26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

JAZYK: Genderové ptydepe

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šerlok Homeless 18.1.2010 15:50

Prostě paní Valdrová dostala na ministerstvu džob

jež spočívá v tom, že najde gender problémy v používání rodů v jazyce českém. Hledat tyhle problémy v jazyce uložila členským státům Evropská komise nebo co.

Kdyby paní Valdrová napsala, že žádné gender problémy s používáním rodů v češtině nejsou, tak by přiznala, že bere plat zbytečně.

Tak si nějaké problémy vymyslí, popíše papír a je vyděláno.

čm 18.1.2010 14:54

to je mi ňákejch příspěvků....

...na to, že je to teda všechno úplná, ale úplná blbost a Voldrová je teda úplně, ale úplně blbá, zastydlá, vystydlá, neužilá soudružka,  atd... .. Jeden by řek, že není v Česku většího nebezpečí, než jedna ženská se specifickými názory na užívání jazyka

Šerlok Homeless 18.1.2010 15:52

Re: to je mi ňákejch příspěvků....

Není blbá. Jen píše na papír blbosti - o neexistujících problémech. Kdyby napsala, že žádné gender problémy s používáním rodů čeština nemá, tak by tím přiznala, že na ministerstvu sedí zbytečně. Musí najít problémy ber kde ber.

čm 18.1.2010 16:02

Re: to je mi ňákejch příspěvků....

No já nemyslím, že je, naopak. Celkem vzato, snadno vydělaný prachy, když se tomu věnuje i v soukromí jako celkem neškodnýmu koníčku, jak jsem tak koukal, co je jinak zač. Já jen nevím, proč si to Vlk a tolik diskutujících berou tak osobně...

Šerlok Homeless 18.1.2010 16:19

Re: to je mi ňákejch příspěvků....

Vlk to nebere osobně. Jen nazývá věci pravým jménem.

čm 18.1.2010 16:52

Re: to je mi ňákejch příspěvků....

Já nevim, přijde mi, že trochu jo. Já v životě ještě na genderistku nebo co nenarazil a že dělám mezi ženskejma celej život. Takovej příruček a doporučení na cokoliv sem viděl a kde jim je konec. A zdaleka ne všechny byly z Bruselu, spíš čistě domácí výroby

m.p. 18.1.2010 18:46

Re: to je mi ňákejch příspěvků....

inu, moudrost vyššího věku ...

libienski 18.1.2010 16:55

Re: to je mi ňákejch příspěvků....

Proto je každý s kým nesouhlasí komunista nebo komunistka:-), zelená frnda, nazzigenderka nebo bruselanda:-) Tak jen neodvádět od podstaty problému!

čm 18.1.2010 17:00

Re: to je mi ňákejch příspěvků....

Jo, to je vono, to mi tam vadí. Těmahle nálepkama a pak ještě uvozovkama se to hemží hnedle jak Poučení z krizového vývoje.

A. 18.1.2010 14:34

To nevím

Nedávno byla na webu Svazu mužů debata o tom, jak média hrozně diskriminují muže, když se víc věnují kauzám dětí unesených matkám než otcům. A že za to můžou feministky.

Napsala jsem na to, že spíš než feministky za to může konzervativní postoj většiny Čechů, podle kterého je pro dítě důležitější matka než otec. Lidi to prostě víc chytá za srdce. Ze stejného důvodu se taky po rozvodu dávají děti do výchovy většinou matce, i soudci to berou jako že matka má k dětem blíž.

Dozvěděla jsem se, že pro dítě matka v žádném případě důležitější než otec není a že to je odporná feministická propaganda. A za to, komu se děti dávají po rozvodu, můžou feministické soudkyně. Tak teď tápu - antifeminista Vlk šíří feministické bludy o větší důležitosti matek???

Šerlok Homeless 18.1.2010 15:56

Re: To nevím

A co chcete slyšet? Dospělý rozumný člověk ví, že každá paušalizace je špatná. Lepší dobrý otec, než špatná matka a lepší dobrá matka, než špatný otec. Kdo je kdo, musí rozhodnout soud, pokud možno s přihlédnutím ke stanovisku psychologa a u starších dětí také k názoru dítěte.

A. 18.1.2010 17:14

Re: To nevím

To ovšem znamená, že s Vlkovým paušalizujícím  "pro dítě je důležitější matka než otec, ví to každý pediatr" nesouhlasíte.

Takže má podle Vás pravdu genderistka Valdrová?

novaz 18.1.2010 14:14

jak vidno, lze se uživit způsoby rozličnými

To homo Voldro si v životě asi příliš neužilo. Ale proboha, proč  "obšťastńuje" těmi svými zastydlými nesmysly ostatní?

bebe 18.1.2010 14:08

Krásně napsané !

Také miluji genderové soudružky...

Ivanhoe 18.1.2010 13:58

Mně vůbec nevadí

... že paní Voldrová (a další jí podobné) píše takovéto slátaniny. Je to její věc, a to, zda se bude nebo nebude léčit, si musí rozhodnout sama. Lze ji i politovat, neboť patrně nevyrůstala v harmonické rodině, a ani ve svém mládí nejspíš nebyla příliš šťastná.

Co mi však VADÍ, a to velice velmi, je to, že psaním podobných slátanin principiálně

a) lze získat akademický titul - to je nakonec to nejmenší, s tituly se dnes protrhl pytel, jediná mrzutost je, že se nedá pouze podle titulu odhadnout kvalita vzdělání jeho nositele, je nutno ztrácet čas pohovorem

b) se lze živit a uživit - to je horší, neboť tito psavci jsou placeni z daní lidí, kteří by z nich raději viděli dostatečně zaplacené a tedy dobře pracující (neboť na jejich místa by se stála fronta, a jen ti nejlepší by si mohli být jisti, že práci dostanou) policisty, hasiče, lékaře nebo učitele (obojího pohlaví, v klinických případech dokonce i současně - genderově korektní přípodotek)

c) se lze domoci postavení, ze kterého se rozhoduje o penězích (náklady na přepisování učebnic a podobně), nebo dokonce o osudech jiných lidí - co budou smět, nesmět či muset říkat, zda budou nebo nebudou přijati do určitého zaměstnání; a kdo ví, jestli to není jen nesmělý začátek věcí příštích a onačejších. A to už je opravdu prů... !  

Ivanhoe 18.1.2010 14:03

Oprava

Teď jsem zjistil, že tam mám chybně uvedené jméno, Voldrová místo Valdrová. Omlouvám se této konkrétní paní Valdrové a všem existujícím paním a slečnám Voldrovým.

šimon klein 18.1.2010 14:30

Re: Oprava

a bohužel nezanedbatelná katastrofa je, že takhle zprzní řadu mladistvých dušiček a  v podstatě z nich vychová Pavky Morozovic.....

Jakub S. 18.1.2010 15:01

Re: Mně vůbec nevadí

Pode vše se podepisuju, příteli, je to prostě tak! Čili: průser s x tituly, x rozdělováním peněz z daní, x obsazováním vlivných míst lidmi k ničemu, už a priori zaujatými. O tempora, o mores...!

18.1.2010 16:00

Vy jste to napsal velice pěkně.

Mně ale vadí ještě něco jiného a to to, že tyhle výplody chorých myslí jsou veřejně presentovány.

Inteligentní člověk pokrčí rameny a v duchu se ošklíbne, ale mladé dívky průměrné, podprůměrné a jen mírně nadprůměrné snadno podléhají stádnímu reflexu. Jejich míra docility je vyšší a tak snadno v domnění, že mají svět a lidi hodnotit podle pseudhodnot v takových článcích uváděných, začnou kazit život sobě i druhým.

Tyhle genderfeministky roznášejí sociální nákazu neschopnostnosti normálních vztahů mezi muži a ženami.

čm 18.1.2010 16:10

Re: to ste mě uklidnil

Mám doma šestnáctku a znám trochu i její kámošky. Co vidim a slyšim, kazej je úplně jiný týpci, To sem rád, že mám tak vysoce nadprůměrně inteligentní dceru s vysoce nadprůměrně inteligentními kamarádkami

janoryna 18.1.2010 13:57

žádám o poučení:

kdy se lidská společnost stala sexistickou ? byla někdy v minulosti prostá sexismu ? existuje nyní někde na zemi nějaká nesexistická společnost(kulutra, národ). projevuje se sexismus i u zvířat, na př. u opic, lvů či tučňáků ? co s tím ? 

honzak 18.1.2010 14:29

Re: žádám o poučení:

během cvičení vojenské katedry v roce 1973 jsme DENNĚ viděli homosexuální styky býků, chovaných na maso na statku v Horním Adršpachu. Jeli jak vzteklí, ale nepsali o tom ani neřečnili do televize.

Začínali na zvolání "Zdar, soudruhu nadporučíku!"

šimon klein 18.1.2010 14:33

Re: žádám o poučení:

takže pokud mne paměť neklame, tu nepovedenou rotu hned po nás zavírali, páč RL neviděly, kam měly vidět......vychází mi z toho jediné :   ahoj kolego !!!

Stock11@email.cz 18.1.2010 13:38

jsem počítačový analfabet.

Nevím,jestli se odeslaly mé brepty.Znovu je momentálně neumotám.Jestli jsou k něčemu tak se k Vám snad dostanou.

Stock11@email.cz 18.1.2010 13:35

počítačévý analfabet.Jsem

Zaujalo mne Vaše nedávné doporučení hraní na divadle.Když jsem se dnes zatoulala  ve čtení deníků a viděla Vaše jméno,přečetla jsem.Moc se mi líbí Váš pohled na genderové tlachy.Asi se mi podaří občas si přečíst něco co mne nepopuzuje.Dík.Na oplátku Vás pošlu do Slováckého Divadla,kam se občas zatoulám a díky velmi vsřícnému panu řediteli se dostanu i na naprosto vyprodaná představení.Naposledy na koncert nejen paní K.Fialové.Potřebovala jsem potěšit spolužačku a představení jsem znala odjinud.Shodou okolností se mi podařilo potěšit nejen spolužačku,ale i 90.letou známou,která se léta nedostala od své ležící sestry,kterou opatruje.Díky dceři spolužačky,které pan ředitel umožnil návštěvu taky.Běh života jí dovolil jen dělat nám taxikáře.Díky pracovnicím soc. služeb a dceři spoluačky jsme umožnily využít  uvolněnou vstupenku.Dokud žijeme tak ať žijeme.Přeji hodně čtenářů.

Jakub S. 18.1.2010 20:30

Re: počítačévý analfabet.Jsem

No vida - další od uherských hranic! Já jenom trošku severněji. To musel být koncert, hodně chvály na to je! Jsou posledních patnáct let dobří, fakt!

Kresinka 18.1.2010 13:27

tak vám nevím,

co si myslet nejen o tom zpotvořeném gender jazyku, ale vůbec o celém tom pitomém nápadu s harašením. Já jsem dnes postklimakterická, ale přející bába, která si ještě vzpomíná na mládí. Nikdy žádná krasavice, ale páni mě přesto obhlíželi, nikdy mi to nevadilo, pokud byli slušní. Už mi bylo čtyřicet hodně pryč a ještě na mě pískali vojáci. Řekla bych, že ženské mají být ženské a muži chlapští, já už holt jiný názor mít nebudu

JaS 18.1.2010 13:59

Re: tak vám nevím,

Tamta paní píše, že je sice ve věku babičky, ale s vnoučaty nepospíchá. Asi přehlídla, že k tomu, aby měla vnoučata, potřebuje někoho z těch kteří myslí jen na to jedno...Jestli vymře po přeslici, tak žádná škoda té dokonalosti.

modrina 18.1.2010 16:13

Re: tak vám nevím,

Milá Kresinko,

jste prostě normální ženská a normální ženské dělá zájem mužů dobře. To s věkem moc nesouvisí, to ženská v sobě buď má, nebo nemá. No a když nemá, tak svou frustraci ventiluje např. psaním nesmyslných blábolů. Znepokojující je, že tak činí v pozici, kde by mohla napáchat spoustu zla.

Vás moc zdravím, Váš příspěvek mi udělal radost. :)

jája 18.1.2010 16:57

Re: tak vám nevím,

ano, čeština upřednostňuje v užívání muže, nakonec psaní tvrdého a měkkého i u sloves (s jedinou výjimkou) je závislé na tom, zda tam je jediné maskulinuv v kupě feminim. Ano, ženy jsou zčásti vnímány jako hezké věci, které mají sloužit, vždyť se podívejte, jak muži herci převážnou měrou důstojně stárnou a ženy herečky lítají po plastikách, ano, je to nesprávné a nemoderní, žena je člověk a to v první řadě /čeština na rozdíl od tak proklamovaných germáských jazyků sice přechyluje ženská příjmení, ale pro  význam muž a člověk má dvě rozdílná slova), její postavení a profese má v češtine  správná vyjádření - doktor - doktorka, inženýr - inženýrka, dareba - darebačka....... a je to správné. Pokud si žena nepřeje být v dané situaci, místě a postavení vnímýána především jako sex. objekt, je to její vůle a musí být respektována, tedy žádné harašení. Nakonec, jak by se vám, muží líbilo, kdyby břichatá funící plešatá a asi praštěná dáma s vámi zapřádala dvojsmyslné řeči, mlsně vám oblížela druhotné sexuální znaky a dokonce se ítila povolána vác jen tak v dobrém poplácávat? A´t žije feminismus a díky jeho zakladatelkám za naše, aspoň formálně rovné postavení, volební právo a tak dále.