19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda Dr.Sc. 15.3.2007 20:49

Prolhanost Zelených

Němečtí a rakouští Zelení se snaží o ukončení provozu JE v Německu. Jako náhradu určili novou uhelnou elektrárnu Herne 5 blízko Dortmundu. Tam se staví elektrárna s výkonem 9000 MW, t.j. 4 a půl krát Temelín, ta má zásobovat město Mnichov (náhrada za Ohu, čili Isar I a Isar II) a Linec.  Místo omezování produkce kysličníku uhličitého dochází k jeho neobvyklé expanzi. Ovšem diskrétně, kdyby o tom včera nepsaly Hornorakouské noviny, ani by o tom nikdo nevěděl.

I když tam budou všemožné filtry, CO-2 se bude vyrábět v gigantickém množství a celý smrad půjde obvyklou cestou přes Sauerland na Lipsko a české Jizerské hory.

Kdy už se těm  idiotům někdo postaví do cesty?

Šumavák 12.3.2007 23:51

Jen tak pro srovnání.....

kdo jste mocen německého jazyka ( a kdo ne, stačí když si prohlédne čísla uvedená v tabulkách) ZDE*  je přehled nehod, havárií a poruch v německých jaderných elektrárnách. Je tam rok 2005, a tři quartály 2006( zatím !) . A zatím je tam za 3/4 roku 103( jednostotři !) HLÁŠENÍM POVINNÝCH  nehod. Tj .nehod, jakých bylo od začátku provozu v temelíně za celou dobu asi 5 (nevím jistě...)

Zvídavější si tam z přehledu JE zjistí kolik jich tam je, a dovoluji si upozornit, že ŽÁDNÁ z nich není v náběhu !!!

Prostým dělením dojdete k číslu, ze kterého se vám zatočí hlava.

Ale tím se ani Bursík, ani Pavlovec, natož Otto Normalverbraucher vůbec nezatěžují!

Emp 12.3.2007 23:56

Re: Jen tak pro srovnání.....

Probůh Šumaváku, musím to prostudovat, obdivuji, kde jste to vyhrabal... Já to zkoušel několikrát :-) díky

Šumavák 13.3.2007 0:07

normálka... Spolkový úřad pro ochranu proti záření....

až se o nich doslechne Bursík, zkusí vyhodit předsedu úřadu.;-)

Šumavák 13.3.2007 0:05

abyste neřekli, že jsem na vás zlej,

tak TADY*   je odkaz na přehled těch elektráren, vč. výkonu a typu reaktoru.

Je jich celkem 17 bloků.

Při 137 hlášením povinných (dle INES skaly) poruchách za rok 2005 ( za 2006 ještě není celá zpráva zveřejněna- bordel co? Takovou dobu! ) je to 8 poruch za rok na jeden blok!

Jiří Zavázal 12.3.2007 22:45

konečně věcný pohled

Vážený pane ,

delší dobu jsem pracoval jako technik ve výrobě benzinu takže mně je Vaše vysvětlení zcela jasné.Bohužel jsou lidé,kterým je to možná také jasné ale hodí se jim do krámu udělat z toho problém a tak ho budou dělat.Bylo by dobré se zamyslet nad tím jestli zatím není zlý

úmysl.Ve své praxi jsem se setkal s případem,že jistá tzv.dobá duše otevřela také odvzdušňovací ventil a ještě při jeho úplném otevření použila tzv.ráčnu dotáhla a pak méně zkušeného pracovníka poslala bez výšeuvedené pomůcky ventil zavřít.Z povzdálí nešťastníka pozorovala jak se namáhá a dělala si z něho legraci,že je příliš slabý.V tomto případě to byl nejapný vtip.Mám ale pocit,že v Temelíně o žádný vtip nešlo o čemž svědčí opakování závady.Nemáte tam nějakou zakuklenou jihočeskou matku?Té by podle mého názoru takovéto poruchy docela vyhovovali

Emp 12.3.2007 23:23

Re: konečně věcný pohled

Jirko, ty úniky nebyly ze stejného zařízení

jirka 12.3.2007 22:18

kvalitní popis

děkuju autorovi za kvalitní vstup, takto by měly vypadat všechny tiskové zprávy

na druhé straně vidím nepřímou úměru mezi kvalitou vstupu akvalitou diskuse, která je spíše překřikováním debilů na trhu

sdfjkl 12.3.2007 21:17

:o)

uniknul mi okruh, vytek na podlahu

bezmocně jsem stál, po kolena v tom smradu

reaktor už dohasíná, nechce běžet,  ku.va líná

Kodl 12.3.2007 19:16

Doma v ústředním topení mám krapet nižší tlak a jsem nervní, když to někde kape.

Proboha, vždyť na takovéto závadye čeká celá ta zelená sebranka, kterou máme už i ve vládě.Chytají se každého stébélka, kdy můžou začít řvát,  vy jim podáváte rovnou bidlo.

Milda 12.3.2007 18:54

Děkuji za kvatitní článek

Ale blbce stejně nemáte šanci přesvědčit. Viz komentáře nejen k tomuto článku. Když jsou ve vládě lidé, kteří si nenechají udělat žádnou analýzu a srovnání a už by někoho vyhazovali, když ministryně školství se plete do jaderné energetiky, když.... Těžký je boj s lidskou hloupostí.

Machiavelli 12.3.2007 20:12

Ale ještě je horší boj s squadrou placených agentů cizí mocnosti,

zahraničních dodavatelů zemního plynu, debilích intelektuálů a novinářů,

a tou běžnou lidskou blbostí k tomu NAVRCH.

Jiří Tyc 12.3.2007 18:39

Pár slov

Přečetl jsem si se zájmem některé komentáře. Ten, kdo má nějaké zkušenosti s technikou ví, že provozovat tak složité zařízení není jednoduché. Jsou zde ale i názory lidí, kteří požadují okamžité vyšetření posledních událostí a pokud by to šlo, tak zastřelení zodpovědných osob za úsvitu. Takovým se ale těžko něco vysvětluje...

Chystám článek, který by z technického hlediska vysvětlil, proč minulý týden k přelití reaktoru při tlakové zkoušce došlo. V tuto chvíli je horní blok reaktoru rozebrán do posledního šroubku, ale asi zklamu ty, kteří požadují okamžitá a razantní opatření. Bylo roztěsněno všech 91 (devadesát jedna) přírub, které se na horním bloku nacházejí, ale stále se nám nepodařilo najít tzv. "kořenovou příčinu", tedy proč voda přes jednu z přírub vytekla. Může mi někdo znovu namítnout, že tu máme opravdu pěkný binec, když to ještě nevíme. Na takový názor má každý právo... Ale ono to opravdu není tak jednoduché, jak by se mohlo ze židle od počítače zdát. Minulý týden jsem byl pěkně rozčílený, když jsem se o úniku dozvěděl. Zcela dobrovolně nosím svoji kůži na mediální trh a když už se podaří vysvětlit jednu věc, příjde druhá. Protože ale vím, jak vyšetřování celé události probíhá, vztek mě už přešel. Nic na světě není jednoduché... Ani v tomto případě.

Dával jsem si dohromady události, které nám Rakušané počítají jako "poruchy". (Všimněte si prosím, že v této diskusi skoro nikdo nepřemýšlí o tom, co je to porucha, kterou mají aktivisté na mysli. Prostě se bere za jasnou informaci číslo 101 poruch). Podle mezinárodní stupnice INES bylo z těch 101 "rakouských poruch" hodnoceno 24 jako stupeň nula a pět jako stupeň jedna. Vše ostatní bylo "pod stupnicí". Pokud by Temelín neměl dohodu z Melku, hlásil by pro média od roku 2000 pouze pět událostí (INES 1). Vše ostatní by zůstalo vnitropodnikovou záležitostí a záležitostí SÚJB, tak jak to je na všech ostatních jaderkách.

Ale jsme na Temelíně...

Jirko Fleischhansi, díky za Tvůj článek!

MilanS 12.3.2007 20:26

Re: Pár slov

Pane Tyci,

věřím daleko více Vám než těm technickým zeleným polovzdělancům, kteří sice výhod civilizace rádi a z plna hrdla využívají, ale pokrytecky na ni plivou, majíc z toho profit.

Dnes jsem slyšel vrchního zeleného mága (Bursíka) v Radiofóru a bylo mi z něj fyzicky špatně. Škoda, že redaktoři byli tak vstřícní a nepoložili mu otázku, koli by bylo těch "závažných událostí" na německých, švýcarských, francouzských či japonských atomkách, kdyby tak podrobně referovali o každé prkotině jako Temelín.

Jiří Tyc 12.3.2007 21:10

Re: Re: Pár slov

No to je právě ono. Taková informace se Bursíkovi nehodí. Chvíli jsem ten rozhovor na Radiožurnálu poslouchal a zaujala mě nejvíc pasáž, kdy Bursík tvrdil, že nikdo nikdy nemluvil o podmínce 20 % z obnovitelných zdrojů pro ČR.  Z jeho dalších vět vyplynulo, že 20% je pro nás moc. Mohla tam následně padnout otázka z čeho tedy vyrobíme těch dalších více než 80%. Taky se o tom nemluvilo, ale energetika zelených začíná být neudržitelná i teoreticky.

Hezký večer!

Jaroslav Ohu 12.3.2007 21:20

Ale ale pane Tyc,

jakých 20 % z obnovitelných zdrojů pro ČR ?

Kde jste na to přišel?

Dohoda je přeci 20% v průměru EU. Při Vašem vzdělání není tak těžké pochopit, že pro  ČR to může být 5%, když Němci budou dodávat 30%.

Nebo jen manipulujete ?

Jiří Tyc 12.3.2007 21:33

Re: Ale ale pane Tyc,

Opravdu jsem se Vás nechtěl dotknout tím, co jsem napsal! Nebo se mám omluvit?

Pan Bursík přeci dlouhodobě propaguje, že  máme v ČR velký potenciál v obnovitelných zdrojích. A najednou přiznává, že na 20% nemáme a dohodneme s EU míň. A zbytek musíme vyrobit jinak. To jsem chtěl sdělit. Nic víc, nic míň.

Jaroslav Ohu 12.3.2007 21:40

Pane Tyc,

mne jste se nedotkl. Jen jsem si dovoli poukazat na rozpor mezi zněním prohlášeni, a Vaším textem.

Připadalo mi to jako že buď nejste informovaný,  což by asi na Vašem miste být nemělo.  A nebo. že to záměrně překrucujete. Což by ovšem Vašim příspěvkům moc neprospělo.

Dobrá vybruslil jste z toho: Může za to Bursík.

Pane OHU, 12.3.2007 23:35

na těch německých 30% a českých 5 jsem teda žádostiv.....

Jednak už teď máme nařízeno - pardon : "dohodnuto"- 8% a druhak - zjistěte si kolik dnes produkuje Německo proudu z obnovitelných zdrojů včetně vodních ( něco kolem 8%) a představte si, že už i Němci sami říkají, že další větníky není kde stavět, o nových přehradách ani nemluvě!

Obávám se , že to bude s těmi procenty přesně naopak !

Jaroslav Ohu 12.3.2007 23:45

Nějak Vám nerozumím.

Můžete mi ještě jednou napsat, co jste vlastně myslel?

Šumavák 13.3.2007 0:19

ale rád !

na těch německých 30% a českých 5 jsem teda žádostiv.....:

Jednak už teď máme nařízeno - pardon : "dohodnuto"- 8% a druhak - zjistěte si kolik dnes produkuje Německo proudu z obnovitelných zdrojů včetně vodních ( něco kolem 8%) a představte si, že už i Němci sami říkají, že další větníky není kde stavět, o nových přehradách ani nemluvě! Spalováním biomasy dosáhnou tak 1%. Hotovo, fertig!

Obávám se , že to bude s těmi procenty přesně naopak !

My 30% a Němci 5!

Pete Brich 12.3.2007 22:02

Re: Ale ale pane Tyc,

Každé takové opatření zvyšuje náklady a může se jejich přijetím a plněním dosáhnout i ztráty konkurenceschopnosti. Takže Němci budou dodávat 30% jedině, když jim to nařídí usnesení Ústředního Výboru.

PB

Emil XX 12.3.2007 22:29

Re: Ale ale pane Tyc,

Němci těch 30% ale nedosáhnou a budou nás tlačit do těch 20%. Naše předchozí vláda debilů se zavázala k nereálným  8%. A pan Bursík žvaní o možnosti snížení emisí CO2 třeba o 30 i více procent, tak bych po něm chtěl odpověď JAK a ZA KOLIK.

Doufám, že tato vláda v blbosti tu předchozí nepřekoná, ale vzhledem k účasto zelených jsem možná přílišný optimista.

Jaroslav Ohu 12.3.2007 23:48

A to vite od koho?

Nebo Vám taky telefonovala nějaká jasnozřivka?

Emil XX 12.3.2007 22:24

Já bych měl na pana ministra jinou otázku, kolik bylo od Černobylu MRTVÝCH

při výbuších jím tak propagovaného zemního plynu (u nás i ve světě), kolik zahynulo od té doby horníků v uhelných dolech (víc než 10 tisíc ročně ale možná i dvě desítky tisíc, když se jedná o takové státy, jako Čína) a kolik mrtvých má PROKAZATELNĚ na svědomí Černobyl. Prokázat se dá totiž jen několik set. Nejvyšší reálný odhad počtu úmrtí na rakovinu by u Černobylu dělal 10 tisíc osob CELKEM (podle teorie o bezprahovém účinku nízkých dávek záření, která je zcestná, v každém jiném případě vyjde menší číslo).

Ateista 13.3.2007 0:03

Re: Pár slov

Dobrý den, pane Tyci !

Nemohu se ubránit dojmu, že možná máte v revíru škodnou. Těch časových náhod a souvislostí je nějak mnoho. Věřím, že se razantě postavíte za paní Drábovou. Ten zelený vizionář, bydlící v malostranském paláci a pronajímající další nemovitosti pro kasino, té paní nesahá ani po kotníky.

Kramerius 13.3.2007 0:25

Re: Pár slov

Vážený pane Týc,

vážím si Vaší neúnavné iniciativy při vysvětlování temelínských problémů, bohužel u nás dosti vzácné a ojedinělé. Bylo by žádoucí, aby i další zasvěcení příznivci jaderné energetiky přešli ze současné defenzívy do širší ofenzívy vysvětlování v médiích (především v těch laických). Například kolik je bariér bezpečnosti v jaderných zařízeních, jak rozdílné postavení mají jaderná zařízení, pokud se týká povinnosti hlášení poruch, oproti  konvenčním zařízením, oč je dohoda z Melku ještě náročnější, jaká je bilance poruch v Temelíně oproti jiným zahraničním elektrárnám, jaké jsou relace ceny energie z různých zdrojů, jaké jsou perspektivy řešení problémů jaderné energie (odpady) apod.

Bylo by třeba zatáhnout do diskuse o Temelínu a jeho poruchách i rakouské odborníky, popřípadě odborníky z MAAE (sídlící v nám nepřátelské Vídni). Zaujatí odpůrci jaderné energie v Rakousku i u nás a jim stranící média zbytečně těží z katastrofální nevědomosti laické, ale i nejaderné odborné veřejnosti. Je třeba vyrážet trumfy z ruky odpůrcům, poukazovat na to, že jejich vztah k jaderné energii za současného boje proti znečišťování ovzduší je stejný, jako když určité náboženské sekty chtějí „léčit“ leukémií zákazem transfúze.

Jo 12.3.2007 18:23

Další rizikový faktor:

uhrovitý polit.turista Bursík se svou Kuchtou ve vládě.

Kramerius 12.3.2007 17:37

Není těžké zjistit viníky i drobných nehod

Nelze donekonečna dělit závady v JETE na vážné a nepodstatné. Za současné mezinárodně-politické situace okolo Temelína  lze i drobnou poruchu hodnotit jako významné selhání.

V jaderném zařízení by měl být pro každou operaci stanoven přesný technologický postup určující všechny dílčí kroky a zodpovědnost jak za jejich provedení, tak za jejich kontrolu. Pokud tomu tak je, musí být jasné, kdo v inkriminovaných případech selhal, včetně osoby, která odpovídá za kontrolu. Pokud tomu tak není, lze usuzovat, že v řízení JETE jsou vážné chyby, svědčící o nízké kultuře bezpečnosti. Rád bych slyšel vyjádření odpovědných osob z vedení JETE.

Emp 12.3.2007 17:40

Re: Není těžké zjistit viníky i drobných nehod

nejsem z vedení JETE, ale je znám člověk, který v tomto selhal. Konkrétní pracovník elektrárny