26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

JAZYK: Genderové ptydepe

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 18.1.2010 20:14

Tí intelygenti... já bysem ím dal, ku*va - !

No... hochu, ovšem je (i tady) nás tu dost a dost, a kolem tebe jistě taky, co nechodí na pole (jako  ty?) a přesto žijí poctivě, hodně pracují a jsou užiteční - jenže svými znalostmi, mozkem, ne rukama. Ale je mi jaksi protivné tak elementární věci pořád znovu uvádět. Ach, nedůvěra a odpor k  i n t e l i g e n c i -  dobře jste zaseli, bolševici... těchniku, proboha. To není hodno člověka v Evropě 3. tisíciletí.

Pedro 18.1.2010 21:16

Re: Tí intelygenti... já bysem ím dal, ku*va - !

Soudruh Štrougal svého času pravil: " A s nějakými těmi inteligentami se nebudeme moc mazat!"

těchňik 18.1.2010 22:19

Re: Tí intelygenti... já bysem ím dal, ku*va - !

Hochu hochu, ty jsi vůbec, ale zoufale vůbec nepochopil, co jsem tím chtěl říct - inu, to se stává i inteligentům. ;-)

Mimo jiné, když už jsme o toho znevažování (i když o tom nebyla řeč) práce mozkem, já neznevažují práci mozkem - té si naopak velmi a vysoce cením, ale znevažoval bych (kdyby o tom byla řeč) zbytečnou a rádo by potřebnou (až parazitní) "práci" mozkem.

... "dobře jste zaseli, bolševici" - se královsky bavím, kam až tě to přivedlo. :-)))

P.S. taky, nechodím na pole (ale když nebyl pochopen smysl ... pole - to byla symbolika!).

Jakub S. 18.1.2010 22:57

Re: Tí intelygenti... já bysem ím dal, ku*va - !

Tož to chce holt psát jednoznačněji... a bolševici zaseli dobře, ne že ne, ne?

těchňik 18.1.2010 23:28

Re: Tí intelygenti... já bysem ím dal, ku*va - !

Jednoznačněji jednoznačněji, dyk to docela jednoznačný je! Spoléhal jsem asi moc na Fištróna čtejících. :-)

Kdysi jsem byl na nějakých přednáškách (eko)feministek a byla tam i tadlenctá Šiklová. Ta teda ale měla tiky - neurotička jaxsfiňa. Nevyrovnanost z ní čišela na sto honů.

Víceméně jde také o to, že "civilizovaní" lidičkové žijící v relativním dostatku jsou různě frustrovaní, deprivovaní, furt běhají za psychoanalytikama apod. - tedy subjektivně se necítí moc spokojeni, narozdíl od mnohých primitivních národů, které mají oproti nim velký kulový a žijí v daleko horších podmínkách, ale hubu mají pořád do "velkého sýra" od ucha k uchu. Tam by nějaké genderovce těžko pohledal. Kdesi jsem četl nějaké zkušenosti kohosi, kdo byl v Africe. Z černochů si tam běžně dělal srandu, že strašně smrdí (údajně fakt smrděli - aspoň z pohledu/"počichu" evropského nosu) a černoši se tomu smáli a smáli a smáli. Zkusit to samé říct někde v Americe či Evropě, tak ho korektníci usouděj a vystaví na veřejný pranýř jako rasistu atp. Takže znovu - lidi už neví roupama, co dělat. :-)

Jakub S. 18.1.2010 23:52

Re: Tí intelygenti... já bysem ím dal, ku*va - !

Prof. Šiklová naprosto není typická feministka, prosím. Dokonce by se asi dalo tvrdit, že jí podle toho, jak se u nás ty nejvíc křičící prezentujou, vůbec není... a proč by, proboha, neměla zrovna prof. Šiklová být nervní či nervózní? Ujišťuju vás, že není v nejmenším zakomplexovaná, taky nemá proč. Je strašlivě chytrá, vtipná, moudrá.

těchňik 19.1.2010 0:05

Re: Tí intelygenti... já bysem ím dal, ku*va - !

Podle toho co tam vykládala to vypadalo na to, že je. No nic, ale nechme toho. Patrně jsme každý na dost jiné "frekvenci".

a. 19.1.2010 0:49

Re: Tí intelygenti... já bysem ím dal, ku*va - !

Dobre rano, ja se do te postele asi nedostanu. No nic,rano si pridam. Nelze nesouhlasit,pani profesorka je opravdu takova, jak pisete. A klasa !  1*****  Ostr.

Ivan Nový 18.1.2010 17:29

No hloupost se nevyhýbá ani ženám.

:-)))

sempervivum 18.1.2010 17:27

srovnání

Vážené dámy, vážení pánové, článek paní magistry Valdrové je z roku 2006. Jak pan Vlk tak pan Doležal mají trochu zpoždění ve svých reakcích. Jde o projevení úcty ženám tím, že je nebudeme vynechávat z řeči a textů. V České republice je dnes více obyvatelek než obyvatelů.

čm 18.1.2010 17:41

Re: srovnání

To jste mě uklidnil. podle toho článku by jeden řek, že tady jde zrovna vo krk nebo aspoň vo koule.

Jakub S. 18.1.2010 20:16

No, jak myslíte holt...

Mě jste teda jaksi nepřesvědčil, že šlo o tohle! A obávám se, že je nás takových hodně. Stačí přesně číst. A nenasazovat si růžové brýle. Vím, je to neuvěřitelné... leč je to skutečnost. To Valdro a spol.

Jura Jurax 18.1.2010 22:06

Re: srovnání

No, gender správně místo povzdechu to jsou volové bych si měl povzdychnout to jsou volyně a volové, čímž projevím úsctu k ženám, že je nevynechám ... task to myslíte?

Blbost kvete gender květy a na pedagogické fakulě Jihočeské university má hnízdo ...

Jura Jurax 18.1.2010 22:10

Re: srovnání

To jako myslíte, že individuum Valdr takto blbo před čtyřmi lety a že teď už z toho možná vyrostlo?

S.T.K. 18.1.2010 17:19

Eskalace

Když už má ženská smůlu a není hezká, pořád ještě může být milá a chytrá.

Pokud má dvojitou smůlu a není ani hezká, ani chytrá, pořád ještě může být milá a hodná.

Pokud má žena trojitou smůlu, stane se gender-vědcem.

Informace 18.1.2010 17:08

Chtěl bych jen ríct,

že kategorie genderu ve studiu srovnávacích literatur, lingvistiky, semiotiky, pychoanalýzy a historie má počátek v Severní Americe a Evropě v sedmdesátých letech minulého století. Po počátečnám skepticizmu se rozvine a zakoření v mnoha jiných disciplinách. Nyní jsou genderová studia předmětem vyučování na mnohých univerzitách. Přístup ke studiu různých disciplin z hlediska genderu má tedy čtyčicetiletou tradici, má bohatou literaturu, je podprorován nejen Unií ale i OSN.

To jen pro vaši informaci. Paní V. gender neobjevila, jen se zařadila obratně do mainstreamu doby.

 

honzak 18.1.2010 17:22

Re: Chtěl bych jen ríct,

když to podporuje Unie a OSN, tak to musí být úžasná kravina.

Ivan Nový 18.1.2010 17:30

Re: Chtěl bych jen ríct,

Přesně tak.

těchňik 18.1.2010 17:42

Re: Chtěl bych jen ríct,

:-)  :-))  :-)))

Informace 18.1.2010 17:47

Re: Chtěl bych jen ríct,

Pan Jakub Š. se mě ptal, jak je to v USA. Tak jsem našel zdroje (jsou ale v italštině), jsou tady dole, jestli vás to zajímá a pro ostatní jsem napsal jen krátkou informaci. Zcela s vámi souhlasím, jak jste mohli vidět z mých předešlých příspěvků. Ale už je to značně zakořeněné studium a musíme jen čekat, až to zajde přirozenou smrtí, až tedy nebudou mít už o čem psát. Pak vynaleznou něco nového.

Jura Jurax 18.1.2010 22:12

Re: Chtěl bych jen ríct,

Ne musí, očividně je.

Klišé a bohupusté kydy opět bez 18.1.2010 16:52

Je opravdu nutné každého s kým nesouhlasím onálepkovat?

Vlku, vlku, jednou jsou americké gender aktivistky komunistky, pak jsou to jakési nazzigenderky a ve finiši zase bruselandy? V tomto se podobáte bolševikům nejvíce, ti také každého kdo "chcal proti větru" alias měl jiný názor museli nutně "olepit" dost ošklivou značkou. Jinak jako obvykle nelze přečíst do konce pro nekonečné opakování a nudu, přiznám se, že mě tentokrát u článku (téměř do 2/3) udrželo čekání, jakou nálepku zase tentokrát gender aktivistkám nalepíte:-) Naštěstí koukám, že jdete do sebe a Vaše obvyklé slintavé tlachání o "různých  frndách" jste  (pravděpodobně genderově korektně:-) nahradil nálepkami komunistek, nazzigenderek a bruseland. Prostě namísto mozkomišního moku:-) Tak čest soudruhu:-)

Jakub S. 18.1.2010 20:19

Je opravdu nutné každého s kým nesouhlasím onálepkovat?

- s tou nudou jste tu ale, jak vidíte, jaksi jediný... tak poslyšte - nebude to spíš ve vás - ?!

libienski 18.1.2010 20:36

Re: Je opravdu nutné každého s kým nesouhlasím onálepkovat?

Pokud jsem samotný, pak zcela jistě, nicméně to nic nemění na mém názoru, že páně Vlkovou metodou je bolševické nálepkování oponenta. Navíc mu nic nebrání v tom, aby někoho nazval komunistou a nacistou současně, když se sám rád uchyluje k jemně řečeno "vousatému" vyjadřování uslintatného dědka:-)

Jura Jurax 18.1.2010 22:16

Re: Je opravdu nutné každého s kým nesouhlasím onálepkovat?

Ale kuš - nejste Vy ten, co nežere maso a nerozumí srandě?

A mimochodem ta gender studia jsou velkorysým mrháním prostředky, aby se uživily ty hordy humanitně vzdělaných dam, co je chrlí pfilozofické a jiné takové podobné fakulty (není tam totiž matika)  a co nejsou schopné se zviditelnit a uživit smysluplným konáním ... ...

Jan Vančura 18.1.2010 16:26

Genderové nesmysly - rod podstatných jmen mluvnický a přirozený

Jsem vzděláním pouhý strojní inženýr, avšak z doby studií na střední škole jsem si přinesl poznatek, že český jazyk se vyznačuje jednou zvláštností, a to jsou jména vespolná, epikoina. Dalo by se to chápat jako mužský útisk, protože jména vespolná mají většinou rod mužský. Která žena bude toužit po tom, aby existoval výraz v rodě ženském pro - ochlasta, smrad, zločinec, kořala, blázen? To pro ženy stvořeno nebylo, a jak píše Pavel Eisner ve své knize Chrám i tvrz nebo Rady Čechům, jak se hravě přiučiti češtině, jde skvělou mstu a revanš za všechen útisk a bezpráví, kterého se čeština na ženách dopustila.

A ať se nikdo nezaštiťuje Evropskou Unií, to není Ústav pro jazyk český. Veškeré diskuze jsou pouze vágní a svědčí o nedostatečném jazykovém vzdělání nebo snaze se zviditelnit.

O.M. 18.1.2010 17:27

Re: Genderové nesmysly - rod podstatných jmen mluvnický a přirozený

Mluvnice je věc jedna, zdvořilost druhá. Rozumný člověk chápe sám od sebe, že je zdvořilejší (a korektnější), když místo gramaticky zcela správného "milí studenti" osloví dav, kde 2/3 přítomných tvoří děvčata,  "milí studenti a studentky".

Tupějším se na to musí psát příručky.

Ivan Nový 18.1.2010 17:32

Re: Genderové nesmysly - rod podstatných jmen mluvnický a přirozený

Proč? Cožpak žena se necítí být studentem? Je jen jakýmsi polostudentem, studentkou?

O.M. 18.1.2010 19:41

Re: Genderové nesmysly - rod podstatných jmen mluvnický a přirozený

Já teda ne. Já jsem se nidky necítila jako student nebo jako žák. Vždycky jako studentka a žákyně. Možná si to nedovedete představit, protože jste chlap.

Jakub S. 18.1.2010 20:25

Re: Genderové nesmysly - rod podstatných jmen mluvnický a přirozený

Hele, nechejte toho, ve vlastním zájmu. Všecky ženy kolem mne měly a mají  jiné starosti a třeba, budete se divit, na FF, dcera a její kamarádky z VŠE... A nerozeštvávejte to. Takové věci jsou nebezpečné - po čase se vymknou z ruky a jedou samospádem a už nido to neuřídí. Je  d o s t  a  d o s tjiných antagonismů, problémů, rizik, špatných trendů... vy je nevidíte? Jsme na jedné lodi jménem Evropa. A voda stoupá... a tihle s  p i t o m o s t m i - !  To vám píše člověk, co desítiletí překládá a je historik. Přesto. Právě proto. Howgh!