30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

INTERNET: Sbohem, Klondike

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xaver X.X. 25.9.2006 17:14

Tak tohle máme nastejno....

A jen se divím, že to admin nesmáznul, tohle bych mu toleroval...

inspektor Trachta 25.9.2006 17:12

Re: No já hlavně nehodlám zatahovat do plků lidi,

Bať bať, zlatá slova :-)

Xaver X.X. 25.9.2006 17:04

...když já jsem takovej stydlín... :-)

herdekbabka 25.9.2006 17:19

Re: ok:mno Zuzano - recepty tu lítaly - když někdo potřeboval už v dobách kdy jste ještě o psu nevěděla.

my jsme si tu takhle vypomáhali takže ty vaše rádoby připomínky jsou jaksi mimo mísu - taky tu občas v dávné minulosti proběhly debaty a různá varování před některými ?výrobky? ale všechno tak jaksi v pohodě - měla byste se vrátit na stránky - kde jste působila ¨dřív -nebo jste placená za rozbíjení .......

inspektor Trachta 25.9.2006 17:27

Re: Re: ok:mno Zuzano - recepty tu lítaly - když někdo potřeboval už v dobách kdy jste ještě o psu nevěděla.

To jste mě vážně pobavila herdekbabko...;-D všechno tak nějak vpohodě...a ti co tu byli v pátek nebyli v pohodě? Všichni? Opravdu?

žaneta 25.9.2006 17:31

Re: Re: ok:mno Zuzano - recepty tu lítaly - když někdo potřeboval už v dobách kdy jste ještě o psu nevěděla.

pokud vím, tak Zuzana nejdřív působila na Psu, ještě v dobách, kdy tady místo receptů lítaly řeznické špalky JaroSlava blahé paměti;-D

Zuzana W 25.9.2006 17:57

Re: Re: ok:mno Zuzano - recepty tu lítaly - když někdo potřeboval už v dobách kdy jste ještě o psu nevěděla.

Herdekbabko,  já jsem (sem tam) na psu od r. 97 a od kdy Vy?

pf 25.9.2006 16:43

hoho tady dole nekdo odvazne tvrdi, ze diskuse ma k necemu slouzit

no samozrejme, slouzi ke zvyseni hitu na stranku a zvyseni prijmu z reklamy.

bozeboze, zase vysvetlovat ze voda tece zasadne z kopce.

Ostatne soudim, ze mozna vitr vane odjinud: platcum za pocet hitu jaksi doslo,  ze plati za reklamu na hojne navstevovane strance, ale profit ze z toho nekouka skoro zadny.

Přýtel 25.9.2006 16:56

Re: hoho tady dole nekdo odvazne tvrdi, ze diskuse ma k necemu slouzit

Možná jsem naivní, ale i takový jsou potřeba.

pV. 25.9.2006 16:41

Vážená redakce a pane Haasi

I v této diskuzi jsou mazány názory oponentů a zablokovány další IP nesouhlasících komentátorů. Mohu doložit screenshoty následujících skutečností:

1) selektivní odmazávání komentářů, které rozhodně rozhodně nenaplňovaly podmínky uvedené v redakčních podmínkých formuláře pro odesílání komentářů. Mimo jiné byl smazán i komentář zaslaný nickem jura-p, ovšem po určité době byl zpětně obnoven - pro ty, kteří znají reálnou identitu tohoto komentátora je to úsměvná příhoda :-)

2) komentáře nejsou jen průběžně mazány, ale také jsou zpětně vkládány do diskuznícho vlákna nové komentáře s antidatovanou časovou značkou (příspěvky pana Haase), přičemž oponetní komentáře jsou smazány

3) IP uživatelů, kterých se článek týká ("klondajčané") i ti, kteří obdrželi virtuální roszudek smrti (ban) za slušné dotazy na existenci mazání (existenci těchto blokací pan Haas účelově opomíjí) jsou nadále blokovány.

Uvedené skutečnosti mohu na přání doložit screenshoty. Spojení na mne je většině blogů, odkud pan Haas cituje. Stačí napsat mail, a uvedené screenshoty zašlu. Kontakt je například zde: http://www.niggly.net/?p=38 Na závěr přeji mnoho štěstí s novou podobou Neviditelného psa, kdysi výkladní skříní českého internetu.      

josé 25.9.2006 16:37

Nevěřím vlastním očím!

Pánové a dámy z Klondike...

Docela by mně zajímalo jakou máte politickou orientaci, někoho mi to připomíná ale koho KUA? Skutečně nedokážu pochopit nad čím se rozčilujete. Co např. někomu v tomto článku může připadat jako nadávání či urážka. Má učitelka na prvním stupni vás zcela přesně vystihla jistým rčením o potrefené huse...

Mně teda připadá naprosto normální že soukromý vydavatel soukromých novin si v nich otiskne jen to co chce ať už má na to pravidla psaná či nevyřčená ať už je někdo chápe či s nimi souhlasí či nikoli. Může se Vám to nelíbit, můžete na toto téma debatovat kde chcete a kolik chcete ale to je tak všechno co můžete.

Velmi bych si přál aby jste zkusili spustit tu svou kampaň. Aspoň budete mít co dělat a nebudete prudit. A jak já pevně věřím zjistíte že nereprezentujete většinu, koneckonců jako téměř nikdo z nás. A docela bych vám přál aby jste ve svých snahách překročili hranici abchom se pak na vaše počínání mohli zevrubně podívat i z hlediska záakona.

Jděte všichni do pr.... Nebo ještě lépe co kdyby jste šli děla tněco užitečného?

Xaver X.X. 25.9.2006 16:40

Pánové a dámy z Kolndike jsou odříznuti

A jak vidím, sprostý hulvát josé adminovi nevadí. A diskutuje mimo obsah článku. To jsou mi věci...8-o

Přýtel 25.9.2006 16:43

Re: Pánové a dámy z Kolndike jsou odříznuti

To bylo velmi laciné Xavere.

Xaver X.X. 25.9.2006 16:49

Souhlasím, laciné, ale za víc to nestálo... :-)

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 16:40

Re: Nevěřím vlastním očím!

To tě chlapče nešťastná ta tvá učitelka na prvním stupni učí i to zasílání do pr....?

žaneta 25.9.2006 16:30

bude následovat kanonizace mučedníků z Klondiku?

Měli ten Klondike zachovat jako odstrašující příklad a předmět doličný. Jednak byse furt lidi neptali, druhak soudě podle ohlasu i v zapadlých koutech českého infernetu by se tam klikalo jak o život a cena reklam by šla prudce nahoru

Přýtel 25.9.2006 16:24

Ono to dává smysl!

Někteří z vás to asi opravdu nechápou... Diskuse má k něčemu sloužit a zneužívat ji je jaksi unfair. Něco jako býti stopařem proti vůli řidiče. Obtěžuje to diskutéry (pokud se tak děje na živém vlákně/diskusi) a zatěžuje server určený (a placený) za jiným účelem. Chatovat a posílat si volné vzkazy lze na serverech k tomu určených (a za tím účelem jinými altruisty placených)...

Xaver X.X. 25.9.2006 16:28

Přýteli, opakování je matka moudrosti

ale protože tady již poněkolikráte opakujete své teze, aniž byste se zajímal o podstatu problému jako celku, tak bacha na to, aby vás nedořízli. Jaroušek taky opakoval a kde je mu dnes konec...:-)

inspektor Trachta 25.9.2006 16:30

Re: Přýteli, opakování je matka moudrosti

Ozaj zvonku ten problém vypadá tak nějak jednoduše a trochu jinak než zevnitř...;-)

Xaver X.X. 25.9.2006 16:38

No zvonku jsou tu dva úhly pohledu, Haas a PV

plus diskuse pod obojím. Len aby sa pozerali aj z vnútri...:-)

P.S. Výrazem pod obojím nemyslím žádnou narážku na odvěký spor katolíků a husitů, není mým záměrem jitřit vášně věřících ani je nijak dehonestovat...:-)

inspektor Trachta 25.9.2006 16:53

Re: No zvonku jsou tu dva úhly pohledu, Haas a PV

Mě připadá že si tady s Bédou všichni tři tak trochu koledujeme. :-)

Xaver X.X. 25.9.2006 17:10

Tak takhle to vypadá aj z vonku, aj z vnútri... :-)

Finrod Felagund 25.9.2006 16:30

Re: Ono to dává smysl!

OK, jinak. Diskuse o pražském Klondiku byla asi rok stará a pochybuji, že by tam šel někdo jiný, než ten, kdo si tam píše básně, recepty a přeje krásného dne. Čili kdyby nebylo tohoto povídání, diskuse by byla více než rok NEAKTIVNÍ. Z tohoto důvodu tito lidé z "Klondiku" nemohli nikoho obtěžovat! Nebo si myslíte, že při všech komentářích o teroristických útocích, volbách a plno žhavějších tématech, které avšak všechny zapadly, je zrovna Klondik takový hit, aby lidé, co si tam takhle píšou, někoho otravovali? Tím spíš je banovat bez upozornění je nelidské. Z hlediska majetko-právního na to má admin samozřejmě právo, ale pokud NP chce vypadat demokraticky a liberálně, tak by se tyhle věci dít neměly, protože to zavání sociálinženýrungem.

Finrod Felagund 25.9.2006 16:35

Re: Re: Ono to dává smysl!

A ještě něco, jsem velmi nerad, že jsme se dostali do takové situace, kdy vážím třikrát, jaká slova sem píšu a přesto se bojím, že za každou špetku kritiky, kterou řeknu, můžu dostat ban. Vždy se mi na NP psalo dobře s tím, že budu moct diskutovat způsobem, že se moje názory nemusely líbit, lidé s nimi nemuseli souhlasit (soudruzi Janeček, Juchelka, Rys, kocour a další by mohli povídat), ale to je tak všechno, co s tím mohli dělat, protože právo na názor se ctilo. A je mi velice líto, že si musím dávat pozor na pusu a bát se o IP...

žaneta 25.9.2006 16:37

Re: Re: Re: Ono to dává smysl!

vy to píšete pusou?8-o snad na prsty, pusou si přitom můžete dělat, co chcete;-D

Finrod Felagund 25.9.2006 16:40

Re: Re: Re: Re: Ono to dává smysl!

Aha, omlouvám se za nedostatečnou precisnost v psaní. Ale doufám, že jste smysl pochopila. BTW. na Klondike jsem nepsal a až do dneška jsem o něm nevěděl - a to na Psa píšu hodně a hodně diskuse čtu. Takže to asi tak moc vadit nemohlo.

inspektor Trachta 25.9.2006 16:48

Re: Re: Re: Ono to dává smysl!

Ano a já bych k tomu dodal, že vymazání komentářů a odstřihnutí části komentátorů (těch co za nic nemohli) bude nejspíš kontrapruduktivní - pokud chce velevážená redakce zachovat komentáře a nezakáže je vůbec.

Vzhledem k tomu, že to tady pozoruji už opravdu hodně dlouho, zaznamenal jsem několik obdobných "revolucí", odchodů a mohutných gest, zakládání nových trucwebů (některých jsem se sám zúčastnil) a střídaní celých skupin diskutérů (ale i redaktorů, vzpomeňme třeba na paní Splítkovou, že...)- nikdo totiž není nenahraditelný.

Nová skupinka nic netušících debatérů může v klidu dál debatovat - ale nedej Bože, aby se sem dostal (třeba z jiné IP) někdo z těch "starých struktur", poněkud frustrovaných z nespravedlivého odříznutí (velmi eufemisticky řečeno). Pak možná dojde i na ty tolik omílané vulgarity...ale chtěl tohle opravdu někdo? :-/

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 16:38

Re: Re: Ono to dává smysl!

No, ono by stačilo, kdyby admin přispívání do historických diskuzí (třeba jen týden starých, stejnak delší reakce nemá význam) prostě jednoduše programově zakázal. Tím, že bez výstrahy uťal "hříšnické" IP se spíše zdá, že věc je daleko horší a ten Klondajk byla jen palebná příprava před ofenzívou, což vlastně už pátek a víkend tomu dává zapravdu...

Přýtel 25.9.2006 16:41

Re: Re: Ono to dává smysl!

Fajn, souhlasím, že "banování" bez varování není šťastné řešení.

Nicméně znovu opakuju, že použití které není v souladu s určením je zneužití a jako také není - minimálně - fair. A - i když je to při dnešních velikostech disků třeba směšné - obsazujete cizí prostor, který je určen pro něco jiného. Z těchto důvodů vy nemáte (morální) právo pro něčemu takovému protestovat a ohánět se svobou slova. A proto mi ta celá kampaň proti NP vadí.

Finrod Felagund 25.9.2006 16:45

Re: Re: Re: Ono to dává smysl!

Pokud jste si nevšiml, nevedu žádnou kampaň proti NP, ale vadí mi prostá věc, že čistě z lidského hlediska banovat bez varování ty, kteří si někde přejí hezkého dne a píšou poezii na místě, kam takřka NIKDO JINÝ nechodí, je hodně nešťastné. Tím spíš, kydž je tady spousta antisemitů, rasistů a sprosťáků, kteří by ban zasluhovali spíš. Další věc je ta, že NP se tváří jako deník liberální, a je mi velice líto, že se musím bát, že za každé slovo kritiky, které sem napíšu, mohu dostat taky ban. A to prosím jsem i přispěvatel článků na NP.