16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Prikner 5.4.2024 17:04

Na Ukrajině teď mají vypnutý všechny uhelný elektrárny a jsou dost v p...i, protože jsou Putinem rozbombardovaný. Stejný problém budeme mít za 2 roky, ale naše elektrárny budou v pořádku, jen budou vypnutý bruselskejma povolenkama. Pokud vláda neřekne bruseli lobogo, budem ve stejný p...i.

Z. Koutecký 5.4.2024 1:08

Proti komu by naše vláda měla hledat spojence, pane Součku? Proti EU? Na to už je pozdě, když jsme Green Deal schválili v Radě a hlasovala pro něj v roce 2020 i většina našich poslanců v EP. Teď už se vydávají jen prováděcí předpisy EU a ty se plnit musí.

M. Kocián 5.4.2024 8:56

Taky jsme se kdysi zavázali, že Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak. A předtím k poddanství Habsburkům. Nebo k tributu do Němec. Všeho dočasu.

O. Seliger 4.4.2024 22:48

Asi tak. Existuje dluhové stádium kapitalismu. Peníze vyrábějí banky z dluhů. Všechny vlády vyspělého maximálně zadlužovaly a zadlužují, aby přežily u svých koryt. Nejvíc "nejbohatší" Americké vyspěly k 34bilionovému vnitřnímu dluhu a cca 90% GDP zahraničnímu. Celá manipulace s atombloky a vyřazením USA, bylo nutno napravit. Nově 4bloky, už USA postaví. Uvědomělí CZ národ ví, že je třeba nejvíce zadluženým pomoci, podobně jako s helikoptérami, letadýlky v nedohlednu ap. aby se to nepotento. Taky ostatní z dluhové únie budou vstřícní a radostně v jednom šiku ...do dluhů, do dluhů, do dluhů...

L. Novák 4.4.2024 22:33

Tahle vláda zelených magorů sotva... :-/

L. Zídek 4.4.2024 22:13

Tahle 5demoliční vláda jen plní befely těch , co tuhle zemi ždímají. Kdyby republice chtěla prospět, tak už dávno zaleze natrvalo do kanálu.

J. Jurax 4.4.2024 17:55

No, a proč vlastně musíme grýndýlové a energetické hovadiny z EU nařizované dodržovat, když nám prokazatelně škodí?

Proč musíme lavírovat a hledat spojence, abychom ty bruselské blbečky přesvědčili, že jsou fakt blbí a uznali to? Blbec ze je blbec neuzná nikdy, to by přestal být blbcem, což je v bruseli nemožné.

Takže nejspíš proto, že jsme jak bulíci do EU vlezli, ta během let zdegenerovala a my se vzdali suverenity a stali se bezprávnou gubernií.

P. Diviš 4.4.2024 17:58

Obávám se, že s naší ekonomickou a politickou silou, navíc s levicovou mentalitou většiny občanů, jsme se těžko mohli udržet mimo EU. Ta mně sice sere, a to tak, že dost, ale to mimo, které bychom vinou té levicové mentality ani neuměli využít, si dost dobře nedovedu představit.

V. Petr 4.4.2024 18:10

EU už zdegenerovala do té míry, že se vyplatí ji opustit skoro za každou cenu! I kdybychom pak vstoupili do sdružení BRICS!

P. Diviš 4.4.2024 21:50

Ekonomicky i politicky fantasmagorie. Ne, že by mne to u vás udivilo.

L. Novák 4.4.2024 22:23

:-)

J. Lukavsky 5.4.2024 7:40

"do sdružení BRICS" kde bychom si podstatně polepšili. Takové zářné vzory jako Jihoafrická republika, Brazílie či dokonce Rusko .... to jsou zářící vzory, tedy alespoň pro některé. Díky. J.L. end PS: ještě tam chybí Venezuella.... tedy v tom BRICSu.

J. Jurax 4.4.2024 18:18

Jo ... ale byli jsme před Rakouskem, budeme i po něm ... :-)

Nakonec, myslíte, že by vystoupení z EU napáchalo víc škod než už napáchaly solární tunel z vůle EU zbudovaný, než boj proti zločinnému kysličníku a vůbec nucená aplikace peachoviny zvané grýndýl a mnohých dalších hovadností EU prosazovaných?

Nakonec v putovním cirkuse nemáme ani tři procenta hlasů; tím je dána naše politická sila. A z těch pár eurozastupičů jsou stejně mnozí, ne-li takměř všichni eurohujeři hlasující poslušně proti zájmům své vlasti.

M. Novák 4.4.2024 19:39

Na opuštění EU potřebujeme zásobovací letecký most jako byl v Západním Berlínu když ho Rusové izolovali protože EU by udělala totéž i nám. U Británie se pokusila, ale Británie má přístup po moři a navíc EU ve všem ustoupili, takže jsou na tom úplně stejně jako kdyby zůstali.

P. Diviš 4.4.2024 21:52

Pořád ještě si myslím, že jo, že by to napáchalo j͇e͇š͇t͇ě͇ větší škody.

J. Jurax 4.4.2024 22:58

No jo, quo usque tandem?

V. Mokrý 4.4.2024 16:19

Diviš 9:33

Fantasmagorie bere tebe, už dlouho.

!

P. Diviš 4.4.2024 17:53

Klid, mokrý soudruhu.

V. Mokrý 1.3.2024 11:05 TY TU NENÁVIST MÁŠ asi tak po kom, co ?

L. Novák 4.4.2024 22:27

Pochcaný je prochlastaný dement. ;-) Škoda s ním ztrácet čas.

F. Kusák 4.4.2024 16:14

Jen poznámka k Alexandru Vondrovi. Kdysi mně byl docela sympatický. Mladý, poměrně inteligentní, který měl problémy s Husákovým režimem. Jenže nedávno jsem si říkal, že ten člověk vlastně nic reálného nedokázal. Že on jen vede takové líbivé řeči, že je to jen dobře placená vyžírka. Takových je víc, ale on se ještě předvedl jako zdatný manipulátor a lhář, když mával jakýmsi ruským dopisem, který měl napsat podnikatel Zdeněk Jandýsek. Takže Vondra určitě nic nezařídí a spoléhat na něj, je čiré zoufalství.

L. Peleška 4.4.2024 15:23

Dokud Německo nenarazí, neponoří se do tmy a průmysl neupadne na ústa, Němci pojedou svou ideologii! Pamatujte, že bojovali sedm dní po smrti Hitlera a srovnání většiny měst se zemí! Oni jsou sice pracovití, zdraví sousedy, vítají Afričany, ale ideologie jim je nade vše! Až po black -out nebude dva týdny jak spláchnout WC, osprchovat se, teplé jídlo a nebude kde upéct chleba se - možná - zamyslí? Takže si přejme, aby v rámci léčby jejich patologické závislosti na levicových idejích, došli ve tmě a zimě k poznání, že i když dopadnou na zem a většina Evropy s nimi, nebude klesat množství oxidu uhličitého v atmosféře a klima se bude měnit i milión let po konci lidstva?! Oni nedělají malé chyby! Tak se to snad tentokrát obejde bez té velké války? Byla by poslední....

V. Mokrý 4.4.2024 16:02

JAK NIKOMU NIC ŠPATNÉHO

nepřeji,

tak ten black-out, ten by si zasloužili alespoň týdenní, a to co nejdříve.

L. Peleška 4.4.2024 16:26

V NY to bylo týden a s pomocí celých USA! V osmdesátimilónovém Německu bych si tipnul týdny dva a to s pomocí celé Evropy! Pokud by “lehlo” států víc, bylo by to delší!

P. Kopecký 4.4.2024 14:34

Ono jše to řešitelné prakticky ihned. Technologie na to jsou a nabízíme je městům i státu několik let, dosud však marně. Nicméně tomu brání absence kompetentních partnerů na straně obcí neochota státní byrokracie a do důsledki nekompetentnost ministrů obchodu a průmyslu a regionálního rozvoje a pak samozřejmě finanční zájmy dnešních výrobců a zpracovatelů a dotačních agentur sající finance z projektů. Nechali jsme si ve 2/3 měst [>-] ukrást zdroje ať už se jedná o vodu, výrobu tepla a energií či zpracování odpadů nadnárodními koncernyRv a i čeští miliardáři nevrací zpátky vlasti to co jim dala... raději kupují fotbalové kluby a firmy v zahraničí...

Příčinou krize je morální bída

Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme si zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledků tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku.

Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější, než lenošení a mrhání.

Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.

Tomáš Baťa st., 1932

P. Diviš 4.4.2024 17:56

" Nechali jsme si ve 2/3 měst [>-] ukrást zdroje ať už se jedná o vodu, výrobu tepla a energií či zpracování odpadů nadnárodními koncerny ..."

... a kdo to těm koncernům prodal? :-P

J. Jurax 4.4.2024 18:20

Inu, lidem zvolení konšelé ...

L. Novák 4.4.2024 22:26

Asi neměli na opravu zastaralé vodovodní a kanalizační sítě. ;-)

M. Zdráhal 4.4.2024 21:00

Pokud si to pamatuji dobře, tak akcie vodáren dostaly obce. Pokud řada obcí ty akcie prodala, tak za to můžou ty obce, respektive jejich obyvatelé, že neprotestovali.

L. Písařík 6.4.2024 8:10

A kam zmizely peníze, za které byly tyto komodity prodány? Protekly mezi prsty?

O. Zuckerová 4.4.2024 12:50

Jediná rada pro Čechy, ovšem při jejich povaze nemyslitelná: konec žmoulání čepic!