24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

JAZYK: Genderové ptydepe

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jízlivec 18.1.2010 6:42

Mm jednoduché řešení...

Stačí zavést jako jednotný jazyk EU maďarštinu - ta žádné rody nemá, nezná a nerozlišuje...

Ő znamená on, ona, ono. Ó, ti se mají...

Petr I 18.1.2010 6:37

Tady vidno, čím se lze dnes živit.

Tx 18.1.2010 6:34

Pokusy o násilnou úpravu jazyka

nejsou nové, již v 19. stol. byli "BRUSIČI JAZYKA ČESKÉHO" a přesto stále užíváme kapesník a ne "nosočistoplen", muziku tvrdí basa a ne "hlubozník". Možná, že po nějaké přednášce bude přednášející kritizován nějakou "písk", že řekl "policisté včera kontrolovali", přesto, že tam byla taky 1 policistka, zatímco muž z lidu v hospodě řekne o téže policejní skupině "tak mě včera drátovali policajti", aniž by onu dámu vyděloval z buzerující množiny. Aby bylo jasno, nesnáším ony "pravé muže", macha typu "no jo, ženská za volantem", přesto že ta "ženská" je možná o hodně lepší řidič(ka!) než on. Držím palce všem ženám, které pronikly do "ryze mužských" profesí, jako např. pilot dopravních letadel a těm blbům, kteří si myslí, že jsou něco víc jen kvůli jakémusi přívěšku mezi stehny to nandaly. Ovšem stejně nesnáším ony feministické bojovnice, které Vám za to, že jim otevřete dveře dají facku. Velice se divím, že se na min. školství nenajde někdo, kdo by řekl, zejména v době, kdy se prachy šetří kde mohou, že dát na takovou ptákovinu 80 mln. je poněkud přepych. Z toho by se měla zodpovídat ministryně školství s tím, že rozpočet MŠ bude o tuto částku snížen.

        Copak my, ale jak to udělají chudáci Angličani, když "the man" znamená jak "muž", tak "člověk"? No, ona už jim paní mgr. Valdrová, PHD jistě poradí...

Baghíra 18.1.2010 7:40

Re: Pokusy o násilnou úpravu jazyka

Však ony proti tomuto ponižujícímu označení britské feministky bojují na svých ovulářích (pozor, ony nemají semináře, kdepak, fuj!). Ony jsou právě tak člověkem jako muž! Navrhly jakési řešení - žel, zapomněl jsem ho.

rdu 18.1.2010 13:35

Re: Pokusy o násilnou úpravu jazyka

Mám takové tušení, že to řešení spočívá v požadavku na úpravu základního zákona Spojených států, Deklarace nezávislosti. Ta začíná "All men are created equal..." a je požadováno tento prastarý dokument změnit na "All men and women...".

MILA 18.1.2010 5:31

co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

v anglictine, az na vyjimky, nejsou. Tak ze bude ucitelo, delniko, vedci, kreteno, blbo, pitomo, zidlo, skrino, papiro, volo, kravo......

Anubis 18.1.2010 6:00

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

Už se začalo: vepřo, knedlo, zelo.

MILA 18.1.2010 6:25

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

tak sem dostal chut na parko, chlebo a horcico, pivo a vino,bohudik uz je zgenderizovane, tak jeste koralko

honzak 18.1.2010 7:13

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

akorát na to ferneto si budu déle zvykat.

Karkul 18.1.2010 9:15

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

Pokud vím, tak maďarština nerozlišuje žádné rody, mohl by někdo znalý informovat jak se tam živí tyto exotky ?

cipísek 18.1.2010 9:20

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

Melou sušenou papriku,protože se (stejně jako ty ve zbytku světa) na nic jiného nehodí.

lary 18.1.2010 10:36

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

Smajlík (palec nahoru)

honzak 18.1.2010 11:04

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

komentář dne!!!! V Maďarsku papriku, tady pantem...

rdu 18.1.2010 13:25

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

Co se maďarštiny týče, pikantní je, že tam tradíčně přejímá po svatbě žena od partnera nejen příjmení, ale i křestní jméno. 

Jakub S. 18.1.2010 11:25

Re: co takhle tu cestinu poanglictit a zrusit rody?

- a moje oblíbené  m o j i t o  už taky, dobrý!! To su rád...

Brtník 18.1.2010 2:31

BSE a "nemoc šílených krav"

Je dobré začít striktně rozlišovat mezi BSE a výše zmíněnou nemocí. Tou druhou bych spíše označoval militantní feminismus. Neboť moje zkušenost s představitelkami militantně feministického proudu byla taková, že jsem byl nucen je považovat za opravdu, ale opravdu šílené krá.vy

cipísek 18.1.2010 9:23

Re: BSE a "nemoc šílených krav"

Milý medvěde.Nemoc šílených krav se přece cizím slovem už odedávna označuje jako  "feminizmus".

Formelák 18.1.2010 1:45

Osoba

Všimli jste si někdy , jak v mohých případech jsou všichni muži ponižováni a přehlíženi. Vůbec se o nás nehovoří, jako bychom byli nějaký plebs. Mluví a píše se o nějakých osobách , ale ne o mužích. Třeba zrovna ve výtahu . A už vůbec nevím co si mám myslet třeba o progamech divadelních her. Prý "Osoby a obsazení" To jako že ženy tam jsou , to chápu, ale proč se chlapům říká "Obsazení" ? To mne docela uráží ...

ZW 18.1.2010 1:56

Re: Osoba

A také: Proč se většina urážek uvádí jen v mužské podobě? V rámci genderové korektnosti žádám, abychom zavedli a důsledně používali pojmy typu: k*eténka, im*ecilka, de*ilka, pa*chantka, zm*dka, s*áčka ap.

Komik 18.1.2010 2:09

Re: Osoba

Ale i naopak: většina velkých obecných pojmů je rodu ženského: svoboda, rovnost, volnost, ctnost ... Ale i demokracie, diktatura, anarchie... Z těch, co jsou rodu mužského mne napadá jen pokrok,  rozum a život.

hlava22 18.1.2010 7:32

Re: Osoba

První opravdové gender slovo je p.i.č.a.. Přitom je diskriminováno.

rdu 18.1.2010 13:22

Re: Osoba

Noo ... slovo ... ona je to vlastně zkomolenina z francouzského "petit chat", tedy kočička, z časů napoleonských válek.

JW 18.1.2010 1:02

Je módou sezóny

Je módou sezóny, jak zpíval pan Suchý, nasaazovat psí hlavu všem, kdo získali titul v Plzni, nejen na právnické fakultě. Na paní Voldrové je vidět, že nejen v Plzni může  získat doktorát obdivuhodný lumen. Bylo by zajímavé najít její doktorantskou práci, ale pevně věřím, že "genderově správné" myšlenky jí napadaly až později, když už jiné nebyly. 

ZW 18.1.2010 1:49

Re: Je módou sezóny

Ať je to jakkoliv, konečný výsledek je velmi, velmi neradostný: Dnes je to právě Mgr. Jana Valdrová, Ph.D., která na vysoké škole přednáší, vede diplomové práce a zkouší u státních závěrečných zkoušek. A tedy také vychovává novou generaci absolventů/absolventek (;-)), pro něž budou uvedené bláboly naprosto přirozenou součástí vysokoškolského vzdělání a "genderová lingvistika" pro ně bude naprosto seriózní vědou, podobně jako filologie nebo matematika. Děsím se dne, kdy naše děti s naprosto upřímným přesvědčením, že mají pravdu, nás budou kárat za "nekorektní" názory, podobně jako svazáci v 50. let kárali své rodiče za názory "reakcionářské". Dnes je to ještě téma k veřejné ironické poznámce. Až nám tihle lidé vychovají generaci Pavků Morozovů, budeme si o tom tiše špitat někde v ústraní. Popřípadě v kantýně na Borech.

Mirek 18.1.2010 9:02

Re: Je módou sezóny

Já bych z těch genderových Pavků Morozovů zase takový strach neměl. Matně si na tu dobu pamatuji a už jenom to, že z tehdejších názorů nic nepřežilo a žádný současný Pavka Morozov neexistuje svědčí o tom, že selský rozum je nad jakékoliv teorie. Stejně nepřežije ani genderové šílenství a neobávám se toho, že současní genderoví svazáci výrazně ovlivní život.

Mard 18.1.2010 0:54

Je to celkem pochybé s tou rovnoprávností.

Když na mne taková mužatka vyrukuje, tak se vždy zeptám, kde se ta rovnoprávnost má zastavit? Zda ženy také mají lézt po břiše a rubat uhlí v hloubkovém dole a kopat kanály krumpáčem na ulicích. A na opačné straně, zda se mužům má také za početí potomka snižovat věk odchodu do důchodu. Dle mého je genderismus jen převlečeným ekoterorismem. Pod záminkou boje za něco a proti něčemu, získat výhody, granty, peníze a další prebendy. Co je špatného na tom že ženu pustím ve dveřích napřed? Přece to nedělám proto že jí chci ponížit a že jí tím naznačuji že si zasluhuje jakési ohledy. To je přeci blbost.

Forstmeister 18.1.2010 4:39

Re: Je to celkem pochybé s tou rovnoprávností.

Já ženu pustím ve dveřích napřed, abych zjistil, jaká je "ve zvěřině". Rekognoskace rozhodných partií. Při gestu přednosti "koule na plicích a gesicht", ve dveřích pak "obřitek a běhy". Pak rozhodnu, zdali vypustím genderový feromon, zdali je baba trofejově zajímavá. někdy je to docela účinné. Řada bab se tak chová záměrně, je to čižba na chlapíky, kteří si myslí, že oni jsou lovci. Kam čert nemůže, nastrčí babu s pořádnou hrmou. Známý se se mnou vsadil o flašku 16-ti letého páleného ječmene, že ho jeho pes (NO) na slovo poslechne (je psovodem PČR). Má hafuša (NKO) byla v hárání tak týden, tak jsem na sázku vyrazil. Nazval mne pak dobytkem a jím dodaného irského ječmene Whiskey jsme vylemtali a neposlušného policejního psa podrbali (za slechama). Má hafuša za dobře odvedenou práci dostala olomoucké syrečky, ty miluje. Není to genderové? Za vším je vlastně hrma.

Milada 18.1.2010 7:46

Re: Je to celkem pochybé s tou rovnoprávností.

Dobře to píšete, připravujeme se o nejhezčí hry. Nejhezčí věta je , že si muži myslí, že jsou lovci. Bohužel to platí čím dál tím méně.Mám občas ze svých VŠ kolegyň smutek na duši. 

liberal shark 18.1.2010 10:03

Re: Je to celkem pochybé s tou rovnoprávností.

správný termín pro všechny ty fašismy je tuším "sociální ekologie"