, ale hodili by se leda tak do záhrádky někde za domem. Rád bych slyšel jeho názor, kdyby něco podobného uplácal třeba David Černý, nebo Olbram Zoubek.

Servác 12.5.2008 6:10

Re: Umělec s velkým "U"

A co ten absurdní, absurdní projekt dostavby Staroměstské radnice? Viděl jsem hodně megalomanských projektů, necitlivých k historickému okolí, ale tento je trumfne všechny.

dunka 21 12.5.2008 1:42

Je to jednoduchý

Jiří David chce bejt v Národní galerii.

iko 12.5.2008 1:31

On ten vytvarnik nevynecha zadnou prilezitost, aby byl demonizovan:-)

"Už více než deset let v našem prostředí zažíváme jinou démonizaci. Jejím objektem je výtvarník,"

On ten vytvarnik se jde potrhat snahou byt demonizovan:-))))  Nevynecha zadnou prilezitost:-)

balthasar 12.5.2008 13:30

Re: On ten vytvarnik nevynecha zadnou prilezitost, aby byl demonizovan:-)

Jo, von bude asi v podstatě masochista.

inspektor Trachta 12.5.2008 15:06

Re: Re: On ten vytvarnik nevynecha zadnou prilezitost, aby byl demonizovan:-)

Vzhledem k těm jeho židlím které si sám navrhnul a na kterých doma sedí, bych s touto diagnózou souhlasil ;-)

ilik1 12.5.2008 16:37

Re: Re: Re: On ten vytvarnik nevynecha zadnou prilezitost, aby byl demonizovan:-)

Zajímalo by mě,co jste vytvořil Vy. Jedovaté sliny,pokud vím,nemají dlouhou životnost.To je největší problém i všech Knížákových oponentů.